|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
![]() Kolejna dzidzi Cytat:
juz sobie wyobrazam Mikulka jak broni mlodsza siostrzyczke w szkole
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-15 o 23:06 |
||
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
maciupenki
![]() ..a ja raz chce, raz nie chce...hmmm...w sumie fajnie by bylo, ale...znow z brzuchaczem sie meczyc i tyc, tyc, tyc ![]() Tysiace pytan i watpliwosci ![]() Ale z drugiej strony, taki drugi " caly swiat" podwojne szczescie![]() Oki, ide spac. Zaszalalam dzis. Normalnie juz dluuuugo spiocham o tej porze. Dobranoc
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc E
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, dopiero mały zasnął. On mnie chce chyba wykończyć.
Próbowałam metody z łóżeczkiem, ale zalał się łzami i kiedy próbowałam go odłożyć to nawet dobrze się do łózeczka nie nachyliłam a już była masakra roku. Nie wiem już co robić, serio. Rozpuściłam gada W ogóle muszę ponadrabiać czy są takie lenie jak mój, co tylko ledwo co pełzają i dopiero próbują raczkować. Filip jedynie z takich większych umiejętności dzieli się jedzeniem, macha i pokazuje palcem, ale raczej bez wielkiej świadomości gdzie,na co i po co No i staje, ale na staniu się kończy.I w ogóle zapisałam się na prawko. Jutro zaczynam teorię, dam znać kiedy lepiej omijać wrocławskie ulice szerokim łukiem
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drugiego dziecka to ja zdecydowanie poprzestanę na tym. Ciąża, karmienie poprzez laktator i charakterek mojego synka dały mi tak w kośc że nie mam siły na powtorkę. Zresztą wystarczy spojrzec w mój rocznik w nicku .... toż to ja niedługo przekwitac będę ![]() A tak w ogóle witam. Noc masakra ... pobudka 4.40
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znowu pobudka w środku nocy, tym razem "jedynie" dwugodzinna
![]() Cotka, ja też dziś w nocy spróbowałam tej metody ale nie trwało to dłużej niż 5 minut, bo taką urządziła histerię, że ja się do tego nie nadaję. A decyzji o prawie jazdy gratuluję. Klion, no wiem co czujesz. No ja mam ochotę w środku nocy wyjść z domu, trzasnąć drzwiami i przez tydzień nie wracać .
|
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja ..... wspolczuje nieprzespanych nocek...
Zostawilam mala w lozeczku i slysze ja w niance... czas na drzemke a ona sie bawi ze hej ![]() Dzis sobote wiec bedzie jeszcze ciszej
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
My się szykujemy do drugiego śniadania, które wg założeń mamy nie ma skończyć się cyckiem, a zjedzeniem z uśmiechem deseru malinowego. Oj, naiwna ja.
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- no nie wyszło jak zwykle
|
|
|
|
#1841 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry sobotnio
ale cichutko dzisiaj... chyba wszystkie zbierają siły na wieczorny mecz ![]() Cytat:
![]() dużo zdrowia kochana ![]() Cytat:
rośnie pannica rośnie jak dostanę to się pochwalę, jak nie tu to na fb... ale już się paczuchy doczekać nie mogę normalnie ![]() Cytat:
![]() gratki za pracę ![]() Cytat:
ja bym zaczeła od nabiału, bo to najczęściej uczula... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
zrób testy moje dziecię na śniadanko wcina kaszkę Cytat:
kurcze nie wiem czemu ta Twoja panna taka wybredna na jedzonko... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej Sobotnio
wlasnie wrocilismy z zakupow, Mikul znowu dostal nowe bodziaki z myszka Mickey i mialam wam mowic- kupilismy w lidlu taki wałek do raczkowania, sa takie fajne pluszowe, duze, dzisiaj bedzie debiut z Mikim w roli glownej na podlodze z wałeczkiem![]() aaaa i juz wiem co to rossnę-dzisiaj dostalismy kupon rabatowy w Rossmannie, takze zaraz sie rejestruje i koko dżambo i do przodu i tak wiekszosc dzieciowych rzeczy kupujemy wlasnie tam wiec sie ucieszylam widze ze cisza masakryczna, pewnie kazda sie szykuje na meczyk
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-16 o 14:21 |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
My też właśnie z zakupów wróciłyśmy, upał jak dla mnie nie do zniesienia.
Lu, poka poka ten wałeczek! czas na druga kawkę, któraś chętna? |
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wyjdzie na to ze sie chwale ciagle? bo ostatnio tyle fot tu wrzucilam ze ktos gotow pomyslec ze robie to specjalnie ![]() ja za kawke narazie dziekuje, zus mi dostatecznie podniosl cisnienie.
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lula fajnie, ze zakupy udane. Ja czekam na TZ i pojedziemy na spacer bo pogoda super....
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Sa różne kolory, a s srodku ma jakby cos takiego szeleszcącego, akurat nasz smyk jest na etapie fascynacji wszystkim co szeleści wiec
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Super te wałeczki. Po ile? |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ja pierdziu ale mamy burze i prad nam wylaczyli wiec nie pogadam sobie z wami bo mi bateria w lapku zaraz siadzie
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Lu, to daj znać jak Mikul się z tym zapozna czy to się sprawdza, bo podoba mi się to bardzo, oj bardzo.
Łe, ja też chcę burzę! |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, zdam relacje
![]() dziewczyny pierwszy raz cos takiego widze, no sypie nieziemsko cos ala grad ale to sa raczej duze lodowe kulki ktore skacza jak pileczki ping pongowe na drodze, jest siwo i buuuuuu
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Chwalilam sie wczoraj, ze normalny net wrocil? No, to sobie poszedl juz
Normalnie wszystko mi opadlo, cala ekscytacja meczem poszla precz i zostalo tylko mega rozczarowanie i bezsilnosc. Co najwyzej bede mogla sobie poczytac komentarze na zywo ![]() A z milych rzeczy to zapraszam na ciasto , krolewskie czy krolewca zrobilam. Goscie byli przed poludniem, pojedli, pobawili, nawet sie ucieszylam, bo Nadia szybko sie oswoila i zaczepiala, bawila sie, nawet na rece cudze poszla ![]() MoniaZ - trzymam kciuki, zebys szybko odkryla co uczula Olivke Asia - za "bezbolesny" powrot do pracy ![]() A reszte przelecialam na szybko i juz nie pamietam, bo ten okropny net caly czas mi w glowie siedzi i jeszcze tli sie nadzieja, ze moze ktos cos....
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam Zo warzywa i ona je sama zjada
p.s. cudnie wygląda z brokułem w buzi ![]() Sharifa, królewiec jest genialny, podziel się i trzymam kciuki za internet byś mecz mogła zobaczyć |
|
|
|
#1853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Zosi, widocznie nie lubi byc karmiona - tak jak Nadia. Moja toleruje tylko butle, cala reszte prosze podac do raczki to oceni sama czy jej pasuje czy nie.
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, jak dziecko się potrafi cieszyć do kawałka marchewki
p.s. całe włosy już są w warzywach, ale zjada dalej dzielnie! Sharifa, to co jeszcze dajesz Nadii do ręki do jedzenia? Bo widzę że u nas chyba tylko tak będziemy jadły. |
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- kromke chleba sama albo z maslem - paroweczke przekrojona wzdluz, bo skorki nie da rady jeszcze zjesc, ale srodek daje rade - owoce wszelkie, ktore da sie chwycic - jablko, banan, arbuz, brzoskwinia, truskawka nie bardzo podeszla, gruszka - z warzyw to co mam - brokul i kalafior w calych rozyczkach, marchew, ziemniaka posypalam lekko koperkiem i bazylia, dynia jest bardziej wloknista to nie wiem czy da rade, - makaron - dzisiaj dostala kawalek biszkopta - zrobilam wczoraj puplety, ale takie podlozne, zeby lepiej chwytac - mieso mielone z indyka + ryz + starta marchewka + zoltko + bazylia i zrobilam takie a la parowki i gotowalam 20 minut. Mi smakowalo, niusi lepiej sie rozkruszalo niz jadlo jak jej podpasuje to mozesz inne warzywa tez dodawac- placki z cukini - cukinia starta na grubych oczkach + zoltko + troche maki, zeby sie trzymalo (tak z 1-2 lyzki plaskie) wiecej nie pamietam, ale generalnie wszystko co mozna juz jesc, a da sie chwycic.
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci kochana, zaraz jej jabłuszko spróbuje dać, wcześniej gardziła, ale może jej dziś podejdzie. A obiad właściwy będzie na kolację
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Moi sąsiedzi montują mi pod oknem własną strefę kibica z telewizorem, błagam niech spadnie deszcz
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juto w samo południe wyganiamy diabełka ![]() Dziś w ostatniej chwili przypomniało mi sie by kupic świecę i szatkę
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, trzymam kciuki za skuteczne wypędzenie tego diabełka
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlaczyli prad. alleluja. bedzie mecz
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Powodzenia jutro!
|
|
|
#1860 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się z Michasią popołudniową porą
natchnęlo mnie dziś (skuli pięknej pogody), wzięłam babcię i młodą i pojechałysmy sobie do Pszczyny pooglądać zwierzątka (żubry, jelenie, pawie itp), potem spacerek po mieście, po drodze zaliczyłam Auchana w ŻOrach i kupiłam mleko Hippn combiotik - od jutra zaczynam przestawianie na normalne mleko - trzymajcie kciuki, żeby sie udało![]() teraz młoda szaleje - po tylu godzinach spędzonych w wózku/foteliku poczuła wolnośc, poprzestawiała wszystko dziadkowi w pokoju i własnie włazi na mnie ![]() wrrr..poucinalo mi cytaty..pisałyście o drugim dzieciątku - ja z racji braku drugienj osoby poprzestaje na Michasi i jakoś sie nie nastawiam na spotkanie kogoś i drugie maleństwo..choć wiadomo, że los jest przewrotny i wszystko sie może zdarzyć Cytat:
i powodzenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.