Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 21:45   #3511
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Sis- ignora mi puszczasz??

Asia
- też mamy tę kulę- związałam te kulki z boku(TŻ chciał odciąć ) bo waliły niemiłosiernie- ta muzyka jest wystarczająco głośna A Marcel gania za nią?? Bo mój to średnio- początkowo bał sie jej bardzo
no własnei nei gania bo on jeszcze nie raczkuje ale ogólnie zjada te małe kulki, jak zacznie raczkowac i sie nei sprawdzi to ja sprzedam, ale hałasuje konkret hehe sąsiedzi beda biedni-mała zemsta za ten kaloryfer
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:49   #3512
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Moje dziecko opanowało nowe umiejętności i teraz nijak nie chce spać. I to już kolejny wieczór z rzędu
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:55   #3513
thelilah
Zadomowienie

laseczki jak będzie komplet to pokażę
tylko mówię, szału tutaj nie ma, serio... byliśmy w takim typowo chrzestno-komunijnym sklepie to jak zobaczyłam te ich "gajerki" to myśłałam, że padnę... a byście widziały minę mojego tż'ta na te kosmiczne uniformy
trochę żałuję, że wcześniej nie pomyślałam, bo bym z Polski coś fajnego ściągnęła... a tak trzeba sobie radzić z tym co jest

Lula Miki nawet rozmazany prezentuje się rewelacyjnie i nie dziwię się, ze już się panny za nim oglądają

dobra kobitki, zmykam do wanny i do wyra...
miłego wieczoru, nie piszcie za dużo żebym dała radę nadrobić jutro

thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:11   #3514
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Moje dziecko opanowało nowe umiejętności i teraz nijak nie chce spać. I to już kolejny wieczór z rzędu
młoda to zanim pójdzie spać to sto tysięcy razy wstaje, siada, raczkuje,teraz też udało jej sie wstać trzymając się szafy...szkoda czasu na spanie....ale na szczęście padła i spi....
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
laseczki jak będzie komplet to pokażę
tylko mówię, szału tutaj nie ma, serio... byliśmy w takim typowo chrzestno-komunijnym sklepie to jak zobaczyłam te ich "gajerki" to myśłałam, że padnę... a byście widziały minę mojego tż'ta na te kosmiczne uniformy
no to udanego składanie kompletu

ja już też mykam..słodkich i kolorowych maminki
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:29   #3515
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
młoda to zanim pójdzie spać to sto tysięcy razy wstaje, siada, raczkuje,teraz też udało jej sie wstać trzymając się szafy...szkoda czasu na spanie....ale na szczęście padła i spi....
ale gdyby tylko była gimnastyka to ok, ale ona przy tym od wczoraj mega marudzi, chyba ze zmęczenia po prostu. Na razie snu brak, wczoraj męczyłyśmy się prawie do północy, dziś zapowiada się powtórka.
Stary 2012-05-22, 22:39   #3516
anciaahk
kosmitka

Nie nadrobię was never. Dobranoc.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:45   #3517
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej dziewczyny.... prosze nie bijcie ale nie nadrobie Was.... tyle stron

U mnie jest mama wiec nie mam czasu na neta .Przelecialam tylko co u Was

Z tego co wyczailam Irmith pytalas sie co mnie wkurzylo na chrzcinach no wiec tak:
Przygotowalam obiad na 17 osob , dwie salatki, ciasto i zimna plyta.... w czasie obiadu pomagala mi mama, siostra i dwie najblizsze mi kolezanki. Nikt z rodziny TZ-a nie zaproponowal pomocy , ba nawet nikt nie ruszyl dupy zeby odniesc talerza. A siostra tz-a to przegiela na maxa.... siedzac tylem do kuchni nawet sie nie odwracajac krzyknela czy moze dostac herbate .Kiedy dostala talerz z makaronem bezczelnie oznajmila " czy ta porcja jest dla malego dziecka ?? "
Wszystko mi opadlo..... Nawet mama tz-a nie zapytala mojej mamy czy sie z nia zamienic....wszyscy siedzieli i zarli..... tak tak .... zarli...... ja nawet nie moglam usiasc spokojnie zeby zjesc.... No jestem taka zla....
A tesciowa wisiala nademna i patrzyla jak karmie Olivke i ja usypiam. Oczywiscie mala nie zasnela ....
Tescie to tylko trzymaliby Olivke na rekach i tysiac razy mowilam zeby byla na dywanie bo jest juz raczkujaca ....
Prosilam tez Tz-a zeby powiedzial zeby nie kupowali zadnych lancuszkow bo to nam sie nie przyda .... i co..... Olivka dostala dwa zlote lancuszki.... ktore zalozy chyba na komunie....
A dom skonczylam sprzatac 3 godziny temu....
Jestem wsciekla.... To byla pierwsza i ostatnia taka impreza u mnie w domu

Dobrze , ze moja mama zostaje do soboty .... troche sobie odpoczne.
Olivka zaczela z nasza pomoca stawiac pierwsze kroczki wiec mam teraz przechlapane....

Obiecuje od teraz nadrobic.....
Stary 2012-05-22, 22:48   #3518
mama zosi
Zakorzenienie

Monia, buraki i tyle
Stary 2012-05-22, 22:58   #3519
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiec jajecznica Zosi nie smakuje, ale za to świetnie się tym pluje. Idę umyć włosy bo całe w jajku

u nas tez byla dzisiaj jajecznica... zjadla pare lyzeczek i tyle....
a jak robilas??ja na maselku

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
super ze juz po Ty mi sie tam nie smiej z wieku chrzczonych dzieci bo moje dziecie tez za malutkie to nie bedzie

Hejjjjj Lulus

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Mamo Zosi u nas tez byl ryk podczas kapieli jak mala skonczyla 3 msce .... i to w malej wanience.Potem sie kapalysmy razem.... wiec moze sprobujcie wspolnej kapieli
Stary 2012-05-22, 23:06   #3520
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
oo taka chciałam ale białą -to chyba to samo nie? fajne są , miekkie i na pewno teraz byłoby lepsze niż to co ja kupiłam, no ale co sie odwlecze
my mamy o takie cosik:
http://www.youtube.com/watch?v=gWosrtNtaDI

strasznei głośne
Nom, ta jest z fischer price, ma rozne piosenki, gada cyframi i bije brawo jak sie zlapie pilke i pare tam takich wiesz ej ale ten pelzak to rewelka jest sama bym sie pobawila

Cytat:
Bry wieczornie...nadrabiam Was od czterech godzinwięc wybaczcie, że nie cytuję...dziecię moije miało chyba dziś jakis motorek w pupce i jakiś ogólny dzień przylepy...jak mnie nie było to sie bawiła super z dziadkami ale jak wróciłam to mama jesteś cała moja...i jeszcze tak fajnie raczkowała do mnieteraz zasypia w końcu po wielkim płaczu...najpierw ryk - ostatnio ma w zwyczaju rzucać się do tyłu no więc spotkała się ze ścianą (nawet nei zdążyłam jej złapać), a teraz to chyba z bólu brzuszka podejrzewam..dałam Ibufen bo juz nie mogłam na jej łzy patrzeć i poszła w końcu spać....te nasze maluszki to mają naprawdę cieżko z tymi brzuszkami...
co ja miałam..
dla naszych dzieciaczków za nowe umiejętności
hej Lulka i wspólczucia problemów ginekologicznych i , żeby było wszystko dobrze
aa2 za pracę, żeby się udało i żebyś była z niej zadowolona
Kaileight za dietę Ignasia i oby mu przeszło...

podziwiam Was mamusie za rozszerzanie diety dzieciaczków..ja to wciąż na etapie mleka, kaszek, słoiczkow, czasem coś tam ugotuję młodej, ale powoli już dorastam do myśli, żeby jej bardziej urozmaicać...dałam jej trochę chlebka to oczy wielkie jakj 5zł i cos tam próbowała zjeść

chyba Małgosia pytała o jedzenie w przedszkolach - w tych, w których mam zajęcia, z tego co zauważyłam i co moj nos wyczuł jedzonko jest pyszne, kucharki muszą sie trzymać ogólnych wytycznych dietetyka, nawet ten spis co i jak jest wywieszony na tablicy ogłoszeń, ale wiem, że nei wszystkie przedszkola sie tego trzymają, to wszystko chyba zalezy od dotacji, jakie dostają....

w kwestii otyłości u dzieci - oj, straszne to jest, co sie etraz obserwuje...sama wysłałam trójkę dzieci do kliniki leczenia otyłości...ale matki potem przychodziły do mnie i mówiły, że najpierw musiały sobie przemysleć to, co im mowiłam, o moich obserwacjach, przetrawić to w sobie, ale potem mi dziękowały, że pomogłam im dzieciom...

aaa..Acelinko, Małgosiu, Aa2 jeśli mogę, mam jednak wolne popołudnie w piatek więc z przyjemnością się z Wami spotkam

Lulka MIkul przesłodki
kochana nie Ty jedna jeszcze tak do konca nie rozszerzasz diety, ja w tej dziedzinie to jestem jeszcze tez debiutant ale powoli powoli i damy rade a ja, a ja?????? wezcie mnie ze soba

Cytat:
no wiem ze maja miec różności jakies słoiki itd tylko bodziaków nei widziałam, ale koszulki wiem ze na pewno

dzieki

no co ty? musisz? a nie lepiej na necie oglądac?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Agus no to super że bedziesz sie doczekać nei mogę

a jeszcze co do tych przedszkoli bo to ode mnie tak wyszło, mi nie chodziło o to ze tam wszytko be i w ogóle tylko ze tam ni edadza tego co ja bym np chciała czy cały czas robiła, na pewno nie bede miała na to wpływu, dlatego uważam ze dajac małemu różne rzeczy nie szkodze mu tylko przyzwyczajam(i nei mylić tutaj z pojęciem daje tone cukierków, schabowych ociekających tłuszczem czy golonki)
chodzi mi o zdrowy rozsądek i wypośrodkowanie w moim przypadku, ja nei mam obsesji na punkcie skłądów słoików czy parówek itd
podobnie jak niektóre tutaj mamusie wprowadzam jakieś pokarmy, daje kosztowac itd
Aś zawsze sa takie w koszach i tam jest mase roznych bodziakow, koszulek itp itd i Ci powiem ze bardzo fajne gatunkowo bo z bawelny, po praniu nic sie z nimi nie dzieje a cena za jednego to 6 zl wiec zal nie brac

Cytat:
Sis- ignora mi puszczasz??

Asia
- też mamy tę kulę- związałam te kulki z boku(TŻ chciał odciąć ) bo waliły niemiłosiernie- ta muzyka jest wystarczająco głośna A Marcel gania za nią?? Bo mój to średnio- początkowo bał sie jej bardzo
ajm beeeek
Stary 2012-05-22, 23:14   #3521
anciaahk
kosmitka

Widzę chlebek dzisiaj królował .

Dziewczyny to ja tak poczytałam, chyba Acelinka to pisała, że nie daję parówek, tylko cielaczki, to chyba kiełbaska cielęca jest . Zresztą nie wiem, ale chyba tak. Co za niefrasobliwość.

I ktoś pisał, że nie wolno smażonego - po 9 mcu dają w słoiczkach naleśniki itp, toż one smażone. Więc jajeczniczka, naleśnik - smażone - chyba można?

Przepraszam, że nie pocytuję, ale nie mam siły. Fajnie jednak, że piszecie .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:21   #3522
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

u nas tez byla dzisiaj jajecznica... zjadla pare lyzeczek i tyle....
a jak robilas??ja na maselku

[/COLOR]Mamo Zosi u nas tez byl ryk podczas kapieli jak mala skonczyla 3 msce .... i to w malej wanience.Potem sie kapalysmy razem.... wiec moze sprobujcie wspolnej kapieli
na masełku

no chyba spróbujemy razem, bo dziś wróciłam z nią do sypialni i znowu zachlapane wszystko

Monia, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, bo tak wypaliłam z tymi "burakami". Przepraszam jeśli poczułaś się urażona.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ancia, chlebek to nasz nowy hit jedzeniowy. Ta mina jej podczas jedzenia była bezcenna.
Stary 2012-05-22, 23:23   #3523
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Mamo Zosi no co Ty.... nie urazilas mnie... Ja tez uwazam ze to buraki
Stary 2012-05-22, 23:27   #3524
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
no to mi ulżyło, bo tak wypaliłam, a to w końcu rodzina bliskiej Ci osoby.

a że rzeczywiście zachowywali się nie fajnie to już inna sprawa. A oni to Polacy czy tamtejsi?
Stary 2012-05-22, 23:27   #3525
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no to sie dogadałyście
Stary 2012-05-22, 23:34   #3526
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Mamo Zo .... Moj TZ jest Polakiem wiec oni tez PL....
Nawet on sam stwierdzil ze sie brzydko zachowali i glupio mu bylo za nich .... Najlepsze jest to, ze my kupowalismy im wszystkim bilety a tu taka wdziecznosc
Stary 2012-05-22, 23:37   #3527
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet on sam stwierdzil ze sie brzydko zachowali i glupio mu bylo za nich .... Najlepsze jest to, ze my kupowalismy im wszystkim bilety a tu taka wdziecznosc
o raju nie fajnie, nie fajnie
Stary 2012-05-22, 23:37   #3528
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
no to przy następnej okazji będziecie musieli okroić do minimum listę gości, bo innego wyjścia chyba nie ma
Stary 2012-05-22, 23:41   #3529
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
o raju nie fajnie, nie fajnie
Cytat:
no to przy następnej okazji będziecie musieli okroić do minimum listę gości, bo innego wyjścia chyba nie ma

Podejrzewam ze nastepnej okazji nie bedzie.... A to byla tylko najblizsza rodzina.... brat TZ-a z zona i corka, siostra i rodzice
echhh..... pewnie i tak mi d. obgadali
Stary 2012-05-22, 23:46   #3530
mama zosi
Zakorzenienie

Pewnie i obgadali, ale dzielą Was na szczęście tysiące kilometrów i nie przejmuj się tym wcale. Pomyśl sobie o tym, jak długo ich nie zobaczysz i od razu zrobi Ci się lepiej
Stary 2012-05-23, 06:54   #3531
kaileight
Zadomowienie

Czyżbym była pierwsza? Nadrobiłam, wpadnę popołudniu to pocytuję, bo teraz czas mnie już goni. Miłego dnia wszystkim
Stary 2012-05-23, 07:48   #3532
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dobra natchnęłyście mnie - dałam dziecku kanapkę na podwieczorek - świeżutki chlebek z domowej, osobistej, roboty pasztecikiem z piersi indyka. wcinała jakby to jadała już od nie wiem kiedy
no proszę, brawo brawo
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A można do takiego klubiku maluszka samemu przygotowywać dziecku posiłki? Ignaś jest uczulony na tak dużo rzeczy, że bałabym się gdybym sama nie miała w to wglądu

Ja małego od razu bez przygotowania wsadziłam do dużej wanny jak miał 4 miesiące Nawet nie pomyślałam o oswajaniu. Teraz tylko myję wannę jego płynem do ciała, nalewam wody także do połowy brzuszka ma i dziecko z głowy na 15-20 min Z raz w tyg kąpiemy się razem i też bardzo to lubi
ja też natalcie nie oswajałam jakoś odważna kobieta z niej

Nie mam pojęcia jak z tym jedzeniem czy można samemu przynosić pewnie każdy klub ma swoje wytyczne, ale mysle że jeżeli to tak mocna alergia i tyle rzeczy jeśc nie możę to nie powinno być problemów
Cytat:
Ignasia dieta jest bardzo monotonna- Nutramigen, Sinlac, jabłka, banany, ziemniaki, marchewka, buraki i brokuł. Z tłuszczy oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Mięso niechętnie- jedyna rzecz jakiej nie jada bo wypluwa.Nie może jeść nic co zawiera mleko, jajka, gluten, soję i wszystkie produkty zawierające białko mleka krowiego czyli serki, sery, jogurty, masło, cielęcinę, wołowinę, plus odpada też drób Dieta nie zmieni się jeszcze pewnie z rok, bo tak lekarz sugeruje, że próby prowokacyjne zrobimy jak będzie miał 1,5 roku a może nawet później. Dlatego jak czytam jak fajnie wszystkie rozszerzacie dietę to trochę mi żal
kochana rozumiem że Ci przykro, ale to wszystko dla dobra Ignaśka, zobaczysz jak będzie potem pięknie wcinał to wszystko nadrobicie
Cytat:

były pytania o te moją rozmowe wiec tak w skrócie:
-tak w tej samej branży-chyba Acelinak pytała
-warunki zobaczymy na raze negocjacje były ale zapowiada sie ok-chyba Danika pytała heheh
no to git majonez
Cytat:
a to mikul dostal od babci na gwiazdke, na poczatku jak tylko slyszal jakikolwiek dzwiek z tej pilki to byla momentalnie podkówka i placz, ale teraz sie juz oswoil i sobie z nia spiewa fotka srednia bo akurat mikulinski mi sie ruszyl i wyszlo takie rozmazane ale pilke widac
słodziak
Cytat:
aaa..Acelinko, Małgosiu, Aa2 jeśli mogę, mam jednak wolne popołudnie w piatek więc z przyjemnością się z Wami spotkam
ekstra
Cytat:
a jeszcze co do tych przedszkoli bo to ode mnie tak wyszło, mi nie chodziło o to ze tam wszytko be i w ogóle tylko ze tam ni edadza tego co ja bym np chciała czy cały czas robiła, na pewno nie bede miała na to wpływu, dlatego uważam ze dajac małemu różne rzeczy nie szkodze mu tylko przyzwyczajam(i nei mylić tutaj z pojęciem daje tone cukierków, schabowych ociekających tłuszczem czy golonki)
chodzi mi o zdrowy rozsądek i wypośrodkowanie w moim przypadku, ja nei mam obsesji na punkcie skłądów słoików czy parówek itd
podobnie jak niektóre tutaj mamusie wprowadzam jakieś pokarmy, daje kosztowac itd
a ja zrozumiałam Ci tak że wlaśnie przyzwyczajas żeby potem problemów nie było i jadł wszystko
Cytat:
chrzcinach no wiec tak:
rodzinka

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dziewczyny to ja tak poczytałam, chyba Acelinka to pisała, że nie daję parówek, tylko cielaczki, to chyba kiełbaska cielęca jest . Zresztą nie wiem, ale chyba tak. Co za niefrasobliwość.

I ktoś pisał, że nie wolno smażonego - po 9 mcu dają w słoiczkach naleśniki itp, toż one smażone. Więc jajeczniczka, naleśnik - smażone - chyba można?

Przepraszam, że nie pocytuję, ale nie mam siły. Fajnie jednak, że piszecie .
a widzisz, cielaczki. Ja kupiłam wczoraj takie pyci pyci parówki, zaraz będziemy obie wcinac na śniadanie.

A nalesnik natalci nie podszedł, może dżem nie ten, następnym razem kupie jagodowy

Moje dziecko ma zdecydowanie za długie rączki, własnie przed chwilą sięgnęła na wyższą półke za serwetke i zrzuciła dwie szklane ramki całe szczęście że poleciały obok a nie jej na główke. Matko nie wierze że ona już tak wysoko sięga

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-23 o 07:49
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:52   #3533
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no
za długie rączki, własnie przed chwilą sięgnęła na wyższą półke za serwetke i zrzuciła dwie szklane ramki całe szczęście że poleciały obok a nie jej na główke. Matko nie wierze że ona już tak wysoko sięga
ojej dobrze że nic się nie stało
cieszę się w tym momencie że jestem minimalistką i mam mało bibelotów na komodach
najgorzej boje się łazienki, mam dużo kosmetyków ..
kiedyś koleżanki dziecko zjadło kostkę z wc... nic sie nie stało, ale mówiła że to był moment.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:17   #3534
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
moze faktycznie daj na razie papki? wiesz z ta nauka gryzienia to ja mysle ze skoro teraz nei chce to moze za jakiś czas? ja daje cos tam stopniowo, ale jak widze ze sie krztusi to przestaje, robie przerwe i znów i tak w koło z tym ze mój chce jesc tylko sie krztusi czasem
Eeeee, zacytowalo mi, nie pamietam czy juz odpisywalam wczoraj czy nie, najwyzej sie powtorze Po pierwszym zakrztuszeniu jest koniec jedzenia u nas, nie da sobie nic wcisnac. Dam papke na obiad i na podwieczorek slodkie w kawalkach, moze tak pojdzie lepiej. Planuje zrobic ryz z jablkiem i morelami. Albo raczej odwrotnie - jablko z morelami i ryzem

Cytat:
Ignasia dieta jest bardzo monotonna- Nutramigen, Sinlac, jabłka, banany, ziemniaki, marchewka, buraki i brokuł. Z tłuszczy oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Mięso niechętnie- jedyna rzecz jakiej nie jada bo wypluwa.Nie może jeść nic co zawiera mleko, jajka, gluten, soję i wszystkie produkty zawierające białko mleka krowiego czyli serki, sery, jogurty, masło, cielęcinę, wołowinę, plus odpada też drób Dieta nie zmieni się jeszcze pewnie z rok, bo tak lekarz sugeruje, że próby prowokacyjne zrobimy jak będzie miał 1,5 roku a może nawet później. Dlatego jak czytam jak fajnie wszystkie rozszerzacie dietę to trochę mi żal
Chcialam napisac, ze mozesz zrobic jogurt na mm Ignasia, ale na poczatek tez trzeba dodac troche gotowego jogurtu, a nawet te na mleku nastepnym sa chyba na takim zwyklym to Ignas nie bardzo moze ?

Cytat:
na masełku

no chyba spróbujemy razem, bo dziś wróciłam z nią do sypialni i znowu zachlapane wszystko

Monia, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, bo tak wypaliłam z tymi "burakami". Przepraszam jeśli poczułaś się urażona.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ancia, chlebek to nasz nowy hit jedzeniowy. Ta mina jej podczas jedzenia była bezcenna.
Prosze mi tu wytlumaczyc jak krowie na rowie jak sie robi kanapke dla tak malego dziecka bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic, moja chwyta chlebek obiema lapkami, pionowo tzn mam oblozyc cale dziecie i okolice tetra i czekac na zniszczenia ?

To wczoraj zaznaczone cytaty, a dzisiaj doczytane polece tak na szybko:

MoniaZ - bylo minelo tylko niesmak pozostal, dobrze, ze juz po i juz nie musisz ich znosic
Acelinko - Natalka chyba przoduje w rozwoju, dobrze ze nic sie nie stalo. Chyba bedziesz nam tu mowic na co trzeba uwazac Podejrzewam, ze jak Nadia zacznie stawac to bede musiala zliwidowac serwete ze stolu, bo juz teraz uwielbia za nia ciagac, nawet jak wszystko widzi.
MalgosiaM8 - kostka z wc w moment chyba zrobie runde z dzieckiem jak juz zacznie chodzic i bede zabierac wszystko czym sie zainteresuje

Ciekawe jak kompa uchronie, bo on musi byc do kabelka podpiety ciagle.
Stary 2012-05-23, 09:28   #3535
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie mam szans nadrobic ale w sumie to fajnie
dz dobra kobieto

A powiedz nadzienie serowe?? Można dzieciom już na bazie normalnego mleka dawac???

Musze tez pomidorową machnąć- ja dzis zrobiłam papkę z kalarepki i kaszy jaglanej- szału nie było za to mi smakowała- nawet taka bez przypraw

zapp

i gratuluję i współczuję

Moze BENECOL ja jadłam jak na początku małego wysypywało strasznie od nabiałów ktore jadłam

A i widzialam reklamę czegos TAKIEGO z Bobovity dla alergików - jakas nowosc- nie wiem czy widziałaś??

Kupiłam kilka dni temu "Mamo to ja" bo jest art. o odstawianiu od piersi- oczywiście żadnej ameryki nie odkryli i jeszcze napisali by nie zabawiac dziecka przy jedzeniu bo wyhoduję sobie niejadka To ja serio do 18-ki bede go piersia karmiła
Co do podkreślonego to u mnie innej opcji nie ma, jak nie dam zabawki to łapie za łyżeczkę i wywala jedzonko na siebie, a tak zajmie sie zabawką i ładnie buźkę otwiera, bo bez zabawki nie otworzy za nic A niejadkiem nie jest
Ja ten artykuł też czytałam i też nic ciekawego się nie dowiedziałam

A tak w ogóle Dzień Dobry

Poczytałam co naskrobałyście, ale nie pocytuje, za dużo postów

MoniaZ przeczytałąm o chrzcinach i naprawdę okropnie się zachowali, szkoda słów

Wiecie co może i ja zrobię jajeczniczkę? A wy robicie z całych jajek czy tylko z żółtka? Bo nie wiem czy wolno całe już dawać? I wy smażycie czy na parze?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Jednak nie daam rady poodpisywać, póki mały śpi muszę mu zupke machnąć, bo potem nie będę mieć czasu.

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:01   #3536
lullaby_ml
Zakorzenienie

wszystko mi wczoraj padło, lapek sie wyłączyl, pożarłam sie masakrycznie z tż, Mikul w nocy plakał i sie budzil srednio co godzine wiec czuje sie jakbym miala beton na oczach a w ogole dzien dobry wszystkim!
Stary 2012-05-23, 10:08   #3537
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Witamy środowo albo raczej przed czwartkowo

Monia to miałaś wesoło nie ma co, ale kochana zapomnij szybko bo już jesteś PO

Szarifa Ty masz takie cyrki z jedzeniem obiadków jak ja to Ci powiem że moja mama odkryła sposób że mała zjada cały obiadek aż sama dzióbek otwiera ale metoda - klękajcie narody normalnie.. mama karmi ją na stojąco tzn. stoi trzyma małą na jednej ręce i drugą karmi wczoraj jak mała jadła obiadek to obie byłyśmy upaprane w zupce, zachlapana podłoga i mała cała ufunfrana ale najedzona tylko ja musze coś na serce brać bo zawału dostaje jak mi zupa po nogach leci

Padam na pyszczek, spałam jakieś 3 godziny bo mała balet urządziła w sumie nie wiadomo o co :/

Dziewczyny są jakieś uniwersalne pałąki do wózków?? Mam parasolke tylko z pasami

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
wszystko mi wczoraj padło, lapek sie wyłączyl, pożarłam sie masakrycznie z tż, Mikul w nocy plakał i sie budzil srednio co godzine wiec czuje sie jakbym miala beton na oczach a w ogole dzien dobry wszystkim!
awantury z tz wspolczuje a poza tym witam w klubie spiących

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:26   #3538
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Acelinko - Natalka chyba przoduje w rozwoju, dobrze ze nic sie nie stalo. Chyba bedziesz nam tu mowic na co trzeba uwazac Podejrzewam, ze jak Nadia zacznie stawac to bede musiala zliwidowac serwete ze stolu, bo juz teraz uwielbia za nia ciagac, nawet jak wszystko widzi.
na wszstko począwszy od kantów (polecm piankowa taśme ) potem zrezygnowałam z obrusu na stole na rzecz bieżnika, potem już tylko miałam taką mate filcową na stole a obecie to najlepiej jak nic tam nie ma
oczwiście pościągałam większość pierdółek z półek do których sięga, jeszcze telewizor musimy przestawić głębiej komody albo powiesić na ścianie jesteśmy na etapie rozważania
no i oczywiście szuflady i szafki, wiecznie się do nich dobiera cwaniara, próbujemy mówić ze nie wolno i ją przenosimy do zabawek ale póki co średnio działa
no i do kwiatków sie dobiera wiec też ciągle biegamy "nie wolno nie wolno"

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ojej dobrze że nic się nie stało
cieszę się w tym momencie że jestem minimalistką i mam mało bibelotów na komodach
najgorzej boje się łazienki, mam dużo kosmetyków ..
kiedyś koleżanki dziecko zjadło kostkę z wc... nic sie nie stało, ale mówiła że to był moment.

u nas na szczęście półki w łazience wysoko
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Wiecie co może i ja zrobię jajeczniczkę? A wy robicie z całych jajek czy tylko z żółtka? Bo nie wiem czy wolno całe już dawać? I wy smażycie czy na parze?
.
na patelni na masełku
Cytat:

irmith

ja uciekam bo teśćiówka przyjechała, nati spi to trza z nią kawe wypić a potem babcie z natalką się bawią a ja do roboty
Stary 2012-05-23, 10:51   #3539
mama zosi
Zakorzenienie

Bry, bo nie dzień dobry,
poszłam spać o 4.30, na nogach jestem od 9. Zośka zasnęła dopiero po 23, budziła się z płaczem co pół godziny i nim zdążyłam się położyć, to ona obudziła się już dokumentne z rykiem w dodatku krztusząc się śliną. I do 4 jak już się uspokoiła szalała po mnie na łóżku. A od rana znowu szaleństwa, nauczyła się siadać, to teraz nic innego nie robi plus trenuje wstawanie na wszelkie możliwe sposoby najlepiej trzymając się włosów mamy (ała).

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Sharifa wzięłam mała kromeczkę chleba, obcięłam skórki, posmarowałam masłem i dałam dziecku, O dziwo sama sobie powolutku memlała i zjadła.

Acelinka, ja mam już wszystko pochowane co jest w zasięgu ręki Zo, bo to się czasem nie da upilnować, gdyż wszystko rozgrywa się mam wrażenie w ułamkach sekund.

Lulka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Irmith, Archi znalazła na all jakiś uniwersalny pałąk i kiedyś tu linka wklejała, także są. My nie mamy pałąka, ale na razie nie odczuwam jego braku.
Stary 2012-05-23, 11:07   #3540
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Bry, bo nie dzień dobry,
poszłam spać o 4.30, na nogach jestem od 9. Zośka zasnęła dopiero po 23, budziła się z płaczem co pół godziny i nim zdążyłam się położyć, to ona obudziła się już dokumentne z rykiem w dodatku krztusząc się śliną. I do 4 jak już się uspokoiła szalała po mnie na łóżku. A od rana znowu szaleństwa, nauczyła się siadać, to teraz nic innego nie robi plus trenuje wstawanie na wszelkie możliwe sposoby najlepiej trzymając się włosów mamy (ała).

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Sharifa wzięłam mała kromeczkę chleba, obcięłam skórki, posmarowałam masłem i dałam dziecku, O dziwo sama sobie powolutku memlała i zjadła.

Acelinka, ja mam już wszystko pochowane co jest w zasięgu ręki Zo, bo to się czasem nie da upilnować, gdyż wszystko rozgrywa się mam wrażenie w ułamkach sekund.

Lulka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Irmith, Archi znalazła na all jakiś uniwersalny pałąk i kiedyś tu linka wklejała, także są. My nie mamy pałąka, ale na razie nie odczuwam jego braku.
ojjojć, ale nocka

dokładnie, to sa sekundy - sekunda i lezy, sekunda i coś na ziemi, sekunda i kawa wylana, sekunda i gryze kółko z wózka

ja bez pałąka sobie nie wyobrażam bo Natalka słabo toleruje pasy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości