|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część IV
Malla- co do obróżki, to można dorobić parę dziurek, albo rozgrzanym śrubokrętem, albo takim specjalnym dziurkaczem do pasków. Ja tak robiłam z obróżką dla Kitty
I wydaje mi się, że Daniels przyzwyczaiłby się do tak pięknej obróżki, bo Kitty na początku padła na ziemie i chciała swoją ściągać, a póóóóźniej, jak czasami jej się ją zdjęło na chwilę, to siedziała taka skołowana, a jak widziała obróżkę to podchodziła do niej Co to był za kot misiadelko- nasza Kitty też sporo jeździła samochodem. Pierwszy raz była skołowana, wystraszona i w ogóle, ale była na tyle mała, że ją zawijałam w ręcznik i zasypiała, albo ciuciała mi palce. Później się przyzwyczaiła, ale jak zmieniliśmy auto, to siedziała z tyłu i darła ryja! Istniała teoria, że czuła psa, tylko, że pies był tym samochodem wożony jakieś7 lat temu... Poza tym teraz tak patrząc to było głupie, że woziliśmy ją luzem: raz walnęła kupę na tylnym siedzeniu, potrafiła siadać na górnym pasie kierowcy, tak że czuł było takie ciągnięcie.... W Twoim przypadku może by pomógł Feliway w sprayu? i jeszcze raz Malla- podobno koty żyją w naszym świecie, ale tak jakby "jedną nogą" są w zaświatach i właśnie widzą rzeczy, których my nie widzimy, dlatego czasami gapią się w jeden punkt jakby coś widziały.... i ten ogon bach, bach, bach, prawo lewo prawo lewo. O matko. Głupie uczucie
|
#3812 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam ducha poprzedniej lokatorki. Jak ktoś u mnie nocuje, to psują się sprzęty, palą żarówki... Duch się trochę uspokoił, odkąd mam kota, chyba go lubi.
Pewnie i to, i to...
|
|
#3813 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo gustownie udekorowany dom ![]() Cytat:
Sieja ![]() Cytat:
![]() Śliczny, ale do obróżek już mnie nikt nie przekona, zwłaszcza takich, co to tylko ładnie mają wyglądać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A żeby nie było po ostatnich zdjęciach fałszywego wrażenia, że wszystko robimy razem, oto dowód, że zdarza nam się spędzać czas osobno
Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-06-14 o 12:38 |
|||||||||
|
|
|
#3814 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ta obroża nie ma dziurek, tylko zatrzask. Problem polega na tym, że ściągacz (taki zwykły jak na ramiączkach stanika) może być skrócony tylko z jednej strony, do miejsca, gdzie zaczynają się kryształki. Kryształków nie da się przesunąć. Z drugiej strony część paska jest dosyć długa, sumarycznie obwód wynosi jakieś 20 cm.
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zawsze patrze na dlugosc Ziazik jak pieknie rosnie Ci rosnie Euzebiusz , juz taki duzyy ![]() nie wiem pewnie gdzies przegapilam po drodze info jak tam u niego z brzuszkiem , jaka karme mu zmienilas i podajesz , mam nadzieje ze wszystko dobrze Siejusia przykro mi z powodu oczka , mam nadzieje ze Vet szybko wyleczy infekcje bo wiadomo wzrok nawet koci najwazniejszy
|
|
#3816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w domu się często mówi, że "może się nauczy." gdziee tam
|
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie wszystko się wyklarowało, jest zdrowy, wyniki wszystkie w normie i bakterie, które miał, wytłuczone antybiotykiem tzn. przeszliśmy na karmę antyalergiczną z jakimś rozbitym białkiem kurczaka (ponoć chodzi o wielkość tego białka, które uczula) i kilka dni mieszaliśmy ze stara karmą - było raz lepiej raz gorzej, ale tendencja zwyżkowa. Po czym w niedzielę nie zdążyliśmy przed 18.00 wrócić do domu i karmnik Safirki zsypał jedzenie, a ponieważ oboje latali luzem po mieszkaniu, to Euzebiusz najadł się karmy safirkowej. I wróciliśmy do punktu wyjścia tzn. nie do biegunki, ale do miękkiej kupy. Teraz dostaje już tylko antyalergiczną i czekamy, czy będzie poprawa, wczoraj była już tylko jedna kupka, zamiast dwóch, ale jeszcze nie za dobra.
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież do nas koty jechały samochodem Tygrys się wcisnął pod siedzenie i udawał, że go nie ma a Srajtek w koszyczku próbował wyłazić i oczywiście całą drogę darł mordę. Później się okazało, że on po prostu tak ma ![]() Co do zaświatów zawsze jak śpię sama w domu i się boję to patrzę, czy koty leżą spokojnie jak tak, to nie ma ducha ![]() Albo jak tak się gapią to zawsze sobie tłumaczę ćmą lub muszką
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem wkładam mu chrupkę pod plastikowy kubek i sprawdzam, czy jest na tyle inteligentny, żeby wyjąć chrupkę spod spodu, ale różnie mu idzie- raz się udaje, a raz nie
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Buras pewnie by strzelił kubkowi baranka...
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
HAHA mój robi baranki puszce
i mruczy do niej
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a test dobry, muszę u siebie spróbować póki co obserwowałam, jak Srajtek próbował się wydostać na dwór przez zamknięte okno próbował klamkę otworzyć ![]() Malla Przypomniało mi się, jak Tż kroił kiedyś ogórka i mały oczywiście wrzeszczał, że też chce. Dostał plasterek- powąchał, powąchał, zjadliwie nie pachniało, więc walnął mu ze łba ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Kitty nie pozwalałam tak tępo patrzeć w jedno miejsce, bo się wtedy bałam, zwłaszcza jak byłam sama w domu, a jeszcze gorzej jak wieczorem, albo w nocy! Zawsze ją wtedy wołałam, albo rozpraszałam;P
|
#3824 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Nie wiem, jak to jest w przypadku kotów, ale mojemu Majlowi po operacji więzadła musiałam sporo ograniczyć ruch, ze względu właśnie na ryzyko zerwania więzadła w innej łapce. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
I zastanowiło mnie to zdziwienie wetki, kiedy powiedziałam, że koty nie wychodzą. Dlatego właśnie później pytałam o te koty sąsiadki, czy jest możliwość zarażenia pomimo szczepienia i przeniesienia wirusa (?) przez psy. Z kolejnej jednak strony, gdyby było podejrzenie białaczki, wetka proponowałaby zrobienie badań kotu.
|
|
#3825 |
|
Nie depcze krokusów
|
Na szczęście w nocy nie widzę, gdzie paczy...
|
|
#3826 | ||
|
|
Cytat:
![]() Mój Cham też olewa wątróbkę Czasem łyknie fileta z kurczaka, ale ogólnie gardzi mięsem Nie wiem, jakiś dziki ten kot. A czasem jest tak, że zje np. trochę zwykłej bułki ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#3827 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jak chcesz mieć pewność, wykonaj test. Zwłaszcza że Cham nie jest jedynakiem. Dziwi mnie podejście wetki.
|
|
|
#3828 | ||||
|
|
Cytat:
Cham- Milka ja- Sonia ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Przyszedł furminator ![]() I kupiłam kolejną książkę o kotach
|
|
#3829 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
, Młoda miała ograniczony ruch po operacjach, ale ciężko jest jej ograniczać teraz, jak ona się czuje jak niezniszczalna stonoga i wszystko jej wolno . O wszystko planuję wypytać ortopedę niedługo, ciekawe czy się coś ciekawego dowiem .---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
bo przecież jest drugi kot. A białaczkę prędzej by miał od urodzenia niż od psów ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Jeszcze nie jedno wymyślą .Pokaż!
|
||
|
|
|
#3830 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie ma jak zakupy!
Jaką książkę?
|
|
#3831 | |
|
|
Cytat:
Myślę, że tak. Mówiła, że jakby do kontroli nic się nie polepszyło lub było gorzej, to mam przyjechać i dalej będzie działać. Do kontroli mu przeszło, no , ale po tylu zastrzykach, nawadnianiu itd... Pewnie tak ![]() Pokażę za chwilę
|
|
#3832 |
|
|
Furminator jest ten
http://allegro.pl/furminator-4-6-cm-...301928316.html, a książka taka (tu jest tańsza, ja kupiłam za 30 zł, ale z kosztem dostawy chyba na jedno wychodzi). http://merlin.pl/Jak-dbac-o-kota-Por.../1,995128.html
|
#3833 |
|
|
Nawet nic nie mów...
Wiszę mamie już 290 zł , nie wliczając rachunków. Znowu 500 zł w plecy Chociaż... I tak miałam niektóre (z naciskiem na 'niektóre') z tych rzeczy kupić, więc...
|
#3834 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.Ale furminator ok, daj znać jak czesze. Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3836 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja bym jeszcze dodała wsadzanie nosa w usta gdy kociak mruczy od ładnych kilkunastu minut, wiecie jak potrafi być mokry
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak Srajtek był mały to mi włosy iskał
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Dwa zdjecia z ostatniego spaceru
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
na 1. zdjęciu jak lampart z dżungli
|
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
A mnie wygląda na niezadowolonego, ze go Pańcia z haszczy wyciąga
![]() To jest piękne zwierzę niuchałabym
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

I wydaje mi się, że Daniels przyzwyczaiłby się do tak pięknej obróżki, bo Kitty na początku padła na ziemie i chciała swoją ściągać, a póóóóźniej, jak czasami jej się ją zdjęło na chwilę, to siedziała taka skołowana, a jak widziała obróżkę to podchodziła do niej

sprawdz co masz pod podłogą
jak człowieki

Ilośc tego w stosunku do ilości tamtego....wpływ tego w inteakcji z ilością tamtego w stosunku do trzeciego.....Masakra:mur :
Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być 

Wiszę mamie już 290 zł , nie wliczając rachunków. Znowu 500 zł w plecy