III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 11:59   #211
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Ok

Musisz uważać na to co jesz. Jak masz obawy, że może ciebie to czekać to ogranicz cukier, słodycze.

Ja dostałam dietę od diabetologa. Na pewno wykluczyć białe pieczywo i wszelkie bułki. Uważać na mleko, suszone owoce, soki owocowe, banany, winogrona i wszelkie miękkie owoce, no i oczywiście cukier, słodycze
Sara - czyli mój idzie tym samym tokiem myślowym co diabetolog. Mleka też nie mogę, ale tak zwane kwaśne produkty mleczne. Nabiał potrzebny jest by dziecko się rozwijało - źródło wapnia. A słodycze i cała masa smakołyków odpada tak jak owoce, nie wszystkie te o indeksie niższym niż 50 i to też w małych ilościach.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:03   #212
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
hej kochane przepraszam ze wczoraj sie nie odezwałam ale komp mi się strasznie wieszał i dopiero teraz jako tako się kręci.

a więc co do wczorajszej wizyty..
Juz mam całkiem pomieszane w głowie..
Mój ginek 5 sierpnia wyjeżdża (alez mi zrobi prezent na urodzny )
Wraca dopiero 23sierpnia i wtedy też mam zglosić na oddział.
Zabronił mi wygłupiać się wcześniej z jakimiś akcjami porodowymi bo chce "przy nas" być. Wczoraj wyjaśnił mi co i jak będzie z cesarką, 2 sierpnia widzimy się na wizycie wieczorem a rano na USG, po raz kolejny będzie sprawdzanie blizny po cc, ważenie małej, na wizycie ma mi pobrać wszelkie wymazy potrzebne do porodu i syuacja wygląda tak:

24 sierpnia zgłaszam się na oddział- zrobią pomiary miednicy (bo ja żem kurdupel) zważą małą, przeliczą to sobie, podadzą oksytocynę i jeśli zaczną się skurcze i pojawi rozwarcie pozwolą mi przez jakiś czas próbować rodzić naturalnie (jeśli mała nadal pozostanie mała oczywiście i jeśli akcja będzie szybko postępować) a jeśli nie będzie szło sprawnie to przeć dalej nie pozwolą tylko pod nóż - ta opcja jest dla mnie do przemyślenia, bo doktorek powiedział że z Paniami po cesarkach się zazwyczaj ciężko współpracuje przy sn i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.

Szyjka krótka ale twarda i zamknieta, jak to lekarz powiedział- dobrze trzyma.
No Sojka to u Ciebie wszystko zaplanowane
Ja już sama nie wiem czy lepiej z zaskoczenia czy tak jak u Ciebie.

Konczi to nieźle ten babsztyl grasuje po necie

A jeszcze któraś z dziewczyn miała podobne przeboje i wylicytowała ciuszki tanio. przepraszam, że nie pamietam ktora. Jak się ta sprawa ma teraz?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:04   #213
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Dopadły mnie bóle nadgarstków i całych dłoni, promieniuje aż do łokci, cierpną mi dłonie, nic nie mogę ścisnąć, nawet jak ziemniaki obieram to mi dłonie sztywnieją - mówiłam gin, ale ona mi na to, że w 2 i kolejnej ciąży może wystąpić jakiś zespół cieśni nadgarstka i chyba to właśnie mam i nic z tym nie zrobi się, ponoć przejdzie samo....ból straszny, kości też bolą

w 1 ciąży najwyraźniej też może wystapić bo ja go mam

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam

no to niezła koleżanka swoją drogą ciekawe jak to zrobiła

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

m_moni to super, że kuchnia skończona. My wczoraj mieliśmy zamknąć temat łazienki ale mężul późno wrocił także dziś będzie ją kończył. Bardzo ładny wózeczek taki dziewczęcy

Dzięki Angel
co do wózka, to ten kolor szczytem moich marzeń nie jest, ale najważniejsze, że wózek w stanie idealnym, skrętny, stabilny. kupiliśmy używany (6 mies.). mamy taki ogrom wydatków związanych z domem, że wybrzydzać nie będę. zresztą ten, który wybrałam na poczatku nie wszedł by mi do bagażnika

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
zrobie zupke pomidorowa ale jakies drugie danie mi potrzebne. Mysle nadd pierogami ruskimi

Anusia Ty to masz powera do gotowania! Chciałabym żeby mi się trochę od Ciebie udzieliło

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Oczywiście znów się nie wyspałam, bo dziecko znowu dyktowało mi na którym boku mam spać. Jak mi się już udawało zasnąć to mnie skurcz łapał, a nad ranem jakaś mucha brzecząła nad uchem, więc i ja mam dziś depresję

Mnie tez Maja kopie jak jej bok nie pasuje. Dzisiaj na szczęście była bardzo grzeczna i pozwoliła mamie pospać na lewym boku. W końcu się wyspałam do 10
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:04   #214
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

nazbierało mi się mnóstwo rzeczy do zrobienia, ale wygrzebałam się i wreszcie mam chwilę, by do Was zajrzeć
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:08   #215
caterinazeta jones
Raczkowanie

Witajcie mamuski
piszę do Was w sumie raz na dwa tygodnie ale czytam codziennie...
wczoraj miałam wizytę po tym nagłym skróceniu szyjki i na szczęście nic się więcej nie skróciła pozostają 3 cm i jest zamknięta, ale dalej mam się oszczędzać i leżakować ile wlezie dostałam L4 i za 2 tygodnie następna wizyta. Szef już pyta czy do końca będę na L4 bo chciałby jakies zastępstwo zorganizować a ja kurka nie wiem... na następnej wizycie się dopytam. Myślicie że jeszcze jest szansa że do pracy wrócę? Tp mam na 23 października.

Pytałam czy mogę iść na to wesele znajomych 4 sierpnia i mogę tylko bez tańców ale najważniejsze że nie opuścimy w tym dniu najlepszych znajomych... (jej teraz muszę coś n tą okazję zakupić...chyba spodnie i tunikę coby mi popuchniętych nóg nie było widać )

wogóle wchodzę do Pani dr a ona od progu mi mówi że coś napuchnięta jestem po buzi po rękach...ja do niej że owszem palce mam jak pulchne serdelki i nogi tez popuchnięte ale twarzy nie zauważyłam, a ona mi mówi że pewno dziewczynka będzie bo na dziewczynki się puchnie. Ja mówię, że nie bo ponoć 100% chłopak a ona że dziwne bo to zazwyczaj się sprawdza mojego męża znów naszła nadzieja na córkę, ale i tak myślę że synuś zostanie synusiem a jak będzie dziewuszka to będzie pomykać w męskich portkch

znalazłam u mnie w mieście świetny sklep z ubrankami dziecięcymi używanymi za 10 zł można kupić cudeńka kupiłam małemu 2 bluzy, pajaca disneya z tygryskiem i portki sprzedawczyni mówiła że na magazynie mają już cieplejsze rzeczy ale do sklepu od sierpnia będą wprowadzać. Pytałam czy ma kombinezony i mówi że są piękne i po 15 sierpnia będą. Już się nie mogę doczekać na te zakupki

Muszę w końcu też kupić potrzebne rzeczy do szpitala, powiedzcie mi ile trzeba mieć koszul? 1 na sam poród taką potem do wywalenia? i powinna być wielka żeby się w nią zmieścić? a potem ile 2? 3? a jaki rozmiar? taki jak był przed ciążą czy większy? ehhh ale jestem laikiem w tych sprawach... od 12 roku życia opiekowałam się dziećmi, niemowlakami, starszymi i myślę że z maluszkiem jakoś sobie poradzą ale cała ta przygotówka to masakra dla mnie

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:19   #216
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski
wczoraj miałam wizytę po tym nagłym skróceniu szyjki i na szczęście nic się więcej nie skróciła pozostają 3 cm i jest zamknięta, ale dalej mam się oszczędzać i leżakować ile wlezie dostałam L4 i za 2 tygodnie następna wizyta. Szef już pyta czy do końca będę na L4 bo chciałby jakies zastępstwo zorganizować a ja kurka nie wiem... na następnej wizycie się dopytam. Myślicie że jeszcze jest szansa że do pracy wrócę? Tp mam na 23 października.
W twoim przypadku, powrót do pracy jest nie wskazany, moja koleżanka wróciła na 3 dni do pracy z twardniejącym często brzuchem, efekt poszła w środę do lekarza, szyjka skróca, szpital, leki a też wcześniej była na L4 z powodu twardnień. Efekt, w 36 tygodniu urodziła, więc praca nie zając nie uciekniea ty się oszczędzaj, bo do 23 października mnóstwo czasu ci zostało i lepiej huhaj na zimne.

Cytat:
wogóle wchodzę do Pani dr a ona od progu mi mówi że coś napuchnięta jestem po buzi po rękach...ja do niej że owszem palce mam jak pulchne serdelki i nogi tez popuchnięte ale twarzy nie zauważyłam, a ona mi mówi że pewno dziewczynka będzie bo na dziewczynki się puchnie. Ja mówię, że nie bo ponoć 100% chłopak a ona że dziwne bo to zazwyczaj się sprawdza mojego męża znów naszła nadzieja na córkę, ale i tak myślę że synuś zostanie synusiem a jak będzie dziewuszka to będzie pomykać w męskich portkch
puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka, ja w tej ciąży wg osób widzących mnie od czasu do czasu wyglądam kwitnąco, i każdy mi mówi Pani na syna wygląda - tak będę mieć drugą córkę odpowiadam - mina ludzi bezcenna

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-17, 12:25   #217
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamuski

Pytałam czy mogę iść na to wesele znajomych 4 sierpnia i mogę tylko bez tańców ale najważniejsze że nie opuścimy w tym dniu najlepszych znajomych... (jej teraz muszę coś n tą okazję zakupić...chyba spodnie i tunikę coby mi popuchniętych nóg nie było widać )

znalazłam u mnie w mieście świetny sklep z ubrankami dziecięcymi używanymi za 10 zł można kupić cudeńka kupiłam małemu 2 bluzy, pajaca disneya z tygryskiem i portki sprzedawczyni mówiła że na magazynie mają już cieplejsze rzeczy ale do sklepu od sierpnia będą wprowadzać. Pytałam czy ma kombinezony i mówi że są piękne i po 15 sierpnia będą. Już się nie mogę doczekać na te zakupki

Muszę w końcu też kupić potrzebne rzeczy do szpitala, powiedzcie mi ile trzeba mieć koszul? 1 na sam poród taką potem do wywalenia? i powinna być wielka żeby się w nią zmieścić? a potem ile 2? 3? a jaki rozmiar? taki jak był przed ciążą czy większy? ehhh ale jestem laikiem w tych sprawach... od 12 roku życia opiekowałam się dziećmi, niemowlakami, starszymi i myślę że z maluszkiem jakoś sobie poradzą ale cała ta przygotówka to masakra dla mnie
Co do L4 to zależy od gina. Mój pewnie już do końca ciąży by Cię przetrzymał. Woli dmuchać na zimne.

Co do koszul to ja do szpitala miałam 2. I też zakładałam, że ta jedna do wyrzucenia. Ale moja cud mamunia ma jakieś magiczne środki i wszystko się elegancko sprało więc nadal mam 2. Poza tym w niektórych szpitalach jak chcesz możesz poprosić o taką szpitalną.
Co do wielkości to już zależy od Twojego organizmu. Ile przytyjesz ile schudniesz po. To ciężko powiedzieć. Kup jak najpóźniej byś nie kupiła za małej. Bo za duża to pół biedy.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 12:25   #218
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
W twoim przypadku, powrót do pracy jest nie wskazany, moja koleżanka wróciła na 3 dni do pracy z twardniejącym często brzuchem, efekt poszła w środę do lekarza, szyjka skróca, szpital, leki a też wcześniej była na L4 z powodu twardnień. Efekt, w 36 tygodniu urodziła, więc praca nie zając nie uciekniea ty się oszczędzaj, bo do 23 października mnóstwo czasu ci zostało i lepiej huhaj na zimne.

puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka, ja w tej ciąży wg osób widzących mnie od czasu do czasu wyglądam kwitnąco, i każdy mi mówi Pani na syna wygląda - tak będę mieć drugą córkę odpowiadam - mina ludzi bezcenna
a widzisz więc robiła mnie w konia córcia będzie druga jak się uda , ja już bardzo kocham mojego synka i wiem że synek będzie

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:29   #219
gda
Zakorzenienie

Ja też pierwsza ciąża i mam zespół cieśni nadgarstka... Rano nie mogę zgiąć palców, takie są opuchnięte i bolą...

Przyszły te koszule do karmienia... Przepiękne to one nie są (nie cierpię takich satynowych sznureczków), ale w sumie to tylko do karmienia

Wrzucę na maila zdjęcia brzucha z wczoraj.

Właśnie oglądałam sobie jaka szczupła byłam na początku ciąży... Czuję się coraz bardziej "nalana", wczoraj robiłam zdjęcia do dowodu i prawa jazdy i po prostu... CO ZA GRUBCIO!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:34   #220
katiem
Wtajemniczenie

Gda dobrze, że jesteś.]używasz albo słyszałaś coś dobrego o kulach do prania?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 12:40   #221
lourose
Wtajemniczenie

Cześć lasencje !
u mnie dziś śpiąco na maxa...
od niedzieli boli mnie brzuch, cokolwiek zjem, nie wiem co jest grane. Mięta nie pomaga

W nocy jak próbuję się przewracać z boku na bok też boli, tylko nie jestem w stanie stwierdzić czy to żołądek, pęcherz czy coś innego

Jedyna dobra wiadomość że mam usg 3d 10.8. to będzie na moje oko koniec 31 tygodnia, mam nadzieję że nie za późno...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:40   #222
LadyBeatta
Zadomowienie

zabije sie z tym netem, od jakiegos czasu sam sie rozlacza w kolko albo dla odmiany traci zasieg
odpowiadam na pytania: nie wiem, ile Mlody wazy, gin nigdy mi nie mowi ale na usg tydzien temu w ars medice bylo 1352 g, co jak patrzylam w necie, nawet bylo ciut wiecej jak na 29 tydz. schudnac chyba nie schudl wody tydzien temu mialam opisane AFI= 7,5 - wczoraj gin tez nie powiedzial ile, tylko ze mniej, ale nie tragicznie. moze cos doczytam w ksiazeczce ciazy, ale on strasznie niewyraznie pisze
no i za 30 dkg bede wazyc 80kg musze sie zaczac pilnowac, bo w tym tempie dobije do setki we wrzesniu:C
Stary 2012-07-17, 12:41   #223
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To mój syn będzie miał niezłe afro chyba
u mnie to samo, bo mam zgagę dosłownie po wszystkim, no WSZYSTKIM!
najgorzej że nie mam przez to apetytu
no i ja się łysa praktycznie urodziłam, nie wiem jak TŻ

Cytat:
Wrzuciłam na meil zdjęcie brzuszka

Konczi brawo za wode. Ja to chyba litr dziennie z ledwością wypijam
aż sprawdziłam na Twoim suwaczku, który to tydzień
śliczny brzunio! :brawo:
mi wszyscy zarzucają że mam za malutki strasznie stresujące to jest!
z piciem też się zmuszam, ale drażni mnie to późniejsze ciągłe latanie siku no ale dla Baśki staram się pić

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
To i ja się melduje w nowym wątku,
oczywiście wczoraj wieczorem się nacytowałam, naodpisywałam i mi internet padł. wkurzyłam się nieziemsko. Zaraz też mi laptop padnie bo bateria się wyczerpała a prąd mi wyłączyli.
Oczywiście znów się nie wyspałam, bo dziecko znowu dyktowało mi na którym boku mam spać. Jak mi się już udawało zasnąć to mnie skurcz łapał, a nad ranem jakaś mucha brzecząła nad uchem, więc i ja mam dziś depresję
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i czekamy jeszcze na relację Sojki.
mi dziś moja łaskawa królewna uspokoiła się z nawalaniem i dała mi zasnąc o 3 dopiero
za to pospałam sobie prwie do 11, więc się wszystko wyrównało

[QUOTE=asiejka86;35343492]Ja mam od jakiegoś czasu - widzę to zwłaszcza podczas wieczornego kremowania brzucholka - to jest pewnie tak, jak z tymi żyłami na piersiach, które w ciąży uaktywniają się bardziej. Mam nadzieję, że nie jest to zapowiedź rozstępów...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No i już nowy wątek. Nie nadrobie jak zwykle, bo już padam wieczorową porą.
Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy.
Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat

Jeśli wszystko będzie będzie ok to ja zamierzam sierpień przepracować - termin mam na druga połowę września i jak będę miała siłę to jeszcze na początku września chcę śmigać do pracy. Większość się dziwi, ale ja lubię moją prace i jakoś udaje mi się ją łączyć z odpoczynkiem, kompletowaniem wyprawki, ogarnianiem męża i domu
podziwiam
ja siedzę w domu cały czas, ale przez dolegliwości ciążowe jestem ze wszystkim do tyłu
nawet mi się gotować tak jak kiedyś nie chce, nie mówiąc już o ogarnięciu domu i znajomych - trochę przeszłam w stan wegetacji i mnie to przeraża!
oby po urodzeniu Małej wszystko wróciło do normy - wcześniej byłam bardzo aktywna

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Oskar co robi swinka?
-Pacy na sciane
dobry agent!

Cytat:
hej kochane przepraszam ze wczoraj sie nie odezwałam ale komp mi się strasznie wieszał i dopiero teraz jako tako się kręci.

Zabronił mi wygłupiać się wcześniej z jakimiś akcjami porodowymi bo chce "przy nas" być. Wczoraj wyjaśnił mi co i jak będzie z cesarką, 2 sierpnia widzimy się na wizycie wieczorem a rano na USG, po raz kolejny będzie sprawdzanie blizny po cc, ważenie małej, na wizycie ma mi pobrać wszelkie wymazy potrzebne do porodu i syuacja wygląda tak:

24 sierpnia zgłaszam się na oddział- zrobią pomiary miednicy (bo ja żem kurdupel) zważą małą, przeliczą to sobie, podadzą oksytocynę i jeśli zaczną się skurcze i pojawi rozwarcie pozwolą mi przez jakiś czas próbować rodzić naturalnie (jeśli mała nadal pozostanie mała oczywiście i jeśli akcja będzie szybko postępować) a jeśli nie będzie szło sprawnie to przeć dalej nie pozwolą tylko pod nóż - ta opcja jest dla mnie do przemyślenia, bo doktorek powiedział że z Paniami po cesarkach się zazwyczaj ciężko współpracuje przy sn i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.

ale numer Ci wywinął z tym wyjazdem
kurde. akurat w sezonie ogórkowym się Nam przychodzi rozpakowywać...
ale lipcowo-sierpniowe mają gorzej
Wszystko będzie dobrze! CC zaplanowane - szkoda że SN nie da się tak szczegółowo wszystkiego ustalić, ileż to człowiek byłby spokojniejszy
Stary 2012-07-17, 12:41   #224
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Gda gdzie kupiłaś takie piekne jeansy dla syna???????
To wszystko z Kappahla

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35330306]mi tez sie nie podobaja przebite uszka u takich maleństw.straszna tandeta jak dla mnie jedno a drugie to powinna być decyzja dziecka a nie rodzica bo to jego ciało.na takie decyzje trzeba podrosnąć i samemu zdecydować.z tego względu ja bym prędzej jakiś medalik/wisiorek kupiła niż kolczyki[/QUOTE]

Oj ja też nie cierpię kolczyków u takich maluchów...

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w którym tygodniu odwróciły się Wam dzidziole główką do dołu? Podczas ostatniej wizyty jeszcze Zosia była nieodwrócona, i czuję że dalej tak jest - kopie w dolnej części brzucha. Wiem że ma czas do porodu ale nie chcę mieć cc
Mój w ostatni czwartek był głową w dół, ale wczoraj chyba powariował! Bo rano miał czkawkę wysoko z boku, potem 2 godziny później miał zupełnie na dole czkawkę ,a potem popołudniu miał znowu na górze To możliwe, że on tak wariuje???

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Gda dobrze, że jesteś.]używasz albo słyszałaś coś dobrego o kulach do prania?
Nie używałam i nie interesowałam się tym za bardzo... Ja piorę w płynach domola i nie wiem jeszcze co kupię do prania dla dzidzi...

Tu masz przykładowo na temat tych kul - http://forum.gazeta.pl/forum/w,20012...orace.html?v=2

Ja uważam, że to jest jakaś ściema... Nie wiem, czułabym że te rzeczy są niedoprane. A przy dziecku, wiadomo, robią się częściej plamy na ubraniach, których podobno te kule nie dopierają...

A co do zgagi i włosów - mogę Was zapewnić, że to kolejny głupi mit Bo na ostatnim usg, wyraźnie widzieliśmy, że mały ma włoski, a ja zgagi nie miewam w ogóle (może dwa razy miałam )

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:48
Stary 2012-07-17, 12:46   #225
anesh_
Zakorzenienie

Hej

Jeszcze 3 dni do badań prenatalnych, dziś dużo do zrobienia, więc jakoś minie. Tż przyjechał wczoraj - byłam po niego w Gnieźnie, a dziś musiał jechać i zostać w Toruniu - do pt. Ale już im powiedział, że w czwartek musi jechac do domu, bo w pt. jedziemy do szpitala do Pzn. Dobrze, że moja siostra ze mną została to mi lepiej jak nie jestem sama.

Idę Was trochę nadrobić.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:46   #226
kajaja
Zadomowienie

rano było takie ladne sloneczko ktora przygoniła mi chmury przyznać się???

A mi wczoraj facet na ulicy powiedział że będzie syn he he a ja mu że raczej córka a on że niemozliwe

właśnie zaczeło padać
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-07-17 o 12:50
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 12:48   #227
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To wszystko z Kappahla
dzięki zaraz zobaczę czy jest u nas
Stary 2012-07-17, 12:51   #228
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Co do kolczyków, to też średnio mi się widzą malutkie 2-3 miesięczne dziewczynki w kolczykach. Moja córka, do tej pory średnio tym zainteresowana. Ja przekłuwałam uszy w 4 klasie podstawówki i nie narzekam.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-17, 12:56   #229
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:

uwielbiam te teksty: "Nie odebrała urody - niemożliwe że dziewczynka!"
"ciąża służy - chłopiec, tak?"
i to od ludzi, którzy mnie przed ciążą nie znali najczęściej
i nie wiedzą, że cerę to ja miałam nieskazitelną przed ciążą, a teraz ciągle coś najgorzej że nie tylko na buzi, ale też na... plecach
jak Mój TŻ wróci w niedzielę to może mnie nie poznać tak mi ta ciąża służy

Cytat:
Ja też pierwsza ciąża i mam zespół cieśni nadgarstka... Rano nie mogę zgiąć palców, takie są opuchnięte i bolą...

Przyszły te koszule do karmienia... Przepiękne to one nie są (nie cierpię takich satynowych sznureczków), ale w sumie to tylko do karmienia

Wrzucę na maila zdjęcia brzucha z wczoraj.

Właśnie oglądałam sobie jaka szczupła byłam na początku ciąży... Czuję się coraz bardziej "nalana", wczoraj robiłam zdjęcia do dowodu i prawa jazdy i po prostu... CO ZA GRUBCIO!
eeee nie przesadzaj - na moje oko wszystko ładnie poszło w brzuszek
śliczny
też taki chcę
Stary 2012-07-17, 13:02   #230
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Karolluki ja bym nie kupowała rocznej dziewczynce kolczyków (chyba, że ma przekute uszka - BTW jakie jest Wasze zdanie w takim temacie ? bo ja bym takiemu maluszkowi za nic uszu nie przekuwała. za wcześnie i chyba niekoniecznie bezpiecznie. Bałabym się, że kolczyka połknie, albo w inny sposób sobie krzywdę zrobi). Moim zdaniem lepsza jakaś fajna zabawka edukacyjna, może jakiś rowerek dla malucha?
Teraz taka moda, ale ja swojej córeczce na pewno nie przebije dopóki sama nie będzie na tyle świadoma, ze tego chce. Po pierwsze to co napisałaś, a po drugie to stres dla takiego malucha.
Stary 2012-07-17, 13:02   #231
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a jak tam sojka po wizycie????
No właśnie , mnie już wczoraj to ciekawiło

Cytat:

mam pytanie do mamusiek po 32t jak jest z ruchami Waszych maleństw? ja czuję Niuńkę ale bardziej jako przesuwanie, kopniaki też są ale nie tak intensywne jak jeszcze tydzień temu .. liczę te ruchy i bywa tak że przez 5 min mam już ich 10 i tak że muszę z 40 minut poleżeć aby mała łaskawie pokopała .. nie wiem czy powinnam się już denerwować?
U mnie nie są to takie kopniaki jak były wcześniej. Te wcześniejsze były takie gwałtowne, szybkie, niewiadomo skąd i niewiadomo po co. Można rzec . Teraz te ruchy Małej są bardziej jakby.. przemyślane, spokojniejsze. Więcej też się wypycha jakąś częścią ciała, niż kopie. W końcu ma mniej miejsca
No i Melka cały czas nie kopie, ma dni, że większość czasu siedzi spokojna, dopiero na wieczór zaczyna hasanie . Wtedy wiem, że nie muszę się denerwować. . Zaczęłabym panikować pewnie w momencie gdyby cały Boży dzień się nie ruszała. Ale tak to się nie stresuje

Cytat:
cold widziałam to łóżeczko u mnie w Viki kosztowało coś 430 zł samo bez wyposażenia a kolorek ten teak - bo ja białe chciała mąż orzech i był zgrzycik więc kompromis taki wymyślił że weźmiemy pośredni kolor i tak zrobiliśmy i rzeczywiście jest bardzo ładne a pościel to brzoskwinkę bo jakby drugi był chłopiec to się wykorzysta
Pozwolisz, że je zamówię . Bo to jedyne łóżeczko na allegro spełniające wymogi TŻa . No i my chcieliśmy wziąć ten buk z zielenią Bo inaczej to mdło będzie..

Cytat:
wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam
O kurde faja, dużo
Stary 2012-07-17, 13:03   #232
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ło matko, ja bym zdechła jakby mi gin uciekł ba urlop w tym czasie co mam rodzić
Więc sie nie wygłupiaj z wcześniejszym rozpakowaniem i grzecznie czekaj aż ginek wróci

Racuszków pojadłam, pomyłam i sobie leże a dzidzia znowu boksuje w prawy bok
Uwielbiam to

Aaaa, przyszły dziś mi dwie paki z all, w jednej kombinezon tylko jakiś mały jak na rozmiar 56 i dwupak staników do karmienia które leżą cudnie
Jak ubiore i pokaże chłopkowi to bede mieć przerąbane
A co do tego kombinezonu to mam wrażenie że malutek mi do niego nie wejdzie.
To chyba rozmiar dla wcześniaków a nie rodzonych w terminie...
No nic, najwyżej ja wystawie na allegro
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:04   #233
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuciłam na meil zdjęcie brzuszka
Konczi brawo za wode. Ja to chyba litr dziennie z ledwością wypijam

Anusia bardzo ładny brzusio ) rośnie w siłę
oj ja się zmuszam .. będę piła oby wsio było ok tak ???

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nietylko po 32 tygodniu sie takie rzeczy dzieją jak widać hihi
Też mam podobną sytuację, a niedawno znowu sie tak stresiłam bo prawie wcale przez cały dzień nie było go czuć, takie ledwo co.
Dzisiaj też mi brzuchem nie narywa zbytnio, może dlatego że zmęczony wczorajszym USG i odsypia
Pomerdał troche i na razie cisza bom sie nachodziła a jeszcze te racuchy trza zrobić, a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeee
I sie tam zaś nie "sztresuj" kobito bo za dużo masz tych nerwów

Ciemny gwint!! to ona se ładnie jedzie z tymi kontami na all.
Ciekawe ilu ludzi powkręcała - dobrze że Tobie sie udało z tą małpą sprawe załatwić
Właśnie nasze dzieciaczki nas wystawiają kolejny raz na próbę .. chcą nas sprawdzić i nauczyć cierpliwości nie ???

ehh ale by było gdyby Alanek/Damianek zamienił się w Niunie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Zapomniała napisać że masz śliczne łóżeczko!!! Bardzo mi się podoba

Witajcie ja na razie mam przerwę w wyprawce bo brak funduszy

dziękujemy bardzo ... mam nadzieje, że Niuni będzie w nim wygodnie

Cytat:
Dzień doberek,
Konczi, moja się rozpycha i przesuwa wczoraj tak mi coś po prawej stronie wysoko ucisneła, nie wiem jaki narząd, ale pobolewało mnie . Teraz wyprawia jakieś dzikie harce a to dlatego ze dopiero teraz usiadłam. A tak to od 8.30-10.30 w ruchu - ale to chyba dobrze.

moja jak leże albo siedzę to ją czuję jak chodzę to nie .. ale dzisiaj ogólnie leniwiec z niej jest ... tęsknię za tymi kopniakami co wyczuwalne były mocne i takie z werwą ...

Cytat:

Jaką decyzję na obecną chwilę byś podjęła? chcesz spróbować sn czy jednak cc wybierasz????

Cytat:
Konczi to nieźle ten babsztyl grasuje po necie
A jeszcze któraś z dziewczyn miała podobne przeboje i wylicytowała ciuszki tanio. przepraszam, że nie pamietam ktora. Jak się ta sprawa ma teraz?
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
no to niezła koleżanka swoją drogą ciekawe jak to zrobiła

Co do babsztyla to nie wiem jak to zrobiła tylko gościu co prowadził sprawę mi pokazywał dokumentację i ilość transakcji pokaźna .. ale też ilość kont .. zgłoszenie już miała więc jest notowana w tym temacie .. ale tylko 1 raz mimo, że ja w necie znalazłam o niej info to chyba ta osoba tego nie zgłosiła ..
gościu powiedział, że nie wolno popuszczać oni wszystko sprawdzają nawet najmniejsze kwoty ...

chyba Angel wylicytował zestawi i jej wycofali to ... i odpuściła im ...

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
zabije sie z tym netem, od jakiegos czasu sam sie rozlacza w kolko albo dla odmiany traci zasieg
odpowiadam na pytania: nie wiem, ile Mlody wazy, gin nigdy mi nie mowi ale na usg tydzien temu w ars medice bylo 1352 g, co jak patrzylam w necie, nawet bylo ciut wiecej jak na 29 tydz. schudnac chyba nie schudl wody tydzien temu mialam opisane AFI= 7,5 - wczoraj gin tez nie powiedzial ile, tylko ze mniej, ale nie tragicznie. moze cos doczytam w ksiazeczce ciazy, ale on strasznie niewyraznie pisze
ja w pt miałam AFI -13,5 ... i ginka alarm wszczyna mam pić i pić to pije .. a Ty ile wypijasz??

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej

Jeszcze 3 dni do badań prenatalnych, dziś dużo do zrobienia, więc jakoś minie. Tż przyjechał wczoraj - byłam po niego w Gnieźnie, a dziś musiał jechać i zostać w Toruniu - do pt. Ale już im powiedział, że w czwartek musi jechac do domu, bo w pt. jedziemy do szpitala do Pzn. Dobrze, że moja siostra ze mną została to mi lepiej jak nie jestem sama.

Idę Was trochę nadrobić.

kochana szybko zleci zobaczysz .. dobrze że TŻ będzie z Tobą ... i że sis masz przy sobie .. wiesz na kogo możesz liczyć

a ja dzisiaj mam mleko od krowy mniammmm nie piłam wieki takiego prawdziwego !!! i sobie zaciurke ugotowałam i jem i się ciesze i Niunia szaleje
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-17 o 13:25
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:08   #234
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie używałam i nie interesowałam się tym za bardzo... Ja piorę w płynach domola i nie wiem jeszcze co kupię do prania dla dzidzi...

Tu masz przykładowo na temat tych kul - http://forum.gazeta.pl/forum/w,20012...orace.html?v=2

Ja uważam, że to jest jakaś ściema... Nie wiem, czułabym że te rzeczy są niedoprane. A przy dziecku, wiadomo, robią się częściej plamy na ubraniach, których podobno te kule nie dopierają...
)
Też właśnie słyszałam.
Wiem, że zwracasz uwagę na skład chemii. I ten Domol jest ok?
Słyszałam właśnie o nim i też się zastanawiałam.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej

Idę Was trochę nadrobić.
Jak masz blisko do Gniezna to tam jest świetny lumpek. Ciuszki dla dzieci naprawdę super.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 13:21   #235
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Anesh zgadzam się z Asiulką lepiej przestań opierać swoją wiedzę na internetowych "diagnozach". Albo czekaj cierpliwie do piątku, albo zgłoś się do tego specjalisty od Tamlin... i głowa do góry!
Już nie czytam i czekamy do pt. Jeszcze 3 dni.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Fajnie to brzmi

Mój synek i jego klejnoty:
Piękny jest

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...

Ja mam żyłę, a tej linii nadal nie mam.

Co u Weroniki?
Stary 2012-07-17, 13:21   #236
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie słyszałam.
Wiem, że zwracasz uwagę na skład chemii. I ten Domol jest ok?
Słyszałam właśnie o nim i też się zastanawiałam.
Akurat jeśli chodzi o płyny do prania/płukania, to nie zwracam uwagi na składy Tylko na cenę
Stary 2012-07-17, 13:25   #237
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat jeśli chodzi o płyny do prania/płukania, to nie zwracam uwagi na składy Tylko na cenę
To ja to zaraz sprawdzę. tam chyba chodzi, żeby nie było fosforanów - mogą być fosfoniany.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 13:27   #238
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi trudno powiedzieć... Może bym i chciała sn ale to tylko dlatego że wtedy TŻet mógłby być cały czas ze mną a wiem że bardzo by chciał być przy narodzinach Zośki, a jeśli chodzi o mnie to ja jednak za cc, dla dziecka mniejszy wysiłek a jeszcze jak ma być taka malutka (ok 2-2,5kg) to wole jej sił zaoszczędzić :P

żyły na brzuchu i cyckach tez mam bardzooo widoczne... tymbardziej że biust duży i zawsze miałam na nim widoczne żyłki a teraz to już w ogóle pajęczyna nieziemska
Stary 2012-07-17, 13:27   #239
Konczita
Zakorzenienie

Gda super brzusio .... !!!! lubię Twoje zdjęcia zawsze taki promienny uśmiech się znajdzie na nich

Cytat:
Konczi trudno powiedzieć... Może bym i chciała sn ale to tylko dlatego że wtedy TŻet mógłby być cały czas ze mną a wiem że bardzo by chciał być przy narodzinach Zośki, a jeśli chodzi o mnie to ja jednak za cc, dla dziecka mniejszy wysiłek a jeszcze jak ma być taka malutka (ok 2-2,5kg) to wole jej sił zaoszczędzić :P
rozumiem .. ale jeszcze troszkę czasu macie na zastanowienie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-17 o 13:37
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:36   #240
gda
Zakorzenienie

Cytat:
To ja to zaraz sprawdzę. tam chyba chodzi, żeby nie było fosforanów - mogą być fosfoniany.
Super, to jak sprawdzisz, to się podziel wiedzą!

Cytat:
Gda super brzusio .... !!!! lubię Twoje zdjęcia zawsze taki promienny uśmiech się znajdzie na nich
Oooo, dziękuję kochana! Zawsze jak patrzę na ten brzuszek, to sama się buzia śmieje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości