|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
prince dziś Ci daruję ale od jutra masz jadać kolacje
szukam jakiegoś fajnego,niespotykanego najlepiej bawełnianego kocyka nie wiecie gdzie poza all mogę szukać? ten mi się podoba http://allegro.pl/fussenegger-kocyk-...413453738.html ale bardziej chciałabym może w paseczki albo w kratkę ale coś w podobnych kolorach. nie natknęłyście się gdzieś przypadkiem na takie?
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie tz wnerwia
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, sprawdz na pakamera, na : http://www.calydlamamy.pl/ http://www.lamillou.com/ http://mamissima.pl/
|
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się wiele podoba, na pewno zakupię trochę gadżetów z tych stron
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą!
Ja znów albo spałam albo byłam poza domem. Zamówiłam już wózek i adaptery do MC - teraz trzeba poszukać fotelika. Ciastek nie denerwuj się! sas czekam na zdjęcia prezentów! Fajnie mieć taką przyjaciółkę ![]() depoison ja z moim mężem mam dokładnie to samo - nigdy nie chcę mu powiedzieć co chcę, żeby nie było, że wymyślam a on i tak jakimś cudem przywozi to na co mam ochotę. Norniczka buziaki dla Was! Maciejka super wieści! Gratki! |
|
|
|
#4477 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Wy tak o tym piwie...a ja dostałam od męża 6-pak Bavarii 0,0%!!! Szaleństwo! Ale cieszę się jak dziecko! Bardzo mi smakuje
Pumas- no własnie wiem, że miałam leżeć i leżę...znacznie więcej niż normalnie w ciągu dnia do firmy nie jeżdżę prawie w ogóle! A wiesz jak się męczę z tym? O Kathrina-a co to za sprzątanie? czyżby syndrom wicia gniazda ? Też lubię brytyjski-jest czarujący. A szkocki, irlandzki-łooo matko! MIałam kolegę Szkota, z którym pracowałam i czasami w ogóle nie miałam pojęcia co on ode mnie chciał haha a po angielsku mówię płynnie bo kilka lat spędziłam w USA Co do irlandzkiego to jak się tam przeprowadziliśmy to tez trudno było mi się przestawić...przyszedł do nas koleś naprawiać lodówkę a ja na wszystko kiwałam głową bo nie miałam pojęcia czego ode mnie chce Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Depoison ty uwielbaisz książki-czytaj małej ile wlezie! Po POLSKU! niemieckiego jeszcze zdąży się nauczyć. P.S.Moja kuzynka z NIemiec jak szła do przedszkola mówiła tylko po polsku!!! A po roku już po niemiecku śmigała....... Cytat:
ale pytałam wtedy dziewczyn naszych tutaj i większosc z nas przez to przechodziła więc pewnie to po prostu kolejny etap...rozciągamy się! Cytat:
O własnie. A co dobrego jadłaś? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do żylaka na nodze. Gin mówił, że z tego co zaobserwował żylaki, które pojawiają się w pachwinach czy hemoroidy w większości przypadków po ciąży ulegają całkowitemu wchłonięciu natomiast te na nóżkach już nie koniecznie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam leżec przez skracająca się szyjkę. i staram się jak mogę. ogólnie odpoczywam teraz tyle ile nigdy w życiu! |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Anna, podejrzewam, jak się meczysz, bo sama też się męczę momentami, a jeszcze gdyby to była moja własna firma, to na bank bym w niej siedziała nie zważając na zalecenia lekarza.
Tak, A. Mucha robiła dla nich jedną linię, ale te dziewczyny były znane dużo wcześniej niż podjęły współpracę z Muchą. No ale się cenią ![]() Jadłam makaron z kurkami, kurczakiem, cukinia, pietruszką i bekonem, krewetki, pizze jakąś tam, tiramisu i winko argentino (żałuję, że tylko pół lampki, takie dobre było, a była caaałaaaa butla). Ale mała dziś fika, rany kochany, brzuch mi urwie!! W ogóle miałam dzisiaj tyle mocnych skurczy, że nie wiem, jak przeżyję te docelowe ![]() Trzymajcie za mnie i za małą jutro na usg - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ kazał mi przyjść i pochwalić się
Skręciliśmy łóżeczko |
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki ja w sobotę jestem zaproszona na kolację przez męża. chyba sushi-ale z pieczonym łososiem rzecz jasna i sałatka z sosem sezamowym ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- poka! |
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej my wrocilysmy do domku, super spedzilam dzien
![]() nadrabianie Was zajelo mi 2 godziny! ale ie cytuje bo jestem padnieta... Gratki za wizyty trzymam kciuki za jutrzejsze! ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- zdjecie"! |
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Za bajzel w tle przepraszamy, ale musimy to zaraz wszystko ogarnąć
![]() Jutro zrobię lepsze fotki jak dam tam pościel, bo póki co założyłam tylko ochraniacz na szczebelki
|
|
|
|
#4486 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No jego matka ma go ewidentnie gdzieś, nie interesuje się nim, myśli tylko komu by tu go podrzucić, na kogo zwalić opiekę. Bo ona ciągle musi gdzieś wyjść/odpocząć/coś obejrzeć. Teraz np pojechała sobie na urlop na tydzień, zostawiła go pod opieką dziadków, którzy cały czas się nim zajmują, więc nie dziwię się, że mają dość... Ojciec natomiast 5 lat temu wyjechał do pracy, niby żeby zarobić na dziecko, przez te 5 lat się nie odzywał, nie przysyłał pieniędzy i znalazł sobie inną. Teraz wrócił, założył sprawę o widzenia się z dzieckiem, niby zaczął alimenty płacić, ale z umówionych wizyt przyszedł może na 2, a do tego często jest widziany jak chleje... Cytat:
no co za idiota Cytat:
tu nie chodzi o zainteresowanie, bo gdyby on przychodził i chciał się pobawić, czy zagrać w jakąś grę planszową, czy coś takiego, to ja nie miałabym nic przeciwko, sama bym się nim zajęła. Ale on przychodzi i mówi, że przyszedł pograć, od samego wejścia. Siada i gra, a potem odciągnąć go nie można. A jak kończy już, to idzie do domu i tam gra. A tu poprostu ma grę, która mu się podoba, a nie ma jej w domu, bo słabszy komputer tam ma i gra nie działa. Cytat:
strasznie wam współczuję, ja nie wiem jak wytrzymam te 6 tyg po porodzie, a co dopiero teraz w ciąży, gdy chce mi się dużo bardziej niż normalnie... Cytat:
no to już niedługo ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
.. już nigdy więcej nie zapalę!!Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() I trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ![]() ![]()
|
||||||||
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie się zdziwiłam. Niby materacyk ma 88x55 cm. Tylko niskie jest ![]() dziękuję |
||
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak dalej pójdzie, to jutro zaczniemy kolejną część
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny taki ten bobasek fajny dzisiaj byl ze masakra
no takie malenstwo ze szok
|
|
|
|
#4493 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mieszkam z babcią, która słucha i się z nimi modli, ja nie wiem co ta bidula by robiła całymi dniami gdyby go nie miała, a tak full wypas, msza z rana (w wieku 97lat już do kościoła nie zajdzie) jakieś nowenny, różańce, audycje i co tam jeszcze... a tak w ogóle na urodziny dostała od nas wypasione słuchawki więc może słuchać naprawdę głośno i nikomu nie szkodzi może też niech rodzice zrobią prezent sąsiadowi![]() ![]() Cytat:
na początku nie mogłam ogarnąć tych niektórych jego słów bo wydawały mi się ekstra przekręcone teraz tego nie słyszę nawet, ale swoją drogą on też odkąd mieszka na Mazurach mniej zaciąga, za to jak pojedziemy do niego to jakby się automatycznie przestrajał na "ich" mowę![]() Cytat:
fajnie!!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej gorąco, wąteczku nie nadrobiłam, ale dzisiaj integrowałam się z małżem i oglądaliśmy mecz. Dzisiaj jest dla mnie bardzo milusi
![]() Uciekam spać, dobrej nocy Ps. Nie wygraliśmy w totka, a ja już zdążyłam wydać te miliony |
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Soleilka śliczne łóżeczko, już teraz mi się bardzo podoba i łóżeczko i materacyk i ochraniacz
![]() A ja jem budyń waniliowy... tak mnie coś wzieło że musiałam zrobić. Chyba na pocieszenie bo tak mnie w pachwinach ciągnie że muszę leżeć wtedy nie boli, a jak wstanę to masakra... |
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile miał ? |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez strasznei boli dzisiaj spojenie kazdy ruch sprawia mi bol, nawet w srodku w pipce mnie boli
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- ma 2 miesiace ale jest taki malutki ze szok, on sie urodzil w 37 tc i wagowo byl niewielki jakos 2800 jak sie urodzil i taki slodziak |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Już myślalam, ze Was nie nadrobie
wstaje co 2 minuty tak mnie żebro napierdziela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale nie jest źle bo ma przy sobie telefon i 20min drogi do domu ![]() Cytat:
powiem Wam, ze mój TŻ ma tu w UK dwóch dalszych kuzynów, taka piąta woda po kisielu, ale wychowywali sie w PL na jednym podwórku. utrzymujemy bliski kontakt, ale nawet na takich bliskich liczyć nie można... jednego z braci (ten akurat nie ma prawa jazdy) kobieta zaczela rodzic i dzwoni do 'szwagra' czy ja do szpitala zawiezie a on, ze przeciez mecz leci ![]() ja tez kiedys potrzebowalam pomocy od tejże rodzinki i usłyszałam, ze musza posprzatac w domu i teraz nie maja czasu... a chodzilo o poodkurzanie i takie pierdoły a ja zaryczana z bólu potrzebowałam transportu a TŻ w pracy... także ja to już wyznaje zasade ' umiesz liczyc? licz na siebie. ' i tak chyba zostanie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przyznam sie bez bicia, ze zdarzyło mi sie wypić w ciąży pół szkl piwa i lampke 5% czerwonego wina a gdy mówiłam o tym położnej to sie tylko uśmiechnela i mówiła, ze to nic takiego. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4499 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krowę człowiek zjeść potrafi, a pancerzykiem się nie zaciągnie? Etam ![]() Cytat:
I wygląda na to, że normalne jak najbardziej - właśnie się okazuje, że co druga na wątku to ma ![]() Cytat:
I zachodziłam w głowę, jak to możliwe, że niektóre rzucają z dnia na dzień, w chwili zrobienia testu. ![]() (aż TAK silna wola, czy tak słabe uzależnienie?) Cytat:
. Czasem takie cudne tekstylia mają, że aż zębami zgrzytam, że nie potrzebuję ani pół kocyka więcej ![]() Cytat:
![]() Cena emigracji. Co więcej - boję się, że nawet nie zauważę momentu, w którym dziecko zacznie mówić niepoprawnie. Ale oczywiście planuję jak najwięcej czytać, nawet bajki puszczać (byle po polsku), bezwzględnie pilnować męża, by nie zaczął z małą po niemiecku rozmawiać (jak to robi ze swoim rodzeństwem )A odnośnie emocji - dla mojego małża właśnie polski jest językiem emocji. Językiem domu, miłości, fantazji czy czego tam jeszcze .Niemiecki za to - językiem nauki, spraw oficjalnych, językiem pracy i konkretu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kochane, i za mnie, proszę, trzymajcie - jutro idę kontrolować Zosię (czy i jak rośnie). Po prostu MUSI być dobrze, niech bedzie choćby 200g na plusie!
|
||||||
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

nie wiecie gdzie poza all mogę szukać? ten mi się podoba

Co do irlandzkiego to jak się tam przeprowadziliśmy to tez trudno było mi się przestawić...przyszedł do nas koleś naprawiać lodówkę a ja na wszystko kiwałam głową bo nie miałam pojęcia czego ode mnie chce
), mam wyznaczony termin cc na 6 lipca bo dopiero szóstego moja gin wraca z urlopu. 
generalnie kości a nie mięśnie czy skóra ale lekarzowi można gadać....ten mi o zapaleniu skóry

ja w sobotę jestem zaproszona na kolację przez męża. chyba sushi-ale z pieczonym łososiem rzecz jasna 
.. już nigdy więcej nie zapalę!!
wstaje co 2 minuty tak mnie żebro napierdziela
Krowę człowiek zjeść potrafi, a pancerzykiem się nie zaciągnie?
)