|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Balbinka U nas drugie szczepienie Hania lepiej zniosla I tux po szczepieniu I wieczorem.zapobiegawczo dalam jej po szczepieniu Calpol paracetamol w syropie.4lipca mamy trzecie szczepienie,paracetamol dam order szczepieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Nam go też powiedział żeby dać ten paracetamol ale pielęgniarka powiedziała później żeby dać jak będzie miała temperaturę, żeby nie potrzebnie nie faszerować jej lekami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |||||
Zakorzenienie
|
tak bo Michałek jest na mm i pediatra zalecił wcześniej aby dostarczać dziecku to co potrzeba bo wy karmiące zjecie i dostarczacie a mm jest zawsze takie samo.
Pediatra powiedział, że jak by był na piersi to by mi nie zalecił tak wcześnie. Cytat:
a myślę, że zacznę od jabłka, marchewki co dalej nie wiem... lekarz kazał to dam, kto wie może nie uczulą? Cytat:
Cytat:
Jeszcze sama go pytałam czy napewno od 4 lipca mam zacząć bo sama myślałam, że dopiero w sierpniu gdzieś a on powiedział, że tak od lipca wchodzi w 3 miesiąc i mam mu już podawać po mału stopniowo i zwiększać z czasem. Co innego jak by był na piersi to nie. Ale, że jest na mm to tak. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() A no karze, a jak karze to dam i tyle posłucham go. ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Ale ja i tak nie zaczne od razu od truskawek tylko najpierw dam jabłko, marchew co dalej zobaczymy. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Widziałam, że pisałyście o nadżerkach. Ja miałam ponad rok temu dokładnie w styczniu zamrażaną (krioterapia czy jakoś tak) zapłaciłam 300zł teraz już podrożało u tego co ja robiłam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zadomowienie
|
moja Niuńka wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
ale napisalyscie!!!!
po usg glowki wszystko w porzadku ![]() ![]() bylam dzis u meza w pracy, mlody nie chcial cycka wcale w ciagu dnia tylko herbatka ![]() ![]() dobra ide czytac ![]() Ivonka milo Cie widziec, napisz co u was ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-06-18 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zadomowienie
|
a ja chyba będe odstawiac od piersi małego po 12 h 90ml sciagnelam po następnych 5 60 teraz po 3 ledwie 30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwazniejsze zebyscie sie z tym dobrze czuli ![]() Nic na sile!
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
wyczyściłam te meble
![]() myslalam ze udalo mi sie uspic dziecko na dluzej, ale niestety ,tearz lezy i patrzy na karuzelke, ciekawe jak długo tak wytrzyma ![]() ![]() Jolka ja robie czesto takie kotlety z karkówki na grilla,ale mysle ze jakby je opanierowac to tez by bylo ok. o dniu ojca dobrze ze przypomnialyscie ![]() Natka , ale slodka ta Twoja córeczka ![]() cziqa ja dzisiaj podjelam decyzje ze sciagac juz nie bede, bo po 12 godzinach sciagam 70-80 ml, dzis 60 wiec to bez sensu, tyle ile maly wypil mleka mojego to zawsze cos, a na sile tak jak piszesz z cyców mleka nie wycisne.
#2080 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój mały ma też duże niebieskie oczy i każdy jak go zobaczy,to mówi o jakie ma duże niebieskie oczy ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-06-18 o 18:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zakorzenienie
|
dzis gadalam z kumpela co ma dziecko 7 miesiecy i jej pediatra zalecil nie ogladnia tv w domu bo synek jej sie budzil z nocy z placzem, moj tez tak czasem ma, okazalo sie ze dzieci ponoc takie male nie widza obrazu w tv tylko tak jak my w dyskotece stroboskop, wylaczyla telewizor i dziecko spi normlanie za to slucha radia, ja tez sprobuje bo u mnie tak jak u niej tv 12h leci
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja robie malej zwykla herbate z rumianku (100% ziola ![]() ![]() Co do pokarmu AR to ja podaje Julce od dawna, tylko ze HUMANA AR. Jak mocno ulewala to dostawala cala porcje AR, pozniej mieszalam np 3 porcje AR i jedna zwyklego HUMANA 1, teraz jest na 3 miarkach AR i dwoch miarkach jedynki i bardzo ladnie znosi, nie ulewa tak duzo (probowalam juz wprowadzic 2 AR i 3 jedynki ale ulewala na maxa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas chyba lepiej, mala po porannym czopku spala 4 h, nakarmilam ja 2 razy na spiocha, pozniej po 13 2h spaceru, o 17 znowu jedzenie na spiocha (maz musial uspic bo nie dala rady jesc) dostala paracetamol w czopku bo miala prawie 38 stopni (ja przy takiej temp juz wymiekam, obawiam sie ze mala po mnie to odziedziczyla ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co daja dzieciaczka mleko mm,na ile wam starcza puszka i za jaka cene?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Mi puszka 900g starcza na ok tydzień, a cena u nas to 9f. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
dziewczyny,ja mialam jedna ospowa krostke na dolnej powiece , strasznie mi sie to rozbabrało, bylam u okulisty, wyczyscil, dał antybiotyki, oko juz ok, ale dzis zauwazylam ze w miejscu owej krosty wypadły mi rzęsy, myślicie ze to odrośnie? kurcze jestem tak zmasakrowana a tu jeszcze rzesy, nie mam juz sily.
co do mleczka to nam narazie idzie gdzies 2,5 opakowania tygodniowo, czyli tak jak u natki jakies 900 gram, opakowanie kosztuje 13 zl, czyli tygodniowy koszt to okolo 30 zl, miesieczny 120.
#2086 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
czuję się jakbym cały dzień ciężary nosiła
![]() Oskar miał 3 ataki kolki ![]() ![]() Nic nie pomagało ani masaże ani krople. On płakał a ja razem z nim ![]() Tak bardzo chciałabym mu pomóc a nie wiem jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo moze bym tez sprobowala ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Nie pamietam czy byl juz ten temat poruszany, ale myslalas nad zakupem chusty lub nosidelka, to podobno pomaga dzieciom kolkowym.
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja od urodzenia śpi z pieluszką tetrową, cały czas ją trzyma w ręce, przystawia do buźki i sobie ciumka, to jest jej taka przytulanka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
Wiktorek w wozku z tetra zasypia, klade mu ja zeby smoczek nie wypadl, chociaz ostatnio wypluwa smoka i tetre mietosi w raczkach i buzi i zasypia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo to podobno bardzo pomaga, tak mowila mi moja lekarka! Nawet jesli nie interesuja Go Twje plecy to chyba na szanse zmniejszenia kolek u dziecka powinien jakos zareagowac! Inaczej to bym mu tydzien obiadu nie zrobila i z tej kasy zamowila chuste ![]() N
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
co stosujecie na komary dla maluszkow??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Masz na mysli w domu?
Ja na szczescie jeszcze zadnego nie widzialam u nas, ale mam raid taki do kontktu, jeszcze nie uzywalam , nie wiem czy wolno przy niemowlaczku ![]() No i mam plasterki do przyklejania firmy Mosbito, np na ubranie , na wozek czy gdziekolwiek w poblizu dziecka, i one sa do uzywania w pomieszczeniach zamknietych, nie na zewnatrz.
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zadomowienie
|
Nikii a próbowałaś to na kolkę ? http://allegro.pl/kateter-rektalny-d...361069495.html
![]() |
#2098 | ||||
Gang Iren
|
Jolka nie obraz sie,ale moze dobrze by bylo zapytac innego lekarza o te truskawki.Lekarze tez nie sa nieomylni.Przykladowo ja w Polsce zmienialam Wiki pediatre,bo Wiki miala zapalenie oskrzeli i zatoki zawalone,a pediatra ciagle powtarzala,ze to tylko przeziebienie.Wiec wzielam kartoteke Mlodej i poszlam gdzie indziej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nie ma jakos komarow ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Na wesolo: Dlaczego Polacy nie wyszli z grupy? Bo sa gospodarzami,a gospodarz jak ma gosci to nie wychodzi. ![]()
![]() |
#2099 |
Rozeznanie
|
Hejj
Gosia ![]() ![]() ![]() Monia ja o szczepionki nie pytałam ![]() ![]() ![]() Emigra pytałaś o tego zęba. Jest jak był. W miejscu stoi. Nawet sprawdzam,czy czasem się nie schował z powrotem. Tyle czasu już minęło przecież. GP każe czekać.. A Młody się tak nauczył,że jak ma sutka w buźce to zaczyna tak jakby zgrzytać i mi tym kawałkiem zęba cycka przygryza ![]() Desia coś pytałaś o sposób na zatwardzenia.. Bo u nas ostatnio Młody dostał 2kropelki soku z jabłka. I poszło. Wiem-patologia ![]() Jolka pewnie,że się da zrobić kotlety z karkówki. Tylko że łatwo taki plaster mięsa "zepsuć" w czasie tłuczenia... a jak nie masz pomysłu co z nią zrobić,a jest jej spory kawałek to przecież możesz ją upiec i do kanapek mieć np... A z tymi truskawkami to ![]() I już nie pamiętam co komu miałam odpisać... U nas armagedon. Młody nie do wytrzymania był cały dzień. Nic mu się nie podobało-tylko jak na rękach był to mu pasowało. Nawet na spacerze ryk był ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec wywodów moich ![]() Dobrej nocy życzę ![]()
#2100 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja od 6:30 na nogach mały spi, a ja szykuję się na spacer umyłam głowę zrobiłam makijaż... i zjadłam śniadanie ![]() Tymuś ładnie śpi zasypia ok 20 i śpi do 5 rano ![]() ![]() *** MOJA PRZYJACIÓŁKA WCZORAJ URODZIŁA SYNKA*** ![]() strasznie się cieszę ![]() ![]() Oby tylko szybciutko wrócił do zdrówka! No i udało się nadrobiłam Was troszkę.... *wątek o "patologi" szkoda, że niektóre dziewczyny nie szanują zdania oraz poglądów na życie innych... Jeszcze bardziej doceniam jak my tu u Nas mamy przyjemnie ![]() * dziewczyny jeśli o czapeczkę w upał chodzi to ja nigdy nie wiem czy dawać czy nie...więc zawsze mam awaryjną przy sobie jak nie ma wiatru to nie zakładam... * na komary muszę koniecznie coś kupić! wczoraj miał ugryzienie na buzi! * Mój skarb śpi bez niczego tzn bez pieluszki czy innej przytulanki...ale widzę, że zaczyna ściskach koszulkę w rączkach pchać ją do buzi i zasypia...więc też bedę mu coś do trzymania i przytulania wprowadzać ![]() *Co do nadżerki kiedyś miałam...ale sama zniknęła, teraz lekarz mówił że nie mam ale i tak robię cytologię raz na dwa lata! wpadnę później idę suszyć głowę...miłego dnia!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-06-19 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.