|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]()
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
mam tez info w klubie... i no comment na forum, ok?!do tego jestem w kupie. zasypianie z czopkiem i poranek (5:00) z czopkiem. w koncu chyba wykluwa sie biały potwor. widac juz przez dziaslo jak idzie. oczywiscie, dwójka
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-25 o 10:21 |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hania, Szymonek i zaginiony Igorek - sto lat Aga, nie strasz, co się dzieje? Ten wirus taki silny? Ale u Ciebie gorzej czy u maluchów? Cytat:
Tylko znowu bunt się we mnie budzi, jak czytam, że "mąż zaplanował urlop" ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Zimno dziś, ale chociaż nie leje. Takiego czerwca paskudnego i zimnego to dawno nie było
|
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
I u nas nieco podwyższona temperatura:/ humor dopisuje, więc na razie obserwuje......
Zdrówka dla pozostałych chorowitków!!! Beatko trzymam mocno kciuki, pójdzie celująco
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pogoda beznadziejna, generalnie zimno, raz słońce, raz pada
![]() Sara siedzi w samochodzie, ja dopijam kawe i trzeba będzie iść z psami. |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie złapała jakaś paskudna depresja. Wrrrr i dupa ze ze saceru, bo znowu leje
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-25 o 10:46 |
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zaległe piatkowe podziekowania wszsytkim cioteczkom w imieniu Blanki za zyczenia miesiecznicowe Blaneczka od kilku dni umie sama bez trzymanki zrobic 3 kroczki )zębow narazie: 1 sztuka ![]() MILEGO DNIA - wieczorem wezme sie za nadrabianie..
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3969 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co za kolega ![]() ![]() Beti ja już gratuluję
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my po ponad 2h spacerku ale robi sie coraz chłodniej i nieprzyjemnie a rano jeszcze słoneczko świeciło ehh ta pogodaBeatka !!!!!!!!!!!!! (nie pamietam czy już pisałam,że trzymam )Szymon, Hania, Igor sto latek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Stara prawda
![]() Meszsares - wielkie gratulacje dla Blaneczki A co tam u Klarusi? Wymyśliła ostatnio jakieś nowe powiedzonko?![]() Tymek na mnie przysnął, więc mam jedną rękę i sobie te ciuchy w Mango oglądam. I kilka mnie kusi, ale się boję... O rozmiary Że za małe będą albo za długie/za krótkie...
|
#3972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiła najwięcej już 7 kroków i parę razy dziennie zaczyna swoje ,,chodzenie" coraz odważniej ![]() Cytat:
Super, że urodzinki się udały, juz niemoge się doczekac urodzin Julki ![]() Carmelka, widzę, że u Ciebie, a raczej Sarki też udane urodziny bardzo się cieszę, a w tym samochodzie wygląda bajecznieAga co się dzieje ze zdrówkiem? Patik gdzieś zniknęła ![]() Brumku pytałaś jak się czuję w tej ciąży-podobnie W sobotę moja teściowa trafiła do szpitala z poważnym zagrożeniem zawału, czy jakoś tak...no i leży...na czwartek wzięłam urlop, na poniedziałek też, ale coś czuję ze się rozejdzie przez to mój urlop i nic mi nie zostanie po macierzyńskim |
|||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Patik wiesz może dokładnie gdzie i w jakie dni przyjmuje Serwinka ???? O której trzeba do niej jechać, żeby się dostać???
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Jade wlasnie z Rzeszowa busem i z kom wiec wybaczcie ze sie nie odniose do postow. Aaniu zdrowka dla Was bo doczytalam ze i Was wirus dopadl, AgaG rowniez zdrowia dla waszej rodzinki. Reszte nadrobie w domku, poszlismy jeszcze na chwile z grupa w pubie pogadac, i zlecialo ale widzialam ze Shirka pierwsza gratulowala o 12.35 juz. Wyszlam jakos tak kolo 12 z obrony, egzaminowali mnie rowno 5 minut, wszystkich nas tak szybko w miare, witajcie Wakacje i dzieki wielkie za kciuki, nawet nie wiecie ile takie wsparcie z Waszej strony znaczy
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:21 |
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma znowu białko w moczu
![]() Siąść i płakać, jutro powtarzamy badanie. Ostatnio było w ilości 9 i pasma śluzu, na drugi dzień było ok. Dzisiaj sytuacja podobna, również pasma śluzu ale białka 50mg. Może to być od zanieczyszczenia, ale aż tyle?Boję się. Boshe ale życie daje mi w doopę ostatnio.
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
beatka
![]() gratulacje!!1patik tulę na pocieszenie. kurcze przyplatało się to białko Sarze. Trzymajcie się dzielnie! I dawaj znac jak się sprawy dalej mają.... dziewczyny w temacie siadania dzieci w tej pozycji "V". Zauważyłam, że kolejka Mula sprzyja takiej pozycji mojej Ali. tak jej najwygodniej przy niej siedziec. poprawiam ją ale co rusz wraca do tego siadu na klęczka. Jak siedzi tak przez chwilkę to chyba jeszcze nie stanowi zagrożenia dla jej nózek co?? U nas cały dzień stan podgorączkowy, obstawiam zęby. Nie ma w ogóle apetytu, pogardziła pysznym rosołkiem, jogurtem z owockiem, udąło mi się banana jej dać i troszkę kaszki popiła z butli. No i nie chce pić:/ Poza tym humor dopisuje, biega (dosłownie) z pokoju do pokoju, bez celu, tak by sobie pobiegać Myślałam, że przy raczkowaniu osiągała prędkośc światła, ale nie....teraz to jest tempo
|
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko ogromne gratulacje!!!
Patik przytulam Cie mocno, tylko tyle moge... Aniu zdrowia dla Waszej rodziny! Przepraszam, ze tak pobieznie... Ja dziekuje za zyczenia zdrowia! Jest fatalnie, w nocy wymioty, teraz biegunka (sorry za opis), jestem slaba jak nie wiem. I oczywiscie sama z dziecmi, maz do 23 w pracy... Cale szczescie Antek najczesciej sam sie bawi, ale masakra jest dla mnie przygotowanie im jedzenia, no i zbliza sie wieczor, nie wiem jak ich ogarnie. Mysle, ze to zatrucie, a nie wirus. Poprzednio zaczelo sie po zjedzeniu przez dziewczyny rurek z bita smietana w takim nowym punkcie. Ale odsuwalam ta mysl, bo ja wtedy jadlam lody tam i nic mi nie bylo. No i wczoraj juz wszyscy byli ok, po poludniu poszlam tam znowu, Zuzka jadla loda (ja jej pomagalam), a ja mialam kawe mrozona. Wiki nic tam nie jadla. No i juz po 3 godzinach zaczelam sie zle czuc, noc masakra, Zuzia tez wymiotowala i miala biegunke. To chyba nie zbieg okolicznosci? Mama mowi, zeby zglosila to do sanepidu... |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
AgaG, mama ma rację. Też bym zgłosiła. Skoro kolejny raz się tak zdarzyło, to coś w tym może być. A może kogoś dzięki temu ominą takie sensacje..
Zdrówka!!! Byłam u pediatry, na szczęście stwierdziła że nic nie widzi, troszeczkę gardło zaczerwienione, ale za temperaturę wini ząbki bo dziąsła nabrzmiałe. Mam obserwować i jakby coś, to dzwonić. Ale w sumie dobrze że to to, wirus tylko mnie trzyma. No i też pytałam o to chodzenie, powiedziała że skoro sam się domaga prowadzenia to nie ma co go powstrzymywać ![]()
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Patik.. kurcze... Wy to macie pod górkę.. ciągle coś.. ska to cholerstwo się bierze..
zdrówka dla Sarci i oby było już tylko lepiej. a ja się Wam pochwalę moje dziecko się robi medialne ![]() http://www.hej.mielec.pl/gfx/mwmstud...1/98262708.jpg
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:59 |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Bella odebrałaś nagrodę ????
Moja zaginęła w akcji Ale dzięki znajomej wszystko się wyjaśniło i niedługo będą dzwonić, że można odebrać
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy iwonap jest aktywna na fb? macie z nią jakiś kontakt?
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty chyba miałaś konto na fb.? zerknęłam ale nie ma podanego maila tylko ten facebookowy mail ale z tego pewnie nie korzysta..
|
|
#3988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby tak zostało do końca ![]() Gratulacje Beatko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas zęby tez dają się trochę we znaki ![]() Cytat:
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Helołł nocną porą :P
Kupiłam Filipowi sandałki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-sandaly z elefantów nic nie ma od 2 tygodni nowego, bieda totalna. Starczą mu i takie póki co Chodzi mu się dobrze więc luzik bluzik :P
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
isiaok nie pochwale sie projektem bo robilismy swoj na zamowienie, nie z katalogu. Przykro mi. chcesz to ci opisze - zobaczysz oczyma wyobrazni. Robilismy bo to jest dom jednorodzinny z powierzchnia uslugowa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba ze mnie nie lubisz - to ok.Witam sie po raz kolejny. Przyjechal brat z rodzina i czas wypelniony na full. rano pojechalam do starostwa zglosic rozpoczecie budowy i do drugiego wydzialu zawiezc podbita decyzje i zostawic dziennki budowy - w czwartek do odbioru Przepraszam ze nie odnioslam sie do wiekszosci postow, ale czasu brak ide spac zaraz.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

i no comment na forum, ok?!

zębole

Co to za kolega? 
!!!!!!!!!!!!! (nie pamietam czy już pisałam,że trzymam 

12.06.2010