Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 10:12   #1711
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Amilcia to spróbuję z tym siemie lnianym. A to jest w proszku czy w pestkach? I coś mi się wydaję, że najbardziej mnie boli jak zjem jogurt albo twarożek czy żółty ser, kurczę po tych mlecznych produktach :/
- najlepiej kup w pestkach, lepiej działa, to dodaj sobie np. do zupy albo posyp tym kanapkę, coś wymyślisz, tak jedną dużą łyżkę dziennie. Ja z woda nie mogłam tego wypić a tym bardziej na sucho a że byłam na diecie cukrzycowej to nabiału dużo jadłam stąd pomysł wsypania sobie do jogurtu. Mam nadzieję, że Ci pomoże

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o zafasolkowanie to pewnie bede chciała po pierwszym @, bo nie boje sie nastepnego poronienia, ale wszystko przede mną
- a nie chcesz zrobić jakiś badań? Czy siostra Twoja wie co było przyczyną # ?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:14   #1712
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

robią to badanie histopatologiczne. Ja sobie zrobie jeszcze hormonów, a na toxo itd miałam w ciazy robione i wszystko ok.
Moja siostra chyba nie robiła badań, a ona i mama poroniły ale z drugim dzieciątkiem. Ja miałam troszke gorzej bo to było moje pierwsze

Zresztą ja miałam inaczej niż one, nie krwawiłam. Mogłabym dalej chodzic w ciazy tylko dzidziuś się rozpłynął. Musieli mi dac tabletke żebym zaczeła ronić ale po paru godzinach sie nie doczekali wiec mnie wzieli bez tego. Chyba to wszystko było silne tylko dzidziuś słaby

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:16
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:15   #1713
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Niemożliwe, ale.... smutno mi dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

heh mnie za kilka dni minie rocznica zobaczenia II. Myślałam, że jestem twardsza, bardziej racjonalna, silniejsza... heh kiepska ze mnie siłaczka rycząca pół nocy w poduchę...
nawet siłaczki czasem muszę popłakać. przytulam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja też nie mam z kim o tym rozmawiać, jak tak sobie policzę to jak na moje nie mówienie o trudnych rzeczach to sporo osób wie co się stało, ale tematu wszyscy unikają jak ognia, nawet jeśli ja go zacznę to szybko się kończy, zmienia na "lżejszy". Trochę mi przykro z tego powodu bo na prawdę mam potrzebę rozmawiania. O mnie generalnie wszyscy mają takie zdanie, że jestem silna, twarda, samowystarczalna i nie potrzebuję wsparcia, może dlatego, że o rzeczach trudnych i tych, z którymi sobie nie radzę mówię bardzo. A tak na prawdę, mimo, że potrafię się ogryźć, odpysknąć i trochę, choć nie zawsze powalczyć o swoje, to jestem strasznie wrażliwa i sporo rzeczy mnie przerasta. Tylko w kwestii wsparcia, zrozumienia, wysłuchania, jakiejś bliskości i głębszej relacji nie potrafię walczyć o swoje
jak bym o sobie czytała

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
zrobiłam porównanie:
pierwsze zdjęcie Maksiu, drugie Kacperek
coś Ci się chyba pomyliło

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Moi chłopcy
Kamil poważny a Tobiasz zalotny

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenia dla Inutilka

Cytat:
Nie oglądam "B sz", ale w "Na wspólnej" była przerwa reklamowa i widziałam to cudo! Faktycznie boski!
pokażcie na zdjęciu, bo ja nie oglądam

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
na jakims forum pisza zeby pić ocet niby kości staja sie gumowe
tak jak ryby w occie, ości miękną (ale doczytałam, że już dobrze)

Cytat:
Komu kawy?
miiiiii latte?

Cytat:
Witam dziewczyny, wczoraj miałam zabieg i potrzebuje paru rad..
a to moja historia:
witam przykro mi, że Ciebie to też spotkało.
Stary 2012-05-26, 10:18   #1714
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- najlepiej kup w pestkach, lepiej działa
To lecę do sklepu i do apteki, dziękuję

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:28   #1715
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
robią to badanie histopatologiczne. Ja sobie zrobie jeszcze hormonów, a na toxo itd miałam w ciazy robione i wszystko ok.
Moja siostra chyba nie robiła badań, a ona i mama poroniły ale z drugim dzieciątkiem. Ja miałam troszke gorzej bo to było moje pierwsze
- ja też poroniłam 2 ciążę i gdybym nie zrobiła badań 3 też bym poroniła :/ Okazało się, że z wiekiem poziom progesteronu mi się zmienił i miałam niedomogę progesteronową.
Każda strata boli, nie ważne czy 1sza czy druga Ale jak jest już jedno dziecko to łatwiej się dochodzi do siebie, bo ma się dla kogo wstać, ubrać, uśmiechać (choć ja uśmiech długo udawałam przed córką).

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
To lecę do sklepu i do apteki, dziękuję
nie ma za co

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Niemożliwe, ale.... smutno mi dzisiaj.
z jakiego powodu?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:22
Stary 2012-05-26, 10:46   #1716
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
... będą same małżeństwa z dziećmi. tylko my będziemy sam....
będziecie RAZEM! wiem najlepiej jakie to trudne, ale życ trzeba
Cytat:
Nie podtrzymywali mi ciazy, nic nie dali.
heh... jak sama piszesz sprawa była jasna... nie ma co siebie/lekarzy/kogokolwiek obwiniać. Taki parszywy los. Witaj

Cytat:
Melduje, że żyję
uffffffffffffffffffffffff fffffff.... jaką rybę jadłaś?

Cytat:
teraz to siedzę przy herbacie i sucharkach, tak mnie boli żołądek :/

Cytat:
Chciałam zadać jeszcze pewnie głupie pytanie, kiedy mozna pic alkohol?
hehe wcale nie głupie. Jak tylko się wybudziłam z narkozy, to powiedziałam lekarzowi - rycząc i wyjąc - że chcę wódki z gwinta. Moja matka do tej pory się wstydzi
Wypiłam alk na drugi dzień po ostatniej tabletce antybiotyku. (nie z gwinta )

Cytat:

miiiiii latte?
nie umiem, ale dla Ciebie mogę powalczyć

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:50   #1717
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

uffffffffffffffffffffffff fffffff.... jaką rybę jadłaś?
- pstrąga? A co? chcesz spróbować ? heheh
Chyba będę mieć uraz teraz

Zbieram się na spacer...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-26, 10:52   #1718
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
- pstrąga?
o jaaaaa..... często jemy.... kurcze... zazwyczaj ładne odchodzi szkielecik....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:55   #1719
delilahinsomnia
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny, doczytuje Was z doskoku, BasiaRybnik - super dzieciaki, Luna0 u mnie podobnie bylo z #, tez nie umialam sie rozkrwawic po tabletce no i to było moje pierwsze dzieciątko.. dzis tylko czekam na II kreski. Wrócilam z targu kupiłam piękne kwiaty zwisajace na balkon lobelie
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:07   #1720
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
będziecie RAZEM! wiem najlepiej jakie to trudne, ale życ trzeba
heh... jak sama piszesz sprawa była jasna... nie ma co siebie/lekarzy/kogokolwiek obwiniać. Taki parszywy los. Witaj
Nie obwiniam lekarzy, bo nic by to nie dalo. Tylko że oni mnie trzymali cały dzien zanim sprawa była jasna, więc powinni dac progesteron chociaz na podtrzymanie. W innym wypadku mogli by pomoc a nie zastanawiac sie cały dzień. To ja im udowodniłam ze nic z tego dajac swoje wyniki bety. Inaczej pewnie dopiero dzis miałabym zabieg..
Wczoraj przyszła dziewczyna tez z plamieniami to jej zrobili HCG i do dzis musi czekac, tak samo nic na podtrzymanie a przeciez u niej moze to byc wlasnie zbyt maly progesteron

Cytat:
- ja też poroniłam 2 ciążę i gdybym nie zrobiła badań 3 też bym poroniła :/ Okazało się, że z wiekiem poziom progesteronu mi się zmienił i miałam niedomogę progesteronową.
Każda strata boli, nie ważne czy 1sza czy druga Ale jak jest już jedno dziecko to łatwiej się dochodzi do siebie, bo ma się dla kogo wstać, ubrać, uśmiechać (choć ja uśmiech długo udawałam przed córką).
Tak jak pisałam hormony porobie bo progesteron i prolaktyna najwazniejsze, chociaz i tak pewnie nic nie wykryją. Taki los.
Też uważam że boli tak samo, tylko że już pierwszy raz za sobą. Już jest to jedno szczęście w domu i było dane donosić całą ciąże. Ja nie wiem jak to jest mieć duży brzuszek, jaki jest porod i to szczescie gdzie jest dzidziuś, dlatego jest wieksza potrzeba tego doswiadczyc. Chociaz uwazam, że ból oczywiscie taki sam, byc moze nawet wiekszy bo juz sie wie jaki mogł być finał.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-05-26, 11:46   #1721
maksikola
Wtajemniczenie

Amilcia całe szczęście, że ości już nie ma. Tydzień temu przypalony rosół, wczoraj ość ehh

Cytat:
pokażcie na zdjęciu, bo ja nie oglądam
http://www.barwyszczescia.tvp.pl/997...9736&img=99745

Luna witaj.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:00   #1722
prince_polo
Zakorzenienie

hejka
wczoraj wyszłam ze szpitala bylam kilka dni bo mialam bole , w szpitalu było juz ok,a w domu znowu mnie boli leklarz mowi zebym 4 tyg jeszcze wytrzymała
Moja Niunia wazy 1800
a ja mam zakaz chodzenia i sprzatania . Wiec leze i gnije, a mimo to boli mnie brzuch i rwie udo i strasznie krzyz

wczoraj zaczął mi sie remont pokoju. Tak mnie korci by pomagac a tu dupa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:06   #1723
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny a co do badań to moge zrobić je w tym miesiącu? Hormony chyba nie bardzo, ale cytologie i posiew chyba moge

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-05-26, 12:22   #1724
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Luna, witaj, przykro mi...
Odnośnie Twoich pytań, to każda z nas ma trochę inaczej. Ja poroniłam w 6tc, poronienie samoistne, obyło się bez zabiegu. Krwawiłam wtedy przez 3 dni, wyglądało to jak normalny okres, tylko z większymi skrzepami i jednym dużym (wiadomo jakim). Potem @ dostałam po ok 6 tygodniach. Lekarz mówił, że po poronieniu 4-6 tygodni czekania na @ to norma, a jeśli do 2 miesięcy nie przyjdzie to zgłosić się do lekarza. Na kontroli byłam ok 2 tygodni po poronieniu, miałam USG, lekarz stwierdził, że wszystko się dobrze oczyściło i jest w porządku, pozwolił już współżyć (przed tą wizytą bałam się bo nie wiedziałam czy już mogę, czy nie zaszkodzę sobie tym itp.). A odnośnie planowania kolejnej ciąży kazał odczekać 3-4 miesiące, to samo mówili w szpitalu.

my dziś na wesele jedziemy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:23   #1725
fiolusiek
Zakorzenienie

A ja właśnie skończyłam obiad, mam ogórkową i gulasz z ziemniakami.
Zrobiłam już biszkopt i po południu będzie shrek
A czeka mnie jeszcze sałatka gyros, sprzątanie pokoju i zakupy

Luna witajPrzykro mi, że w takich okolicznościach się spotykamy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:33   #1726
Maga83
Zakorzenienie

Prince od początku Ciebie cały czas coś męczy :/ jeszcze trochę wytrzymaj

Fiol skąd masz tyle sił ja od rana się kręcę po domu i nic nie zrobiłam, a tu podłogi do umycie, pranie do zrobienia, później obiad... A najchętniej bym się położyła i spała, ale to mi nie służy bo później taka ogłupiona jestem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:38   #1727
fiolusiek
Zakorzenienie

Maguś są takie dni, że mogę góry przenosić, a potem są takie dni, że ciągle spać mi się chce Dziś TŻ ma urodziny więc chce mu zrobić przyjemność Zresztą dziś wraca do domu i wtedy zawsze mam lepszy humor i dzień
Stary 2012-05-26, 14:47   #1728
fiolusiek
Zakorzenienie

Ale tu cisza... Widać, że weekend w pełni
Stary 2012-05-26, 14:49   #1729
iza243
Zakorzenienie

Luna witaj i przykro mi ze tu trafilas
Mi lekarz powiedzial ze mam odczekac 2 miesiace przed nastepnym staraniem.A okres ok 4-6 tygodni po zabiegu.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:55   #1730
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Luna witaj i przykro mi ze tu trafilas
Mi lekarz powiedzial ze mam odczekac 2 miesiace przed nastepnym staraniem.A okres ok 4-6 tygodni po zabiegu.
Ja czytałam na jakimś forum medycznym, że po poronieniu trzeba odczekać 3-4 prawidłowe cykle miesiączkowe i można się zacząć starać
O ile jeszcze psychika jest na to gotowa, bo skoro psychicznie nie jest się gotowym to fizycznie też

Pamiętam po stracie jak od razu chciałam być w ciąży, ale teraz wiem, że to było za wcześnie
Stary 2012-05-26, 15:53   #1731
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

hehe wcale nie głupie. Jak tylko się wybudziłam z narkozy, to powiedziałam lekarzowi - rycząc i wyjąc - że chcę wódki z gwinta. Moja matka do tej pory się wstydzi
Wypiłam alk na drugi dzień po ostatniej tabletce antybiotyku. (nie z gwinta )
Pani ty to agentka jesteś!!!

Fio właśnie mi też się wydaje że chodzi o cykle, a że większość kobiet ma cykle miesięczne to mówią skrótowo 2miesiące,3 miesiące

Wiecie co dziewczyny gorzej być nie mogło. Pytam się tej mojej koleżanki z liceum w którym jest tygodniu a ona mówi że 30tc to ja miałam być teraz mniej więcej w tym tygodniu aż pobeczałam się a różnica jest jeszcze taka między nami, że ona nie chciała tej ciąży a ja płakałam ze szczęścia przy teście, no i Dzień Matki, wszyscy dookoła z kwiatkami a ja nawet nie mam sił złożyć życzeń własnej matce, wyślę jej smsa;/

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:33   #1732
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Amilcia całe szczęście, że ości już nie ma. Tydzień temu przypalony rosół, wczoraj ość ehh
los mnie nie oszczędza

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja mam zakaz chodzenia i sprzatania . Wiec leze i gnije, a mimo to boli mnie brzuch i rwie udo i strasznie krzyz
wczoraj zaczął mi sie remont pokoju. Tak mnie korci by pomagac a tu dupa
- wytrzymaj jeszcze troche

Cytat:
Dziewczyny a co do badań to moge zrobić je w tym miesiącu? Hormony chyba nie bardzo, ale cytologie i posiew chyba moge
- ja się nie orientuję, mi kazano przyjść po 1 @ od # i wtedy dopiero robiłam badania.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ja właśnie skończyłam obiad, mam ogórkową i gulasz z ziemniakami.
Zrobiłam już biszkopt i po południu będzie shrek
A czeka mnie jeszcze sałatka gyros, sprzątanie pokoju i zakupy
- nie przeforsuj sie kochana.

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
no i Dzień Matki, wszyscy dookoła z kwiatkami a ja nawet nie mam sił złożyć życzeń własnej matce, wyślę jej smsa;/
- może jednak się przełamiesz, pomyśl, że Ty też kiedyś bedziesz mamą,
chciałabyś w taki dzień dostać smsa od córki ?

Mam wreszcie truskawki

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-05-26 o 17:35
Stary 2012-05-26, 21:08   #1733
maksikola
Wtajemniczenie

Grillujecie co tak cicho?

Chłopcy śpią, ja się wykąpałam, wymalowałam paznokcie. Tż poszedł jeszcze opony z zimowych na letnie zmienić (szewc w dziurawych butach chodzi).

pani ten płaszczyk jest z promod-y. U mnie nie ma tego sklepu.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:14   #1734
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

- może jednak się przełamiesz, pomyśl, że Ty też kiedyś bedziesz mamą,
chciałabyś w taki dzień dostać smsa od córki ?
taa przełamałam się jak matka napisała do mnie czy złożyłam teściowej życzenia, bo jej zięć złożył, odpisąłam że nie złożyłam i nie zamierzam. Jej też nie chcę składać bo za co mam jej dziękować?? że całe życie faworyzuje mojego brata, że ma mnie daleko, nigdy nie umie ze mną rozmawiać i całe życie mnie olewa?? Dziękuję bardzo! Może gwiazdki z nieba nie dam swoim dzieciom ale dam im to co najcenniejsze: miłość i akceptację, myślę że dzięki temu nie będą mi wysyłać smsów.

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:51   #1735
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć Dziewczynki, Luna witaj,

Mnie dziś TŻ zabrał do... Krakowa! Taki spontaniczny wypad Jestem mu bardzo wdzięczna, bo wszędzie wszyscy świętują, a ja zapalam znicz swojemu dziecku. I tak nie ominęła mnie chwila smutku - po powrocie byliśmy w Rossmannie i pani chciała mi dać różę. Powiedziałam, że dziękuję, ale nie chcę. Nie chce pani kwiatka? I co miałam jej powiedzieć, że nie, to nie moje święto, bo moje dziecko leży na cmentarzu...? Ech.....

No ale wracając do Krakowa...
Podjechaliśmy sobie takim buskiem Uni Bus, ale ludzi... masakra, pół autobusu stało, a i tak niektórzy nie weszli.
W Krakowie połaziliśmy po rynku, byliśmy w Muzeum Narodowym (musiałam TŻa przekupić: ja idę z Tobą do restauracji indyjskiej, ty ze mną do muzeum), w rzeczonej restauracji indyjskiej i ofkorz w Galerii Krakowskiej

W restauracji wydaliśmy masę pieniędzy na jedzenie, które mi absolutnie nie smakowało :/ Wzięłam jakiś ser w sosie orzechowo-jakimś tam i kompletnie mi nie podeszło, bo ten sos był jakiś pietruszkowy chyba, ja już jadłam kiedyś taki krem orzechowo-pietruszkowy i z tym mi się kojarzył ten smak, z zupą warzywną, a nie jedzeniem indyjskim :/ Ale TŻowi smakowało, więc OK, o to chodziło.

W Muzeum z kolei mi się podobało, bardzo dawno już tam nie byłam, bo ostatnio ciągle jak byłam w Krakowie, to był remont sukiennic.

Oczywiście nie mogłam nie wstąpić do Galerii Krakowskiej, ale już mi się nie chciało nawet podjechać już na górę do MACa. Za to nie mogłam nie skorzystać z okazji i nie wypić kawy ze Starbucksa Wiem, jakie opinie krążą o tej kawiarni, ale ja jestem zdania, że ich kawa jest po prostu fantastyczna, piłam ją w kilku miejscach (nie tylko w Polsce) i stwierdzam, że wszędzie jest pyszna. I brakuje mi stoiska Starbucks u siebie...

Tak więc generalnie miło spędziliśmy dzień, myśli miałam cały czas zajęte.

No i potem jeszcze pod Spodkiem były pokazy jakieś auto-moto i ludzie skaczący na motorach :O Podziwiam odwagę...

Później ten Rossmann, więc chwilowa załamka. Ale już jest znowu OK, choć teraz pewnie gdzie nie otworzę strony w necie, tam będzie tylko o mamach, mamach, mamach....
Na szczęście udało mi się dzisiaj spotkać z moją mamą.

@ cholerna nie chce przyjść, już się zastanawiam, co jest Mam tylko jakieś beżowe plamienie. Nosz przecież nie jestem w ciąży, to by musiało być niepokalane poczęcie chyba. Były przytulanki chyba ze 2 razy, ale w "ubranku", więc nie mogło nic się stać. Jeśli tamten krwotok 3,5 tygodnia po porodzie to była miesiączka, to teraz powinna już być kolejna, a jeśli nie - to mogłaby już łaskawie 8 tygodni po porodzie nadejść

No i tak ogólnie to tyle, jestem trochę zmęczona. Nie mam nic na jutro na obiad, chyba zrobię oszukany bigos (bo bez mięsa, tylko na kiełbasie, ciekawe, czy to w ogóle wyjdzie...).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 05:12   #1736
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie
Trochę zła na siebie jestem, bo wczoraj śmietana mi się do Shreka wogóle nie chciała ubić A do tego jedna kapusta pekińska do gyrosa była zgnita A ja potrzebuję duużo sałatki, ale nie było już gdzie kupić

Perse cieszę się, że wyprawa do Krakowa się udała
Stary 2012-05-27, 08:20   #1737
natalia_23
Zakorzenienie

witam w niedzielę i życzę udanego dnia

lunao witaj, mi gin po łyżeczkowaniu pozwoliła się starać po 1 @ i udało się za 1 razem, Mikołaj ma pół roku i przygotowuje się teraz bardzo wytrwale do raczkowania Moja gin zalecała odczekać 2-3 m-ce ze względów psychicznych a fizycznie pozwoliła po 1 @.

Wydaje mi się, że każda z nas sama musi zadecydować kiedy jest na to gotowa. Jedne od razu a drugie czekają rok a nawet więcej. Wszystko zależy od Ciebie

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:46   #1738
adunia89
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, nadrobiłam wszystko, ale i tak żegnam się jak na razie. Ilość egzaminów i ich terminy powaliły mnie na kolana, mam 3 tygodnie niezłej jazdy, więc nie dam rady tu z Wami być. Poza tym mam jakiś kryzys wizażowy, czasem wydaje mi się, że jesteście tu tak zżyte, że nie pasuję Ale na pewno będę Was podczytywać, bo ciężko funkcjonuje się bez wątku AM. Pozdrawiam Was wszystkie

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:53   #1739
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja własnie jem jajecznicę na śniadanko (a dlatego dziś bo wczoraj tż był na służbie więc nasz mały rytuał został przeniesiony w drodze wyjątku na dziś)
później jedziemy do mamy na wieś trochę wiśni szpakom podbierzemy (bo kradną dziady, a psu się nawet przeganiać ich nie chce)
czy są już porzeczki? bo się ślinię jak o nich myślę...
"rocznicowe" dni minęły i jest mi troszkę lepiej, więc chyba wychodze z dołka
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:37   #1740
BERBIE
Zakorzenienie

hejo
ja jakaś padnięta. wczorajszy grill mnie wymęczył. teraz zjadłam bułki na parze z jogurtem i chyba wracam do łóżka. tż jeszcze sie wala.

adunia wracaj do nas szybko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości