|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
ta druga mata super
![]()
#752 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Dober
![]() Wiki stawia wszystkim z okazji ukończenia 3 miesięcy Karmi ![]() ![]() ![]() Ja też nie jestem zwolenniczką wychowywania dzieci w ciszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dostał antybiotyku bo jak na badaniu moczu wyszły bakterie to kazali posiew zrobić który wyszedł dobrze i antybiotyk nie był potrzebny ![]() Którą karuzelę byście wybrały?? http://allegro.pl/fisher-price-karuz...362953525.html http://allegro.pl/fisher-price-c0108...373913846.html Julliczka druga mata super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Rozeznanie
|
emigra super z tym pomysłem prezentu dla TŻ - kradnę
![]() Cytat:
![]() A pisałyście o tych ćwiczonkach, chciałabym z moją Małą porobić ćwiczenia - ale powiedzcie od kiedy tak naprawdę można, bo słyszałam, że dopiero od 2 m-ca? ![]() lena współczuję z tym katarkiem, biedna Kaja ![]() Nikki w dzień jak Mała śpi to ma spać przy "hałasie" oczywiście nie przesadnym, ale przy dźwiękach dnia codziennego. TV chodzi, ale robię tak żeby się na niego nie patrzyła, a to radio czy z lapka coś, normalnie przy niej gadamy i jest spoko. W nocy jest ciszej jak w dzień, dzięki czemu rozróżnia też pory dnia. A z zabawkami z umiarem też bo może maleństwo się zmęczyć od nadmiaru bodźców. Także Twoja teściowa nie ma racji i musisz jej to wytłumaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Rozeznanie
|
Flowerbombka też mi sie podoba ta druga mata i chyba też dzisiaj ją zamówię, ale czekam na TŻ żeby jemu pokazać.
A leżaczek rzeczywiście przeeecuddnyy! Dzięki niedługo oblookam. Cytat:
![]() Nikki ja mam tą drugą, dostaliśmy w spadku po kimś używkę. Jest ok, ale Julka jeszcze nie wykazuje zainteresowania nią, na chwilkę tylko spojrzy na miśka, ale wydaje mi się, że jeszcze dobrze ich nie widzi. Ale melodyjki ładne są. Obie karuzelki są fajne, także chyba jednak Ci nie pomogę bo nie jestem obiektywna ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() gosica fajny opis porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje za miłe słowa odnosnie Szymonka ![]() Jest bardzo duży-nosi ubranka ktore Filip nosil w wieku pol roku, wiec do przodu jest o 3 m-ce jesli chodzi o dlugosc ciala. Lekarz gin nie mylil sie w ciąży mowiac mi ze ma dlugie nogi ![]() Cytat:
![]() Z tym katarem u dzieci to zawsze jest ciezko...bo dziecko sie meczy jest marudne a my sie meczymy razem z maluszkiem.. No i najgorsze wlasnie jak wymiotuja od zalegajacej wydzieliny. Oklepuj Kaji plecki dłonią zawsze z dołu do gory zeby pomoc oderwac sie wydzielinie jesli ma zalegania. Zycze zdrowka Małej.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-04 o 12:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Wtajemniczenie
|
Tikki!
Wow, ale Andrea pieknie urosla i to nie tylko wzdluz ![]() Faktycznie nie musisz sie martwic ze cos nie tak z Twoim mleczkiem! Dziewczyny a ja chyba dostalam okres! W sobote minelo 5 tygodni od porodu i nie mialam jzu nawet plamien - totalnie czysto, a dzisiaj zaczyna leciec normalna krew, nawet nie plamienie! Skad mam wiedziec czy to okres czy nie ![]()
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matę kupię taką 1, 50 m na 1 m chyba, bo te małę są dla nas za małe, kupię do tego panel gimnastyczny i będzie git, bardziej do wykorzystania. Lena a nie masz zapisanych kropli na ten katar? Bo biedna Kajulka się faktycznie długo już męczy ![]() Nikki nasze dziewczyny żyją z nami w "dużym" tam tv itp . tu zycie się toczy, na spanie czasem Kaję wynoszę, bo mi tak wygodniej, nie musze uważać czy w Nią Nina nie wdepnie ![]() ![]() ![]() Gosica opis piękny, ogolnie mogę powiedzieć ,że prawie wszystko tak jak u mnie z Niną , brak akcji po odejściu wód itd. miło sobie powspominać, dzięki Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-04 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Nikii fajnie ze chrzciny udane
![]() Leżaczek bujaczek mam taki sam, bedziesz zniego zadowolona ![]() Mała witaj ![]() ![]()
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po chrzcinach. Wszystko się udało zorganizować tak jak planowaliśmy. Emilka była bardzo grzeczna, w kościele przed mszą nam trochę marudziła, ale jak już msza trwała to spokojna była. Nawet śmiać się zaczęła i gadać ![]() ![]() teraz sprzątanie czeka, w sumie już zostało nie wiele. Ale korzystając z okazji, że wynieśliśmy narożnik z salonu, zrobimy lekkie przemeblowanie-przesuniemy regał z książkami i komodę, bo znudził mi się już taki układ ![]() ![]() po za tym Emila strasznie pcha rączki do buzi od kilku dni?! mogą ją dziąsełka swędzieć? ![]() idę nadrabiać. później podeślę jakieś zdjęcia Emilki i ze chrzcin ![]()
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do okresu to tez myslalam ze to jeszcze plamienie, ale polozna uswiadomila mi ze to okres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez nie jestem za wychowywaniem w ciszy. Jula spi przy odglosach domowych, na spacerach jak jestesmy to przejezdzaja auta, itp i mala sie nie budzi. Ja uwazam tylko zeby miala ciszej i spokojniej jak zasypia - bo czesto jej dzwieki przeszkadzaja w zasnieciu, ale w samym spaniu juz nie. wracam do prasowania - aa bo dzisiaj u mnie dzien deseczki i zelazeczka haha
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |||||||
Rozeznanie
|
Dziewczynki spałam dziś do 10:30 bo TŻ zabrał małą o 8 z sypialni. Bosko się czuję
![]() ![]() Aguśka - śliczna fotka!!! Jeju. ![]() ![]() gosica- wzruszyłam się. ![]() Mała! - cześć! Ale fajnie Ci Tymuś rośnie ![]() ![]() julliczka - fajnie że to nie skaza! I że Julci już lepiej. Taka refleksja mnie naszła - kiedyś kobiety karmiły wyłącznie piersią bo nie było żadnego MM i jakoś nie było skaz białkowych ani innych rzeczy a teraz co chwila pediatra coś diagnozuje albo skazę albo niepełnowartościowy pokarm albo coś jeszcze innego... to jest dziwne dla mnie ![]() Podam na swoim przykładzie. Eliza miała ogromne kłopoty z brzuszkiem. Każda kupka to był ból i skurcze brzuszka. Pediatra od razu stwierdził że to przez nietolerancję laktozy i kazał dopajać MM. Wkurzyłam się bo jak niby można to orzec bez żadnych badań. Poszłam do innego pediatry. Tym razem kobitka przepisała Espumisan i tyle. I powiem Wam że pomagał ale nie jakoś super. Ciągle mała miała bolesne skurcze. Już prawie uwierzyłam w to, że mam "zły" pokarm. Ale trafiłam w necie na forum na laskę która miała podobnie i opowiadała, że jej poradnia laktacyjna poradziła aby zmienić sposób karmienia z piersi. Tzn. aby zmieniać pierś nie częsciej niż co 3 godziny lub dopiero kiedy mała dokładnie opróżni całkiem jedną pierś. Przy systemie zmianowym co 3 godziny zmiana dziecko wypija mniej mleka 1 fazy a więcej 2 i 3 fazy. Postanowiłam spróbować bo przecież zaszkodzić dziecku nie mogłam. Spróbowałam i jak ręką odjął ![]() ![]() Cytat:
![]() Nikii Super że Oskarek taki grzeczny był na chrzcinach. Zuch chłopak. A teściowej się baty należą. Ja moją mamę spacyfikowałam bo taki chaos robi wokół małej, że ta ciągle mi marudziła. Bo ja jestem zawsze spokojna przy dziecku. A moja mama trzepie zabawkami, śpiewa, tańczy i wszystko naraz. Jest głośno i chaotycznie. A Eliza nie wie co się dzieje i buzia w podkówkę. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zgadzam się! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam FP Ocean Wonders i Eliza ją uwielbia wprost http://allegro.pl/fisher-price-karuz...389968898.html |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
Oblookałam fotki na mailu, ale prześliczne dzieciaczki są na tym wątku
![]() desia ale Twoja Viki się śmieje wesoło, moja Julcia starsza od Twojej Viki i tak się nie uśmiecha szeroko jak do niej mówię, czy to może, że za mało jej uwagi poświęcam? ![]() nowaken bardzo fajna mata i jaki żółwik słodziutki, ale słodsze jest Twoje maleństwo, jak spokojnie leży na tym zdjęciu ![]() Zastanawiają mnie te maty jeśli chodzi o ich wymiary, ta druga mata którą Wam pokazałam to rzeczywiście tak jak Flowerbombka napisała, że nie jest duża, po rozłożeniu ma 75 x 75 cm. Ale z czasem dziecko potem zaczyna siadać i na siedząco tez będzie się bawić na tej macie, to wielka nie musi być chyba prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Wtajemniczenie
|
my też nie mamy ciszy w ciągu dnia tylko żyjemy normalnie
![]() ![]() ![]()
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt ze diagnoza postawiona zbyt szybko to zla diagnoza i mozna bezsensownie zaburzyc laktacje. Ale ja bym byla ostrozna rowniez z lekcewazeniem zelecen lekarza ![]() Ja jako dziecko tez nie bylam uczulona, za to jako dorosla osoba borykam sie z czyms non stop! Tak bardzo ze jak mnie dopadnie to nie pomagaja leki na alergie i musze brac sterydy. Tak ze ja mysle ,ze z rozwojem cywilizacji problemy alergiczne znacznie sie nasilily i nie mozna tak mowic ze 30 lat temu nie bylo tego i tego, jak ja sobie przypomne jak my bylismy wychowywani ze np w wieku 6 lat latalam samopas po osiedlu itp to nie wyobrazam sobie teraz zeby np Adasia wypuscic w ten sposob. Ja na przykladjestem wychowana na mleku w proszku, co nie znaczy ze teraz bym mojemu dziecku takie podala ![]()
![]() |
#769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A stwierdziłam, że Julcia to też sporo w ciszy w dzień śpi. Bo jak pracuję przy kompie to w zasadzie zapada totalna cisza. ![]() ![]() Zariah ale sobie pospałaś, brawo, zazdraszczam ![]() Masz zupełną rację o tym co pisałaś o lekarzach.. Dlatego ja po cichu sobie postanowiłam, że jeśli lekarka moja powie, że to skaza, to od razu idę do innego pediatry potwierdzić i na pewno badania zrobić, bo w zasadzie każdy może co innego powiedzieć, a te krosteczki mogą wskazywać na inne choroby. Bo w zasadzie te krosteczki to były jedynym objawem ewentualnej skazy u Julki, bo Julcia nie ulewa za dużo, prawie w ogóle, nie mamy problemów brzuszkowych, kupki w miarę normalne. A też w mojej psychice wypierałam mocno myśl, że to mogłaby być skaza... ![]() Trzeba jednak słuchać swojej intuicji i całe szczęście Zariah posłuszała swojej intuicji i sama sobie poradziła z tym problemem, brawo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu kazde dziecko jest inne, doczekasz sie i Ty ![]() Viki 11 dni przenoszona, wydaje mi sie ze dlatego niektore rzeczy szybciej Jej przychodza!
![]() |
#771 | ||||
Raczkowanie
|
Jaki słodziak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepiej pozno niz wcale ![]() ![]() Dziewczyny tydzien temu bylismy na pogrzebie cioci Mojego Meza i w tym tygodniu idziemy na kolejny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TŻ widział i mówi, bierz druga matę czyli tą: http://allegro.pl/bright-starts-mata...365804927.html Nie jest duża, ale myślę, że dla Julci starczy. ![]() ona o raanyy strasznie współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
ja tylko na chwilkę bo ostatnio ciągle goście...
Dominik ładnie rośnie i ma już prawie 7 kg !!! Zaczyna chwytać zabawki rączkami i wkładać do buzi, ale ciągle jeszcze rzadko. Dominik zrobił się bardzo wrażliwy, jak mu się cos nie podoba to minka w dół i płacz, uspokaja się i znów się rozpłacze i znów. Często nie wiem jak mu mogę pomóc: bo ani smoczek ani cycuś ani nic mu nie pasuje. Na szczęście takie sytuacje nie są zbyt częste, ale jak sie rozpłacze to ryczy póki się nie zmeczy i nie uśnie. U okulisty dowiedziałam się że Podczas przeciskania przez kanał rodny Dominikowi popekały naczynka na siatkówce i teraz ma tam małe ogniska zapalne, które się wchłaniają i nie maja wpływać na jakość widzenia. Na dzień dziecka dostał leżaczek bujaczek z fisher-price'a i nie wiem jak mogłam funkcjonować bez niego. Kolejne 30 minut dla mnie. huraa ![]() Za miesiąc kończe karmienie bo wracam do mojej trującej pracy w laboratorium. Zaczne wtedy dietę bo na razie ważę 93 kg a chciałabym 70 kg. Niedawno skończyłam 27 lat i obiecałam sobie że za rok kończę 18 lat (a kto mi zabroni?) Moja tusza zawsze przeszkadzała mi czuć się młodo. Nareszcie dojrzałam żeby miec 18 lat ![]()
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
Ona bardzo mi przykro i jestem w szoku....słyszałam że często bardzo starsi ludzie jak jedno odchodzi to zaraz i drugie, ale to była młoda kobieta
![]() Aalegna mój też aż główkę obraca/wygina do telewizora pewnie dlatego że tam coś świeci, rusza się...no ale natychmiast mu ją odwracam bo to niezdrowe raczej dla takich maluszków.. Aaggga no Dominik ślicznie rośnie ![]() Lenka oby Kajulce się szybko polepszyło coby nie musiała się męczyć... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-06-04 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety czesto tak jest ze jeden lekarz powie co innego niz drugi! Ja jestem bardzo ciekawa co alergolog powie! U Viki np n alergie wskazuje rowniez wynik morfologii, juz o tym pisalam - podwyzszony poziom eozynofilii. Moze warto zrobic morfologie w razie czego, pobierali krew tylko z paluszka. A intuicja swoja droga tez jest wazna, zgadzam sie!
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ktoras z Was uzywa/la Pampers Simply Dry (takie pomaranczowe opakowanie) albo Pampers Total Care Extra Dry albo Active Fit Extra Dry? ![]() ja juz poprasowalam, maz ma koszul do pracy do samego urlopu (od drugiej polowy czerwca ma 2 tyg wolne ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Ja się dziś zmieściła w jeansy sprzed ciąży po raz pierwszy
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ćwiczeń to ja mam rowerek stacjonarny na którym zamierzam jeździć codziennie, już parę razy jeździłam ale co kilka dni wieczorem, czasem jestem taka padnięta że mi się nie chce... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dzięki za rady odnośnie gardła, po 2 choliseptach i cały czas pitej gorącej herbacie rooibos chyba już przeszło ![]() ![]()
#779 |
Raczkowanie
|
Heja dziewczyny, podpisuję się pod tekstami, że w ciągu dnia dziecko ma uczyć się żyć w warunkach w jakich my żyjemy, żeby pralka, tv, pies nie były problemem i stresem - dzieci muszą się do tego przyzwyczajać od razu. A propo psa, mam yorka, który potrafi tak wydrzeć pyszczek, że go na całym osiedlu słychać, mały śpi obok i wrażenia to na nim nie robi, śmieję się że Alek już w brzuchu nasłuchał się szczekania i teraz nic sobie z tego nie robi.
Nikii mamy karuzelę z biciem serca i uważam, że jest ok, tylko mały nie bardzo lubi słuchać tego bicia, za to uwielbia odgłosy natury, na zwierzaki potrafi patrzeć ok 20-30 minut, czasami wieczorem włączam mu projektor do tego. Lena jejku katar 2 tyg. To mnie przestraszyłaś, Alek katar złapał wczoraj, nie wiem czy ode mnie, czy mi przemarzł na spacerze bo wczoraj nie było za ciepło. Męczy się strasznie, ściągam Fridą i płaczę razem z nim ![]() Alek to złote dziecko, ma ustalone pory jedzenia, spania i zabawy, w nocy potrafił przespać 6 godzin, boję się, że przez chorobę się rozreguluje i znerwicuje, co chwila coś mu do nosa wkładają, nie może spokojnie zasnąć i zjeść ![]() Jejku teraz dopiero wiem co czuje matka jak jej dziecko choruje, mąż mi mówi, żebym nie przesadzała i wzięła się w garść, bo nie raz będzie miał smarki do pasa, ale ja jakoś mocno przeżywam ten pierwszy katar. Mąż mówi, że to tylko katar, szczęście że nie coś gorszego, z tego wszystkiego nie spałam w nocy teraz też nie mam apetytu, czekam na lekarza jak na szpilkach. PS. Dużżżżooooo zdrowia dla naszych dzieciątek, żeby nie chorowały, a jak coś złapią, żeby szybciutko zdrowiały. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.