|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Powiedzcie mi proszę co robicie, aby włosy przy samodzielnym schnięciu nie były oklapnięte? Ja ze względu na małą objętość przy głowie muszę je suszyć suszarką z dyfuzorem, ale wolałabym przestać, żeby ich nie niszczyć. Od razu zaznaczę, że metoda na robienie palmy na głowie nie działa u mnie za dobrze, bo potem mam proste u nasady, odciśniętą gumkę, a na dole nie wiadomo co
|
|
|
|
#63722 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() a co do twojego pytania, to chyba żelu nie używasz? najoczywistszą metodą na skręt, wydobycie i utrwalenie, wydaje się być właśnie żel niektórzy mają też lepszy skręt po dyfuzorze, ja nigdy nie używałam, więc się nie wypowiem.
|
|
#63723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że nie wygląda za ciekawie, ale to dlatego, że ta dłuższa warstwa jest prosta. Podcinam je dopiero we wrześniu i do tego czasu ruszać nie będę. Jak się zaopatrzę w papiloty i będę kręcić tę warstwę to nie będzie takiej różnicy. A przynajmniej taką mam nadzieję...Cytat:
|
|
#63725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TO? za każdym razem przepis wygląda inaczej; po kropli co tam mam dobrego. Jak dla mnie ważne, żeby był emulgator i jeśli aloes to w towarzystwie oleju bo inaczej strasznie usztywnia mi włosy Cytat:
![]() Cytat:
Veni! Vidi! Vici! jest SREBERKO też się cieszę |
|||
|
|
|
#63726 |
|
ma zielone pojęcie
|
Z zieloną bardzo dobra
|
#63727 |
|
Zakorzenienie
|
Jestes nareszcie, tancerko!
![]() Musze przyznac, ze przez caly weekend wgapialam sie po kilka razy dziennie w klip promocyjny Celtic Senses nie wiedzialam, czy bardziej podziwiac nogi czy loki Doroty Czajkowskiej, i wyobrazalam sobie, jak pieknie nasza falowana Ajrisz w tym cudnym tancu wyglada. Sama bym sie chetnie nauczyla, ale chyba juz za stara na takie skoki jestem Jutro wyprobuje olej slonecznikowy, swiezy zakup. Chce tez sobie nastawic domowej roboty macerat rozmarynowy, do wcierania w skalpik mam juz spory sloik, doniczke swiezego rozmarynu (o moj rozmarynie, rozwijaj sie |
|
|
|
#63728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miszczyni Europy i naturalnie lokaska!! (na klipie ma treskę ale widziałam ją nieraz 3b spokojnie )zaczęła w wieku dobrze 20+ i osiągnęła no dużo ![]() na zawodach była pani 40+ i świetnie sobie radziła. Laski 30+ czasem mam w kategorii i nie wiem kto trudniejszy - one czy studentki :P każdy wiek jest dobry żeby zacząć jeśli masz na to ochotę |
|
|
|
|
#63729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko sie musialabym rozejrzec, gdzie tu w Danii mam pod reka jakiegos nauczyciela.
|
|
|
|
|
#63730 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio rzadko się tu odzywam, ale staram się Was podczytywać. Mam problem ![]() Otóż moje włosy no nocy są takie ,,plastyczne" robią się płaskie i bezkształtne, ale nie rozciągają się. Wcześniej tak miałam, gdy używałam jednocześnie np. Garniera z Karite lub Fructisa nuti gładkiego i żel Joanny z lnianym. Wczoraj użyłam tylko Isany i żelu mrożącego i lnianego i po nocy znów to samo. W sobotę spryskałam włosy keratyną, myślałam, że pomoże, ale póki co bez skutku. Poradzicie coś? Bez żelu nie mam zdefiniowanych włosów
|
#63731 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() chcialam zameldowac, ze zyje ![]() dawno dawno tu nie zagladalam, ale kompletnie nie mam czasu, a wizaz jest jego prawdziwym pozeraczem ![]() znalazlam wreszcie dobrego fryzjera!!! ![]() opis tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=167 jakies fotki moze wrzuce niedlugo ![]() pozdrawiam serdecznie cala 'stara gwardie' i wszystkie nowe zakrecone - cierpliwosc bedzie wam wynagrodzona
|
|
|
|
#63732 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Czekam na aktualizację pielęgnacji i zdjęcia...na pewno włosy urosły sporo |
|
|
|
|
#63733 |
|
Rozeznanie
|
Pokazuje się prawie tydzień po cięciu.
Chociaż nie ubyło dużo ( jakieś 3cm) to o wiele lepiej się czuję w krótszych. Nie mam takich długich "strąków" przy twarzy, których nigdy nie wiem jak spiąć. W poprzedniej długości miałam problem z tyłem i bokiem, włosy były tam tylko lekko falowane, co przy pokręconych przodzie nie wyglądało za fajnie. Teraz, jak są troszkę lżejsze, to zarówno z tyłu, jak i boki ładnie się kręcą ![]() Wasze włosy też są takie uparte? Próbowałam je tak ustawić, żeby były zaczesane do tyłu, tyle się namęczyłam, a one po 10 min i tak rozlazły się na boki i zrobiły przedziałek.. ![]() Aaa, powiem wam że się zakochałam w oleju z pestek dyni, to co w trzy dni zrobił z włosami i moją cerą (
|
|
#63734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaiste - lżej ![]() Brawo dla fryzjera! Cytat:
|
||
|
|
|
#63735 |
|
Rozeznanie
|
Ja za to po sobotnim fryzjerze zmieniam zdanie... wierzch jest za mocno wycieniowany, nie kręci się wcale
. Ogólnie cieniowanie jest zbyt mocne jak na kręcone włosy, dziwnie się układają. Dziś wierzch oberwał z prostownicy, bo wstałam z gniazdem, a po rozczesaniu te najkrótsze dziwnie odstawały. Jedyny plus jaki znajduję, to to, ze suchy, pamiętający prostowanie wierzch został ścięty. Ale pocieszam się, ze przy wzroście ok 1,5 cm na miesiąc odrosną. A na dodatek teraz sezon na warzywa z ogródka, świeże owoce, więc witaminki dostaną od wewnątrz i może trochę przyspieszą ![]() Ajrisz gratuluję medalu ![]() Czy to przypadkiem nie ty pisałaś coś o jakiejś Schaumie z proteinami i o odzywce z Biedronki? Mogłabyś podać nazwy tychże odzywek?
|
|
|
|
#63736 |
|
sentimental animal
|
świętuję już pół roku CG
|
#63737 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz? Medal? No, gratuluję
dawno mnie nie było (znowuż), a tu jakie nowiny. Domyślam się, że za taniec. 10 stron mnie ominęło, ale znajdę ![]() anka.d zazdroszczę znalezienia fryzjera jestem ciekawa jakże wyszło ![]() mi się znowuż nie podoba, ale to chyba przez zmiany pogody. Przy suchym i ciepłym powietrzu pewnie powinnam coś zmienić, ale zaliczenia i praca mgr się kłaniają, więc teraz nie będę się bawić w zmiany pielęgnacji... Odnoszę tylko wrażenie, że maska WAX z aloesem działa na mnie bardziej pusząco niż bez. Do tego raz rozczesałam włosy z baardzo pozytywnym skutkiem, następnym - z fatalnym. Ale może to dlatego, że żelu lnianego zabrakło. Otwieram lodówkę, sięgam po słoiczek, patrzę... a tam pleśń nie wiem czym dziś zabezpieczę łeb, tymczasem jednak pora na jakiś olej.Ostatnio przed olejowaniem daję dużo kremu z biedronki. I tu mam pytanie. Bo on ma oleje (kokos i shea), które mogą chyba podważać łuski włosa? Jakoś tak mi się coś zapamiętało... Odnoszę wrażenie, że po smarowaniu włoski są od razu gładsze, bardziej nawilżone, ale w ogólnym efekcie po umyciu - bardziej spuszone i zastanawiam się czy łączyć to z kremem czy z błędami podczas samego mycia. Pozdrawiam
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
#63738 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak moja góra leniwaCytat:
Cytat:
Elisse - nie użyłam jej jeszcze. boję się co skóra powie bo to pachnie pantenowo... Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
co nie znaczy, że musi. obym nie przeinaczyła - Eloe pisała, że u niej shea trzymane za długo robi gume ale krótko i mało jest w deche Cytat:
u mnie na głowie coś dziwnego jedno mycie bez maski głęboko nawilżającej by Ajrisz i znowu nie chcą się kręcić :P
|
|||||||
|
|
|
#63739 |
|
Przyczajenie
|
Och... Nikt nie komentuje moich włosów ? Smuteczek
|
|
|
|
#63740 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj pierwsze mycie po hennie: z koloru jestem zadowolona, wlosy jakby grubsze, mocno blyszcza (na zdjeciu nie widac) ale mam przesusz, rozczesalam calosc na sucho
Dojda do siebie prawda?
|
#63741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje włosy widać uwielbiają tą maskę A moim kompletnie wszystko jedno czego użyje...![]() Fakt, fryzjerka trafiła się świetna Zresztą, sama powiedziała, że wie jak to jest wyjść od fryzjera z szopą i sianem na głowie![]() Cytat:
Dziewczyny konserwowała któraś z was żel lniany DHA BA? Zastanawiam się ile wytrzyma. Lubię żel lniany, ale rzadko go robię, bo nie chce mi się z tym co tydzień paćkać.
|
|
|
#63742 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Śliczny kolor
|
|
#63743 |
|
Zakorzenienie
|
czy mam sens odżywki ulepszać półproduktami? Jak mam zamiar trzymać to na włosach 3 minuty
|
|
|
|
#63744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałam już po razie każdej ale to za mało by ocenić , na razie jest ok, niczego złego mi nie zrobiły, nie spuszyły dziś tą Elisse wykorzystałam do olejowania też.wszystkie fale i loczki piękne, cudne zdjęcia wstawiacie ja niedługo może też coś wrzucę Natalko motywujący wpis, brawa za efekty ![]() Ajrisz gratulacje! zazdroszczę pasji, sama nie przepadam za sportem, może kiedyś i ja odnajdę dyscyplinę dla siebie
|
|
|
|
|
#63745 |
|
ma zielone pojęcie
|
Kupiłam ostatnio:
![]() ![]()
|
#63746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anka.d
|
|
|
#63748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#63749 |
|
Raczkowanie
|
długo szukałam czegoś co poprawiło mi kondycję włosów i właśnie znalazłam! olejek BD z kapsułkami wit . a+e to jest to!
dodam że olejek podgrzewam żeby witaminy się rozpuściły, nakładam na wilgotne włosy i trzymam przez całą noc ![]() dziś zaopatrzyłam się w balsam mrs. potters do włosów normalnych i matowych z nasturcją i ekstraktem perłowym i mam nadzieję że będzie mi z powodzeniem służyła do mycia
|
#63750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Wiem, że nie wygląda za ciekawie, ale to dlatego, że ta dłuższa warstwa jest prosta. Podcinam je dopiero we wrześniu i do tego czasu ruszać nie będę. Jak się zaopatrzę w papiloty i będę kręcić tę warstwę to nie będzie takiej różnicy. A przynajmniej taką mam nadzieję...

)

. Ogólnie cieniowanie jest zbyt mocne jak na kręcone włosy, dziwnie się układają.
Dziś wierzch oberwał z prostownicy, bo wstałam z gniazdem, a po rozczesaniu te najkrótsze dziwnie odstawały. Jedyny plus jaki znajduję, to to, ze suchy, pamiętający prostowanie wierzch został ścięty. Ale pocieszam się, ze przy wzroście ok 1,5 cm na miesiąc odrosną. A na dodatek teraz sezon na warzywa z ogródka, świeże owoce, więc witaminki dostaną od wewnątrz i może trochę przyspieszą 

Dojda do siebie prawda?