|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Wstałam się wykąpałam i wróciłam do łóżka
Dzisiaj lepiej bez mdłości bo później wstałam ![]() Ja też tylko magnez i kwas i mnóstwo owoców... grejpfruty za mną chodzą...
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmmm grejpfruty, musze jechac na jakieś zakupy pokupować jakieś owoce itd bo juz nie mam nic abuuu ;/ no ja się juz z dnia na dzien lepiej czuje, tylko ta sennośc... już coraz bliżej końca 1 trymestru ![]() ![]()
|
|
|
#4203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, byłam wczoraj u gina. Mam gr krwi 0 RH+, przytyłam prawie kg, poza tym po badaniu powiedział, że wg niego torbiel się zmniejszył
USG będę miała 15 lipca, więc będzie to już 12 t Duphaston mam dobrać do końca, czyli jeszcze 6 dni i potem już koniec. Włosów też mam na razie nie farbować, dopiero w II trymestrze.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super marsi, cieszę się bardzo i gratuluję! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się tak dzisiaj nic nie chce!!! W pracy to w ogóle... najchętniej bym wróciła do łóżka! Jeszcze egzamin w piątek..
|
|
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyjmujesz zamówienia?
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Rany boskie ja nie wiem co się dzieje... Wczoraj po 5 dniach poszukiwań wyłowili ciało 13latka z Piwnicznej, teraz niedaleko mojej pracy śmiertelnie potrąciło dziewczynę... Ja nie wiem co to się dzieje
|
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie stosuje te czopki ![]() Cytat:
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w porównaniu do Tunezji gdzie w ogole mi sie nie podobalo... Ja prenatalne mam 16.07 to bedzie wg OM polowa 12tc, chociaz jak bylam ostatnio to ginka powiedziala ze mam 8tc mimo ze wg om byl 9tc ale zobaczymy, chcialabym juz miec to za soba i napisac ze wszystko w porzadku! ehhh pewnie jak każda z nas ![]() Witaminy też mam łykać po I trymestrze ![]() Na babystrology dzidzia zmieniła mi się z kijanki na bąbla bardziej przypominającego dzieciaczka ciekawe czy w brzuszku też <3
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-06-26 o 11:37 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi
Dziewczyny, ja proponuję, żeby na naszej liście dopisywać po kolei która się dowie płeć i ewentualnie potem wybrane imię dziecka. Ja będę wiedziała 1 sierpnia pewnie. |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak cieplejsza woda na południu
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
no ja byłam mniej więcej po środku już w tej cieplejszej części, taka wyspa Murter fajna malutka
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale przed chwilą mąż mnie wkurzył, normalnie niekiedy bym go rozszarpała. Nikt nie potrafi tak mi podnieść ciśnienia jak on
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wyjechać gdzieś dalej
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja też nie byłam tylko dwa razy ale jak trafisz na fajną oferte często finansowo wychodzi to taniej bądź porównywalnie niż wakacje w Polsce... Ah Ci faceci.... mnie też rano troche pownerwiał przed wyjściem do pracy tak co bym miała lepszy dzien pewnie.... W ogóle jakie ja mam sny ciągle ! kiedys przy naszych znajomych smialismy sie z takiego chlopaka ktorego laska robi w bambuko i maja niby razem dziecko w w sumie niewiadmo czy to jego taka bardziej skomplikowana sytuacja. I od tamtego momentu śni mi się że szukam ojca dla mojego dziecka że mój tż się go wypiera albo że jakś mój znajomy okazuje się ojcem dziecka i musze go o tym poinforować... a na koniec snu pojawia się mój ex który mowi że pomoże mi wychować dziecko......
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi za to od kilku dni śnią się yyyy intymne zbliżenia |
|
|
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
A co tam
Jak skończę swój to podeślij wełnę i działamy
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze tylko mąż nie wybrał:PChcieliśmy jechać właśnie do Chorwacji, ale październik może być chłodno..... Myślę, że tak jak dziewczyny mówią, Chorwacja, ew. Bułgaria ![]() ja też się podpisuję pod pytaniem ![]() a dzisiaj spać nie mogłam rano, czymś się strasznie denerwowałam i nie wiem czym :/ no ale w końcu zasnęłam, Luna mi grzała stopy więc jakoś milej mi się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- czy ja też mogę???
|
|
#4218 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuje każdej za pomoc, wiedziałam, ze mogę na Was liczyć Cytat:
jeżeli chodzi o kwestię finansową, rzeczywiście taniej (i pewniejsza pogoda) bywa za granicą, wiem że dość tanio wychodzi właśnie Chorwacja czy Bułgaria więc uszy do góry a widzisz, bywa piękniej niż w Afryce ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Na 8 dni chyba tylko jeden był gdzie nie było słońca więc polecam z czystym sumieniem
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzi tanio, ale niestety na miejscu już jest drogo
![]() ale jak znajdziecie jakąś fajną all inclusive to będzie ok ![]() jejku ale macie fajnie, my mamy zamiar lecieć z Maluchem zanim skończy 2 latka na Wyspy Kanaryjskie to potraktujemy jaka naszą prawdziwą podróż poślubną
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane moje
Ja dzis mam okropnego lenia ale niestety musialam sie zwlec z lozka bo mialam wizytę u dentysty. Poszlo dość sprawnie,następna dopiero we wrześniu Teraz czekam na tz bo poszedł na badania i spie na stojąco
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jakoś mi to wczesniej umknęlo) Koniecznie musisz pochwalić się fotkami Obyś tylko dobrze się czuła, bo chyba upał nadają |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
ja normalnie kochałam grejfruty a teraz bym do ust nie wzieła, za to namiętnie jem śliwki i brzoskwinie
E_vel miło Cię widzieć Śliczne z Ciebie kobieta ![]() Elllmi to zdjęcie w górach
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
nazeczona wiem, ale jestem straszliwą panikarą i w razie czego wolę mieć polskie szpitale pod ręką
kurcze faktycznie, zostały Ci tylko 4 dni ale super!!! Ile bym dała żeby jeszcze raz mieć własne wesele, ani się obejrzysz a zleci jak nie wiem![]() mala ja całe szczęście się wyspałam, ale w ogóle nie mam apetytu i jeszcze nie jadłam nic, muszę w siebie coś wmusić :/
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście z podróży poślubnej też jakąś wrzucę Najważniejsze, że padać nie będzie, niby będzie klima, ale przy ponad 100os czuje, że to mało da ![]() Właśnie w pracy zeszłam na dół do sklepu po coś słodkiego, kupiłam Malinki u Pani co sprzedawała jagody, czereśnie itp Bardzo lubię taki owocowy okres A jeszcze a propo ślubu, całe życie myślałam, że będę panikować, nie spać po nocach, ale tak wkręciłam się w dzidziusia, że ślub spadł mi na inny plan :P
Wymiankowy Edytowane przez nazeczona Czas edycji: 2012-06-26 o 12:30 |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze ciąża zaraz przed ślubem .... Gdybym czuła się jak sie czuje to chyba bym przełożyła ślub.
Pytałam tu kiedyś o to, jak się dobiera rozmiar ubrań ciążowych. Znalazłam inf., że jeśli są to typowe ciążowe ubrania, to wybierać takie rozmiaru jak przed ciążą (lub zgodnie z rozmiarówką producentów, bo nieraz różnie to wychodzi), bo one uwzględniają zmiany w ciele. Natomiast "zwykłe" ubrania musza być większe. Kliknęłam jeansy ciążowe Akurat na jesień/zimę powinny być dobre
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam ostatnio w Galerii Krakowskiej w H&M. Mieli promocje na całym sklepie, na dziale H&M mama również. Ale wstrzymałam się ze spodniami. Póki się w swoich jeansach dopinam jeszcze. A oczywiście największe promocje na dziale dziecięcym! Jakbym wiedziała jaka płeć to pewnie bym z torbami poszła
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam nad tymi
http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-3...433800952.html ale nie wiem..... Muszę się dokładnie wymierzyć, niby noszę 36, ale jakoś nie jestem przekonana..... :/
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jest zimno!!!!!! co to ma byc!! jestem wkurzona! to LATO a nie JESIEŃ !!!!! :[
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Termin wynika na końcówkę lutego 

Już teraz kiedy nie mam popołudniowej drzemki mogę równie dobrze strzelić sobie kulke w łep bo czuje się jakbym miała zejść