Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 09:06   #1501
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.

Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam.
Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)...

MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy.

Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała.

Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.
widzę, że miałyśmy szczęście trafic na świetnego lekarza i to darmowo mój, do którego chodzę, jest wychwalany po niebiosaklaski : wszystko tłumaczy, nie stresuje przed badaniem, miły, grzeczny, kulturalny, delikatny (byłam raz u innego ale to jeszcze przed ciąża- jak wsadzil paluchy to myślałam ze zeskocze z tego fotela), do tego bardzo przyjemnie się na niego patrzy . No i mam bardzo blisko- 3 km od mojej wioski a poza tym pracuje w moim szpitalu, gdzie bede rodzic i jeszcze jeden myk- przed porodem daje numer komórki i chocby nie mial dyżuru zjawia sie w szpitalu, kiedy sie zadzwoni ze to juz rewelacja po prostu. jedynym minusem jest to ze jak to w ośrodku trzeba stac w kolejce, ale to przeciez do przezycia jest

ostatnio byłam 22, miałam drożdzowkę, snickersa, frugo i gazetkę mamo to ja
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:07   #1502
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
z gorszych wiadomości, to chyba zaczyna mnie dopadać przypadłość rodziny mojego taty, czyli rwa kulszowa, bo normalnie cały czas mnie boli w jednym miejsu i promieniuje do nogi, a najgorzej wieczorem jak już treaz tak jest, to co bedzie pod koniec ciąży
Mnie przez miesiąc bolał pośladek i to tak z niczego Nie mogłam się nachylać i przy chodzeniu bolało. Na szczęście przeszło.

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak mam że nie zasnę jeśli nie jestem wtulona do męża
To ja nie mam takich problemów Co więcej od poniedziałku TZ doprowadza okna i drzwi balkonowe w sypialni do jako takiego wyglądu (czyszczenie, malowanie), więc jesteśmy zmuszeni spać w salonie, a że wersalka jest tam wąska i nie wygodna dla 2 osób, to TŻ spi na podłodze

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no a ten rożek? To tak naprawdę.....po co to?
Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
No na pewno żeby było ciepło, ale w sumie dlaczego nie używać zwykłego kocyka, to nie wiem. Sama się nad tym jakiś czas temu zastanawiałam, wiem, że potem można nim właśnie przykrywać maluszka jak kocykiem
Jak już dziewczyny pisały lepiej się maleństwo w nim trzyma, bo rożek jest sztywnany. Nie wyślignie się, kocyk nie spadnie. Moja siostrzenica też w nim spała (nie miała śpiworka).

Cytat:
Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.
Tam gdzie ja chodzę mają tak głupkowaty kontrakt, że wizyty są na zmianę - raz prywatnie, potem na NFZ i tak w kółko. Z jednej strony to dobrze, bo mam tą co drugą wizytę zagwarantowaną na NFZ, że bedzie miejsce dla mnie, tak to mógłby być problem z terminem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:10   #1503
sylwietta1988
Zakorzenienie

a i zapomniałabym- wczoraj sobie siedziałam na tarasie na krzesełku wyprostowana jak świeca a mąż wypalil z tekstem: już się brzuszek odcina
jej, jaka byłam zadowolona, bo do tej pory płasko u mnie jak na równinie jakiejs

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a to juz 15 tydzień
Stary 2012-07-14, 09:22   #1504
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaa
A to sobie też kupię, bo tak się zastanawiałam nad jego użytecznością, ale w kokoniku rzeczywiście będzie łatwiej (oczywiście pełno tego na allegro)
http://allegro.pl/edisa-rozek-baweln...478961789.html

Ja byłam na genetycznym u dr Preisa w Gdańsku, podobno jest najlepszy, ale ceny chyba też ma najlepsze bo zapłaciłam 300zł, a dostałam tylko 2 zdjęcia usg z tego samego rodzaju co Ty otrzymałaś, do tego zdecydowałam się na badanie PAPPA to kolejne 200zł.
Tak jak któraś z dziewczyn pisała, rynek "ciążowy" będzie tak drożał powoli bo przecież zapłacisz za badania by mieć pewność, i witaminy kupisz droższe bo chcesz wszystko co najlepsze dla maleństwa.
Nie wiem czy słyszałaś ale dziewczyny bardzo narzekają na szpital Redłowski. Ja się tam boję rodzić, choć mam rzut mokrym beretem do niego, bo mieszkam w Orłowie
o mamo..to rzeczywiście drogo i tylko 2 fotki?
ja robiłam usg w starmedzie na 10lutego, tam też przyjmuje parę innych lekarzy, więc następnym razem skorzystam z innego...słyszałam, że dr golonko jest w porządku

a co do szpitala w Redłowie..kochana no ja tam rodziłam i nie narzekam heheeh miałam zapewnioną z córeczką bardzo dobrą opiekę i nawet wyszłam 1 dzień wcześniej pielęgniarki, położne są naprawdę miłymi babeczkami...tzn były, mam nadzieję, że się nie zmieniły.
ja miałam cc, więc nie wiem jak wyglądają sale porodowe...ale sale poporodowe są w dobrym stanie..ja leżałam na początku w 2jce, a później w 3jce.. i jak na taki szpital to uwierz mi nie miałam na co narzekać
nawet jedzenie było dobre hhehe

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.

Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam.
Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)...

MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy.

Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała.

Tzn. na szczęście ten lekarz to był tylko na obchodach...ale zawsze swoje 5 groszy musiał wtrącić i to niekoniecznie miłe te słowa były.. moja mama miała z nim też do czynienia... i też go baaaaaaardzo uwielbia hehee..

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a i zapomniałabym- wczoraj sobie siedziałam na tarasie na krzesełku wyprostowana jak świeca a mąż wypalil z tekstem: już się brzuszek odcina
jej, jaka byłam zadowolona, bo do tej pory płasko u mnie jak na równinie jakiejs

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a to juz 15 tydzień
u mnie już jest duży brzuchol hehe...muszę się w końcu ogarnąć, naładować aku w aparacie i pstryknąć jakąś fotkę
Stary 2012-07-14, 09:35   #1505
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry Witam się z rana jak nigdy Mąż rano poleciał na giełdę, a ja już zasnąć nie mogłam. Chyba zaraz wezmę się za ścieranie kurzy

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
u mnie już jest duży brzuchol hehe...muszę się w końcu ogarnąć, naładować aku w aparacie i pstryknąć jakąś fotkę
Koniecznie zrób sobie fotkę Fajnie się patrzy na te Wasze brzuszki, ja na razie nie mam czym się chwalić, więc fotek nie wrzucam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:10   #1506
suzi31
Raczkowanie

Witam
Ja już przytyłam 2,5 kilo (11 tydz.), myślę że brak ruchu - niestety -robi swoje. Ogólnie się zaokrągliłam, ale nikt z boku nie pomyślałby, że jestem w ciąży, tylko że mi się przybrało. Ciągle jestem głodna i wrócił mi apetyt na słodycze. Jeszcze mieszczę się w swoje normalne ciuchy, ale jak ubiorę sukienkę odcinaną pod biustem to już wyglądam jak kulka

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:11
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:13   #1507
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
no a ten rożek? To tak naprawdę.....po co to?
Rożek jest cieplejszy od kocyka, zapinany (na rzepy), i da się nim dzieciola utulić tak ciasno, jak lubi

Cytat:
Aaaaa
A to sobie też kupię, bo tak się zastanawiałam nad jego użytecznością, ale w kokoniku rzeczywiście będzie łatwiej (oczywiście pełno tego na allegro)
http://allegro.pl/edisa-rozek-baweln...478961789.html

Właśnie taki mam tylko tego zielonego bociana, ale jeszcze jeden kupię, bo w szpitalu od razu mi córka skupała ale to grosze kosztuje.

Ja byłam na genetycznym u dr Preisa w Gdańsku, podobno jest najlepszy, ale ceny chyba też ma najlepsze bo zapłaciłam 300zł, a dostałam tylko 2 zdjęcia usg z tego samego rodzaju co Ty otrzymałaś, do tego zdecydowałam się na badanie PAPPA to kolejne 200zł.
Tak jak któraś z dziewczyn pisała, rynek "ciążowy" będzie tak drożał powoli bo przecież zapłacisz za badania by mieć pewność, i witaminy kupisz droższe bo chcesz wszystko co najlepsze dla maleństwa.
Nie wiem czy słyszałaś ale dziewczyny bardzo narzekają na szpital Redłowski. Ja się tam boję rodzić, choć mam rzut mokrym beretem do niego, bo mieszkam w Orłowie

Oj tam oj tam, ja tam nie wydaję kasy jak nie muszę, i po prostu porównałam sobie skład drogich witamin z tanimi - to samo

-----------------------
O 6 rano pobudka - mama jeść! zwlekłam się, dałam flachę, włączyłam baję, maż spał, ja poszłam do młodej spać. Usnęłam i przed 9 słyszę baję, a oni śpią do 10 spali, ja już zakupy zdążyłam zrobić.

Uwielbiam w centrum mieszkać, wszystko pod nosem

Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:19   #1508
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale kolorowa z Was para!! ale super )
pozytywnie bardzo;*
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
zdjecie rewelacja no i Wy pieknie wygladacie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

bokeh- ale cudniaste to zdjęcie

Dziekuje

Cytat:
właśnie o nic
wiesz,teraz mamy przejściową sytuację bo od 2-3 miesięcy mieszkamy z teściową, on się tu bardzo zmienił, kiedyś dużo mi pomagał w obowiązkach a tutaj? hm czuję się jak kucharka a nie partnerka- dogadzam pod nos podaje, kiedyś było inaczej- po partnersku
on u mamy nie robi nic, kiedyś to były wspólne kolacyjki, pichcenie, razem zakupy, razem sprzątanie a teraz zachowuje się jak panicz

zrobił awanture,że nie mógł skarpet znaleźć ( które nota bene był w szufladzie tylko nie poskładane w pary) oczywiście wydarł się na mnie przy swojej matce, wiesz nie wiem co w niego wstąpiło a to było takie upakarzające

jesteśmy ze sobą 15 lat a on na mnie nigdy nie krzyczał...dlatego boli jeszcze bardziej
poczułam się jak sprzątaczka, zabolało strasznie......
normalnie to pierd.... ne skarpetki a ja się popłakałam
ehh troche to niedojrzałe.... pierwszy raz mu tak odbiło? może miał jakiś zły dzień....ważne żeby dostrzegł potem że jednak przesadził i przeprosił!

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
tak pierwsze i do tego niespodzianka bo płci nie znają
Jak tam siostra??!! no i jaka płeć nie wiem czy bym tak wytrzymała, w ogóle jest u Nas dziewczyna która chce mieć niespodzianke??

Cytat:

Bokeh czadowe zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
bokeh świetna fotka
Dzieki

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

świetne
Cytat:

Wow zdjęcie jest SUPER W ogóle fajna z Was para, jeśli chodzi o Twojego Tż to nie wiem jak wyglądał w dugich włosach, ale krótkie bardzo mu pasują
dziękujemy, a ja najpierw myślałam, że jak miał długie włosy to piękniej już mu być nie może a teraz patrze na te zdjecia jak miał długie i myśle, że przecież wcale nie było to takie ekstra
Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Jaki piękny efekt synergii
haha aż musiałam wgooglować dziękuje

Uffff, przebrnęłam , zaraz zrobie sobie owocowe śniadanko bo nakupiłam dużo różności

W ogóle eh.... napisałam moim koleżankom, o tej możliwości przerowadzenia się do Niedzicy...to w ogóle mnie zaatakowały że jak to że mieszkanie z rodzicami że to będzie beznadziejnie że będą mi się wtrącać, że lepiej mam brać kredyt albo wynajmować, wkurzyłam się troche bo... one same nie mają rodzin i mieszkają z rodzicami, nie wiedzą jak to jest a od razu tak naskoczyły na mnie... nic już nie wiem.
Stary 2012-07-14, 10:37   #1509
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jak tam siostra??!! no i jaka płeć nie wiem czy bym tak wytrzymała, w ogóle jest u Nas dziewczyna która chce mieć niespodzianke??
Mój mąż za I razem niby nie chciał wiedzieć jaka płeć, ale ja chciałam więc się dowiedzieliśmy. Teraz oboje chcielibyśmy wiedzieć. Mąż ma przeczucia na dziewczynkę, a ja wiem że on bardzo cieszyłby się z synka, tylko nie chce się do tego przyznać. Zobaczymy, najważniesze zdrówko.
Moja siostra na początku września rodzi 3 dziecko i 3 raz nie wie kto siedzi w brzuszku, żadne z dzieci nie chciało się ujawnić. Znów trzeba będzie kupować neutralne kolory, a to wcale nie jest takie łatwe.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:38   #1510
Konto usunięte

Bokeh, mnie by tam pociągała perspektywa Niedzicy A fotka MEGA pozytywna

Ja chcę płeć znać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:50   #1511
bokeh
Zakorzenienie

Ja też chce znać płeć, ale mój tż nie chce nie wiem jak z tego wbrniemy, kiedy ja bede np kupować dziewczęce ciuszki :P
Stary 2012-07-14, 10:54   #1512
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290660]Bokeh, mnie by tam pociągała perspektywa Niedzicy A fotka MEGA pozytywna

Ja chcę płeć znać [/QUOTE]

ja też!!!! i już nie moge sie doczekac a tu pewnie jeszcze z 5 tygodni przyjdzie poczekac....... no i babcie miałyby latwiejsze zakupy

mąż mówi że celował w dziewuszkę, ale wszystko mu jedno byleby zdrowe było. Ja tam chciałabym dziewczynkę
Stary 2012-07-14, 10:59   #1513
Hosenka*
Zakorzenienie

szaja: wiesz, że dopiero dzisiaj dobrze odczytałam Twój nick?? Jakoś tak mi się literki układały w "szajabaja" A dziś patrze uważnie: "szajajaba"

Instagram

Stary 2012-07-14, 11:01   #1514
Konto usunięte

Lepiej późno, niż wcale

A mnie Twój kojarzy się z Wiosenką, i chociaż dobrze czytam, to myślę WIOSENKA
Stary 2012-07-14, 11:03   #1515
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290977]Lepiej późno, niż wcale

A mnie Twój kojarzy się z Wiosenką, i chociaż dobrze czytam, to myślę WIOSENKA [/QUOTE]

Więc to już kolejna wersja po Hosance i Sasance

Nastawię pranie i chyba pójdę do lumpka

Instagram

Stary 2012-07-14, 11:07   #1516
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290320]

Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz [/QUOTE]

a z jakiego mięcha robisz gulasz?

mogę Ci tylko podpowiedzieć świetni trik na gulasz węgierski- dużo kminku-najlepiej utłuczony bo wtedy jest niewyczuwalny, dusi się mięcho z pomidorami a zamiast zaklepki z mąki do podsmażaż dużo cebuli (niestety prawdziwy węgierski to na smalcu nie na oleju- ale uwierz mi,że ostatnie badania pokazują,że jest zdrowszy od olejów- na głowę bije tylko oliwa z oliwek) i ściągasz z ognia i wrzucasz z pół paczki papryki proszkowanej- zrobi się taka gęsta maź i wrzucasz do duszonego mięcha na jeszcze trochę
bardzo polecam, u mnie szaleją w domu za węgierkim, do tego placek ziemniaczany, mniam!
choć ja wolę z kaszą

a ja dziś robię krem z pora i lasagne- bo mi Hosenka smaka narobiła
jak nie leczo to lasagne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:09   #1517
Hosenka*
Zakorzenienie

No ja dziś ruszam w końcu z leczo, bo wczoraj miałam mega lenia, nawet usnęłam na 2 godziny (a generalnie senność mi przeszła jakiś czas temu).

Lasagne zrobię w następnym tygodniu

Instagram

Stary 2012-07-14, 11:14   #1518
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej hej
co wy takie ranne ptaszki?! Ja codziennie do 11-12 i potem jeszcze 2 godziny w trakcie dnia.

Która mi zrobiła smaka na dżem i świeże bułeczki?! uduszę!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:14   #1519
Konto usunięte

Cytat:
a z jakiego mięcha robisz gulasz?

mogę Ci tylko podpowiedzieć świetni trik na gulasz węgierski- dużo kminku-najlepiej utłuczony bo wtedy jest niewyczuwalny, dusi się mięcho z pomidorami a zamiast zaklepki z mąki do podsmażaż dużo cebuli (niestety prawdziwy węgierski to na smalcu nie na oleju- ale uwierz mi,że ostatnie badania pokazują,że jest zdrowszy od olejów- na głowę bije tylko oliwa z oliwek) i ściągasz z ognia i wrzucasz z pół paczki papryki proszkowanej- zrobi się taka gęsta maź i wrzucasz do duszonego mięcha na jeszcze trochę
bardzo polecam, u mnie szaleją w domu za węgierkim, do tego placek ziemniaczany, mniam!
choć ja wolę z kaszą

a ja dziś robię krem z pora i lasagne- bo mi Hosenka smaka narobiła
jak nie leczo to lasagne
TO nie dzisiaj, bo ani mąż ani córa za kminkiem nie przepadają, za to ja tak A co do smalcu wiem A zaklepki nie daję z mąki (no, może na sam koniec leciuteńko prószę mąką) a z miąższu chleba, moja mama tak robi zawsze

Cebulkę daję, a jako dodatek chyba frytki zrobię, małżon się zdziwi bo nie robiłam mu nigdy

Łopatkę kupiłam, bo pierwszy raz gulasz robię, jak nie wyjdzie to przynajmniej tańsze mięcho :d

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No ja dziś ruszam w końcu z leczo, bo wczoraj miałam mega lenia, nawet usnęłam na 2 godziny (a generalnie senność mi przeszła jakiś czas temu).

Lasagne zrobię w następnym tygodniu
Takie dni ostatnio, ja tak przedwczoraj 2,5h...
Stary 2012-07-14, 11:15   #1520
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja dzisiaj robię kurczaka w orientalnym sosie, z ryżem, cukinią i żółtą papryką. Co myślicie?

W ogóle mam takiego smaka na mięso, że szok. Na początku ciąży praktycznie mnie od niego odrzucało, a teraz codziennie na obiad - mięso, koniecznie drobiowe (za wieprzowiną nie przepadam, a dobra wołowina bez dużej ilości tłuszczu jest cholernie droga). Byłam przed chwilą na zakupach w Biedrze po wszystkie składniki, a teraz sobie odpoczywam.

Ja tam też chcę znać płeć, TŻ ma tak samo, więc nie będzie konfliktów na ten temat. I to najlepiej jak najszybciej. Następne USG mam 28.07., będzie to 14. tydzień, może coś się już ujawni.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-14 o 11:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:18   #1521
LadyWhisper
Zakorzenienie

my też chcemy znać płeć, chociaż czujemy, że będzie dziewczynka
ciekawa jestem, kiedy mi zrobi usg, bo wizytę mam w poniedziałek, a następną za 2tygodnie...... w sumie byłby pod koniec lipca już 15 tydzień, więc może, może......

Stary 2012-07-14, 11:20   #1522
marsi11
Zakorzenienie

dlatego tłuczonego kminku nikt nie poczuje

ech jak ja lubię gulasze

nie bój się nie da się spieprzyć gulaszu- tylko jak będziesz podsmażać mięso to możesz je lekko przypalić- oczywiście bez przesady, wtedy sosik będzie mocno brązowy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
my też chcemy znać płeć, chociaż czujemy, że będzie dziewczynka
ciekawa jestem, kiedy mi zrobi usg, bo wizytę mam w poniedziałek, a następną za 2tygodnie...... w sumie byłby pod koniec lipca już 15 tydzień, więc może, może......

hehehe ja też czułam,że będzie dziewczynka i fiutek wyszedł

a tak serio to ja już o tym pisałam ale naprawdę to było fantastyczne,że przy pierwszym nie znaliśmy płci- te słowa przy porodzie :ma pani syna
do dziś mi brzmią w uszach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:23   #1523
LadyWhisper
Zakorzenienie

hahaa, ale koleżance powiedzieli, że będzie dziewczynka, nakupowała mnóstwo dziewczęcych ciuszków i tak dalej, a przy porodzie..... właśnie ma pani syna hehee...a to było jakieś 2 lata temu

Stary 2012-07-14, 11:26   #1524
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej
co wy takie ranne ptaszki?! Ja codziennie do 11-12 i potem jeszcze 2 godziny w trakcie dnia.

Która mi zrobiła smaka na dżem i świeże bułeczki?! uduszę!!!
to black takie smaki robi :P

A ja nie wiem co mi sie dzieje, najlepiej to jadła bm zupe, albo owoce.....od wszystkich dan z miesa mnie odrzuca...
Stary 2012-07-14, 11:27   #1525
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja na śniadanie zjadłam 3 parówki z musztardą Bez chleba - nie mogę ostatnio go jeść ...

Instagram

Stary 2012-07-14, 11:29   #1526
Konto usunięte

Rany, wczoraj cóce parówkę robiłam i myślałam, że rzygnę :/ odrzuca mnie.
Stary 2012-07-14, 11:39   #1527
bokeh
Zakorzenienie

a ja wzoraj w lumpku kupiłam takie spodenki te białe mysle unisex ale te brązowe geterki raczej dla dziewczyki, w drugim mieszkaniu mam jeszcze fajnego bodziaka z h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8113.jpg (83,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-07-14, 11:40   #1528
BlackSanctum
Zakorzenienie

Z tym dżemem i bułkami to ja, przyznaję się. TŻ kupił mi brzoskwiniowy i kanapki były pyszne, ale w Biedrze dokupiliśmy jeszcze malinowy - mmmm...

TŻ przyłączył się do mnie i oglądamy Przyjaciół na DVD.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:50   #1529
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Witam
Ja już przytyłam 2,5 kilo (11 tydz.), myślę że brak ruchu - niestety -robi swoje. Ogólnie się zaokrągliłam, ale nikt z boku nie pomyślałby, że jestem w ciąży, tylko że mi się przybrało. Ciągle jestem głodna i wrócił mi apetyt na słodycze. Jeszcze mieszczę się w swoje normalne ciuchy, ale jak ubiorę sukienkę odcinaną pod biustem to już wyglądam jak kulka
ja się ważyłam 2 dni temu i 0,5 kg więcej..ale to od czasu przedciążowego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35290320]Rożek jest cieplejszy od kocyka, zapinany (na rzepy), i da się nim dzieciola utulić tak ciasno, jak lubi

Oj tam oj tam, ja tam nie wydaję kasy jak nie muszę, i po prostu porównałam sobie skład drogich witamin z tanimi - to samo

-----------------------
O 6 rano pobudka - mama jeść! zwlekłam się, dałam flachę, włączyłam baję, maż spał, ja poszłam do młodej spać. Usnęłam i przed 9 słyszę baję, a oni śpią do 10 spali, ja już zakupy zdążyłam zrobić.

Uwielbiam w centrum mieszkać, wszystko pod nosem

Dzisiaj gulasz robię, pierwszy raz [/QUOTE]

mniam uwielbiam gulasz
ja dzisiaj robię kociołek z cukinii, ziemniaków, kiełbaski, cebulki i papryki
Stary 2012-07-14, 11:51   #1530
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja wzoraj w lumpku kupiłam takie spodenki te białe mysle unisex ale te brązowe geterki raczej dla dziewczyki, w drugim mieszkaniu mam jeszcze fajnego bodziaka z h&m
Fajne spodnie, takie neutralne.

A w ogóle na jakie rozmiary kupujecie ciuszki?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości