|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
My stosowaliśmy na dwór na buźkę właśnie, ale córeczka urodziła się pod koniec października i krem służył raczej jako ochrona przed wiatrem, czynnikami zewnętrznymi niż przed słońcem. Faktor 4 to bardzo malo więc na słońce sie nie nadaje, ale noworodki raczej osłania się od słońca niż stosuje kremy z filtrem.
Cytat:
![]() Z tymi uszami to nie zawsze tak jest. Mi się często zatykają jak latam, nie tylko przy starcie i lądowaniu. A i tak latam tylko na krótkich trasach. ![]() Sojka brzuszek masz jak w piątym miesiącu najwyżej. Chudzinka z Ciebie.
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Po pierwsze - dobry, ziołowy szampon to podstawa. (Ja używam albo Radical albo Joanny z rzepą albo tego żelu 2w1 Babydream niebieskiego) Po drugie - fajna odżywka. Moje ostatnie odkrycie to Alterra z granatem z Rossmana. Za 9 zł. Piękny skład - dużo olejów. Po trzecie - olej kokosowy! Olejuję (ale śmieszne słowo No i po czwarte - używam od czasu do czasu maski Wax do włosów osłabionych. Przed ciążą łykałam takie tabletki drożdże plus pokrzywa i skrzyp. Też się super sprawowało. I wcierałam na wypadające włosy (i na szybszy przyrost) taki lotion Seboradin (czerwony) - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html Starcza mi na prawie rok. Ale teraz w ciąży to przestały mi wypadać już w ogóle... I rosną tak szybciutko. Pewnie po ciąży wszystkie wylecą, znając życie
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
U nas gorąco
teraz szykuje obiadek i jedzieemy do mamy .co do kremu,moj synek go uzywa i piekniee nawilza ,nie wysusza mu skory. Widocznie dobre proporcje ma tego cynku dobrane. Sojka piękna Ty
|
|
|
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Sojka fiu fiu
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
Sojka wyglądasz rewelacyjnie
|
|
|
|
#1538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też sobie zamierzam przyciemnic w sierpniu włoski, bo naturalnie jestem "ciemna" i chyba lepiej się w takich czuję. Cytat:
W ogóle ostatnio myję metodą omo włosy. Teraz w ciąży też mi błyskawicznie rosną i zgęstniały. |
|||
|
|
|
#1540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja to teraz wieloryb jestem... jutro bede miała skończone 31 tyg... wielki dzień coraz blizej boicie się? bo ja tylko troszeczkę, wiem , że muszę to jakoś przeżyć i że będzxie bolało, ale wszystko est do przeżycia;-)
|
|
#1541 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
ja już po glukozie... strasznie było, dużo gorzej niż z 50 g, które robiłam ostatnim razem. poprzednio za pozwoleniem lekarza wkropiłam sobie trochę cytryny, i nawet niezłe to było, ale teraz wypiłam bez niczego... oczywiście zaraz po powrocie do domu wszystko zwróciłam, w przychodni odliczałam tylko minuty, gdy będę mogła to zrobić... nigdy więcej... jutro wyniki, ciekawe czy to jednak cukrzyca ![]() Cytat:
na czczo do 100, po 1 h - do 180 po 2 h- do 140 wyniki poniżej tych są według niego prawidłowe. gdy będą wyższe lub równe mam dzwonić, by ustalić odpowiednią dietę. czekam więc niecierpliwie do jutra ![]() Cytat:
akurat mam stołek barowy, który idealnie mi pasuje do deski ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- u mnie znowu na odwrót przed ciążą włosy i paznokcie rosły jak szalone a teraz to chyba w miejscu stoją
|
|||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
aga u mnie też stoją w miejscu...
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
gda ok może i tak ale z doswiadczenia dla mnie lepiej z wiekszym dzieckiem. z Zuzką latałam od maleńkiego więc mam porównanie i wolę latać teraz
z młodym byśmy szybciej lecieli na wakacje ale akurat wypada tak a nie inaczej no i doipiero na wielkanoc i myślę że wtedy to już takiej wielkiej walizki dla niego nie bede potrzebowac bo bedzie wiekszy Sojka OMG ja bym tak chciala wygladac nie bedac w ciazy Zielona dziewczyny przez was można nabawić sie kompelksów Moi pojechali po piasek do pisakownicy bo Zuzka cały porozszypywała i teraz nie ma sie w czym bawić. ja już zdycham po całym dniu kregosłup wysiada. Brzuch mnie nie boli całe szczescie
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga no właśnie też się zdziwiłam, dlaczego na kartce było przy tym wyniku po godzinie, jako norma podane że do 140 a wszędzie gdzie w necie czytam to ma być do 180, a w drugiej kratce gdzie miałam po 2 godzeniach wynik 105 obok napisane było ze od 140-199 nietolerancja. Dzisiaj dla ciekawości mierze cukier i notuje co jem, rano po dwóch kromkach pełnoziarnistego chleba z szynka i pomidorem miałam po dwóch godzinach wynik 65 (w miedzy czasie maraton z córką do centrum kultury) po tym jak zmierzyłam zjadłam 7 pierogów ruskich podsmażonych na oliwie i zrobiłam po godzinie mierzenie cukru: 69 kurcze gdzie tu cukrzyca jak wyniki normalne.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-07-24 o 16:00 |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w międzyczasie poczytałam jeszcze co nieco i właśnie już jestem spokojniesza, bo będą wiedzieć jakie leki podać
|
|
|
#1546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-a mi teraz w ciazy bardzo sie poprawily i paznokcie i wlosy.Wlosy ciut bardziej sie przetlusczaja ale myje i tak raz na dwa dni,zadko codziennie wiec spoko Poprasowalam wczoraj wszystkie pranie dla bliniaczek,jestem happy!I mam kolejna porcje fotek z sesjii,to jest najlepsze.... |
|||
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Kamilka od wczoraj mnie kopie w nowych rejonach, tzn nad pępkiem i chyba wczoraj miała czkawkę, bo czułam takie rytmiczne lekkie ruchy na dole brzucha i wygląda na to, że główkę ma na dole, musiała się obrócić już tak jak trzeba do porodu .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-07-24 o 16:26 |
|
|
|
|
#1548 |
|
Konto usunięte
|
szczerze mówiąc to sie troche denerwuje.jestem troche takim dzikusem i nie lubie oficjalnych uroczystosci ale jakoś przeżyje.na szczescie moja mama sie wszystkim zajeła więc własciwie nie miałam nic do roboty.przykro mi tylko bo matka tżta w ogóle sie nie zainteresowała i nawet nie zapytała mojej mamy czy jej w czymś nie pomóc.także dziwna sytuacja no ale co zrobić...głupie babsko i tyle
muminek śliczne zdjecie |
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I tez coś mnie żebra bolą od paru dni, chyba mi się rozeszły, bo staniki musiałam przepiąć na luźniejszą haftkę .
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 50 miałam 154 dlatego lekarz kazał mi powtórzyć badanie, tym razem 75 g... a przez te niecałe dwa tygodnie miałam się w niczym nie ograniczać i jeść normalnie by nie zafałszować wyniku. a Ty czekałaś do powtórzenia badania czy od razu zalecono Ci dietę? Bafi, nie wiem czy o tym wiesz, ale może ta informacja Ciebie lub inne dziewczyny zainteresuje jeśli wykryto u Ciebie cukrzyce ciążową i powinnaś kontrolować cukier poprzez jego codzienne mierzenie to wystarczy, że ginekolog lub lekarz rodzinny wypisze Ci odpowiednie zaświadczenie i glukometr dostaniesz za darmo. wiem o tym, bo chciałam go sobie kupić ale pani w aptece poinformowała mnie, żebym poczekała na wyniki badań, bo jeśli faktycznie mam problemy z cukrem to taki glukometr należy ni się bezpłatnie muszę tylko przynieść odpowiednie zaświadczenie od lekarza.
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pytała o moje sprawdzone miejsce na Słowacji to liptowski mikulasz jest a dokładnie ta kwatera proszę
http://www.privatvladimir.sk/pl/index_pl.html
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35487250]szczerze mówiąc to sie troche denerwuje.jestem troche takim dzikusem i nie lubie oficjalnych uroczystosci ale jakoś przeżyje.na szczescie moja mama sie wszystkim zajeła więc własciwie nie miałam nic do roboty.przykro mi tylko bo matka tżta w ogóle sie nie zainteresowała i nawet nie zapytała mojej mamy czy jej w czymś nie pomóc.także dziwna sytuacja no ale co zrobić...głupie babsko i tyle
muminek śliczne zdjecie[/QUOTE] ja tez nie lubie ale na pewno bedzie fajnie mysl o tz i dzidzi i ciesz sie tym dniem ja sie zbieram do szkoly rodzenia, dzis mmay pierwsze zajecia, mam nadzieje, że było warto
|
|
|
|
#1553 |
|
Konto usunięte
|
to zdaj koniecznie relacje jak wrócisz bo jestem ciekawa tej koali
|
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za zbieg okoliczności ![]() a to moja sprawdzona kwatera ![]() http://www.privateden.com/ Konczita, kojarzę "Twój domek. moja siostra w nim niejednokrotnie wynajmowała pokój z tego co pamiętam to on leży raczej że tak powiem w centrum wioski, bo mój raczej na obrzeżu
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki pomocy
W sobotę idziemy na wesele do męża kuzynki. I okazuje się, że przylatuje męża chrześniaczka. Ma jakieś 11 lat i mąż jej 6 lat nie widział bo na stałe mieszka w USA. W między czasie miała komunię, ale nie był ani zaproszony, ani zawiadomiony z racji odległości. I teraz myślimy co by jej tu kupić. Może macie jakieś pomysły. Może byc to coś droższego. Mąż o Pandorze myślał, ale w USA może to być już przeżytek - nie mam pojęcia. ![]() I odpadają wszelkie krzyżyki bo mąż ateista i powiedział, że nie kupi. |
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Katiem, moja koleżanka sprezentowała ostatnio chrześnicy Lilou, znasz? Duży wybór zawieszek + do wyboru bransoletki, sznureczki itd, a najfajniejsze jest to że można coś wygrawerować. Tak więc jest to Pandora małego kalibru
Miałam dziś wizytę... Wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta. Zosia jest dalej Zosią, waży 1200 g ale... nadal jest główką do góry mam nadzieję że fiknie niedługo bo nie chcę mieć cesarki ;( dodatkowo ponoć duża jak na swoje 28+3 dni. I zapomniałam poprosić o receptę na Euthyrox |
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam o Lilou. A to normalnie w sklepach jest? czy w internecie? super, ze wizyta udana Mój się odwrócił miedzy 31 a 34 tygodniem wiec ze spokojem |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś miałam męczący dzień, bo wpadłam na pomysł pojechać z siostrą na zakupy do Centrum Handlowego i już więcej tego nie zrobię, bo w taką pogodę to już nie dla mnie te wyczyny. No ale zakupiłam sobie koszule do karmienia z Mothercare na przecenie, więc kolejny zakup mi odpadł z listy. Namierzyłam się też staników, ale jakieś takie niepasujące były z tańszych a najlepiej mi pasowały z Triumpha, za to cenowo odpadały bo za sztukę grubo ponad 100 zł, muszę się do outletu wybrać, bo tam kupiłam jeden stanik do karmienia za 30 zł, ale już za mały się zrobił i teraz pewnie by trzeba było się zaopatrzyć w dwa rozmiary większy. Po tych zakupach mocno się zastanawiam, czy jest sens żebyśmy jechali na to wesele 18 sierpnia, bo jak ja teraz już się ledwo kulam, to co dopiero pod koniec 8 miesiąca? i to jeszcze trzeba tam dojechać prawie 200 km, oj muszę przemyśleć sprawę z mężulem. Aga ja właśnie sama też się boję, żeby nie zaszkodzić niuni, więc chyba się odezwę do tej mojej położnej, z którą mam podpisaną umowę na poród i może ona mi coś podpowie. |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.lilou.pl/pl/salony Czyli jest jeszcze nadzieja na fiknięcie
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
receptę według mnie powinien wypisać. Nie martw się, mała na pewno jeszcze się obróci, ze spokojem, ma czas ![]() Mój Jaś w 27 tyg miał 1200g i jakoś mi lekarz nie powiedział, że jest za duży tylko że mam się cieszyć, że tak pięknie przybiera
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

teraz dostałam leki i co dalej zobaczymy potem
teraz szykuje obiadek i jedzieemy do mamy

przed ciążą włosy i paznokcie rosły jak szalone a teraz to chyba w miejscu stoją 

ja bym tak chciala wygladac nie bedac w ciazy
. I tez coś mnie żebra bolą od paru dni, chyba mi się rozeszły, bo staniki musiałam przepiąć na luźniejszą haftkę .