|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Stronczek ja bym już spanikowała, ale:
-rozbierz ją ( body w krótkim np.) - zrób okład, kąpiel o 2stopnie chłodniejsza niż zwykle. Jak ibum nie pomaga..nie wiem. Spróbuj z czopkiem.
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dziewczynki dziekuje - mam pietra przed jutrzejszym dniem
mam zle przeczucia... kurde boje sie ze jednak serce nei wytrzyma podczas operacji lub ze juz bedzie na nia za pozno.![]() Stronczku kochana nie pomoge, moja nie miala odpukac do tej pory goraczkii nie wiem jakbym sie zachowala teliczku i jak byl spacerek?? moja 3 h sie bawila na dworzu i myslalam ze padnie i nic, siedzi. A wstala o 10.30 i nie spala w dzien
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek Ja bym nie panikowała,
bo lekarz nie wiele Ci powie, bo gorączka nie utrzymuje się długo. Raz nie wiem czy Ibum jest dobre, podaję nurofen 3 ml i zawsze (odpukać) działa, do tego zimne okłady na czoło - najczęściej jak śpi, bo wtedy nie zrzuca pieluchy z głowy, do tego jak nie ma biegunki, dreszczy, wymiotów to samo body bym jej założyła. I zmierzyła gorączkę dopiero po godzinie w między czasie sprawdzając dłonią temp ciała,bo jak ma gorączkę to jest gorąca strasznie. No i ewentualnie chłodniejsza kąpiel.... Jak ma biegunkę podać kleik ryżowy, marchęwkę cokolwiek aby kupkę zatwardziło, do tego podawać dużo picia aby się nie odwodniła. Jeżeli będziesz czuła, że coś jest nie tak i chcesz spać spokojnie jedź zwyczajnie na pogotowie. A co jest Justynie ??? Ewee Ja jestem cały czas myślami z Twoim tatą i będę trzymała mocno kciuki ![]() LASKI !! Jak tego 22 czerwca okaże się żę kod na HIPP to kod rossmanowski ze strony, to prosiłabym bardzo o kody na którą mogę liczyć?! Jak nie będzie kodów to od 9 stoje przy Rossmanie ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-06-03 o 20:36 |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
nam nie zbijały tempy syropy tylko czopki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta to nie będą kody
![]() Tylko teraz w rossie wymyślili, że każdego dnia będzie coś innego w promocji. I tak na mleko promo obowiązuje tylko tego jednego dnia. Te promocje zaczynają się od 8 czerwca, każdego dnia coś innego ma być w dobrej cenie, nawet -50% ( głównie kosmetyki) Enfamil też ma być jakoś, nie pamiętam kiedy. Ale u nas chyba nikt nie kupuje.
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
stronczek jak jest taka wysoka goraczka i nie pada np. po ibuprofenie to musisz dac czopek z paracetamolu, żeby zmieszac składniki to na bank przejdzie, np. dasz nurofen i nie przejdzie to daj w czopku np.efferalgan(paracetamol zawiera) , 80mg. cały czopeki odczekaj ze 30 min, zmierz gorączkę jak będzie spadac to ok jak nie to daj jej 1/3 czopka pyralgina (spokojnie nie raz pytałam się lekarza i mozna dać dziecku ale 1/3 , bo jak jest gorączka pow. 39 to może dojśc do drgawek) a najlepiej idź do lekarza, jak nie masz możliwości o tej porze to zrób tak jak Ci napisałam, daj znać co i jak
ogólnier chodzi o to żeby zmieszać dwa składniki jeden do dziubka drugi do pupci, (paracetamol + ibuprofen) |
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto mi odpowie kiedy kończy się ten chol.erny konkurs?
![]() Zaneta mam jutro w szpitalu ważne badanie, dość mocno mi się ze zdrowiem pokomplikowało ![]() Zaraz idę się pakować i parzę melisę żeby zasnąć ![]() Stronczek ja nie wiem, jak Kuba miał taką gorączkę, to robiłam mu okłady, dawałam leki na gorączkę i spałam z nim (a raczej czuwałam) całą noc mierząc temperaturę. Raz miał powyżej 40 stopni Strasznie się bałam.
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Patku dasz linka do tego wątku z rossa?
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33416384 Justyna proszę
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Aga, miałam nadzieję, że dzisiaj
|
|
#2143 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie Kuny
![]() Byliśmy dziś u mojej koleżanki obejrzeć jej prawie 5-miesięczną córeczkę. Miło było, choć Tymuś zamiast w młodszej koleżance zakochał się w ... baloniku pompowanym helem ![]() A poza tym moje dziecko zrobiło dziś swoje pierwsze kroczki Oczywiście były one wielce nieporadne, chybotliwe i maleńkie, ale faktem jest, że były ![]() Wygląda, jakby na bramce gola łapał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Fajnie że lepiej 3. taaa, dyskretna jest bardzo ![]() Kogo ja widzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I współczuję Waszym żołądkom ![]() Cytat:
Kuruj się, Madziu Cytat:
Wierzę, że się powiedzie ![]() Cytat:
A skoro normalny apetyt i zachowanie, to może i do Was trzydniówka sie przyplątała, co
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-04 o 12:50 |
||||||||
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a o 6tej dochodzi Klaratrzymam za jutro mocno mocno ![]() eve - sesja - wow )no i kciuki za Tate, boshe co to musi byc za stres ![]() dziubku - Denis to jest chlop na schwal! ![]() chorowitki - zdrowiejcie! ![]() Stronczku - kurcze, ja to bym Ci nawet nie umiala doradzic, bo moje dzieci nigdy nie mialy wysokiej goraczki, ale mam nadzieje, ze juz wszystko w porzadku i to tylko chwilowy skok temperatury |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Shira_83;34476764]
no wszelki duch Pana Boga chwali wreszcie ![]() [COLOR="Silver"] Postaram się ![]() ![]() A rośnie Łobuziak. Zęby idą kolejne więc sporo marudzenia teraz. Chodzi sobie przy meblach już od miesiąca gdzieś, teraz coraz częściej puszcza się i chwile sam stoi.
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku u Nas było identycznie. Jeżeli podałaś Ibum ( ibuprofen ) i temp. nie spadła możesz podać od razu coś zawierającego paracetamol. Ja dawałam na zmianę Nurofen ( ibuprofen ) i Calpol ( paracetamol ). Rozbierz małą do bodziaka, rób okłady, ew. kąpiel. Jeżeli mocno się niepokoisz jedź do szpitala. Weź tylko ze sobą termometr i leki przeciwgorączkowe, bo często podobno tam są długie kolejki...
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Ide z toba pod Rossa :P
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki polecam takie sesje na pamiatke!!! Byc moze bede miala kolejne zdjecia dzis na skrzynce to wrzuce wam. Co do taty, ja caly czas mysle
analizuje, przemyslam rozmyslam jestem niebecna duchem....
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Patik już znalazła ta gazetke, ale szałowaaaa
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
3-4 strona od konca szukaj
|
#2151 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
sytuacja opanowana....
![]() ALe mi to dziecko cisnienie podnosi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Tymciatak mi sie wydaje ze to trzydniowka poczekamy zobczymy Cytat:
Dziewczny dziekuje za wszystkie dobre rady i za szybki odzew. Sytuacja opanowana. W tej chwili temperatura jest ponizej 38. ibum zaczal dzialac, zrobilam jej tez kapiel tak jak radzilyscie. Dzwonilam do mojej lekarki w PL co sie Wiki opiekuje i tez poradzila mi co nie co. Uspokoila przede wszystkim Czeka mnie dzis dluga noc.... Iustyna bede trzymac jutro kciuki, daj znac jak bedziesz mogla. Trzymaj sie kochana, glowa do gory, bedzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!! |
|||||
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
podaj link
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- stronczek to dobrze że lepiej,ale w nocy na bank podrośnie, musisz czuwać, bo po kompieli to tylko dorźnie spadła, a masz cos oprócz ibum? na przyszłość musisz mieć dwa środki jeden do pupci drugi do dziubka, wczoraj wymiotowała pewnie przez gorączkę, a co Ci polska lekarka powiedziała?? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a dziewczyny a wyrabiałyście tą kartę z rossmanna rossnę? ja zamierzam jutro udać się do rossa i wziąć kartę i zarejestrować się w necie, zawsze to jakieś zniżki |
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna konkurs był jednak do wczoraj do północy.
https://wizaz.pl/akcje/perfecta/peel...al/ranking.php Jestem 16 osoba przede mną ma tylko 4 głosy więcej. Mam nadzieję, że ktoś z góry oszukiwał (Jeśli nie to będzie mi bardzo przykro ![]() Dzięki dziewczyny za Wasze głosy. Teraz czekamy na wyniki
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wyyy dwa posty od wieczora?
A mi jest przykro ( może nie przykro, ale tak mało smacznie) że 2 dni przed końcem wyleciałam. Ostatni raz się w to bawiłam. Agadus ja mam tą kartę. Carmela no szałowa gazetka, a ja mieszkam 25 km od najbliższego roska, a mam chrapkę na kilka rzeczy Justyna mi pisała, że ma mieć znieczulenie miejscowe. Odezwie się potem. Mój pęcherz ałaaaa tragedyja. Złapaliśmy Sarze mocz, i swój też dałam do badania. Sara wstaje jednak w nocy. I przed 6 pobudka. Pogoda - deszcz.
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Najpierw napiszę a potem nadrobię ![]() Po 2tyg urlopu TŻ jesteśmy sami w domku, więc wszystko wraca do normy U nas wszystko ok. No może oprócz tego, że w ostatnim tyg, nie mogłam się dogadać z Karolem, ale już jest lepiej. Chyba mieliśmy mały kryzys.. Dominik wszęcie i cały czas by tylko stawał. Zabawki ostatnio w ogóle go nie interesują, jedynie książeczkami potrafi się zająć dłużej niż 5min, przewraca sobie strony, pokazuje paluszkiem i opowiada mi po swojemu co tam widzi. Ja nawet spokojnie nie mogę kawy wypić, bo jak tylko gdzieś usiądę, to D. jest już przy mnie i się wspina. Słodkie to, ale i męczące. W nocy budzi się i pije duże ilości mleka. Chyba nigdy nie prześpi nocy. Mebelki już mamy, teraz czekamy na rolety. Oglądając zdjęcia i filmiki zawsze wpadam w zachwyt jakie nasze dzieciaczki są zdolne i piękne. WSZYSTKIE Przepraszam, że tylko o sobie. Buziaki dla Was!!!
|
#2156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A za tatę trzymam kciuki, jak będziesz coś wiedziała, to daj znać odrazu ![]() Pieleszka tak sie cieszę, że już jesteście w domku ![]() Iustyna niewiem co się stało z Twoim zdrowiem(chyba nie pisałaś?), ale trzymam kciuki za badanie(długo tam zostaniesz?) Zmalowana -witaj ,,Bal" był bardzo udany-piszę bal w cudzysłowie, ponieważ to słowo było zdecydowanie przesadzone Na szczęście nie wystroiłam się jak na prawdziwy bal, bo dopiero by była porażka. W każdym bądź razie było bardzo fajnie-wytańcowałam się za wszystkie czasy( mało co z P. - bo koledzy byli szybsi ). A rano zamiast spać, to już nie mogłam wytrzymać, żeby pojechac po Julcię Teść dobrze sobie poradził -mam nadzieję, że to chwilowe....nic nie mówiłam....U Nas o Dniu Dziecka pamiętala teściowa i moi rodzice oraz moja babcia-dostaliśmy dużą czekoladę ![]() Wczoraj wieczorem byliśmy na takim festynie odemnie z pracy(tylko dla pracowników), ale tylko godzinę, bo zaczynał się koncert Czarno-Czarnych i było strasznie głośno-Julcia była trochę przerażona, z resztą zaczynał padać deszcz. Kupiłam Julci gofra , ale więcej trawa ,,zjadła" A rano byliśmy wszyscy(+Tofik) na działce-rozłożyliśmy Julci kocyk-trochę sie bawiła, ale po trawie też zasuwała -kiedyś się jej bała Tofik nie odstępował Jej na krok, bo co jak co, ale trawa, to jego rewir Ogólnie weekend BARDZO udany-dawno juz takiego nie było ( pomijam wczorajszą GÓRĘ prasowania- z całego tygodnia jakoś się zebrało, nie miałam kiedy.)A dzisiaj rano teściowa zobaczyła u Julci wyrzynający się ząbek, wiec oficjalnie mogę powiedzieć, że mamy już 8 ząbków ![]() ![]() ( juz drugi zobaczyła przede mną ) teraz mamy 4 na górze i 4 na dole-dopiero bedzie zgrzytanie![]() Miłego dnia. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Współczuję problemów z pęcherzem ![]() To, że raz przespała niestety nie oznacza, że będzie przesypiać każdą noc U nas zdarzyło się, że w sumie przespała góra 7 całych nocy w swoim życiu. Też deszcz od rana. Mam do Was pytanie- jak podajecie obiady swoje, to np. ziemniaczka, marchewkę rozgniatacie widelcem na papkę, czy dajecie w kawałku, bo moja dama CIĄGLE to wyciąga z buzi, ogląda, rozgniata w paluszkach....masakra.... chyba nie będę jej blenderować na tym etapie, nie? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-04 o 08:53 |
|||||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Patik a to stoję od 9
Ja mocz dzisiaj miałam oddać,ale przywitała mnie @ i wszystkie dolegliwości minęły,zobaczymy co będzie po...Stronczek najważniejsze że temp spadła ! Justyna i oby wyniki były dobre ![]() Eveee za tatinka ! CO raz bardziej myślę o takiej sesji, ale spróbuje najpierw sama ![]() Brumek za kilka kroczków Tymka
|
|
|
|
#2158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak po nocce? Cytat:
za tatę kochana a zdęcia Marysi bosskie Cytat:
![]() ja także Iustynko - trzymam kciuki mocno mocno ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3561 POZOSTAŁE CZĘŚCI GAZETKI w dalszej części wątku Rossmaniaczek sory za caps ![]() dzien dobry
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-04 o 09:43 |
||||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Zdradź sekret jak to zrobić
![]() Jakiego używasz programu do obróbki? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-04 o 09:07 |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKI ZA KLIKANIE - ZMIESCILAM SIE NA LISCIE
czy wysypka po 5 dniach po skonczonej goraczce to moze byc objaw 3dniówki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

mam zle przeczucia... kurde boje sie ze jednak serce nei wytrzyma podczas operacji lub ze juz bedzie na nia za pozno.
12.06.2010
na którą mogę liczyć?! 

Oczywiście były one wielce nieporadne, chybotliwe i maleńkie, ale faktem jest, że były 

), a o 6tej dochodzi Klara
zębole