|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
mój, do którego chodzę, jest wychwalany po niebiosa![]() klaski : wszystko tłumaczy, nie stresuje przed badaniem, miły, grzeczny, kulturalny, delikatny (byłam raz u innego ale to jeszcze przed ciąża- jak wsadzil paluchy to myślałam ze zeskocze z tego fotela![]() ), do tego bardzo przyjemnie się na niego patrzy a poza tym pracuje w moim szpitalu, gdzie bede rodzic i jeszcze jeden myk- przed porodem daje numer komórki i chocby nie mial dyżuru zjawia sie w szpitalu, kiedy sie zadzwoni ze to juz ![]() ![]() rewelacja po prostu. jedynym minusem jest to ze jak to w ośrodku trzeba stac w kolejce, ale to przeciez do przezycia jest ostatnio byłam 22, miałam drożdzowkę, snickersa, frugo i gazetkę mamo to ja ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogłam się nachylać i przy chodzeniu bolało. Na szczęście przeszło.Cytat:
Co więcej od poniedziałku TZ doprowadza okna i drzwi balkonowe w sypialni do jako takiego wyglądu (czyszczenie, malowanie), więc jesteśmy zmuszeni spać w salonie, a że wersalka jest tam wąska i nie wygodna dla 2 osób, to TŻ spi na podłodze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałabym- wczoraj sobie siedziałam na tarasie na krzesełku wyprostowana jak świeca a mąż wypalil z tekstem: już się brzuszek odcina
jej, jaka byłam zadowolona, bo do tej pory płasko u mnie jak na równinie jakiejs ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- a to juz 15 tydzień
|
|
|
|
#1504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robiłam usg w starmedzie na 10lutego, tam też przyjmuje parę innych lekarzy, więc następnym razem skorzystam z innego...słyszałam, że dr golonko jest w porządku ![]() a co do szpitala w Redłowie..kochana no ja tam rodziłam i nie narzekam heheeh miałam zapewnioną z córeczką bardzo dobrą opiekę i nawet wyszłam 1 dzień wcześniej pielęgniarki, położne są naprawdę miłymi babeczkami...tzn były, mam nadzieję, że się nie zmieniły. ja miałam cc, więc nie wiem jak wyglądają sale porodowe...ale sale poporodowe są w dobrym stanie..ja leżałam na początku w 2jce, a później w 3jce.. i jak na taki szpital to uwierz mi nie miałam na co narzekać ![]() nawet jedzenie było dobre hhehe ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się z rana jak nigdy Mąż rano poleciał na giełdę, a ja już zasnąć nie mogłam. Chyba zaraz wezmę się za ścieranie kurzy ![]() Cytat:
Fajnie się patrzy na te Wasze brzuszki, ja na razie nie mam czym się chwalić, więc fotek nie wrzucam
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja już przytyłam 2,5 kilo (11 tydz.), myślę że brak ruchu - niestety -robi swoje. Ogólnie się zaokrągliłam, ale nikt z boku nie pomyślałby, że jestem w ciąży, tylko że mi się przybrało. Ciągle jestem głodna i wrócił mi apetyt na słodycze. Jeszcze mieszczę się w swoje normalne ciuchy, ale jak ubiorę sukienkę odcinaną pod biustem to już wyglądam jak kulka
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-07-14 o 10:11 |
|
|
|
#1507 | |
|
Konto usunięte
|
Rożek jest cieplejszy od kocyka, zapinany (na rzepy), i da się nim dzieciola utulić tak ciasno, jak lubi
Cytat:
Oj tam oj tam, ja tam nie wydaję kasy jak nie muszę, i po prostu porównałam sobie skład drogich witamin z tanimi - to samo ----------------------- O 6 rano pobudka - mama jeść! zwlekłam się, dałam flachę, włączyłam baję, maż spał, ja poszłam do młodej spać. Usnęłam i przed 9 słyszę baję, a oni śpią do 10 spali, ja już zakupy zdążyłam zrobić.Uwielbiam w centrum mieszkać, wszystko pod nosem Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz
|
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Cytat:
Jak tam siostra??!! no i jaka płeć nie wiem czy bym tak wytrzymała, w ogóle jest u Nas dziewczyna która chce mieć niespodzianke??Cytat:
![]() haha aż musiałam wgooglować ![]() dziękuje Uffff, przebrnęłam , zaraz zrobie sobie owocowe śniadanko bo nakupiłam dużo różności ![]() W ogóle eh.... napisałam moim koleżankom, o tej możliwości przerowadzenia się do Niedzicy...to w ogóle mnie zaatakowały że jak to że mieszkanie z rodzicami że to będzie beznadziejnie że będą mi się wtrącać, że lepiej mam brać kredyt albo wynajmować, wkurzyłam się troche bo... one same nie mają rodzin i mieszkają z rodzicami, nie wiedzą jak to jest a od razu tak naskoczyły na mnie... nic już nie wiem.
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja siostra na początku września rodzi 3 dziecko i 3 raz nie wie kto siedzi w brzuszku, żadne z dzieci nie chciało się ujawnić. Znów trzeba będzie kupować neutralne kolory, a to wcale nie jest takie łatwe. |
|
|
|
|
#1510 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, mnie by tam pociągała perspektywa Niedzicy
A fotka MEGA pozytywna Ja chcę płeć znać
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chce znać płeć, ale mój tż nie chce
nie wiem jak z tego wbrniemy, kiedy ja bede np kupować dziewczęce ciuszki :P
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290660]Bokeh, mnie by tam pociągała perspektywa Niedzicy
A fotka MEGA pozytywna Ja chcę płeć znać [/QUOTE]ja też!!!! i już nie moge sie doczekac a tu pewnie jeszcze z 5 tygodni przyjdzie poczekac....... no i babcie miałyby latwiejsze zakupy ![]() ![]() ![]() mąż mówi że celował w dziewuszkę, ale wszystko mu jedno byleby zdrowe było. Ja tam chciałabym dziewczynkę ![]()
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
szaja: wiesz, że dopiero dzisiaj dobrze odczytałam Twój nick?? Jakoś tak mi się literki układały w "szajabaja"
|
#1514 |
|
Konto usunięte
|
Lepiej późno, niż wcale
A mnie Twój kojarzy się z Wiosenką, i chociaż dobrze czytam, to myślę WIOSENKA
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290977]Lepiej późno, niż wcale
A mnie Twój kojarzy się z Wiosenką, i chociaż dobrze czytam, to myślę WIOSENKA [/QUOTE]Więc to już kolejna wersja po Hosance i Sasance ![]() Nastawię pranie i chyba pójdę do lumpka
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290320]
Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz [/QUOTE]a z jakiego mięcha robisz gulasz? mogę Ci tylko podpowiedzieć świetni trik na gulasz węgierski- dużo kminku-najlepiej utłuczony bo wtedy jest niewyczuwalny, dusi się mięcho z pomidorami a zamiast zaklepki z mąki do podsmażaż dużo cebuli (niestety prawdziwy węgierski to na smalcu nie na oleju- ale uwierz mi,że ostatnie badania pokazują,że jest zdrowszy od olejów- na głowę bije tylko oliwa z oliwek) i ściągasz z ognia i wrzucasz z pół paczki papryki proszkowanej- zrobi się taka gęsta maź i wrzucasz do duszonego mięcha na jeszcze trochę bardzo polecam, u mnie szaleją w domu za węgierkim, do tego placek ziemniaczany, mniam! choć ja wolę z kaszą a ja dziś robię krem z pora i lasagne- bo mi Hosenka smaka narobiła jak nie leczo to lasagne |
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dziś ruszam w końcu z leczo, bo wczoraj miałam mega lenia, nawet usnęłam na 2 godziny (a generalnie senność mi przeszła jakiś czas temu).
Lasagne zrobię w następnym tygodniu
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
co wy takie ranne ptaszki?! Ja codziennie do 11-12 i potem jeszcze 2 godziny w trakcie dnia. Która mi zrobiła smaka na dżem i świeże bułeczki?! uduszę!!!
|
#1519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do smalcu wiem Cebulkę daję, a jako dodatek chyba frytki zrobię, małżon się zdziwi bo nie robiłam mu nigdy ![]() Łopatkę kupiłam, bo pierwszy raz gulasz robię, jak nie wyjdzie to przynajmniej tańsze mięcho :d Takie dni ostatnio, ja tak przedwczoraj 2,5h... |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię kurczaka w orientalnym sosie, z ryżem, cukinią i żółtą papryką.
Co myślicie? W ogóle mam takiego smaka na mięso, że szok. Na początku ciąży praktycznie mnie od niego odrzucało, a teraz codziennie na obiad - mięso, koniecznie drobiowe (za wieprzowiną nie przepadam, a dobra wołowina bez dużej ilości tłuszczu jest cholernie droga). Byłam przed chwilą na zakupach w Biedrze po wszystkie składniki, a teraz sobie odpoczywam. Ja tam też chcę znać płeć, TŻ ma tak samo, więc nie będzie konfliktów na ten temat. I to najlepiej jak najszybciej. Następne USG mam 28.07., będzie to 14. tydzień, może coś się już ujawni.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-14 o 11:19 |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
my też chcemy znać płeć, chociaż czujemy, że będzie dziewczynka
ciekawa jestem, kiedy mi zrobi usg, bo wizytę mam w poniedziałek, a następną za 2tygodnie...... w sumie byłby pod koniec lipca już 15 tydzień, więc może, może......
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
dlatego tłuczonego kminku nikt nie poczuje
![]() ech jak ja lubię gulasze ![]() nie bój się nie da się spieprzyć gulaszu- tylko jak będziesz podsmażać mięso to możesz je lekko przypalić- oczywiście bez przesady, wtedy sosik będzie mocno brązowy ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
hehehe ja też czułam,że będzie dziewczynka i fiutek wyszedł a tak serio to ja już o tym pisałam ale naprawdę to było fantastyczne,że przy pierwszym nie znaliśmy płci- te słowa przy porodzie :ma pani syna do dziś mi brzmią w uszach |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
hahaa, ale koleżance powiedzieli, że będzie dziewczynka, nakupowała mnóstwo dziewczęcych ciuszków i tak dalej, a przy porodzie..... właśnie ma pani syna
hehee...a to było jakieś 2 lata temu
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie wiem co mi sie dzieje, najlepiej to jadła bm zupe, albo owoce.....od wszystkich dan z miesa mnie odrzuca...
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na śniadanie zjadłam 3 parówki z musztardą
Bez chleba - nie mogę ostatnio go jeść ...
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
Rany, wczoraj cóce parówkę robiłam i myślałam, że rzygnę :/ odrzuca mnie.
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wzoraj w lumpku kupiłam takie spodenki te białe mysle unisex ale te brązowe geterki raczej dla dziewczyki, w drugim mieszkaniu mam jeszcze fajnego bodziaka z h&m
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym dżemem i bułkami to ja, przyznaję się.
![]() ![]() TŻ kupił mi brzoskwiniowy i kanapki były pyszne, ale w Biedrze dokupiliśmy jeszcze malinowy - mmmm... ![]() TŻ przyłączył się do mnie i oglądamy Przyjaciół na DVD.
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290320]Rożek jest cieplejszy od kocyka, zapinany (na rzepy), i da się nim dzieciola utulić tak ciasno, jak lubi Oj tam oj tam, ja tam nie wydaję kasy jak nie muszę, i po prostu porównałam sobie skład drogich witamin z tanimi - to samo ----------------------- O 6 rano pobudka - mama jeść! zwlekłam się, dałam flachę, włączyłam baję, maż spał, ja poszłam do młodej spać. Usnęłam i przed 9 słyszę baję, a oni śpią do 10 spali, ja już zakupy zdążyłam zrobić.Uwielbiam w centrum mieszkać, wszystko pod nosem Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz [/QUOTE]mniam uwielbiam gulasz ![]() ja dzisiaj robię kociołek z cukinii, ziemniaków, kiełbaski, cebulki i papryki
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle na jakie rozmiary kupujecie ciuszki? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy. 
klaski : wszystko tłumaczy, nie stresuje przed badaniem, miły, grzeczny, kulturalny, delikatny (byłam raz u innego ale to jeszcze przed ciąża- jak wsadzil paluchy to myślałam ze zeskocze z tego fotela

Nie mogłam się nachylać i przy chodzeniu bolało. Na szczęście przeszło.