Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 19:28   #1261
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mówisz, że to jednak prorocze słowa były?
O w mordkę jeża!!!! nie, nie zgadzam się! protestuję! z tego wszystkiego teraz to mnie boli brzuch i już sama nie wiem czy rodzę czy nie...........
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:30   #1262
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz, że to jednak prorocze słowa były?
kto to wie trzeba by Snikersa zapytac ;p

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O w mordkę jeża!!!! nie, nie zgadzam się! protestuję! z tego wszystkiego teraz to mnie boli brzuch i już sama nie wiem czy rodzę czy nie...........
kochana wdech wydech spokojnie napewno Franio jeszcze troche posiedzi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:31   #1263
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
kto to wie trzeba by Snikersa zapytac ;p
On teraz córcią się zajmuje, teraz nie będzie miał czasu ustawiać nam porodów.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:35   #1264
depoison
Zadomowienie

Hello
Ale się zrobiło pięknie na dworze!
Jak poprzednio było tak ciepło, to byłam uziemiona na intensywnej terapii, potem pierwsze dni połogu, więc też szczególnie intensywnie nie latałam po mieście. Teraz sobie odbiję

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A to zdjęcie śpiącego Mariana - no nie umiem być zła na niego, nawet jak mi siku na łóżko zrobił Taka ze mnie wariatka
Marian jest uroczy, nie dziwię Ci się, że nie potrafisz być na niego zła. Ja na moją kicię też nie umiem - czegokolwiek by nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison wczoraj pisałam do Ciebie zapytanko-stronka 32
chyba nie zauważyłaś
uuups faktycznie nie zauważyłam.
Wcześniej nie zgłaszałam się do żadnego lekarza, dopiero w dniu wypisu ze szpitala, podczas wykonywania U2, szpitalna lekarka spytała mnie, jakiego pediatrę mamy NAJBLIŻEJ. Nie do jakiego chcemy, tylko właśnie - jaki jest najbliżej. Ponieważ nie miałam żadnych preferencji, a 3 minuty od domu faktycznie mamy pediatryczną "praxis", to podałam adres (nazwiska lekarki nie pamiętałam). Tamta to sprawdziła (w sensie - nazwisko, miała do tego jakąś specjalną wielką księgę berlińskich pediatrów) i wpisano w jakąś dokumentację, że to będzie nasz lekarz prowadzący. Dostałam też "list otwarty" właśnie do tej lekarki i mojego gina, opisujący przebieg porodu i te 5 dni dziecka, spędzone na intensywnej terapii.
Tyle że nie mam pojęcia, czy taka procedura dotyczy każdego noworodka, czy tylko tych, które trafiają na oddział.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
a mój tż prawie dostał kupą w twarz, Pola kichneła i kupsko wyskoczyła jak rakietadobrze, ze uciekł szybko w bok i kupa wyladowała na dywanie...
dobrze?
przecież dywan trudniej uprać, czy umyć twarz!

Mamcia, Twój poród faktycznie niefajny, szkoda, że będziesz miała takie przykre wspomnienia
(Czy wyrzucenie tego z siebie pomogło? bo może ja też powinnam )

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Szkoda jednak, że miałaś taki ciężki ten poród... Bo to później może utrudnić decyzję o drugim dziecku... I dziwi mnie, że nie zrobili Ci cc, szybciej by poszło, a i bezpieczniej dla Was by było
mój poród decyzję o drugim dziecku utrudnił jak jasna dupa. I tak łatwa by nie była (ja już nie mam 20 lat, jak większość z was wie).
A po moim uroczym porodzie prawdopodobieństwo takiej decyzji jest bliskie zeru, choć ciążę miałam przecież łatwą.
I w sumie mam pretensje do personelu szpitala, że nie zrobili mi cc, tylko też kazali się męczyć dwie doby

Cytat:
Czesc. Widzę, że same ciekawe wydarzenia dzisiaj..... noi ja też mam ciekawą informację bo własnie zbieram się do szpitala. Miałam krew na papierze toaletowym i pojechałam szybko do lekarza. I możliwości są dwie: albo mam mocne zapalenie pęcherza, które może wywołac poród, albo zaczęłam rodzic....... w każdym razie idę na obserwację na 3 dni.............. albo wrócę juz z dzidziusiem....a tutaj tyle do zrobienia jeszcze
P.s. z dobrych info moja położna ma dyżur jutro wieczorem więc ustalę z nią co i jak...o ile nie urodzę do tego czasu ale kurcze skurczy nie czuję, chociaż brzuch mi twardnieje
oj, to kiepsko. Trzymam w takim razie kciuki, by wszystko się dobrze skończyło

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:58   #1265
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Mamcia, Twój poród faktycznie niefajny, szkoda, że będziesz miała takie przykre wspomnienia
(Czy wyrzucenie tego z siebie pomogło? bo może ja też powinnam )
wiesz czujesz sie lzej wyrzzucajc z siebie to co sprawia Ci przykrosc szczegolnie komus kto moze Cie zrozumiec

Amelcia
Stary 2012-07-23, 20:17   #1266
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
a mój tż prawie dostał kupą w twarz, Pola kichneła i kupsko wyskoczyła jak rakietadobrze, ze uciekł szybko w bok i kupa wyladowała na dywanie...
łolaboga...

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jestem odważna i będę rodzić w Zabrzu

A jakie opinie są o Zabrzu? Masz lekarza z tego szpitala?
Ciuszki cudne.
Cytat:
Hej Dopiero wróciliśmy. Wizyta u lekarza super, Mały przytył i waży obecnie 4,06 kg
Ale gigancik, super, że tak ładnie przybiera

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, jak się macie ? mam nadzieje że wszystkie maleństwa zdrowe ja na szczeście cieszę się już domowymi pieleszami :P
Witaj i zaciskaj nogi Mam nadzieję, że już do samego porodu wytrwasz bez podobnych akcji

Cytat:
opis porodu ....
Dzielna Mama i piękna córka. Ważne, że już po i jesteście razem. Opis nie przeraża jakoś bardzo i mam nadzieję, że pomógł wyrzucić z siebie choć trochę negatywnych emocji.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Mamcia ja jestem przed ale przeczytałam .
U mnie jaja jak berety, zaczynam się naprawdę bać...
Otóż rano mam jechać na KTG i szukam mojej teczki z kartą ciąży i nigdzie nie mogę znaleźć. Panika bo mam tam wszystko łącznie z badaniami, zdjęciami z USG, skierowaniem do szpitala itd.... Przypomniałam sobie że ostatni raz miałam ją na IP w sobote właśnie na KTG... No więc stwierdziłam że w Szpitalu zostawiłam... Pojechałam i okazało się że faktycznie na IP to zostawiłam .
No więc wzięłam tą teczkę i poszłam do Poradni Przyszpitalnej na KTG, a tam zamknięte..., czekam 15 min i nic a klucz w drzwiach zostawiony więc przecież ktoś zaraz powinien przyjść. Po 15 min poszłam na oddział się zapytać czy coś wiedzą czy dzisiaj Poradnia będzie czynna, a one mi mówią że tak, że panie pewnie w recepcji sobie siedzą........ No więc ja z powrotem idę... spotkałam babke z Poradni która w czwartek robiła mi KTG, wpuściła mnie do środka i mówi żebym się przygotowała... No więc koszulkę podciągnęłam, leżę na tym łóżku i czekam, a ona w pokoju obok woła jakąs pacjentkę..., później następna pacjentka przyszła się zapytać o wyniki, później słyszę jakąs pielęgniarkę że sobie gadają, 20 min minęło a ona mi to KTG jeszcze nie podpięła.... Już miałam wstać i się zapytać kiedy mi to podepnie a tu nagle słysze przekręcany klucz w drzwiach . Normalnie sobie o mnie zapomniała i wyszła zamykając Poradnię .
Więc ja za tel i dzwonię do TŻ że mnie zamknęła położna i niech idzie do recepcji i jej powie że ja tam jestem. TŻ poszedł a one sobie tam pogaduchy urządziły . No dobra, przyszła podpieła ale co się od niej dowiedziałam??? Że mój lekarz właśnie od dzisiaj zaczął urlop . I że jak pójdę z zapisem KTG do oceny to lepiej zebym się wszystko wypytala skoro w środę mają mi poród wywoływać...
Wkurzona jestem na maxa...
Panie w rejestracjach zawsze najważniejsze i wiecznie takie zajęte.... że tak o głowach swoich pamiętają
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Hey!

Witam Was w mój TP
Ale upał u mnie
Pisałam Wam o tej czarnej biegunce...przeraziło mnie to, bo pierwszy raz coś takiego u siebie widziałam Z rana zadzwoniłam do położnej i powiedziała, ze owszem biegunka może być zwiastunem porodu, ale ze innych symptomów brak a kolor niepokojący (niby wskazuje na infekcje) to powinnam iść do lekarza. No to poszłam. Troche sie zmartwił, bo podobno jest to objaw krwawienia w układzie pokarmowym Pobrał krew, kazał przynieść próbke kału i zobaczymy... Na wszelki wypadek gdybym zaczęła rodzić zanim przyjdą wszystkie wyniki to opisał sytuacje w papierach ciążowych, żeby mieli na to oko w szpitalu.

Ehh co za sytuacje na sam koniec...
W dodatku stopy mi spuchły chyba dwa razy bardziej niż wtedy Sileilce....
Bidulko, za szybką akcję, wyniki i trochę ochłody

Cytat:
Dzięki dziewczyny! kochane jesteście. postaram się Was informowac co i jak na razie czekam na męża zaraz ma byc
Trzymaj się dzielnie. Choć to trochę przerażające bo mamy podobne terminy porodu

Mnie od popołudnia znowu dokucza ciśnienie. Miałam dzwonić do gina i gho informować co i jak. No i moje wyniki:129/70, 150/89; 144/90; 138/87;135/93. Mam dzwonić jeszcze za wynikiem o 22. Jak co to kładzie mnie do szpitala....

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:19   #1267
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello

dobrze?
przecież dywan trudniej uprać, czy umyć twarz!
niby tak , ale przez to tz nie zniechęcił się do przewijania
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:43   #1268
Linka25
Zakorzenienie

Mamcia poród miałas trudny, ale mądrze napisałaś: to była chwila, a teraz przed Wami całe życie!

Chmielinka trzymam kciuki, niech córeczka jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku..

Cytat:
Czesc. Widzę, że same ciekawe wydarzenia dzisiaj..... noi ja też mam ciekawą informację bo własnie zbieram się do szpitala. Miałam krew na papierze toaletowym i pojechałam szybko do lekarza. I możliwości są dwie: albo mam mocne zapalenie pęcherza, które może wywołac poród, albo zaczęłam rodzic....... w każdym razie idę na obserwację na 3 dni.............. albo wrócę juz z dzidziusiem....a tutaj tyle do zrobienia jeszcze
P.s. z dobrych info moja położna ma dyżur jutro wieczorem więc ustalę z nią co i jak...o ile nie urodzę do tego czasu ale kurcze skurczy nie czuję, chociaż brzuch mi twardnieje
Anna Może to jeszcze nie godzina zero..?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
a mój "oberwał" kupą - poleciało prosto na jego ubranie
uśmialiśmy się przy tym
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:00   #1269
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam ponownie
Ja już po wizycie

Co do usuwania pessaru - uczucie bardziej nieprzyjemne niż zakładanie ale ciągle bym tego bólem nie nazwała. Poza tym dobrze. No, rozwarcie mam na 3cm i szyjka trzymała się tylko na krążku. Teraz mam odstawić wszystkie leki jakie biorę (tzn. fenoterol, no-spa, magnez) i szykować się do porodu
Młody idealnie w wymiarach - wszystko wygląda na 38 tydzień

Jak powiedziałam lekarzowi, że obstawiam ten tydzień, mój mąż za 2 tygodnie to się tylko uśmiechnął i powiedział, że jest szansa, że wygram. Chociaż on na 100% nic nie powie... Powiedziałam, że chcielibyśmy skończyć remont łazienki przed porodem to kazał zdwoić siły

Ogólnie jest dobrze - posiew na bakterie i grzyby ujemny, GBS też ujemny.

Lecę nadrobić co straciłam

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:03   #1270
agunia82
Zakorzenienie

o matko, ale jestem zrąbana, od godziny 18 młoda jadła, następnie co zjadła zwracała, znowu była głodna i jadła, znowu zwracała i tak w kółko teraz się w końcu trochę uspokoiła...

a jeszcze pies mi dzisiaj numer wyciął, jak byłam na spacerze, to on wskoczył nam na łóżko w salonie i się na nim wyrzygał nie wiem co mu do łba strzeliła, żeby rzygać na łóżku. I teraz jedzie w całym salonie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Hey!

Witam Was w mój TP
Ale upał u mnie
Pisałam Wam o tej czarnej biegunce...przeraziło mnie to, bo pierwszy raz coś takiego u siebie widziałam Z rana zadzwoniłam do położnej i powiedziała, ze owszem biegunka może być zwiastunem porodu, ale ze innych symptomów brak a kolor niepokojący (niby wskazuje na infekcje) to powinnam iść do lekarza. No to poszłam. Troche sie zmartwił, bo podobno jest to objaw krwawienia w układzie pokarmowym Pobrał krew, kazał przynieść próbke kału i zobaczymy... Na wszelki wypadek gdybym zaczęła rodzić zanim przyjdą wszystkie wyniki to opisał sytuacje w papierach ciążowych, żeby mieli na to oko w szpitalu.

Ehh co za sytuacje na sam koniec...
W dodatku stopy mi spuchły chyba dwa razy bardziej niż wtedy Sileilce....
ojej, mam nadzieję, że wszystko jednak jest w porządku

Cytat:
o rany, zaciskam mocno żeby maluch posiedział jeszcze w brzuszku

Cytat:
hehe, mój na początku miał problem z przewijaniem, bo mu kupy śmierdziały i chciało mu się rzygać, ale na szczęście już mu przeszło

wvictoria no to dobre wieści, to teraz szykuj się do porodu

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-07-23 o 21:05
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:05   #1271
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, mam nadzieję, ze synek sobie jeszcze spokojnie posiedzi w brzuszku

Cytat:
Witam ponownie
Ja już po wizycie

Co do usuwania pessaru - uczucie bardziej nieprzyjemne niż zakładanie ale ciągle bym tego bólem nie nazwała. Poza tym dobrze. No, rozwarcie mam na 3cm i szyjka trzymała się tylko na krążku. Teraz mam odstawić wszystkie leki jakie biorę (tzn. fenoterol, no-spa, magnez) i szykować się do porodu
Młody idealnie w wymiarach - wszystko wygląda na 38 tydzień

Jak powiedziałam lekarzowi, że obstawiam ten tydzień, mój mąż za 2 tygodnie to się tylko uśmiechnął i powiedział, że jest szansa, że wygram. Chociaż on na 100% nic nie powie... Powiedziałam, że chcielibyśmy skończyć remont łazienki przed porodem to kazał zdwoić siły

Ogólnie jest dobrze - posiew na bakterie i grzyby ujemny, GBS też ujemny.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:06   #1272
Linka25
Zakorzenienie

wvictoria
nic tylko rodzić
ciekawa sprawa z tym rozwarciem, u mnie zrobiło się od zerowego do maksymalnego w przeciągu 4 h bez zadnych kroplówek, a ktos inny tygodniami chodzi z rozwarciem...
Stary 2012-07-23, 21:09   #1273
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Anna trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo choc ps. krsnal rodzi po reksiu :P

mój tz musial jechac już bo tylko do 20 można Tu być a już była 20.40

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:10   #1274
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ojoj, trzymam kciuki żebyś jeszcze trochę posiedziała w dwupaku. Dawaj znać na bieżąco co u Ciebie słychać

A tak z innej beczki.... Czy któraś z Was robiła sobie sama lewatywę przed porodem?? Pomyślałam sobie że może zrobię sobie sama w domu przed pójściem do szpitala...
Stary 2012-07-23, 21:16   #1275
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
proszę się nie wpychać
Ależ ja? Ja poczekam, ja mam czas
To mój syn tak się pcha

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
uwaga zmiana Avka
Ładny

Cytat:
Hmm ciekawa perspektywa U nas na sr położne mówiły: tyłek w gwiazdki (i niestety czasami zdarza się, że kobieta tak popęka)
Ałaj, boli
Pęknięcie - tego chyba się najbardziej boję...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Marysia skończyła dziś tydzień

Rano okazało się, że w nocy zgubiła pępek
Ale już tydzień? Na pewno? Mnie się wydaje jakby urodziła się 2 dni temu... W każdym razie dla Marysi

A z pępkiem to te dzieciaczki zdolne - albo sobie go nadrywają albo gubią...

Cytat:
Racja,
wujek od mojego małża jest dyrektorem szpital i nie jest lekarzem
Szpital w którym teraz pracuje postawił na nogi, przez to właśnie, że zna się na zarządzaniu a nie na leczeniu

To nie do końca zależy od lekarza tylko od standardów panujących w przychodni... moja gin też pracuje na nfz i na wizytę w przychodni czeka się 4-5 miesięcy, do tego czas na jednego pacjenta jest ograniczony do minimum, jak ktoś ma problem i wizyta twa dłużej to potem dochodzi do spiętrzeń. Zapisy są na godzinę, ale jest mnóstwo pacjentek które przychodzą wcześniej - no bo co z tego, że są zapisane na 15 jak mogą przyjść o 12 i oczywiście domagają się przyjęcia bo one już są. Sprzęt usg stary - przychodnia nie kupi nowego bo nfz nie da kasy. I generalnie kicha.
No i dla wujka. Ja tam nie widziałam firmy w której dyrektorem jest np. drukarz (w drukarni). Jakoś zawsze jest to ekonomista lub ktoś podobnego fachu

Jasne, że nie zawsze to zależy od lekarza. Ja chodzę do prywatnej przychodni ale takiej, która ma kontrakt z NFZ. Dzięki temu mam wizyty właśnie na NFZ I dziecko też chcę zapisać do przychodni prywatnej, ale takiej co ma kontrakt z NFZ
A na starsze panie w poczekali nie ma siły Mnie kiedyś jedna wypytywała o ciąże ze wszystkimi szczegółami. Jaka była zdziwiona jak jej powiedziałam, że nie będę się zwierzać w poczekalni...

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dziewczyny, właśnie rozmawiałam z ginem i okazało się, że w posiewie wyszła e.coli
niby gin mówi, że to nic strasznego, ale przeleczyć trzeba i zapisał mi metronidazol dopochwowo
ale ja się właśnie naczytałam różności w necie i się wystraszyłam trochę...
miała to któraś z was??
Ja jak byłam w szpitalu to też mi wyszła e.cola. Dostawałam na to antybiotyk i jakieś dowcipne globulki. Jutro na karcie wypisu ze szpitala sprawdzę co bo dziś już nie mam siły wstawać z łóżka Jak zapomnę to się przypomnij. Ale na kolejnym posiewie już mi nie wyszły
za wyleczenie tego dziadostwa

Cytat:
Ale fajnie z tą butlą ale by było jakby ci przywieźli hahah TO trzymam kciuki za wizytę
No już sobie to wyobrażam Ale chłopaki są super
Dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
A czy macie rozwarcie sierpnióweczki ?
Tak, ja mam 3 cm

Stary 2012-07-23, 21:21   #1276
prince_polo
Zakorzenienie

przyszły 2 pielęgniarki Wykapaly mała. na sali jest przewijak i wanienka a tam u nas w tym Durnym szpitalu pielęgniarka mi Powiedziala ze jak zrobiłam dziecko to teraz mam se kąpać sama.. no i tam musiałam w takim większym zlewie kąpać.. masakra. bez porównania i opieką i szpital.

niunia w podzięce osikala jedną z nich

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:27   #1277
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale już tydzień? Na pewno? Mnie się wydaje jakby urodziła się 2 dni temu... W każdym razie dla Marysi

A z pępkiem to te dzieciaczki zdolne - albo sobie go nadrywają albo gubią...
Mnie też się wydaje, jakby to było wczoraj Już nie pamiętam jak to było jak byliśmy we trójkę

Myślę, że na pępek po prostu przyszedł czas
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:27   #1278
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pierwsza kapiel za nami, mala darla sie jak poparzona a teraz slodko spi

Amelcia
Stary 2012-07-23, 21:28   #1279
hanjah
Zakorzenienie

My właśnie zaraz będziemy kąpać-ciekawe czy znów się będzie darła
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:31   #1280
Linka25
Zakorzenienie

Norniczka
mnie przeczyściło w domu, kiedy juz miałam skurcze
w szpitalu zapytałam o lewatywę, ale powiedzieli ze już za późno za duze rozwarcie i za szybko akcja postępowała
a całą ciążę miałam mega zaparcia
przy porodzie niespodzianek nie było

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
nasza też się drze przy kąpieli
dziś już jednak mniej niż poprzednio
poleżała trochę w wodzie bez żadnych naszych ruchów, tylko gadaliśmy do niej i się uspokoiła
Stary 2012-07-23, 21:32   #1281
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie byl ryk jak nie wiem he he uspokoila sie dopiero jak tz mizial ja po glowce szczoteczka

Amelcia
Stary 2012-07-23, 21:33   #1282
wvictoria
Wtajemniczenie

[QUOTE=Paulaaa23;35462499]
a ja miałam tam zajrzeć zaraz po powrocie do domu, ale po tym co napisałaś, chyba jednak zrezygnuję..[QUOTE]

Też chciałam zaglądać ale sobie daruję

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
do mnie w tamtym tygodniu dzwoniła koleżanka. I mówi, że się pewnie nudzę bo teraz to pewnie już nigdzie nie chodzę i w ogóle bo nie wiadomo kiedy się zacznie. Ale ja jakoś tak wcale nawet nie myślę: chodzę sobie na spacery nawet sama w dzień, na zakupy, do galerii, po sklepach. Korzystam puki mogę. Jak się zacznie to zadzwonię po męża albo się doczłapie sama do domku poród przecież trwa.
za korzystanie Super pomysł

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie
I ogolnie to
Żadnych oznak zbliżającego sie porodu- 0 rozwarcia, 0 skurczy na KTG
Za to na USG wychodzi 4 kg i 60 cm

Dziewczyny przeterminowane jak u Was z L4??JA mam do tp i jak urodze pożniej to ściagną mi to z macierzyńskiego Wy też tak macie??
Duża dziewczynka.
Ja mam L4 do 4 sierpnia. Ale z tego co wiem to mogą przedłużać do dnia porodu. Kadrowa mi mówiła żebym sobie tego przypilnowała bo inaczej ściągną mi z macierzyńskiego

Cytat:
Ad 3. Wszystkie tak mają, bo takie są przepisy. Macierzyński przysługuje od dnia porodu, albo od dnia na kiedy termin porodu został ustalony. Możliwe, że gin może nagiąć tp, żeby wypisać dłuższe L4 - ale nie wiem jak to u nich papierowo wygląda, w końcu oni też prowadzą jakąś dokumentację.
Jak pójdę w środę do gina to dostanę jeszcze L4 na kilka dni a potem to niestety już macierzyński.
Chyba tak nie jest. Przecież wyznaczone terminy porodu są często wirtualne (tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie). Mnie powiedziano, że mam cały czas mieć L4, a w dniu porodu i tak się go przerwie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
OJJ

to najważniejsze

niee ja tak nie mam, tp mam na 26.07 a zwolnienie mam do 31.07 lekarzy to nie powinno bolec do kiedy wypisuja bo i tak jestl4 przerwane w momencie urodzenia dziecka

nie martw sie to jest do załatwienia z tym l4
Dokładnie. Ja nie chcę brac macierzyńskiego przed porodem

Cytat:
Młoda ćwiczy rzut do celu

Stary 2012-07-23, 21:35   #1283
blueberry88
Zakorzenienie

Mamcia, wzruszyłam się
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:37   #1284
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mamcia, wzruszyłam się
oj kochanie a to czemu?

Amelcia
Stary 2012-07-23, 21:40   #1285
karmeelek
Zadomowienie

Ciastuś fajnie, że macie dobrą opiekę Przynajmniej jak będę w domu wiem, że spokojnie z małą będę mogła się tam wybrać jakby coś się działo.
Chmielinka super, że jesteś już w domku
Norniczka nic tylko na tę opiekę u Ciebie.
anna, natee trzymam żeby wszystko było dobrze!
vwictoria trzymam żebyście zdążyli z remontem.
Mamcia bardzo dużo przeszłaś ale najważniejsze, że jesteście już razem w domu a Amelcia wynagrodziła Ci wszystkie trudy.
Ja już trochę lepiej się czuję choć głowa mi pęka. Jutro biorę się za prasowanie ciuszków małej a raczej ich maglowanie bo się okazało, że mamy mini magiel w domu - dziś zrobiłam testy i normalnie rewelacja a maglowanie idzie bardzo szybko.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:43   #1286
anna99302
Zadomowienie

no to leze pod kroplowka z fenoterolu... Franio zaczal pchac sie na swiat... skurcy dostalam podczas badan. akurat znajomy orynator byl przy przjeciu i owiedzial ze jeszcze przez tydzien go przyttzymaja a potem niewiadomo...ehh yroche inaczej sobie to wobrazalam :-(
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:44   #1287
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Norniczka
mnie przeczyściło w domu, kiedy juz miałam skurcze
w szpitalu zapytałam o lewatywę, ale powiedzieli ze już za późno za duze rozwarcie i za szybko akcja postępowała
a całą ciążę miałam mega zaparcia
przy porodzie niespodzianek nie było
Ja się właśnie boję niespodzianki . I w sumie wolałabym zrobic sobie sama lewatywę niż zeby ktoś mi ją robił. Ale z drugiej strony żeby mi drugiej nie zrobili w szpitalu
Stary 2012-07-23, 21:52   #1288
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej, u nas była dziś pediatra. Wszystko jest dobrze
Wczoraj zważyliśmy Małą.
Martynka w 7 dobie przekroczyła masę urodzeniową; spadkowa u niej była 2920 a w 7 dobie 3070 A trochę się o to bałam.
Ogólnie to karmienie cycem jest dla mnie dość stresujące, nakładki już tak super nie pomagają i Mała na początku karmienia się trochę awanturuje.
Ale ogólnie to złote dziecko, jest bardzo grzeczna.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nie jest. Nacięcie zawsze równe jest pęknięciu drugiego stopnia. Ja miałam pęknięcie pierwszego stopnia i bardzo szybko mogłam normalnie siadać. Dlatego mówi się, że jak nie ma potrzeby to lepiej nie ciąć
Ja to cykor jestem. Boję się tego nacięcia/pęknięcia Jakoś przyzwyczaiłam się do mojej bożenki w taki stanie jaki jest

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bylam w szpitalu i ustatlili mi CC na 17... Strasznie pozno, boje sie ze nie dotrwam :// Musze jeszcze z lekarzem porozmawiac czy nie da sie wczesniej...
za dotrwanie

Cytat:
To masz fajnie Moja wystawi mi tylko do terminu porodu - dalej nie chce bo takie są przepisy. W sumie u źródła nie szukałam, bo zakładałam, że urodzę przed tp i nie wnikałam w szczegóły. A teraz wydaje mi się to coraz mniej realne.
Nie wiem czy są takie przepisy... Ale tak jak radziły dziewczyny - idź do rodzinnego Też może na L4 zaznaczyć, że jesteś w ciąży

Cytat:
Wysłałam formularz na Child Benefit (tutejsze "rodzinne"), w końcu dałam skrócony akt urodzenia-i tak go odeślą.
Byłam też zarejestrować Marysię w przychodni-tym razem musiałam się tylko na formularzu podpisać, wszystkie dane ma wpisać pielęgniarka (mam dokument ze szpitala i z urzędu gdzie była rejestrowana).

Strasznie leje, więc dziś nici ze spaceru Dorotka już nie wie co ze sobą zrobić... w ciągu ostatniego tygodnia był tylko jeden dzień kiedy można było spokojnie wyjść bo nie lało i nie wiało
Pogoda w Edim godna pozazdroszczenia nie jest. Ale za to widoki, miasto... Ech...

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja idę rodzić 31.07, zobaczymy co z tego wyjdzie

Listonosz mi przyniósł ciuszki dla małej i zadowolona jestem
http://allegro.pl/ff-polarkowy-pajac...494177788.html
http://allegro.pl/next-fioletowe-ogr...494177761.html
http://allegro.pl/welurkowy-kompleci...494177757.html

ciuszki wyglądają jak nowe a za niewielkie pieniądze
Ja to jak stara dziewica jestem z tym porodem - chciałabym, a się boję

Ciuszki super

Cytat:
Hej Dopiero wróciliśmy. Wizyta u lekarza super, Mały przytył i waży obecnie 4,06 kg Mam nie dokarmiać mm i nie słuchać położnej w tej kwestii Napletek mam delikatnie odciągnąć do mycia. Na krostki na buzi dostał maść, na ropiejące oczka kropelki - 40 zł zostawione w aptece Fabi przepięknie obsikał panią doktor i strzelił jej kupę Przy okazji ją zobaczyła, a że była rzadka to kazała kupić LacidoBaby, akurat w aptece była promocja i dorwaliśmy go za 1 zł
Byliśmy też na cieście, zjadłam sobie sernika, a TŻ później jadł kebaba z baraniny Już się nie mogę doczekać aż też sobie zjem
dla Małego

Cytat:
zdecydowalam ze pora to z siebie wyrzucic, nie moge tego w sobie dusic bo oszaleje, wstawiam opis porodu dziewczyny przed polecam nie czytac
Mimo wszystko przeczytałam Zakończenie - cudne Ja już chcę urodzić

Stary 2012-07-23, 21:58   #1289
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no to leze pod kroplowka z fenoterolu... Franio zaczal pchac sie na swiat... skurcy dostalam podczas badan. akurat znajomy orynator byl przy przjeciu i owiedzial ze jeszcze przez tydzien go przyttzymaja a potem niewiadomo...ehh yroche inaczej sobie to wobrazalam :-(
oj biedna niech potrzymają tam Frania ile trzeba

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja się właśnie boję niespodzianki . I w sumie wolałabym zrobic sobie sama lewatywę niż zeby ktoś mi ją robił. Ale z drugiej strony żeby mi drugiej nie zrobili w szpitalu
ta lewatywa wcale nie jest taka zła, mi robili w szpitalu i naprawdę się cieszę, że ją miałam
poza tym podobno te szpitalne są bardziej skuteczne niż te domowe

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:00   #1290
Linka25
Zakorzenienie

Anna trzyma się kochana! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości