|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Dobrze, że nie zostałaś, jeżeli nic się nie dzieje to lepiej na spokojnie w domu posiedzieć
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Pół godz męczyłam się z baldachimem, a wystarczył dobry wujek Google
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za opis, a malutka śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
będę wdzięczn za krótki opis najważniejszyh informacji ![]() Cytat:
że jeszcze są takie szpitale i tacy lekarze
|
||||
|
|
|
#3186 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie daje się oszukać niczym, jeszcze gdybym miała obie piersi sprawne to może byłoby łatwiej, a tak to nawet nie mam kiedy odciągnąć tego mleka. Teraz w końcu zasnął i może pośpi ze 2 godziny :![]() Mój (odpukać) nie ma żadnych problemów skórnych. Nawet dziwię się, że to moje dziecko się nie poci, bo jak widzę Wasze fotki to ja go strasznie grupo ubieram Cytat:
a Malinka śliczna kluseczka Ja myślałam o używaniu jej do moich sutków bo lanolina to lanolina... czy nie?
|
|
#3187 | ||
|
Zadomowienie
|
kurde
gdybyście chciały zamówić cos u tego pana : http://allegro.pl/my_page.php?uid=19602956 to stanowczo odradzam !!!!!!!! wyobrazcie sobie że zamowiłam bodziaka z napisem dla synka, bo mąż sie uparł, mnie tam byłowszystko jedno, dwa tygodnie temu ! i do tej pory nie ma. Pisałam już wam kiedyś, że po tygodniu napisałam maila z pytaniem czy może juz wysłał przesyłkę, to mi odpisał ze ni ema body i czeka na dostawę. Odpisałam mu więc, że ok, ale warto było poinformować mnie o tym samemu. juz sie nie odezwał, ani me ani be ani kukuryku, nie mówiąc o zwykłym "przepraszam". Dałam gościowi kolejny tydzień, napisałam przedwczoraj - NIC , cisza napisałam wczoraj - NIC, cisza.... Wiec dzisiaj zadzwoniłam. Przedstawiłam się i się pytam czy ma te body i czy może wysłał... a koles coś tam się pyta, kiedy kupiłam, co konkretnie, jaki mail z allegro... i nagle.. wie pani co .. odpisze pani na maila bo musze kończyć bo właśnie przyjechał kurier z dostawą OOOOO odpisał... momento... no tak : napisał , że właśnie dostał dostawę body i że wysle w poniedziałek... jasne.. wprost nie mogę się doczekać. w każdym razie nie polecam!!! co za bezczel , na prawdę ! Cytat:
Cytat:
dzisiaj mam smaka na młodą kapustkę zasmażaną i właśnie ją r o b i ę ...
|
||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie kciukasy!!!
My już w domu. Na IP zrobili mi usg, ktag, pan doktor mnie zbadał. Okazało się, że to krwawienie z nadżerki. Z małym wszystko dobrze. Jeszcze nie rodzimy. Jakby coś się działo, to mamy zajrzeć na izbę. ![]() A wcześniej próbowałam się z moim lekarzem skontaktować, dodzwoniłam się, ale okazało się, że jest za granicą i kazał mi jechać do szpitala. ![]() Uffff... Ulga... ![]() W ogóle jestem zadowolona, na IP wszyscy byli życzliwi, może nie specjalnie rozmowni, ale mi też nie zależało na rozmowach tylko na konkretach. A i chcieli ode mnie dowód ubezpieczenia. Dobrze, że pomyślałam o tym, żeby na wszelki wypadek rmułkę zabrać.
|
|
|
|
#3189 | |||||||
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski,
wczoraj nie pisałam bo dopadł mnie baby blues nie życzę nikomu przepłakałam pół dnia ale mam nadzieję że mi przeszło ![]() ślicznotka! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że sytuacja u Was troszkę się poprawi i będziecie miały więcej czasu dla siebie
|
|||||||
|
|
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale że ta nadżerka sie teraz odezwała... no nie miała kiedy no to odpręż się teraz i poleguj sobie !! |
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pandziu gratuluję!!!
Cytat:
Odpoczywaj i dbaj o siebie! Cytat:
|
||
|
|
|
#3192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3193 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że nie zgodziłaś się tam zostać..nie denerwuj się już kochana, spróbuj się jakoś uspokoić Cytat:
bo ja całkiem zielona jestem w tych sprawach...chyba nic nie będę jadła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały jeszcze sobie podrośnie. Bardzo się cieszę. ![]() Nigdy bym nawet nie pomyślała, że to przez nadżerkę... Miałam praktycznie od zawsze, ale nigdy dotąd nie krwawiła. Zobaczymy co mój gin na wizycie w czwartek powie. ![]() Teraz idę pospać, bo czuję się wykończona. ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Teraz już trochę spokojniejsza będę. |
||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Ewus probujemy wsyztkich metod ;]
narazie pomaga dawanie cyca i jak juz jest w połśnie- wpychanie smoka i przytrzymywanie no i oszukiwanie herbatkana spacerze tez spoko, spi tylko trzebA nim mocno telepac :P spacer po nierownych chodnikachanulka nie probowalam glukozyc? narazie probujemy herbatki dziala troche![]() Najgorzej jest w nocy, ale on poprostu nie je tylko mamla cycuszka tak z milosci nie z potrzeby jedzenia ![]() niunia ale Malwinka ma policzki hehe kluseczka![]() Moniczka daje herbatke z hippa od 1 tygodnia zycia z koprem i anyzem, taka sama mam dla siebie tylko dla matek karmiacych Martula jak bedziesz miala jakis sposob na malego terroryste to zapodaj ![]() u mnie najgorsze sa noce, lamie sie i daje mu butle zeby psychicznie jakos funkcjonowac ![]() claudik przykro mi, ze musisz sobie radzic jedna piersia;/ napewno jest Ci ciezko. Pociesze Cie, ze ja mlodego 2x czesciej przystawiam do lewej, bo prawa mam z jakims dziwnym sutkiem i mu wypada i nie lubie go przystawiac do niej :P takze jedna mam duzo bardziej zmasakrowana. Ale ogolnie spoko, nie jest poraniona, tylko czerwona i swedzaca od mojej malej ,,dojarki,, Timmi no rzeczywiscie mam malo czasu dla siebie, ale powiem Ci, ze moj chlop ktory zawsze robil wszytko dopiero po milionach blagan, grozb- teraz pomaga mi bardzo duzo, sprzata, gotuje, budzi sie i przebiera malego pomoc meza jest naprawde bardzo duza i jakos w miare funkcjonuje
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-25 o 15:59 |
|
|
|
#3196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super cieszę się ze jest ok,niech mały posiedzi jeszcze w brzuszku.Cytat:
Glukoza to cukier,oszukuje trochę organizm od głodu ale jak piszesz że on nie jje tylko trzyma cyca to bez sensu chyba będzie jeszcze jego docukrowywanie.Pozostaje chyba tylko to przetrwać My byliśmy na spacerze,po młodego w przedszkolu,na lodzie to już nasza tradycja jest.Czekam na pediatrę przyjdzie zobaczyć mojego Szymka,cieszę się może mi poradzi coś na tą skórę i dzisiaj ropieje nam oczko. Zakładam biznes Bo już nie ogarniam moich cyców.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-25 o 15:58 |
||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja posprzatałam, okno ma mi umyć siostra, bo mnie nie chce się
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia, już troche ochłonęłam, poszłam do sklepu po ser, bo mi się nalesników zachciało, zrobiłam jeszcze frytki, wiec trochę odreagowałam. A gdybym została w szpitalu, to bym tylko leżała i ryczała, a tak już poprzytulałyśmy sie z córuchną i jest o niebo lepiej. Skurczy żadnych nie mam, więc cieszę się że nie zrobiłam nic pod wpływem chwili i że jestem w domu, a noc spędzę w swoim wygodnym łóżku
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Ta położna ( koleżanka mojej mamy) powiedziała, że zostawi w dyżurce kartkę z moim imieniem i nazwiskiem, żeby inne położne wiedziały, że jestem znajomą
ona ma dyżur dzisiaj w nocy i w niedzielę w nocy... może jakby mi już do niedzieli przeszło to...
|
|
|
|
#3201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw Maciej doił mnie 40 minut, a ja w tym czasie odciągałam z drugiej piersi ( 140 ml ściągnęłam, a jeszcze sporo zostało), a zaraz dałam mu z butli i jeszcze 40 ml wciągnął. A na pewno ze 100 ml z cyca zjadł.![]() Cytat:
Jeszcze Maciek śpiący
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-05-25 o 16:56 |
||||
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twój Maciek z tą jego czuprynką jest genialny ale cisza
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Odżywianie się kobiety w ciąży, wg mojej położnej środowiskowej, polega na JEDZENIU WSZYSTKIEGO NA CO MA SIĘ OCHOTĘ
![]() Tzn. mówi się, że np nie można smażonego. Można, ale nie na śniadanie, obiad, kolację. Można zjeść np. kotleta na obiad, albo kawałek karkówki z grila na kolację Mówi się, że nie wolno cytrusów, a można, tylko nie karton soku pomarańczowego i trzy pomarańcze dziennie, ale szklankę soku pomarańczowego, albo jednego pomarańcza dziennie itd. Generalnie chodzi o to, żeby nie przesadzać w żadną stronę tzn. nie jeść niczego w nadmiarze (zbilansowana dieta) i nie wykluczać niczego za wszelką cenę. Położna powiedziała, że układ pokarmowy, a układ karmienia dzidziola, to dwa odrębne systemy Do pokarmu dziecka może przenikać tylko 10% wartości odżywczych tego, co my jemy. Mamy słuchać swojego organizmu i JEŚĆ, bo musimy mieć siłę na wytworzenie mleka i musimy być zadowolone z życia, a dobrze dobrane jedzenie nam to ułatwi Rozmawiałyśmy jeszcze o problemach z zakwaszeniem swojego organizmu. Powinno się równoważyć dietę kwasowo zasadową, ale to dotyczy nie tylko kobiet karmiących. Jeśli ktoś chce o tym poczytać, to proszę bardzo http://www.odzywianie.info.pl/Rownow...-zasadowa.html Podejście tej położnej środowiskowej jest ogromnie zbliżone do mojego podejścia do życia ogółem więc słuchałam jej z uśmiecham na ustach i cieszyłam się jak głupia, że ktoś mi o tym mówi ![]() O przystawianiu dziecka do piersi też trochę rozmawiałyśmy. W tym temacie najważniejszą dla mnie informacją było to, że dziecko powinno zassać całą brodawkę, a nie samego sutka Zawsze myślałam, że tylko sutka. Wtedy jest łatwiejsze ssanie mleka przez dziecko, a i szkody dla piersi praktycznie żadne Mówiła mi o przygotowaniu piersi do karmienia i tak, na dwa, trzy tygodnie przed porodem, zacząć smarować intensywnie brodawki, żeby były miękkie i ćwiczyć sutki, żeby były twarde Żeby pobudzić mleczko, to nie ciągnąć palcami cycuszka, ale go uciskać. Jak jest zastój pokarmu podczas karmienia, to stosować zimne okłady (żeby obkurczyć kanaliki mlekowe), a później "miziać" piersi w kierunku sutka. Nie masować strikte, bo to powoduje opuchnięcia. Laktator wg tej położnej może pomóc podczas nadmiaru mleka, ale może też zaszkodzić, bo stymuluje tylko niewielką część piersi kobiety i trzeba pamiętać o bardzo dokładnym jego odkażaniu. Najważniejsze, to chyba to przystawianie dziecka do piersi, żeby dobrze zassało. Porównała to do tego przyrządu, co się przetyka np. zlew A ułożenie dziecka do karmienia może być różne, ale zawsze całym ciałem zwrócone przodem do mamy, a nie tylko główka. Generalnie od karmienia piersią specjalistką jest miss i nie chciałabym tutaj jakoś specjalnie się "wymądrzać" w tej kwestii, ale taka garsteczka informacji może nie będzie źle odebrana O kąpieli też była mowa przy okazji dzisiejszego spotkania, ale to bardzo oszczędnie. Ogólnie mamy podobne podejście do tematu, czyli im mniej kosmetyków tym lepiej Pokazałam co mam, zapytałam czy z tym mogę zaczynać i nie było przeciwwskazań. Pielęgnacja pępuszka "na sucho" (tak, jak nam mówiono w sr). Jedyne co innego mi poleciła położna, to obmywanie dzidziusia już na przewijaku, a dopiero później włożenie go do wanienki z czystą wodą (bez kosmetyków). Pytałam, czy dzidziusiowi nie jest zimno przy tego typu pielęgnacji i podobno nie przy zachowaniu pewnych zasad tzn. pieluszka na ciałku itp.
|
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia - fajny opis!
a bąbelek słodki dzisiaj odszedł mi czop, jutro zaczynam 39 tc, ale mam nadzieję, że przy drugim dziecku troszkę szybciej się rozpakuję...mały wczoraj na badaniu już tak nisko siedział, że głowicą gin mi jeździła po kości łonowej prawie, żeby go zmierzyć. Szyjka skrócona do 1,5cm, od wewnątrz malutkie rozwarcie... może, może coś się zdarzy w ciągu kilku dni ech, marzenia
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ma czaderskie te włosy
A z paznokciami, to widzę, że wcale tak kolorowo nie było Buźka zdrapana jak tralala ![]() clauudik, lanolinę do piersiochów też mam ![]() Do piersi mam czystą lanolinę medela purelan 100. A co tu taki zastój? Gdzie są wszystkie Mamy? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-25 o 17:16 |
|
|
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciek jest słodki,słodko spi Dobra była pediatra,ale się nasłuchałam samych miłych rzeczy,że bardzo silny wręcz była w szoku że Szymek tak silny,jak powiedziałam ze się obrócił zdziwiła się bardzo ale stwierdziła po badaniu ze bardzo możliwe (bo nie chciała mi uwierzyć)ładny,zdrowy.Na oczka dostałam kropelki heh nie muszę ich kupować bo Filip miał je ostatnio |
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Małego Siłacza mój mały przespał ponad 3 godziny i właśnie się obudził, ciekawe co teraz miłego wieczorku
|
|
#3208 | |||
|
Zadomowienie
|
agatka, ja nie mogę z tą jego cudowną czupryną i minkami !!!!
ależ musisz mieć radochę patrząc na niego ! ![]() Cytat:
Cytat:
chociaz polozna też uczulała, ze wielkość brodawek jest różna u każdej kobiety i żeby robić to w wyczuciem rozumiem, ze smarować maścią , a jak ćwiczyć ???? tez nam mowili w sr , ze układamy dziecko całym ciałkiem, czyli brzuszek do brzuszka Cytat:
![]() Gabi, może trzeba by to na pierwsza stronę dać ?? dużo fajnych skumulowanych informacji w jednym fajna ta polozna. |
|||
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda że szczepienia zależą od portfela rodzica
|
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Jesteśmy już od wczoraj w domku i powoli ogarniamy ten cały chaos Napiszę więcej jak znajdę chwilkę, bo na razie chyba za bardzo to wszystko przeżywamy z mężem i już powoli zaczynamy chodzić na rzęsach Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych w międzyczasie dziewczyn
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Dobrze, że nie zostałaś, jeżeli nic się nie dzieje to lepiej na spokojnie w domu posiedzieć

za opis, a malutka śliczna 
Pamięć w ciąży mnie zawodzi bardzo. Do tej pory nie pamiętam o czym wczoraj pisałyśmy, co miałam zapytać położnej
że jeszcze są takie szpitale i tacy lekarze 

nie daje się oszukać niczym, jeszcze gdybym miała obie piersi sprawne to może byłoby łatwiej, a tak to nawet nie mam kiedy odciągnąć tego mleka. Teraz w końcu zasnął i może pośpi ze 2 godziny :

nie życzę nikomu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
13.08.2011
Buźka zdrapana jak tralala