|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
O w mordkę jeża!!!! nie, nie zgadzam się! protestuję! z tego wszystkiego teraz to mnie boli brzuch i już sama nie wiem czy rodzę czy nie...........
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
kto to wie trzeba by Snikersa zapytac ;p
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On teraz córcią się zajmuje, teraz nie będzie miał czasu ustawiać nam porodów. |
|
|
|
|
#1264 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ale się zrobiło pięknie na dworze! Jak poprzednio było tak ciepło, to byłam uziemiona na intensywnej terapii, potem pierwsze dni połogu, więc też szczególnie intensywnie nie latałam po mieście. Teraz sobie odbiję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie nie zauważyłam.Wcześniej nie zgłaszałam się do żadnego lekarza, dopiero w dniu wypisu ze szpitala, podczas wykonywania U2, szpitalna lekarka spytała mnie, jakiego pediatrę mamy NAJBLIŻEJ. Nie do jakiego chcemy, tylko właśnie - jaki jest najbliżej. Ponieważ nie miałam żadnych preferencji, a 3 minuty od domu faktycznie mamy pediatryczną "praxis", to podałam adres (nazwiska lekarki nie pamiętałam). Tamta to sprawdziła (w sensie - nazwisko, miała do tego jakąś specjalną wielką księgę berlińskich pediatrów) i wpisano w jakąś dokumentację, że to będzie nasz lekarz prowadzący. Dostałam też "list otwarty" właśnie do tej lekarki i mojego gina, opisujący przebieg porodu i te 5 dni dziecka, spędzone na intensywnej terapii. Tyle że nie mam pojęcia, czy taka procedura dotyczy każdego noworodka, czy tylko tych, które trafiają na oddział. Cytat:
przecież dywan trudniej uprać, czy umyć twarz! Mamcia, Twój poród faktycznie niefajny, szkoda, że będziesz miała takie przykre wspomnienia (Czy wyrzucenie tego z siebie pomogło? bo może ja też powinnam )Cytat:
A po moim uroczym porodzie prawdopodobieństwo takiej decyzji jest bliskie zeru, choć ciążę miałam przecież łatwą. I w sumie mam pretensje do personelu szpitala, że nie zrobili mi cc, tylko też kazali się męczyć dwie doby ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jakie opinie są o Zabrzu? Masz lekarza z tego szpitala? Ciuszki cudne. Cytat:
![]() Cytat:
Dzielna Mama i piękna córka. Ważne, że już po i jesteście razem. Opis nie przeraża jakoś bardzo i mam nadzieję, że pomógł wyrzucić z siebie choć trochę negatywnych emocji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie od popołudnia znowu dokucza ciśnienie. Miałam dzwonić do gina i gho informować co i jak. No i moje wyniki:129/70, 150/89; 144/90; 138/87;135/93. Mam dzwonić jeszcze za wynikiem o 22. Jak co to kładzie mnie do szpitala....
|
||||||
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia poród miałas trudny, ale mądrze napisałaś: to była chwila, a teraz przed Wami całe życie!
Chmielinka trzymam kciuki, niech córeczka jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku.. Cytat:
Może to jeszcze nie godzina zero..?---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a mój "oberwał" kupą - poleciało prosto na jego ubranie uśmialiśmy się przy tym
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() Ja już po wizycie ![]() Co do usuwania pessaru - uczucie bardziej nieprzyjemne niż zakładanie ale ciągle bym tego bólem nie nazwała. Poza tym dobrze. No, rozwarcie mam na 3cm i szyjka trzymała się tylko na krążku. Teraz mam odstawić wszystkie leki jakie biorę (tzn. fenoterol, no-spa, magnez) i szykować się do porodu ![]() Młody idealnie w wymiarach - wszystko wygląda na 38 tydzień ![]() Jak powiedziałam lekarzowi, że obstawiam ten tydzień, mój mąż za 2 tygodnie to się tylko uśmiechnął i powiedział, że jest szansa, że wygram. Chociaż on na 100% nic nie powie... Powiedziałam, że chcielibyśmy skończyć remont łazienki przed porodem to kazał zdwoić siły ![]() Ogólnie jest dobrze - posiew na bakterie i grzyby ujemny, GBS też ujemny. Lecę nadrobić co straciłam |
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
o matko, ale jestem zrąbana, od godziny 18 młoda jadła, następnie co zjadła zwracała, znowu była głodna i jadła, znowu zwracała i tak w kółko
teraz się w końcu trochę uspokoiła...a jeszcze pies mi dzisiaj numer wyciął, jak byłam na spacerze, to on wskoczył nam na łóżko w salonie i się na nim wyrzygał nie wiem co mu do łba strzeliła, żeby rzygać na łóżku. I teraz jedzie w całym salonie Cytat:
![]() Cytat:
żeby maluch posiedział jeszcze w brzuszkuhehe, mój na początku miał problem z przewijaniem, bo mu kupy śmierdziały i chciało mu się rzygać, ale na szczęście już mu przeszło ![]() wvictoria no to dobre wieści, to teraz szykuj się do porodu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-23 o 21:05 |
||
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
wvictoria
nic tylko rodzić ![]() ciekawa sprawa z tym rozwarciem, u mnie zrobiło się od zerowego do maksymalnego w przeciągu 4 h bez zadnych kroplówek, a ktos inny tygodniami chodzi z rozwarciem... |
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tz musial jechac już bo tylko do 20 można Tu być a już była 20.40
|
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak z innej beczki.... Czy któraś z Was robiła sobie sama lewatywę przed porodem?? Pomyślałam sobie że może zrobię sobie sama w domu przed pójściem do szpitala...
|
|
#1275 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ ja? Ja poczekam, ja mam czas
![]() To mój syn tak się pcha ![]() Ładny ![]() Cytat:
![]() Pęknięcie - tego chyba się najbardziej boję... Cytat:
dla Marysi ![]() A z pępkiem to te dzieciaczki zdolne - albo sobie go nadrywają albo gubią... ![]() Cytat:
dla wujka. Ja tam nie widziałam firmy w której dyrektorem jest np. drukarz (w drukarni). Jakoś zawsze jest to ekonomista lub ktoś podobnego fachu Jasne, że nie zawsze to zależy od lekarza. Ja chodzę do prywatnej przychodni ale takiej, która ma kontrakt z NFZ. Dzięki temu mam wizyty właśnie na NFZ I dziecko też chcę zapisać do przychodni prywatnej, ale takiej co ma kontrakt z NFZ A na starsze panie w poczekali nie ma siły Mnie kiedyś jedna wypytywała o ciąże ze wszystkimi szczegółami. Jaka była zdziwiona jak jej powiedziałam, że nie będę się zwierzać w poczekalni...Cytat:
Jak zapomnę to się przypomnij. Ale na kolejnym posiewie już mi nie wyszły ![]() za wyleczenie tego dziadostwa ![]() Cytat:
Ale chłopaki są super ![]() Dziękuję za kciuki Tak, ja mam 3 cm
|
|||||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły 2 pielęgniarki Wykapaly mała. na sali jest przewijak i wanienka a tam u nas w tym Durnym szpitalu pielęgniarka mi Powiedziala ze jak zrobiłam dziecko to teraz mam se kąpać sama.. no i tam musiałam w takim większym zlewie kąpać.. masakra. bez porównania i opieką i szpital.
niunia w podzięce osikala jedną z nich
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie pamiętam jak to było jak byliśmy we trójkę![]() Myślę, że na pępek po prostu przyszedł czas
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie zaraz będziemy kąpać-ciekawe czy znów się będzie darła
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka
mnie przeczyściło w domu, kiedy juz miałam skurcze w szpitalu zapytałam o lewatywę, ale powiedzieli ze już za późno za duze rozwarcie i za szybko akcja postępowała a całą ciążę miałam mega zaparcia przy porodzie niespodzianek nie było ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- nasza też się drze przy kąpieli dziś już jednak mniej niż poprzednio poleżała trochę w wodzie bez żadnych naszych ruchów, tylko gadaliśmy do niej i się uspokoiła |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie byl ryk jak nie wiem he he uspokoila sie dopiero jak tz mizial ja po glowce szczoteczka
|
|
|
|
#1282 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Paulaaa23;35462499]
a ja miałam tam zajrzeć zaraz po powrocie do domu, ale po tym co napisałaś, chyba jednak zrezygnuję.. [QUOTE]Też chciałam zaglądać ale sobie daruję ![]() Cytat:
za korzystanie Super pomysł ![]() Cytat:
Ja mam L4 do 4 sierpnia. Ale z tego co wiem to mogą przedłużać do dnia porodu. Kadrowa mi mówiła żebym sobie tego przypilnowała bo inaczej ściągną mi z macierzyńskiego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia, wzruszyłam się
|
|
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
Ciastuś fajnie, że macie dobrą opiekę
Przynajmniej jak będę w domu wiem, że spokojnie z małą będę mogła się tam wybrać jakby coś się działo.Chmielinka super, że jesteś już w domku ![]() Norniczka nic tylko na tę opiekę u Ciebie.anna, natee trzymam żeby wszystko było dobrze!vwictoria trzymam żebyście zdążyli z remontem.Mamcia bardzo dużo przeszłaś ale najważniejsze, że jesteście już razem w domu a Amelcia wynagrodziła Ci wszystkie trudy. Ja już trochę lepiej się czuję choć głowa mi pęka. Jutro biorę się za prasowanie ciuszków małej a raczej ich maglowanie bo się okazało, że mamy mini magiel w domu - dziś zrobiłam testy i normalnie rewelacja a maglowanie idzie bardzo szybko. |
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
no to leze pod kroplowka z fenoterolu... Franio zaczal pchac sie na swiat... skurcy dostalam podczas badan. akurat znajomy orynator byl przy przjeciu i owiedzial ze jeszcze przez tydzien go przyttzymaja a potem niewiadomo...ehh yroche inaczej sobie to wobrazalam :-(
|
|
|
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() . I w sumie wolałabym zrobic sobie sama lewatywę niż zeby ktoś mi ją robił. Ale z drugiej strony żeby mi drugiej nie zrobili w szpitalu
|
|
#1288 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś przyzwyczaiłam się do mojej bożenki w taki stanie jaki jest ![]() Cytat:
za dotrwanie ![]() Cytat:
Też może na L4 zaznaczyć, że jesteś w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuszki super ![]() Cytat:
dla Małego Cytat:
Zakończenie - cudne Ja już chcę urodzić
|
||||||||
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech potrzymają tam Frania ile trzeba ![]() Cytat:
poza tym podobno te szpitalne są bardziej skuteczne niż te domowe
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Anna trzyma się kochana! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

dobrze, ze uciekł szybko w bok i kupa wyladowała na dywanie...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
. Już miałam wstać i się zapytać kiedy mi to podepnie a tu nagle słysze przekręcany klucz w drzwiach 

bo tylko do 20 można Tu być 

Już się nie mogę doczekać aż też sobie zjem