|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Byłaś bardzo bardzo dzielna
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
daje ci odpocząć
wie że ci ciężko |
|
|
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze ws. pieniędzy z ubezpieczenia w PZU - w pon. zostawiłam papiery w pracy (wypis ze szpitala) i dziś pieniądze z PZU już mam na koncie. Załatwieniem formalności z ubezpieczycielem u mnie w firmie zajmuje się dział kadr i jak nic nie musiałam wysyłać do PZU oprócz zostawienia wypisu ze szpitala w kadrach. |
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
tak, ja wiem, że za pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca a później już ZUS, ale ja na l4 poszłam gdzieś w połowie miesiąca, dlatego tak mi teraz wyszło, że za pół miesiąca płaci jeszcze pracodawca, a za resztę już ZUS i się zastanawiam w związku z tym ile sobie poczekam, bo tą część z pracy już dostałam, a z ZUS-u jeszcze nie...
|
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny!! czy to normalne, że dwa dni bez magnezu (brałam 3 tabl. 1x dziennie) pobolewa mnie i kluje co chwilę podbrzusze?przecież, to nie była chyba jakaś duża dawka.....
|
#3036 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie ciekawe... Paula bywa na facebooku, chyba na wizaż nie ma weny, a Izasz? nie mam pojęcia Witaj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3037 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my zaliczamy jedno nocne karmienie, i nawet jak mała sama się nie obudzi, to ją wybudzam do niego. Ale tylko do tego nocnego wybudzam Cytat:
strach w oczach u mojego zauważyłam jak mi się zaczął pierwszy party i zaczęłam się strasznie drzeć Cytat:
za jutrzejsze wyjścieCytat:
Najlepiej zadzwoń do oddziału ZUS, który zajmuje się Twoją sprawą i zapytaj o status Twojego zasiłku, podadzą Ci te informacje bez problemu
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to trochę lepiej, bo jest już na pewno donoszone ![]() Idziemy na dłuższy spacer i oby się ruszyło ![]() W nocy nie spałam po pierwsze przez te nieregularne skurcze, a po drugie przeraża mnie wizja przenoszenia Tż jest w domu do soboty. We wtorek mam wizytę u położnej-boję się że zrobi mi masaż szyjki (choć może to za wcześnie będzie?), a ja będę sama z Dorotką, tż w pracy-boję się że nie zdążę jej odwieść do znajomych i zdążyć do szpitala
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
aha depoison jak te wizyty położnej??jakąś fajną masz??co ona sprawdza??
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Robią... ale nie wiem ile dni po terminie. Chyba coś koło tygodnia.
Koleżanka miała termin na 1 lipca, a 8 położna jej ten masaż robiła. Nie mam od niej wieści na razie, ale jak się nie ruszyło do dziś, to jutro idzie na wywołanie... I to właśnie słyszałam o tym tutaj, nie sądziłam że w Polsce też robią ten masaż.... Po tym jak szybko pumas urodziła po masażu, to na serio się boję że u mnie by bardzo szybko poszło... |
|
|
|
#3042 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że jesteście Cytat:
Cytat:
RewelacjaCytat:
Ceny z kosmosu...Cytat:
Cytat:
Najlepiej zadzwonić do źródła i tam Ci wszystko powiedzą (znaczy na ogół mówią, ale jak trafisz na nieużytą kobietę to możesz usłyszeć, że jest ochrona danych osobowych i ona przez telefon nie udzieli żadnych informacji).
|
||||||
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
ALe mi ciśnienie podnieśli w firmie znowu! ja pierd.ole! Jutro musze jechac do pracy. nie dosc ze caly czas pracuje z domu. cały czas. to i tak jest burdel jak mnie nie ma. zazdroszcze tym, które moga delektowac się swoją ciążą w domu, a nie tak jak ja cały czas odczuwac wyrzuty sumienia że nie mam mnie w pracy.... mam dośc
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już karmiące jakie kupowałyście staniki?
Macie jakieś namiary na sprzedawców? Tp zbliża się wielkimi krokami a ja nie mam stanika. Zastanawiam się jaki kupić
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta, mam ochotę kupić za☠☠☠iście wysokie szpilki (najlepiej w kolorze nude) i do tego letnią, lekką, zwiewną sukienkę
Wiem, że pomysł raczej z tych durnych ale... Ostatnie szpilki zakupił mi mąż na dzień kobiet (śliczne, czerwone, bez palca, wysokie na jakieś 9 cm) ale do dziś ich nie miałam na nodze (oprócz przymiarki w sklepie). Echhh, kupiłabym Tak dla odmiany zakupów dzieciaczkowych
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastus jak wejde na kompa to wrzuce bo teraz na telefonie tylko podczytuje
zeby Blue z Martynka spokojnie jutro wyszlyFabi zjadl 50ml mleka i padl. Musze go jeszcze teraz przebrac. No i czekam na polozna a jej dalej nie ma
|
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamcie.
Ja to miałam przejścia wczoraj wieczorem i dziś rano. A mojego TŻ to myślałam że rozniosę ![]() ![]() .Poszedł po coś do samochodu o 22:30, wyciągał coś z bagażnika, położył kluczyk w bagażniku i zatrzasnął go.... A nie mieliśmy zapasowego, ostatnio rozmawialiśmy że trzeba dorobić i właśnie za 2 dni miał się tym zająć... Na dodatek wczoraj przyjechał mój brat z rodziną z Francji i mój TŻ zastawił im auto, a oni mieli dzisiaj jechać paszporty sobie wyrabiać... Więc 2 auta uziemione, mój tato przez to w teren nie pojechał bo jakby coś się zaczęło dziać to nie miałby mnie kto zawieść do szpitala. A mój TŻ jak coś mu się dzieje z samochodem to jest poprostu chory.... nie je, nie śpi, z nikim nie rozmawia... i nikogo nie słucha ![]() . Do mnie też się przestał odzywać... jakby to kurde była moja wina. Na szczęście wstał o 7 rano i po 3 h udało mu się ten bagażnik otworzyć... Ale ile ja się nadenerwowałam.........
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie na już "po" dlatego sobie tłumaczę, że nie ma sensu
Na ciążę już nie kupuję - ostatnio jak przeglądałam to okazało się, że mam sporo ubrań ciążowych i jeszcze te 2-3 tygodnie to się przemęczę ![]() A sukienkę kupię sobie we wrześniu albo październiku, ale już taką bardziej jesienną I w przyszłym roku sobie odbiję to wszystko Tylko te szpilki kuszą... Jutro jadę na badania to się przelecę po obuwniczym i jak się w czymś zakocham to... chyba sobie nie odmówię (to będzie moja ok. 20 para szpilek)
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się tobie nie dziwie wcale. Ja zawsze chodziłam w szpilkach i to takich wysokich a przez całą ciążę chodzę na płaskim. Mój mąż śmieje się że pierwszą rzeczą jaką zrobię po porodzie to wskoczę w szpilki. Najlepsze że w ciąży kupiłam 3 pary nowych i tak je oglądam od czasu do czasu i czekam aż w końcu je założę.
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie niestety dostało się za nic... jakby jego nieuwaga była Twoja winą ![]() moj TZ tez tak kiedys zrobił, ale na szczęscie gdzies w domu mialam zapasowy kluczyk, tylko musielismy pol miasta drałowac do domu i potem szukac po wszystkich szufladach kluczy
|
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciąży zakupiłam klapki i baletki i szczerze ich nie lubię - źle się czuje na płaskim obcasie Ale te szpilki w kolorze nude... na lekkiej platformie z przodu i wysokiej szpilce... normalnie marzą mi się
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja już po obiadku, ze względu na dietę muszę jeść obiad o 13:00. Niestety sama jadłam, bo tż śpi po nocce (kładł sie dopiero o 9:30).
Teraz sobie odpoczywam .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Po porodzie na pewno coś sobie sprawię
|
||||
|
|
|
#3057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam tak spuchnięte jak baloniki, teraz to już niezależnie od pogody, że tylko klapki japonki wchodzą w grę (musiałam specjalnie zakupić, bo poginałam w basenówkach )Z tego co pamiętam to Phdwao kupiła przepiękne Bronxy nude na platformie, wstawiała zdjęcia Cytat:
|
||
|
|
|
#3058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jak jutro coś znajdę ładne co pokocham lub co mi powie - weź mnie, to kupię
I będę musiała chować przed TZ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
A tych szpilek to poszukam zrobię też zdjęcie moich czerwonych i się pochwalę (będę je miała na nogach drugi raz).Cytat:
Znam siebie i jak się zakocham to będę musiała kupić - ten typ tak ma ![]() A szpilki zwykle kupuję pod wpływem impulsu - jak się spodobają to kupuję. Tak kupiłam buty do ślubu - beżowe bo stwierdziłam, że białych więcej nie założę a na pewno nie wyrzucę Dziwne, prawda - nie rusza mnie nieużywana sukienka ślubna wisząca w szafie, a kosztowała jakieś 15 razy tyle co buty, a na buty mi było szkoda wydać jak ich więcej nie założę
|
|||
|
|
|
#3060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie butów nigdy za mało. a teraz jakoś przez ciążę nie miałam ochoty na zakupy. co jest nowością! może dlatego, że wydaje kupę kasy na małego i nowe mieszkanie chociaż przedwczoraj kupiłam sobie klapki....do szpitala ...3 pary
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Byłaś bardzo bardzo dzielna

Wiem, że kobiety przez to przechodzą i dają radę. Rozmawiałam w pon. podczas wizyty z moim gin. Powiedział mi żebym się nie bała, że to naturalne, on też by się bał
Przynajmniej dwa-trzy, najważniejsze jest przemycie po wieczornym karmieniu, kiedy dziecko śpi najdłużej. I trzeba odczekać z czyszczeniem tak z 15-20min, żeby było wiadomo, że się jedzonko przyjęło i dzieciaczek nam nie rzygnie czy nie uleje, żeby nie było głupiego roboty

klask i:

Ale te szpilki w kolorze nude... na lekkiej platformie z przodu i wysokiej szpilce... normalnie marzą mi się