|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
.
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Zadomowienie
|
Jestem! ale miałam dzien iw pracy i potem mnóstwo do załatwienia,..ja nie wiem jak ja mam sie oszczedzac
![]() Cytat:
ja zaczynała czekoladę a on ją konczyl i tak z wszystkim ![]() Cytat:
Fajna bryka ![]() a od kiedy mozna stosowac tabletki po porodzie?? ja to bym najchetniej załozyła sobie spiralę od razu! |
||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
2 sztuki
|
|
|
|
#1446 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
![]() Diabetolog powiedziała, że rzeczywiście chleb wyraźnie mi nie służy i mam go dalej nie jeść , mogę ostrożnie spróbować pieczywo Wasa i sprawdzić czy mi skacze, czy nie. Jeśli skacze to odstawić. Na napady głodu- więcej warzyw, jajka na twardo, soki warzywne. Insulina dalej nie jest wykluczona, ale jeszcze nie teraz. Waga nie spada, rośnie prawidłowo, ketonów i cukru w moczu nie ma, to dobrze ![]() Cytat:
![]() Twój też bardzo ładny Cytat:
ad2.Nie kupowałam nigdy na ebayu, jakoś nie ogarniam zagranicznych zakupów, niby mam konto paypal ale jakoś się nim posłużyć nie potrafię ![]() Ad3.On mi ciągle obiecuje, ze coś zmieni, że schudnie i tyle z tego mam obiecanki-cacanki liczę, że może dziecko coś w tej materii zmieni, Twoje argumenty są bardzo dobre, na pewno wykorzystamCytat:
Jestem zaskoczona, że nie będzie tego kremu, cieszył się dużym powodzeniem nie tylko u mamusiek, wiele wizażanek stosowało go przy peelingach kwasami, szkoda, że go wycofali ![]() Śliczna bluzeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się Muminku, wracaj do nas szybko Cytat:
rewelacja z tą kawą no i waga nie wzrasta
|
||||||
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
widzę, że wczoraj niezła "afera" była na wątku... a ja jak zwykle nie mam czasu być na bieżąco, tylko podczytuję po troszkę niedługo to się zmieni, bo w czwartek idę na badania (mocz, morfologia i glukoza ) a w piątek z wynikami do gina i chyba poproszę już o zwolnienie, bo mam powoli już dość pracytakże prawdopodobnie od przyszłego tyg będę na zwolnieniu ![]() mam nadzieję, że z muminkiem i jej maleństwem wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- depoison gratki ![]() ja idę w piątek na wizytę, ale już widzę, że od ostatniej (12.04) przytyłam tak gdzieś 1-1,5 kg
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
wanilllka, depoison super wieści!
My po zajęciach sr - dziś było o ostatnich fazach porodu i połogu a potem ćwiczenia. W czwartek będzie o roli taty oraz jeśli nie będzie ostrego dyżuru to wizyta na porodówce. Położna też wspominała, by nie wierzyć w antykoncepcję laktacyjną. Jeśli chodzi o ktg to u mnie robione jest ono dopiero od 37 tc - tak mi lekarz mój powiedział i wizyty do tego czasu co 4 tygodnie a potem częściej. Trochę mi się to dziwne wydaje ale co zrobić... |
|
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż taki mały to on już nie jest Kawał chłopa z niego jest dla Małża, może być z siebie dumny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno o ktg i o SR, i o sam poród, szpital bo tak to pewnie połowę zapomnę
|
|
|
|
|
#1451 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, jaki maluch już dużyCytat:
|
|||
|
|
|
#1452 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Depoison super wieści! ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ehh chciałam z Wami dłużej posiedziec ale nie mam siły idę na przepis na życie
|
||||||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zmęczona jestem. Wróciłam od lekarza i przyszła do mnie siostra, byliśmy z nią w kauflandzie i dopiero odprowadziliśmy do domu. Po wizycie: przytyłam 2 kg, ciśnienie mam tragiczne (położna zastanawiała się czemu ja jeszcze żyję), maluszek ma się dobrze. Szyjka znowu się skróciła ale jest zamknięta, badanie okropnie bolało brzuch jest twardy a Mały uciska główką w szyjkę. Prawdopodobnie nie wytrzyma mi szyjka do końca czerwca... Mam brać magnez i nospę dalej, a Luteinę odstawiamy za 4 tygodnie ![]() Idę Was nadrobić, póki jestem w stanie. Śpię na siedząco już
|
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1456 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojego to ja akurat tuczyć nie muszę![]() Cytat:
o jakiś różnych śmiesznych zabobonach słyszałam, ale tego to nie. Aż się przyjrzę, czy ktoś to przypina u mnie do wózków![]() Cytat:
Ad 2 Współczuję, bo jednak zostać z remontem na ostatnią chwilę przed porodem, to na pewno nic przyjemnego. Ad 3. Mam podobny problem. Ja mojego oduczyłam chociaż pić hektolitry coli, bo to było najgorsze. W sumie śmieciowe żarcie to też już nie jest na porządku dziennym, ale się zdarza. Chipsów nie lubi, piwa nie pije dużo. Jak ma lepiej z kasą to kupi sobie whisky i piję sobie drineczki z colą...ale to i tak nic nie da, bo musiał by porządnie się zabrać za siebie, żeby schudnąć. Najgorsze jest to, że nie mogę go zmusić do jedzenia śniadania normalnie. Zawsze wstanie na ostatnią chwilę i do 14 siedzi o pustym żołądku, a jak przyjedzie, to jest tak głodny, że zjada mega wielką porcję obiadu i potem całe popołudnie nie je ( bo jest pełny po obiedzie) po czym na sam wieczór przed snem jest napad na lodówkę...poza tym strasznie dużo pije. Matko, ile on potrafi wlać w siebie płynu. Ale jak pije to tylko jakieś gazowane najczęściej, czasem soki jak go zmuszę. Wody nie cierpi. Czasem mi się wydaje, że on przez to picie ma taki brzuch też się o niego martwię, bo na razie jest ok, ale później na pewno będą tego jakieś skutki...i też mi Karolina obiecywał, że przed ślubem schudnie itd. nie wiem, co musiało by go zmotywować![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szyjka może jednak wytrzyma, czasem grozi przedwczesny poród a dzieci po terminie się rodzą choć nie powiem, mnie się końcówka czerwca na poród marzy![]() ciśnienie tez mam niskie, ostatnio 80/40-50 |
|
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Soleika super, że z Małym ok ale o co dokładnie chodzi z tą szyjką, co znaczy, że nie wytrzyma? Czym to grozi?
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio ciągle go głaskam i zaczepiam !może stąd mi zaczął twardnieć
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z imprezy, bylo milo
nadrobilam was, ale nie odpisuje bo mam zespsuty humor ![]() mam nadzieje ze z muminkiem dobrze! |
|
|
|
#1461 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak wytrzyma i urodzisz w terminie |
|||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój małż ma zachciewajki:
wczoraj buszował w kuchni w poszukiwaniu czegoś do jedzenia, jak pytałam czego szuka to słyszałam, że niczego - a słyszałam, że wyżerał co się da A że szłam do sklepu to zaproponowałam, że kupię mu kebaba - od razu się zgodził A dzisiaj ma ochotę na pizze - jakieś 5 minut temu sobie zamówił ![]() Cytat:
Czy to wszystko oznacza, że możesz urodzić dużo wcześniej? Ostatnio słyszałam, że krótka szyjka nie jest dużym problemem, o ile jest właśnie zamknięta.
|
|
|
|
|
#1463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Kurde coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tylko szkoda mi w tym wszystkim siostry...Dziękuję Cytat:
![]() podejrzewałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zielska to najbardziej lubi schabowe, a do picia hektolitry coli lub piwo, bo woda jest dla zwierząt ![]() Ajka załatwiliście sobie w zusie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Co do zdrowego odżywiania małż właśnie dostał swoją pizze - nie zamówił małej jak mu sugerowałam, bo się nie opłaca i do tego wziął piwko ![]() Idealny posiłek na wieczór |
||
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, mój niestety prace ma siedzącą, w domu też raczej za wiele to on się nie narobi. Jedyne co, to lubi w kosza grać, to teraz jak cieplej jest to często wychodzi z kolegami. Ale spacery itd. to jak go zmuszę. Sam z siebie to najlepiej tv i kanapa. Jeszcze narzeka, że szkoda, że fotela nie mamy, bo by wolał siedzieć w fotelu Ale jak dziecko przyjdzie na świat to mu pokaże W ZUS-ie byliśmy, ale koniec końców stwierdziliśmy,że nie mamy teraz aż tyle kasy, żeby płacić za mnie i sobie odpuściliśmy. Stwierdziliśmy, że nie ma co kombinować
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo ubolewa, że nie ma go gdzie postawić, bo tak to już by kupił ![]() No miesięczny ZUS to bardzo wysokie obciążenie? Musielibyście płacić od Ciebie ten wysoki jak miałam zakodowane czy coś się zmieniło w tym zakresie? |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie boli mnie głowa. Idę się kąpać i spać. To był męczący dzień.
Dobranoc mamuśki!
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wszystkie wymiotło - chociaż ja na cwaniaka, bo dzisiaj w ciągu dnia ucięłam sobie drzemkę i teraz jestem wyspana
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
no ja go czesto naciskam tam gdzie kopie, to taka nasza zabawa...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

pewnie jakąś obsuwę mają u mnie na poczcie
i też go chce utuczyć podobnymi metodami do Twoich, przy śniadaniu pilnuje żeby kanapki zjadał z majonezem no i koniecznie ziemniaki z dużą ilością tłuszczu niestety mi nie wychodzi to tuczenie, też chce mieć taką przemianę materii jak on
ja zaczynała czekoladę a on ją konczyl i tak z wszystkim 

za wizytę
- strasznie tu lubią ktg robić, naprawdę 

Nie wiem czy pisałam, że chodzimy do szkoły rodzenia w Gliwicach i chyba jednak będziemy rodzić w wielospecjalistycznym tam 

też się o niego martwię, bo na razie jest ok, ale później na pewno będą tego jakieś skutki...i też mi Karolina obiecywał, że przed ślubem schudnie itd. nie wiem, co musiało by go zmotywować
ja ostatnio ciągle go głaskam i zaczepiam !