|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Ale ma czuprynkę.
Niestety. Ja melduje, ze mam pokoj przyszykowany dla dziecka, znaczy wysprzątany, jutro badz w niedziele rozkładamy łóżeczko i wszystko juz zrobione będzie jak trzeba ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Rinco fajnie ze już w domku jesteście
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zadomowienie
|
Maciej jest po prostu cudowny
Cytat:
marzenia czasem się spełniają właśnie ![]() Cytat:
masz może jakieś wieści od blueelektron? pisała, że ma nr tel do Ciebie ![]() nie mogę w ogóle mówić ani oddychać
|
||
|
|
|
#3214 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, zjadłam placki i tak mnie spanie wzięło, że spałam do 17:15
obudził mnie tel mechanika, że mam odebrać auto. Placki były od teściowej, może mi czegoś dosypała Mówię mechanikowi, że będę za 20minut. Przychodzę tam po tych 20min a on w aucie...już wyjeżdżał, i wisiała kartka zaraz wracam. No myślałam, że szlak mnie trafi. Pół minuty później i bym klamkę pocałowała. Cytat:
raz za razem, w końcu odebrał, no i akurat dziś go odbiera...bo na wymiar i niby ktoś mu je robi..no i max we wtorek będę go miała. Dodam że termin realizacji zamówienia to od 7do 21dni, a jutro mija 21dzień. Cytat:
Aaa, dostałam na urodziny książkę "Pierwszy rok życia dziecka" cieszyłam się jak dziecko i tam pisze, że nawet kobieta która adoptowała dziecko może karmić piersią, po odpowiednim przygotowaniu Cytat:
![]() Cytat:
Zeżarłam właśnie miseczkę lodów jakieś 300g ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Na pewno będąc w Lidlu, widziałyście plakaty że jest promocja na kawę i że można wygrać voucher na 20% rabatu. Dziś z ciekawości weszłam na ich stronkę i wygrałam taki voucher...każdy wygra bo to dziecinada po prostu. W regulaminie pisze że wartość tego rabatu to ok 2,7zł!! to ja się pytam co to za promocja w ogóle ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- ALE TU CISZA
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
|
|
|
#3215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() W końcu mam w szpitalu laptopa więc będę mogła być z Wami na bieżąco U mnie bez zmian, leżę, nudzę się, jutro mam mieć badanie na obciążenie glukozą bo pomiar po posiłkach wychodził dziwny. I na razie nic więcej nie wiadomo.Cytat:
Cytat:
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny rodzicie wszystkie czy co ??
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- No to i ja spadam : ) dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
kurcze myślałam, że coś poczytam a tu niic...cisza, jak nigdy, dziewczyny nie poznaję Was
![]() położna zaprosiła mnie na ktg w niedzielę na 19:00 jeśli nic do tej pory się nie wydarzy, a pewnie, że pojadę
|
|
|
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
No tak jedne rodzą, inne kąpią i karmią, a reszta liczy skurcze, albo zaciska nogi. Że już nie wspomnę o tych co dostały pozwolenie na zniesienie celibatu
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
sms od centipede:
"Dominisia już na świecie! 18:45, 3280g i 53cm, jest przepiękna! Ma dużo włosków i piękny nosek! Miałam cc, bo na końcówce Malutka nie chciała się wstawić. Pozdrawiamy |
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ja jakoś się pozbierałam, bo złapałam od synka, ten to posmarkał parę dni i jak nowo narodzony, ale moja mama skończyła z zapaleniem oskrzeli. No naprawdę, żeby pod koniec maja takie jazdy...
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smarować najlepiej maścią, ale można też grubo jakimś balsamem, oliwką itp. To przed porodem, po porodzie lepiej odpowiednią maścią, żeby dzidziuś nie brał byle czego do ust. Ćwiczenia, to takie uciskanie dookoła brodawki. Bierzesz dwa palce i tak uciskasz brodawkę. Ciężko mi to opisać Nie należy podobno ciągnąć za brodawkę, tylko ją tak właśnie ugniatać. A masaż, kiedy już przy karmieniu mamy zastój pokarmu, to takie głaskanie piersi w stronę brodawki ![]() Tak, bardzo fajna ta położna i już nie mogę się doczekać następnej wizyty ![]() Ostatnio w ogóle mam szczęście do fajnych, życzliwych ludzi...tfu tfu, żeby nie zapeszyć ![]() Cieszę się, że się przyda Wrzucam ten mój wywód na pierwszą stronę Jak się komuś przyda, to się cieszę. Byliśmy z psiakiem na zastrzykach i w drodze powrotnej pojechaliśmy na spacer nad rzekę. Ale super się czuję begie, dobrze że chociaż pisać możesz Nie martw się utratą głosu. Mój P przynajmniej raz w roku ma taką przypadłość. Antybiotyk na pewno szybko zacznie działać i znowu będziesz mogła śpiewać, krzyczeć i śmiać się do rozpuku
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Centipede wielkie gratulacje!!!
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : roza:Kochane, ja po wizycie u gina. Generalnie to moje ciało już zapomniało o porodzie, wszystko się zagoiło, macica obkurczona - można żyć ). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Andzya no to super!!! Rolek zazdroszczę. Może jest szansa że w tym roku jeszcze na rowerze pojeżdżę.
Tylko najpierw niech mnie lokatorka opuści. ![]() Co do mieszkania z rodzicami to wierzę że może być ciężko. My z M. mieszkaliśmy 2 tygodnie po ślubie i bardzo się cieszę że mamy możliwość mieszkać osobno. Wiem że nie każdy może sobie na to pozwolić, ale to super sprawa.
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
moja liweńka jutro juz będzie miała 3 tyg
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam ochote już na przytulanki a tu jeszcze 3 tyg połogu
|
|
#3229 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesze sie ze z maluchem wszystko ok!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze goście pchają się drzwiami i oknami... dali by się człowiekowi ogarnąć troche... głupio mi odmówić bo to moje koleżanki i są bardzo miłe ale wolałabym żeby jeszcze poczekały...dziewczyny jak czytam ile wy mleka odciągacie to jestem w szoku. ja tylko troszkę odciągałam żeby sobie ulżyć, ledwo dno w buteleczce się zakryło mleczkiem... a wy piszecie 80, 100mln??!! jejku toż to ręka by mi odpadła. no i nie wiem czy w ogóle byłabym w stanie tyle naprodukować... a dlaczego aż tyle odciągacie? może coś przeoczyłam... dokarmiacie swoim mlekiem ale podanym w butelce?? jeśli tak to dlaczego? no i napiszcie jeszcze ile wasze dzieci ssają cyca. moja mała max 15 min, ale zwykle tylko 10 min i zasypia. żadne budzenie nie pomaga. tacca ciesze się ze wszystko ok mamuśki co mają córki - wymywacie dokładnie wszystko dziewczynkom przy myciu pipki? bo ja tylko tak pobieżnie bez zaglądania zbyt głęboko ![]() ja tam się cieszę że mniej postów produkujecie przynajmniej łatwiej jest być na bieżąco. jak wszystkie się rozpakują to będzie krótko i na temat
|
||||
|
|
|
#3230 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wrócilismy z Ikea. Komoda kupiona, półki też. Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy, nie pokłócilismy sie na środku tego sklepu
Juz nawet skłonna byłam pomyślec, że jakies fatum nad nad nami i nad tym sklepem wisi. Zawsze była awantura i wogóle foch Niestety, jak zwykle, mimo iż ustalaliśmy specjalnie w domu , po co jedziemy , to na miejscu moja lista zakupów została skrócona przez mojego męża o połowę a dziś mi powiedział: mój boże... mogłem mieć normalną babę, mogłem mieć głupią, brzydką.... czemu zesłałeś mi szatana ??? smiać mi się chciało, bo taka laska w ciąży stała ze swoja mamą albo teściową na dziale dziecięcym i jak to usłyszały to nagle odeszły... nie wiem czemu a ja na prawdę byłam grzeczna ale na szczęście parę rzeczy przemyciłam nie zorientował się Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na Was!!! Cytat:
a jak Diego ?? apetyt wrócił ?: ) |
||||
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, a u nas nie wiadomo jak długo to będzie trwało... Ehh spoko,spoko, u mnie nie minęło nawet dobrze 5 tygodni od porodu (pięć będzie w niedzielę) a już jestem sprawna nie czekałam z wizytą u gina do skończonych 6 połogu.
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
śliczna!! już 3 tyg??!! dziewczyny gdzie to zleciało??!! dopiero ciąża umknęła nie wiem kiedy a teraz dzieciaki kończą tydzień, dwa, trzy nie wiadomo kiedy.... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
ah te chłopy....begie życzę powrotu do zdrowia ja już spadam dziewczyny, nie wiadomo jaka mnie noc czeka więc lepiej odpoczywać póki można do jutra!
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do mieszkania z rodzicami... szybko zleci
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Diego czuje się już bardzo dobrze Dzięki za zainteresowanie sms od agabre: "...Jestem na patologii ciąży. Lekarz pomylił się w terminie porodu, właściwy to 26 maja. Mam skurcze co 3 minuty. Trzymajcie kciuki." |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy któraś mogłaby mi podać numer komórki żebym mogła dać znać w razie czego? Może jakaś rozpakowana i już ogarnięta mamusia?
|
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oj mam ja pociechę z Maciusia... jak śpi.
Mogę siedzieć i patrzeć na niego cały czas... ale niech się tylko obudzi... szatan w niego wstępuje, jak się nakręci i drzeć zaczyna... na szczęście blok jeszcze nie zamieszkany i tylko 2 rodziny mieszkają... pomyślą, że my dziecku krzywdę robimy. A on często ma tak, ze się obudzi i od razu wrzask. Nie pomaga uspokajanie, nie pomaga cyc, musi pokrzyczeć. Czasami 2-3 minuty, czasami dłużej. Po czym milknie.![]() Niewiele piszę, bo i w domu coś do zrobienia, i przy dziecku ![]() Cytat:
![]() Ależ ona ma śliczne oczyska. ![]() Tylko po co jej ta poduszka? Dziecię na płaskim leżeć powinno. Cytat:
Poza tym raz na jakiś czas będę odciągać i podawać mu z butli. Często jest tak, że jak dziecko tylko na piersi to nie chce z butli jeść, a ja chcę żeby też jadł, żebym mogła później dziecko zostawić z kimś i wyjść coś załatwić. A ile czasu je... czasami 15 minut, czasami i godzinę. Ale Maciej cały czas je, nie przysypia. A jak mu się zdarzy zapomnieć po co przy cycku jest, to go delikatnie łechtam po policzki i zasysa ładnie na nowo ![]() Ja tak kiedyś batoniki w sklepie przemyciłam, schowałam je w domu, i już się nie znalazły. Zaciskam kciuki!
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich rodzących - ogromne kciuki
dziewczyny macie cudne dzieciaczki, jak z reklamy my nadal toczymy bój - ja padam już na pysk, od kilku dni może śpię po 2 h dziennie, bo w nocy Adam w ogóle nam spać nie daje, zasypia tylko na spacerze - ale wtedy ja spać nie mogę, a potem w najleszpe chce się bawić..... |
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Usypiam liwie. Więc pisze,mam pytanko jak dzisiaj będzie ciepło to można dziecko ubrać np geterki same plus bluzeczka z krotkim rekawem i skarpeteczki ?nie będzie za zimno?czy do tego jakiś koc wziasc
|
#3240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie mój mały terrorysta przespał dziś w nocy 7 godzin! Zasnął ok 21 a obudził się o 3 w nocy dopiero! Ja odciągnęłam mleko o 23, bo zwykle koło północy się karmimy i położyłam zdrzemnąć jeszcze na chwilę, a jak usłyszałam marudzenie to była 3! Mam nadzieję, że nie odbije sobie tego w dzień. Teraz porcja 125 ml odciągnięta, moi mężczyźni słodko śpią, a ja... hmm chyba też się jeszcze położę. Tylko coś głodna jestem z rana Ewunia widzę Cię jak tam Nataszka??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Jesteśmy już od wczoraj w domku i powoli ogarniamy ten cały chaos
Napiszę więcej jak znajdę chwilkę, bo na razie chyba za bardzo to wszystko przeżywamy z mężem i już powoli zaczynamy chodzić na rzęsach 

raz za razem, w końcu odebrał, no i akurat dziś go odbiera...bo na wymiar i niby ktoś mu je robi..no i max we wtorek będę go miała. Dodam że termin realizacji zamówienia to od 7do 21dni, a jutro mija 21dzień. 

Tylko najpierw niech mnie lokatorka opuści. 
nie zorientował się
czekamy na Was!!! 

Zasnął ok 21 a obudził się o 3 w nocy dopiero! Ja odciągnęłam mleko o 23, bo zwykle koło północy się karmimy i położyłam zdrzemnąć jeszcze na chwilę, a jak usłyszałam marudzenie to była 3! Mam nadzieję, że nie odbije sobie tego w dzień. Teraz porcja 125 ml odciągnięta, moi mężczyźni słodko śpią, a ja... hmm chyba też się jeszcze położę. Tylko coś głodna jestem z rana