|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
a 5. po 24 tak około spojrzy ktoś, ładnie proszę
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze jedzenie; oceni ktoś
?Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, duże tarte jabłko, cynamon, arbuz) + kawa 3in1+ krówka z Ukrainy. Obiad; makaron pełnoziarnisty z sosem truskawkowym ( zmiksowane truskawki z serkiem homo) . Przekąska; arbuz + cukierek miętowy. Podwieczorek; serek wiejski z miodem,orzechami włoskimi, łyżką dżemu wiśniowego i otrębami granulowanymi jabłkowymi. Kolacja; jajecznica z 2 jajek + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie z szynką i ogórkiem zielonym. *** Dziewczyny co sądzicie o codziennym jedzeniu paska czekolady do śniadania? Czy odbije się to negatywnie na wadze? |
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taaaa, mhm, chyba każda z Nas tak na początku myślała ![]() jak widzę/słyszę takie teksty to mi sie ciśnienie podnosi
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
a skąd wiesz czy Ci to nie zaszkodzi?
szkoda żebyś okres straciła...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chcę aby ktokolwiek przechodził to co ja przeszłam sama ...Moje niedzielne UUU :śniadanie : placuszki owsiane, jogurt brzoskwiniowy, jabłko, kubek cappucino II śniadanie : miseczka pł.kukurydzianych z mlekiem, 2 marchewy do pochrupania Obiad : ziemniaki, surówka z marchwii, gołąbek ( z wczoraj ) i 3 paróweczki smażone z cebulką Podwieczorek : miseczka budyniu cytrynowego z garścią wiśni, kawałek domowego dietetycznego ciasta drożdżowego Kolacja : hmm... chyba będą 2 kromki razowca z masłem / 1 z żółtym serem , szynką, pomidorem, ogórkiem, 2 z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem/ i do tego chyba będzie miseczka rzodkiewek z 100g twarogu Ruch : 2x 45 min spacer z psem, 3x 30 min hula hop, 1x30min jogging Proszę o ocenki
|
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
wrzucam dzisiejszą R
I: spory kawałek pełnoziarnistego ciasta marchewkowego z rodzynkami i suszoną żurawiną, deser alpro soya o smaku czekoladowym (zresztą jeśli chcecie same zobaczcie: http://blissfulbreakfast.blogspot.com/) II: serek homo 0% tłuszczu z nerkowcami, orzechami laskowymi, arachidowymi i cynamonem III: filet z kurczaka z pieczarkami smażony na oliwie z oliwek, 1/2 woreczka brązowego ryżu, surówka z sałaty lodowej, papryki, ogórka i marchewki z sosem z kefiru, ketchupu z przyprawami IV: lekki wiejski z wielkim pomidorem czekam na komentarz. dziewczyny, naprawdę nie przesadzajcie, to jest normalna, a nie jakaś destrukcyjna R. |
|
|
|
#791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to tych innych osób, to też zawsze się dziwię, bo jak ktoś późno wstaje to i oczywiście później chodzi spać.
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieczeń to robiła ciocia, jak zdobędę przepis to się podzielę ![]() a herbata świetna, taka delikatna i aromatyczna... Cytat:
hmm, w sumie wygląd ogólny zależy bardziej od stosunku ilości mięśni do tkanki tłuszczowej niż samego bmi, może po prostu niedługo spróbuj powoli wychodzic z redukcji zwiększajac aktywnośc, żeby wymodelowac sylwetkę. proszę nie przesadzac ale spoko, rozumiem, ja mam bmi przy dolnej granicy (18,6 chyba), więc teoretycznie powinnam wyglądac chudawo, a wyglądam zupełnie normalnie, szczupło, ale do chudości mi daleko
|
||
|
|
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-06-03 o 17:01 |
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aktywnośc fizyczna w takich chorych ilościach jak Twoja jest dla trenujących zawodowo a Oni jedzą zdecydowanie inaczej niż TY.. Bliss-mnie się podoba tylko zgodzę się z Izą co do serka 0%
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- mam, od dziś. już Cię dodałam do obserwowanych.
|
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawaj adresa
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
ja lubię miechów. ma taką gęstą konsystencję...
![]() a proszę bardzo http://blissfulbreakfast.blogspot.com/ dziś zaczęłam.
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Usuń tylko weryfikacje kometarzy kodem bo trudno skomentować
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tylko mój bedzie mono-produktowy:d
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W końcu udało mi się tę weryfikacje usunąć... tzn. mam taka nadzieję, bo żaden ze mnie spec
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc zaraz zjadłam jeszcze jedną kromką chleba do kolacji z szynką i serkiem kanapkowym i właśnie szamię kawałek drodżówki ... co dodać , żeby było ok ?jogging 30 min - załóżmy że 360 kcal spalilam -http://www.trener.pl/index.php/mid/3/fid/2/trener/artykuly/article_id/209/offsetk/0 1,5h hula hop - 600 kcal ( wyczytałam w Happy , że spala się ok. 400kcal w h ) 1,5 spaceru- 450?kcal Razem = 1410 kcal !! jestem w szoku po prostu więc dziewczyny poprawiać moje jadło ;( Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:21 |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz pisała recenzje produktów ?
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Niestety tak
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Wszyscy zakładają blogi...
Dobrze, przynajmniej będzie co czytać i nad czym się poślinić. ![]() To ja już mam pierwszy pytanie, bliss- w jakiej tortownicy piekłaś ciasto marchewkowe? Tzn. o jakiej średnicy? Bo już wiem, co upiekę w tym tygodniu... ![]() Ervisha- tak, sama robiłam sos. Banalnie prosty i bardzo smaczny: 1 łyżka masła orzechowego (smooth, czyli bez kawałków orzechów) 1 łyżka masła kokosowego 1 pasek czekolady (gorzkiej/mlecznej, w zależności od upodobań. Można dodać zamiast części czekolady gorzkie kakao, lub całkowicie zastąpić nim czekoladę, dolewając kapkę mleka, żeby sos miał odpowiednią konsystencję). Wszystkie składniki wrzucasz do miseczki i podgrzewasz w kąpieli wodnej, aż uzyskasz gładki, dość płynny sosik. ![]() Możesz zmieniać proporcje, ilość... Aż dojdziesz do perfekcyjnej wersji. ![]() Polecam do naleśników, pancakes'ów, gofrów, lodów, owsianki... Do wszystkiego chyba. ;d Cytat:
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

?
, no i w opinii innej niż Twoja (zapewne dużo bardziej krytyczna
) wyglądasz już szczupło / chudo.

:

więc zaraz zjadłam jeszcze jedną kromką chleba do kolacji z szynką i serkiem kanapkowym i właśnie szamię kawałek drodżówki ... co dodać , żeby było ok ?