|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
dzięki eff- a Ty się denerwujesz porodem siostry?
![]() to siostra z tymi wodami powinna do szpitala chyba jechać co? ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
w środku zimy
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja ją wysłałam do szpitala tyle ze ona mowi ze w Anglii jak sie przyjedzie z rozwarciem mniejszym niz 4 cm to odsylaja spowrotem ![]() no ale jak wody odeszly to trzeba jechac bo sie zaczelo
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
ja pojawilam sie z 9 cm wiec mnie juz nie odeslali
a siostrze odeszly znowu wody i zadzwonili do szpitala i kazali przyjechac wiec chyba sie zaczyna
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiałyście dzisiaj fotki, to i ja się zebrałam, żeby sobie cyknąć, tzn TŻ zrobił.
Przy okazji zdjęcie moich najnowszych zakupków. Eff8, nie stresuj się, będzie dobrze.
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wrazenie ze duzy juz
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
tak pierwsze i do tego niespodzianka bo płci nie znają
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
to super- ja w pierwszej też nie wiedziałam i to byłanajpiękniejsza niespodzianka mojego życia
bo generalnie w życiu za mało ich mamy dlatego nie chcieliśmy wiedzieć hehehe no to z niecierpliowścią czekam na newsy- ale fajnie,że z siostrą będziecie mieć dzidzie z małą różnicą wieku
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok na pewno dam znac
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam bo zaraz na kino polska jest Nic śmiesznego- kupe lat nie oglądałam a uwielbiam do jutra kochane |
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, trzymamy kciuki )Bokeh czadowe zdjęcie
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh świetna fotka
![]() eff trzymam kciuki za Twoją siostrę ![]() Widziałam się dziś z dwiema koleżankami. Znamy się od zawsze. No i okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, termin ma na sylwestra ![]() marsi jak Ty wytrzymałaś? Nie zżerała Cię ciekawość czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja bym chyba nie wytrzymała
|
|
|
|
#1484 | |||||
|
Konto usunięte
|
Wrzucę do klubu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wody odeszły rano w niedzielę, a skurcze pojawiły się po oxy dopiero w poniedziałek w połowie dnia.Cytat:
Cytat:
Ściskam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
miałam tygodniowy odwyk od wizażu i ogólnie od komputera; jakiś taki niechciej mi się włączył i tylko spałam; wczoraj byłam u ginki no i wyszło, że mam w brzuchu dzidziaka z myrdkiem, więc nie będzie Lena ani Blanka, tylko pewnie Filip jeszcze pytałam lekarki, czy na pewno się już nic nie zmieni, ale podobno już mu nie zniknie z gorszych wiadomości, to chyba zaczyna mnie dopadać przypadłość rodziny mojego taty, czyli rwa kulszowa, bo normalnie cały czas mnie boli w jednym miejsu i promieniuje do nogi, a najgorzej wieczorem Cytat:
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
No to gratuluję fiutka
Mnie rwa dorwała... w trakcie porodu ![]() A co z Madam Agulą? Nie odzywa się ostatnio? |
|
|
|
#1487 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
Nadrobić Was to nielada wyczyn Ja też jest z północy tj. z Gdyni, także wcale nas tu niemało z górnej Polski ![]() Witam nowe Mamusie i cieszę się, że wszystkie badania ok i dzieciaczki zdrowe ![]() Brzuszki też już macie ładne, u mnie cokolwiek widać wieczorem, bo tak to po prostu najedzona wyglądam ![]() Cytat:
![]() Będę bardzo wdzięczna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle fajna z Was para, jeśli chodzi o Twojego Tż to nie wiem jak wyglądał w dugich włosach, ale krótkie bardzo mu pasują Mnie dzisiaj boli bardzo żołądek i tak sie zastanawiam czy to może od leków, bo codziennie na podtrzymanie biorę 3x1 duphaston i 3x2 no-spa, strasznie tego dużo męczy mnie też ostatnio zatwardzenie, jest to takie bolesne, hmm sama nie wiem.
|
|
#1488 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że takie są ale ja mam taki zwykły bez dziurki i użyłam go z dwa razy tylko bo zupełnie nie przydatny... Ale na szczęście mam jeszcze dwa kombinezonki tylko że niebieskie więc nie wykluczam i zakupienia takiego wynalazku ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
bo to mój świat i koniec kropka. Nawet jak jesteśmy pokłóceni i mamy gorsze dni, to czekam aż zaśnie i później się w niego wtulam i rano już jest ok
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjmuje teraz na wiczlinie na patio róży, bo wcześniej na chwarznie.. Ja jestem bardzo zadowolona aha, no i przystojny całkiem jest hehehe A Ty do jakiego chodzisz? |
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodziaśne
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ubranek to sprawdzają się bardzo rajstopki, zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. W styczniu ubierałam A. na spacer tak że body na długi rękaw, rajstopki, spodnie, bluza, skarpetki i wtedy do kombinezonu, wiadomo czapeczka, rękawiczki i cieniutki kocyk. Trudno jest takie zimowe dziecko ubrać w ubranka po domu... Przynajmniej ja z teściową nie mogłam się dogadać... Dla niej mały powinien mieć body, kaftanik, śpiochy, skarpetki, bluze, spodnie i w rożku być jeszcze ja się na to nie zgadzałam i stawiałam na jakiś dresik, albo cieplejszy kaftanik i śpioszki. No i wiadomo że dziecko zwykle w rożku nosisz choćby podczas tego pierwszego miesiąca więc w domku powinno mu być ciepło.I śpiworek do spania to fajna rzecz bo wiesz że maluch się nie odkryje w nocy. I kremik na mróz na zimę.
|
|
#1492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chodzę do dr Wiesława Bednarz, przyjmuje na Śląskiej, bierze 150 zł, czasem jest promocja 120 zł Chodziłam do niego już wcześniej, jego plusem jest, że pracuje w Szpitalu Miejskim w Gdyni, więc jak szłam na operację gin to on ją przeprowadzał, jest też położnikiem, ale w tym szpitalu już nie ma porodówki. Mam wrażenie, że denerwują go moje pytania i męczą, bo ma tyle pacjentek w poczekalni, a tu jakaś baba zawraca mu głowę. W ogóle mi jakoś nie leży...
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
no a ten rożek? To tak naprawdę.....po co to?
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
No na pewno żeby było ciepło, ale w sumie dlaczego nie używać zwykłego kocyka, to nie wiem. Sama się nad tym jakiś czas temu zastanawiałam, wiem, że potem można nim właśnie przykrywać maluszka jak kocykiem
|
#1495 | ||
|
Raczkowanie
|
Mój też wyjeżdża w sobotę wieczorem po pracy
to już jutro i w niedziele nad ranem będzie już u mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Bo się lepiej dziecko trzyma może nie tyle Tobie bo Ty to w mik łapiesz ale wracasz do domu i co chwilę jakiś wuja ciocia chcą potrzymać to dajesz im go w rożku i wiesz że jest bezpieczniejsze. I dziecko też lepiej się czuje gdy jest ściśnięte i ma tak jak w brzuszku u mamy przynajmniej podobnie. i wygodne bo zapinasz a kocyk może odkopać ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
jeśli mi napisałaś PW to dzisiaj będzie
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczypek pracuje w Redłowie, także tutaj też jest plus ![]() Jak chcesz to mogę Ci już paru odradzić : Miśkiewicz, Trawiński (chodziłam do niego kiedyś, ale drogo kasował i stary sprzęt miał..no ale był plus bo robił mi cc, Augustyniak ( to ten u którego robiłam usg genetyczne... i to ten który nic nie mówił i nie objaśniał )aaaaa bym zapomniała o tej wredocie : Piskulak... niestety pracuje też w Redłowie...i miałam to nieszczęście z nim wymienić kilka zdań i wrednych spojrzeń nie chciałabym na niego trafić, jak będę rodzić
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-07-13 o 23:47 |
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to sobie też kupię, bo tak się zastanawiałam nad jego użytecznością, ale w kokoniku rzeczywiście będzie łatwiej (oczywiście pełno tego na allegro) http://allegro.pl/edisa-rozek-baweln...478961789.html Cytat:
Tak jak któraś z dziewczyn pisała, rynek "ciążowy" będzie tak drożał powoli bo przecież zapłacisz za badania by mieć pewność, i witaminy kupisz droższe bo chcesz wszystko co najlepsze dla maleństwa. Nie wiem czy słyszałaś ale dziewczyny bardzo narzekają na szpital Redłowski. Ja się tam boję rodzić, choć mam rzut mokrym beretem do niego, bo mieszkam w Orłowie
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.
Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam. Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)... MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy. ![]() Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała. ![]() Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-14 o 08:43 |
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ wczoraj był w szoku hahaha bo w poniedziałek pojechał a wczoraj w nocy przyjechał i mówi o BOZE JUŻ WIDAĆ BRZUSZEK! hahah no i mu powiedziałam że dzidźka już się odzywa no i ciuszki mu pokazałam hehe .. no ale o 4 rano musiał zmykać do Łodzi;/ co do tycia, jak byłam na wizycie akurat był 3 miesiąc i przytyłam tylko 0.5kg. tak więc chyba nie ma reguły ;] ja chciałam chodzić na NFZ no ale... niestety nie było nikogo komu mogłabym zaufać na NFZ, wszyscy lepsi lekarze przyjmują prywatnie, jest jeden co na NFZ i prywatnie chodziłam do niego, ale burak straszny... kiedyś byłam u niego na wizycie nie chciał mi zrobić cytologi, bo teraz cytologie robi się co 2 LATA państwowo, zlecił mi USG i już na tym usg po badaniu się go pytam czy jest wszystko dobrze itd a on do mnie "głupie pytania pani zadaje" wyszłam wkur@#@@# i wiecej tam nie pójde. mam swoją babeczkę wizyta 150zł no ale... jestem zadowolona
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

w środku zimy

nosz kurde, a to nie można się cieszyć z dzidzioszka wcześniej bo wszystko się może stać?! AAAAAAAAAAAAAAAA a gdzie dziecko ma spać po wyjściu ze szpitala?! A że się czeka czasem k. miesiąca na mebelki czy wózek? I może chciałabym sama decydować, co mojemu dziecku kupować do ubrania?! Kurde kurde kurde!!!!!!!!!!!!!!! :[
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)