|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
ALe.... jak zobaczyłam jak moje dziecko wyje podczas szczepienia, to wiem, że dobrze zrobiłam. Szczepiłam 5w1 pentaxim.
|
|
|
#3692 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz ile mam lipcowych już się rozpakowało... Mój mąż kupował fasolkę szparagową od takiego chłopa pod sklepem. Chłop jak to chłop, wiadomo, spracowany, ręce brudne aż czarne, w ręce papieros. Mąż prosi pół kilograma fasolki i zastanawia sie co chłop zrobi, tzn. jak nałoży fasolkę. Patrzy, bierze woreczek... mąż myśli sobie "o dobrze, nałoży przez woreczek". A chłop peta w usta i tą brudną łapą cap fasolkę i ją pakuje do woreczka! Mąż mówi "może przez woreczek pan nałoży?" Chłop na to "ano tak", i odkłada fasolkę, bierze z drugiego końca skrzynki już przez woreczek. Mąż do niego "logiczne, nie?" ![]() Na co chłop "pan nie palisz, to panu przeszkadza"
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze i lody zjadam o takie http://www.leclerc.rzeszow.pl/carte-...ukt-25014.html i takie http://www.delikatesy.opole.pl/carte...ne-450-ml.html
no bo jak mnie faktycznie w tym szpitalu zostawią to kto je zje
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie lody kręcę
![]() będą na wieczór.A tymczasem spadam robić sałatkę.
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
to kręć dalej
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zreszta zawsze moze przekazac takie mleczko do banku mleka ![]() co do mrozenia, to mozna na kilka miesiecy
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialam spr czy po karmieniu zostaje mi jeszcze mleko w piersi, karmilam mała 2o min z 1 piersi i potem przez 15 min odciagnelam 25 ml i chyba oproznilam cala piers bo praktycznie nic juz nie chcialo leciec, wypila te 25 ml i sprawiala wrazenie jakby chciala wiecej, a to bylo z piersi w ktorej mam wiecej mleka... ciekawe ile Tosia wypila przez te 20 min, czy wiecej niz to co odciagnelam? bo jesli nie to kiepsko, to by jej nie wystarczało w takim razie czy dziecko wypija wiecej mleka niz odciaga laktator w tym samym czasie? |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko niby wypija 30g więcej
a mleko mrozić można do pół roku ale co z tego jak dziecko za pół roku ma inne potrzeby i mleko kobiety też juz jest inne
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie jest zdrowy, nie choruje ja jestem bardzo zadowolona. Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki lubią leżeć na brzuszku? Michaś nie znosił, zawsze był wrzask, a Wojtek bardzo lubi. Dzisiaj marudził, marudził, położyłam go na brzuszku, żeby zmienić pozycję, a on sobie ułozył główkę na boku i w kimono dziecko odpadło na dwie godzinyAgata - po co Ci woreczek??? przecież i tak myjesz fasolkę, prawda????
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-06 o 15:37 |
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Alfa to trzymamy kciuki. Zapomniałam Wam powiedzieć. Są takie książeczki oczami maluszka. Ciotka nam kupiła i dzisiaj z Miksem wypróbowałam je. Tzn pokazywałam mu obrazki i opowiadała co na nich jest i mały nie wiem czy mu się podobało czy nie, ale w każdym razie jak naśladowałam zwierzęta to zaczął piszczeć z zadowolenia.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-07-06 o 15:49 |
||
|
|
|
#3703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już się ukręciły, mniam!
Mam ![]() Lody podwójnie śmietankowe (proporcje na ok. 800 ml lodów) 2 jajka 150g cukru pudru 250g śmietanki kremówki (30 lub 36%) 250g kwaśnej śmietany 18% (lub bardziej tłustej) 50 ml wódki Jajka ubić na jasny, puszysty krem z 50g cukru. W naczyniu, w którym będzie przygotowywana lodowa masa ubić kremówkę na sztywno z pozostałym cukrem. Dodać kwaśną śmietanę, masę jajeczną i wódkę. Ubijać przez 2-3 minuty, aż masa będzie dobrze napowietrzona. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aż masa się schłodzi. Ukręcić lody w maszynie do lodów. Lody można przygotować również bez maszyny - wówczas należy schłodzoną masę wlać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Mieszać co 30 minut żeby rozbić kryształki lodu. Dzisiaj zrobiłam nieco inaczej, bo dałam: 2 jajka 150g cukru pudru 200g śmietanki kremówki (30 lub 36%) 330g jogurtu greckkiego 50 ml amaretto ![]() Cytat:
Pewnie, że można przekazać, tylko po co ona to w zamrażalniku trzyma... a po pół roku dla jej dziecko to nie będzie nic warte. Bo potrzeby zmieniają się właściwie z dnia na dzień. Chyba, że ma jakąś koleżankę w ciąży i będzie jej chciała sprezentować ![]() ![]() Cytat:
Czy Tosia dobrze przybiera na wadze? Jeśli tak to znaczy, że się najada Nie martw się![]() Cytat:
![]() Maciej za leżeniem na brzuchu nie przepada jakoś szczególnie. No, chyba że jaśniepan ma dobry humor, to go można położyć. I tak wtedy wygląda ![]() A zasnąć zdarzyło mu się dwa razy...
|
|
|
#3704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do antalay?? Ja w Oświęcimiu bywam dość często Bo mój Tż pochodzi z osw i do teściów jeździmy ![]() Moją też by się przydało sprzedać... Ale jakoś nie ma czasu żeby gdzieś ją wrzucić .... Wiatm ![]() Nasza mało zrobiła nam dziś psikusa sciągłam jej pampersa żeby jej się troszkę pupa powietrzyła, poszłam do kuchni po gaziki przychodze a tam kupa na całą długość łóźka KOc prześcierdało wszytko brudne Chyba jej lepiej się robi bez pieluchy Bo ostatnio dała szczała z przebijaka na podłogę
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla porównania przez pierwsze 2 tyg od wyjscia ze szpitala 250g...dlatego sie martwie, przez miesiac 33o g... a pediadtra mowil ze ma byc 600g kurde dlaczego to wszystko jest takie trudne Twój syn chyba zostanie modelem w przyszłości, a jego fryz jest niesamowity
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo kto wie, czy jutro nie straci np. pokarmu a wtedy takie mleczko jak znalazl ![]() ja tam jej powiedzialam, ze jak co to ja chetna jestem bo tyle pokarmu nie mam ale poki co cisza
|
|
#3707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałam zażartowac na temat tych lodów ale się powstrzymałam ![]() Jeżuuuuuuuuuu ale Szymon marudzi,spi po 20minut i jeczy. |
|||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie Ty mieszkasz?? ![]() a suknie wrzuciłam na tablicę. od ślubu się za to zabierałam. |
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie pikne ! ten fryc ![]() Cytat:
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata, cudną szczotę na głowie ma Twój synek
![]() ![]()
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie to kilka antalyi jest w Myslowicach, Jaworznie, Trzebini i Chrzanowie... a ze w Oswiecimiu to nawet nie wiedzialam... przyznam, ze swego czasu bylismy stalymi bywalcami kebabow... w sumie to bym zjadla ![]() jakis rok temu wprowadzili "diet kubek" ale z dietą nie ma nic wspolnego bo kurczak w mega panierce...
|
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem, ze to z "pracy", może od obierania nowych ziemniaków gołymi ręcami, nie wiem, ale zapadło mi to w pamięc, jak kroiła np cebulę tymi rękami. Alfa ja tak zostawiłam (bo robilam dzien przed porodem) torcik przepyszny na zimno z truskawkami. Popsuł się, bo tydzień leżałam w szpitalu, a poza tym wiadomo, smeitana w nim byla, truskawki, wiec i tak bym nie zjadła, a moj maz nie lubi takich pysznosci. moje dziecko dzisiaj chyba ktos podmienił, jest tak marudny ze ledwie zyje, jeszcze te moje plecy mowie do Syna, zeby juz przestal bo mamusia chodzić nie moze ani go nosić i nic nie da to marudzenie, ale chyba nie dociera do niego, jeszcze moja mama zostaje dzis dluzej w pracy---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
ale generalnie nie znosi brzuszkowego lezenia. _agata Maciej wygląda przesłodko ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- w ogole stwierdzam ze ta pani dr u ktorej bylam wczoraj to chyba jakis picer a nie lekarz mowila mi , ze to na pewno przypadek, ze miesięczny Borys przekreca sie sam z brzuszka na bok a potem na plecy.... no to dziwnym przypadkiem wystepuje to ZAWSZE jak go na tym brzuchu poloze....jakies wyjatkowo sklonne do przypadkow to moje dziecie
|
||
|
|
|
#3713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyrazilam tak samo jak Ty swoje zdanie na temat Twojej wypowiedzi. Pewnie ze trzeba , ja juz sie nie moge doczekac wakacji w PL z Domino ale to za rok dopiero. Dziekuje bardzo Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki Cytat:
U nas Domio uwielbia lezec na brzuszku Cytat:
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas Domio uwielbia lezec na brzuszku
[/QUOTE] A Wojtek obudził się, zjadł, pomarudził, pomarudził, znów położyłam go na brzuszku i znów spi no ja nie mogę... ale nie mówię, że mnie to nie cieszy a co do kupy, to chyba wszystkie dzieci robią identycznie - i ta rozanielona minka![]() Pola - gdzie Wyście złapali tego kleszcza??? jak to się stało??? matko... trzymam kciuki, żeby ładnie wylazł dziad i żeby nic się nie przyplątało z tego...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-06 o 17:55 |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 0,5l??!! wow matko!!! jak to możliwe? toż to prawdziwa mleczarnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marcia jeszcze kilka tygodni temu wytrzymywała na brzuszku 1 minutę. teraz idzie jej już nieco lepiej ale jak tylko się zmęczy dźwiganiem główki to zaraz płacze i koniec ćwiczeń. o spaniu na brzuszku nie ma mowy ![]() dziewczyny jak wy znosicie te upały??!! mi aż trudno to sobie wyobrazić u nas dziś znów pada ale wczoraj było śliczne lato mamy zaledwie 15st i w sumie to mi z tym dobrze. już odzwyczailiśmy sie od tropikalnego lata jak pojadę do PL to nie wiem jak zniosę te upały i .....teściów
|
|||
|
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo juz nei wydalałam. Dzisiaj to normalnie juz zdjelam sobie bluzke, bo żeśmy sie tak z Borysem zgrzali siedząc ciałko do ciałka , a bylam sama w domu to chodziłam a w zasadzie pokracznie sie poruszałam bez bluzki ze zwisającym dobrobytem jako ze chodziłam w pozycji pochylonej zal bylo patrzeć powiem Wam. |
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Ja popierniczam w samych gaciach i bluzce.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

może zdążę do tego 5000

Chyba, ż karmi nim na bieżąco...