|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Ja już sama nie wiem czy lepiej z zaskoczenia czy tak jak u Ciebie. Konczi to nieźle ten babsztyl grasuje po necie A jeszcze któraś z dziewczyn miała podobne przeboje i wylicytowała ciuszki tanio. przepraszam, że nie pamietam ktora. Jak się ta sprawa ma teraz? |
|
|
|
|
#213 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w 1 ciąży najwyraźniej też może wystapić bo ja go mamCytat:
no to niezła koleżanka swoją drogą ciekawe jak to zrobiła ![]() Cytat:
Dzięki Angel co do wózka, to ten kolor szczytem moich marzeń nie jest, ale najważniejsze, że wózek w stanie idealnym, skrętny, stabilny. kupiliśmy używany (6 mies.). mamy taki ogrom wydatków związanych z domem, że wybrzydzać nie będę. zresztą ten, który wybrałam na poczatku nie wszedł by mi do bagażnika Cytat:
Anusia Ty to masz powera do gotowania! Chciałabym żeby mi się trochę od Ciebie udzieliło ![]() Cytat:
Mnie tez Maja kopie jak jej bok nie pasuje. Dzisiaj na szczęście była bardzo grzeczna i pozwoliła mamie pospać na lewym boku. W końcu się wyspałam do 10
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
nazbierało mi się mnóstwo rzeczy do zrobienia, ale wygrzebałam się i wreszcie mam chwilę, by do Was zajrzeć
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuski
piszę do Was w sumie raz na dwa tygodnie ale czytam codziennie... wczoraj miałam wizytę po tym nagłym skróceniu szyjki i na szczęście nic się więcej nie skróciła dostałam L4 i za 2 tygodnie następna wizyta. Szef już pyta czy do końca będę na L4 bo chciałby jakies zastępstwo zorganizować a ja kurka nie wiem... na następnej wizycie się dopytam. Myślicie że jeszcze jest szansa że do pracy wrócę? Tp mam na 23 października.Pytałam czy mogę iść na to wesele znajomych 4 sierpnia i mogę wogóle wchodzę do Pani dr a ona od progu mi mówi że coś napuchnięta jestem po buzi po rękach...ja do niej że owszem palce mam jak pulchne serdelki i nogi tez popuchnięte ale twarzy nie zauważyłam, a ona mi mówi że pewno dziewczynka będzie bo na dziewczynki się puchnie. Ja mówię, że nie bo ponoć 100% chłopak a ona że dziwne bo to zazwyczaj się sprawdza mojego męża znów naszła nadzieja na córkę, ale i tak myślę że synuś zostanie synusiem a jak będzie dziewuszka to będzie pomykać w męskich portkch znalazłam u mnie w mieście świetny sklep z ubrankami dziecięcymi używanymi za 10 zł można kupić cudeńka sprzedawczyni mówiła że na magazynie mają już cieplejsze rzeczy ale do sklepu od sierpnia będą wprowadzać. Pytałam czy ma kombinezony i mówi że są piękne i po 15 sierpnia będą. Już się nie mogę doczekać na te zakupki Muszę w końcu też kupić potrzebne rzeczy do szpitala, powiedzcie mi ile trzeba mieć koszul? 1 na sam poród taką potem do wywalenia? i powinna być wielka żeby się w nią zmieścić? a potem ile 2? 3? a jaki rozmiar? taki jak był przed ciążą czy większy? ehhh ale jestem laikiem w tych sprawach... od 12 roku życia opiekowałam się dziećmi, niemowlakami, starszymi i myślę że z maluszkiem jakoś sobie poradzą ale cała ta przygotówka to masakra dla mnie
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
odpowiadam - mina ludzi bezcenna
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do koszul to ja do szpitala miałam 2. I też zakładałam, że ta jedna do wyrzucenia. Ale moja cud mamunia ma jakieś magiczne środki i wszystko się elegancko sprało więc nadal mam 2. Poza tym w niektórych szpitalach jak chcesz możesz poprosić o taką szpitalną. Co do wielkości to już zależy od Twojego organizmu. Ile przytyjesz ile schudniesz po. To ciężko powiedzieć. Kup jak najpóźniej byś nie kupiła za małej. Bo za duża to pół biedy. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pierwsza ciąża i mam zespół cieśni nadgarstka... Rano nie mogę zgiąć palców, takie są opuchnięte i bolą...
![]() Przyszły te koszule do karmienia... Przepiękne to one nie są (nie cierpię takich satynowych sznureczków), ale w sumie to tylko do karmienia ![]() Wrzucę na maila zdjęcia brzucha z wczoraj. Właśnie oglądałam sobie jaka szczupła byłam na początku ciąży... Czuję się coraz bardziej "nalana", wczoraj robiłam zdjęcia do dowodu i prawa jazdy i po prostu... CO ZA GRUBCIO!
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda dobrze, że jesteś.
]używasz albo słyszałaś coś dobrego o kulach do prania?
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć lasencje
! u mnie dziś śpiąco na maxa... od niedzieli boli mnie brzuch, cokolwiek zjem, nie wiem co jest grane. Mięta nie pomaga W nocy jak próbuję się przewracać z boku na bok też boli, tylko nie jestem w stanie stwierdzić czy to żołądek, pęcherz czy coś innego ![]() Jedyna dobra wiadomość że mam usg 3d 10.8. to będzie na moje oko koniec 31 tygodnia, mam nadzieję że nie za późno...
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
zabije sie z tym netem, od jakiegos czasu sam sie rozlacza w kolko albo dla odmiany traci zasieg
odpowiadam na pytania: nie wiem, ile Mlody wazy, gin nigdy mi nie mowi ale na usg tydzien temu w ars medice bylo 1352 g, co jak patrzylam w necie, nawet bylo ciut wiecej jak na 29 tydz. schudnac chyba nie schudl wody tydzien temu mialam opisane AFI= 7,5 - wczoraj gin tez nie powiedzial ile, tylko ze mniej, ale nie tragicznie. moze cos doczytam w ksiazeczce ciazy, ale on strasznie niewyraznie pisze![]() no i za 30 dkg bede wazyc 80kg
|
#223 | ||||
|
Zadomowienie
|
u mnie to samo, bo mam zgagę dosłownie po wszystkim, no WSZYSTKIM!
![]() najgorzej że nie mam przez to apetytu no i ja się łysa praktycznie urodziłam, nie wiem jak TŻ ![]() Cytat:
![]() śliczny brzunio! :brawo: mi wszyscy zarzucają że mam za malutki strasznie stresujące to jest! z piciem też się zmuszam, ale drażni mnie to późniejsze ciągłe latanie siku ![]() Cytat:
za to pospałam sobie prwie do 11, więc się wszystko wyrównało [QUOTE=asiejka86;35343492]Ja mam od jakiegoś czasu - widzę to zwłaszcza podczas wieczornego kremowania brzucholka - to jest pewnie tak, jak z tymi żyłami na piersiach, które w ciąży uaktywniają się bardziej. Mam nadzieję, że nie jest to zapowiedź rozstępów... ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
ja siedzę w domu cały czas, ale przez dolegliwości ciążowe jestem ze wszystkim do tyłu ![]() nawet mi się gotować tak jak kiedyś nie chce, nie mówiąc już o ogarnięciu domu i znajomych - trochę przeszłam w stan wegetacji i mnie to przeraża! ![]() oby po urodzeniu Małej wszystko wróciło do normy - wcześniej byłam bardzo aktywna ![]() Cytat:
![]() kurde. akurat w sezonie ogórkowym się Nam przychodzi rozpakowywać... ale lipcowo-sierpniowe mają gorzej ![]() Wszystko będzie dobrze! CC zaplanowane - szkoda że SN nie da się tak szczegółowo wszystkiego ustalić, ileż to człowiek byłby spokojniejszy
|
||||
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
To wszystko z Kappahla
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35330306]mi tez sie nie podobaja przebite uszka u takich maleństw.straszna tandeta jak dla mnie jedno a drugie to powinna być decyzja dziecka a nie rodzica bo to jego ciało.na takie decyzje trzeba podrosnąć i samemu zdecydować.z tego względu ja bym prędzej jakiś medalik/wisiorek kupiła niż kolczyki[/QUOTE] Oj ja też nie cierpię kolczyków u takich maluchów... Cytat:
To możliwe, że on tak wariuje???Cytat:
![]() Tu masz przykładowo na temat tych kul - http://forum.gazeta.pl/forum/w,20012...orace.html?v=2 Ja uważam, że to jest jakaś ściema... Nie wiem, czułabym że te rzeczy są niedoprane. A przy dziecku, wiadomo, robią się częściej plamy na ubraniach, których podobno te kule nie dopierają... A co do zgagi i włosów - mogę Was zapewnić, że to kolejny głupi mit Bo na ostatnim usg, wyraźnie widzieliśmy, że mały ma włoski, a ja zgagi nie miewam w ogóle (może dwa razy miałam )
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-07-17 o 12:48 |
||
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jeszcze 3 dni do badań prenatalnych, dziś dużo do zrobienia, więc jakoś minie. Tż przyjechał wczoraj - byłam po niego w Gnieźnie, a dziś musiał jechać i zostać w Toruniu - do pt. Ale już im powiedział, że w czwartek musi jechac do domu, bo w pt. jedziemy do szpitala do Pzn. Dobrze, że moja siostra ze mną została to mi lepiej jak nie jestem sama. Idę Was trochę nadrobić. |
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
rano było takie ladne sloneczko ktora przygoniła mi chmury przyznać się???
![]() A mi wczoraj facet na ulicy powiedział że będzie syn he he a ja mu że raczej córka a on że niemozliwe ![]() właśnie zaczeło padać
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-07-17 o 12:50 |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolczyków, to też średnio mi się widzą malutkie 2-3 miesięczne dziewczynki w kolczykach. Moja córka, do tej pory średnio tym zainteresowana. Ja przekłuwałam uszy w 4 klasie podstawówki i nie narzekam.
|
#229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"ciąża służy - chłopiec, tak?" i to od ludzi, którzy mnie przed ciążą nie znali najczęściej ![]() i nie wiedzą, że cerę to ja miałam nieskazitelną przed ciążą, a teraz ciągle coś jak Mój TŻ wróci w niedzielę to może mnie nie poznać tak mi ta ciąża służy ![]() Cytat:
śliczny też taki chcę
|
||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 | |||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
, mnie już wczoraj to ciekawiło ![]() Cytat:
. Teraz te ruchy Małej są bardziej jakby.. przemyślane, spokojniejsze. Więcej też się wypycha jakąś częścią ciała, niż kopie. W końcu ma mniej miejsca ![]() No i Melka cały czas nie kopie, ma dni, że większość czasu siedzi spokojna, dopiero na wieczór zaczyna hasanie . Wtedy wiem, że nie muszę się denerwować. ![]() Cytat:
. Bo to jedyne łóżeczko na allegro spełniające wymogi TŻa . No i my chcieliśmy wziąć ten buk z zielenią Bo inaczej to mdło będzie..Cytat:
|
|||
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc sie nie wygłupiaj z wcześniejszym rozpakowaniem i grzecznie czekaj aż ginek wróci ![]() Racuszków pojadłam, pomyłam i sobie leże a dzidzia znowu boksuje w prawy bok ![]() Uwielbiam to ![]() Aaaa, przyszły dziś mi dwie paki z all, w jednej kombinezon tylko jakiś mały jak na rozmiar 56 i dwupak staników do karmienia które leżą cudnie ![]() Jak ubiore i pokaże chłopkowi to bede mieć przerąbane A co do tego kombinezonu to mam wrażenie że malutek mi do niego nie wejdzie. To chyba rozmiar dla wcześniaków a nie rodzonych w terminie... No nic, najwyżej ja wystawie na allegro
|
|
|
|
|
#233 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anusia bardzo ładny brzusio ) rośnie w siłę ![]() oj ja się zmuszam .. będę piła oby wsio było ok tak ??? Cytat:
ehh ale by było gdyby Alanek/Damianek zamienił się w Niunie ![]() Cytat:
dziękujemy bardzo ... mam nadzieje, że Niuni będzie w nim wygodnie Cytat:
moja jak leże albo siedzę to ją czuję jak chodzę to nie .. ale dzisiaj ogólnie leniwiec z niej jest ... tęsknię za tymi kopniakami co wyczuwalne były mocne i takie z werwą ... ![]() Cytat:
Cytat:
Co do babsztyla to nie wiem jak to zrobiła tylko gościu co prowadził sprawę mi pokazywał dokumentację i ilość transakcji pokaźna .. ale też ilość kont .. zgłoszenie już miała więc jest notowana w tym temacie .. ale tylko 1 raz mimo, że ja w necie znalazłam o niej info to chyba ta osoba tego nie zgłosiła .. gościu powiedział, że nie wolno popuszczać oni wszystko sprawdzają nawet najmniejsze kwoty ... chyba Angel wylicytował zestawi i jej wycofali to ... i odpuściła im ... Cytat:
Cytat:
a ja dzisiaj mam mleko od krowy mniammmm nie piłam wieki takiego prawdziwego !!! i sobie zaciurke ugotowałam i jem i się ciesze i Niunia szaleje
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-07-17 o 13:25 |
||||||||
|
|
|
#234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że zwracasz uwagę na skład chemii. I ten Domol jest ok? Słyszałam właśnie o nim i też się zastanawiałam. Cytat:
|
||
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Piękny jest ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Ja mam żyłę, a tej linii nadal nie mam. Co u Weroniki? |
||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja to zaraz sprawdzę. tam chyba chodzi, żeby nie było fosforanów - mogą być fosfoniany.
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Konczi trudno powiedzieć... Może bym i chciała sn ale to tylko dlatego że wtedy TŻet mógłby być cały czas ze mną a wiem że bardzo by chciał być przy narodzinach Zośki, a jeśli chodzi o mnie to ja jednak za cc, dla dziecka mniejszy wysiłek a jeszcze jak ma być taka malutka (ok 2-2,5kg) to wole jej sił zaoszczędzić :P
żyły na brzuchu i cyckach tez mam bardzooo widoczne... tymbardziej że biust duży i zawsze miałam na nim widoczne żyłki a teraz to już w ogóle pajęczyna nieziemska
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Gda super brzusio .... !!!! lubię Twoje zdjęcia zawsze taki promienny uśmiech się znajdzie na nich
Cytat:
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-07-17 o 13:37 |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.
i nic z tym nie zrobi się, ponoć przejdzie samo....ból straszny, kości też bolą
bo ja go mam
swoją drogą ciekawe jak to zrobiła 

ale na usg tydzien temu w ars medice bylo 1352 g, co jak patrzylam w necie, nawet bylo ciut wiecej jak na 29 tydz. schudnac chyba nie schudl

. Bo to jedyne łóżeczko na allegro spełniające wymogi TŻa