|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed chwila myślałam ze urodze....
już mi coraz ciężej, nie mogę sobie miejsca znaleźć żeby usiąść, leżeć, spać.....
|
#1503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak często opryszczki, że nie ma co ich kupować na sztuki.Cytat:
Czy dobrze, kojarzę, że Twój mąż to raczej do wysokich należy? Może Mały go goni? ![]() Cytat:
No, ale z tego co piszesz to na wypoczynku u rodziców sobie to odbijesz Zazdraszczam zimnego piwka w upalny dzień ![]() Jestem w szoku, że to minęły już 3 tygodnie. Wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Nabrałam weny i ugotowałam obiad na jutro Amelka buszuje w brzuszku, nie chce się rodzić więc idę spać.Dobrej nocy, laski |
|||
|
|
|
#1504 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tyle dobrego, że Franio już duży, więc nic mu na pewno nie grozi, ale rozumiem, że taka nagła i niespodziewana akcja porodowa może zaniepokoić Cytat:
Nawet, gdyby tak było, to "świecę przykładem", że wszystko się dobrze kończy, po prostu dzieciątko rodzi się drobniejsze, a potem nadrabia - ale tego nie ma na razie co zakładać. Trzymam kciuki, by wynik wynikał z błędu maszyny ![]() Cytat:
![]() a z ubrankami ładnie, kawał chłopa! ![]() my wciąż nosimy 5o (ekonomicznie na razie bardzo) Dopsz, nadrabiam dalej
|
|||||
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
eninka każdej z nas ciężko. Wystarczy poczytać poranne posty, kto jak spał i ile spał. Nie napawa to optymizmem, ale sprawia po części, że wiemy, że to normalne bo każda z nas tak ma. Lepiej to już chyba nie będzie. ..
Ja przez cały czas żyję nadzieją, że jak urodzę będzie mi lepiej... choć wiem, że to nie jest tak do końca. W końcu jak dziewczynom porodziły się dzieci to zaczęły się inne problemy. Ale na to też mam wytłumaczenie, że jak jest Maluszek na świecie to Twoje dolegliwości będą musiały zejść na II plan bo najważniejszą rolę odgrywa tu dziecię. Chyba tylko inaczej się ma sprawa z poranionymi brodawkami, ale tutaj chyba też nie chodzi o ból mamy tylko o kłopoty z karmieniem. A tak w ogóle to chciałam Wam polecić film: Bóg zemsty z Nicolasem Cagem - fajny thriller. |
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko chciałąm dać znać że jeszcze nie urodziłam i jutro jadę na wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki
![]() Lece spać. Dobranoc
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, odnośnie krwawienia - ja po wyjsciu ze szpitala miałam plamienia, ale jak się przeforsowałam, czyli coś np. dzwigałam, to miałam niezle krwawienia! Więc się zdarzają mi nawet do dziś, a to juz 21 dni po. Dzisiaj się dowiedziałam, że jak w czasie połogu będe się forsować, to może mi się macica na stałe obniżyć, a za nią pochwa i coś tam pozniekształcac, więc trzeba uważać.
Madragorka, wypoczynek u rodziców to jest to, zimne piwko w ogrodzie to też super sprawa! Czekałam na to tyle miesięcy Szkoda tylko, że trzeba się diety trzymać i nie można się obezreć byle czym ;(
|
|
|
|
#1509 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na ogół mi się to robi, jak się zbliża pora karmienia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie spojrzałam na zegarek - mija równo miesiąc od chwili, jak zaczęłam rodzić Zosię (jakoś o tej porze zaczęły mi się parte) |
|||
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobranoc! Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-25 o 00:21 |
|
|
|
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Mamuśki i
Cytat:
![]() Cytat:
za 700g! Cytat:
Coś leci, więc teraz walczę o przywrócenie laktacji. Oby się udało. Zupełnie z mm już nie zrezygnuję, ale chciałabym też karmić piersią. ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Oczywiście przez te kilka dni też ją przystawiałam, ale niestety nie przed każdym karmieniem. Teraz w nocy dam sobie spokój, ale w dzień muszę się pomęczyć. Dodam, że po takich próbach ssania Róża jest bardziej głodna i muszę jej dawać dodatkową porcję mm. ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Na razie dokupiłam Pampersy. Cytat:
Już wolałam przystawić małego ssaczka. Ilości karmień nie liczyłam, ale chyba ok. 10. Z mm jest podobnie. Muszę przygotować mleko, więc na dzisiaj koniec nadrabiania. ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
, więc spodnie sprzed ciąży i tak mogą być o rozmiar lub dwa za małe. Jeszcze tego nie sprawdzałam. A piersi - różnie. W dniu nawału były gigantyczne, ale później większe o rozmiar lub dwa. Raczej o jeden. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-07-25 o 02:17 |
|||||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale! Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala;-( takze mam bolesny falstarcik
|
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, tak, jest 4 a ja dalej nie śpię Zobaczcie: http://bebzol.com/pl/Usypianie-dziecka.80859.html Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-25 o 04:13 |
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ciekawa jestem czy coś Ci podadzą na rozwój akcji czy zostawią na pastwę....?
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Sama jestem ciekawa;-( stekam tylko na tym lozku nie wiem co ze soba zrobic
|
|
|
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
A nie możesz być bardziej aktywna? Może ruch by coś złagodził?
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za postępy. Oby Janek szybko zechciał wyjść. Jestem myślami z Tobą. Mam nadzieję, że trafi się ktoś, kto pomoże. A rozumiem, że położna nie chce/nie może wykonać masażu szyjki? A może Ty nie chcesz się zgodzić? Wiem, że boli (niestety nie potrafię sobie tego wyobrazić, wybacz) ale może ruchy okrężne na piłce bądź coś podobnego by pomogło. Każdej z nas o tym na sr mówili. Przepraszam, że tak się może wymądrzam ale nie wiem czy będąc w takim bólu pamięta się o takich rzeczach...
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrazenie ze do wizyty lekarskiej to nikt sie nie podejmie dzialan, bo lekarz dyzurny jakis nierozmowny byl
|
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Noo a Ty czemu nie spisz?
|
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
2 dni pod rząd spałam to teraz będzie tydzień bezsenności
Najważniejsze dla mnie to, że się lepiej czuję czyli przeziębienie chyba odpuszcza ale zobaczymy co będzie dalej... ![]() zbiera mnie spanie... Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-25 o 05:58 |
|
|
|
#1524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie zrobią Ci masaż albo przebiją pęcherz i pójdzie szybkoU mnie sie wszystko wyciszyło
|
||
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Red to fajnie ze przeziebienie ustepuje
![]() Linzey moze sie rozkreci! U mnie bole co 5 minut, wylecialo mi sporo sluzu z nitkami krwi, szok ze jeszcze |
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia kochana, oby szybko poszlo
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

efekt końcowy na pewno zobaczycie 
Mam tak często opryszczki, że nie ma co ich kupować na sztuki.

też jeszcze krwawicie?
a ja jestem cala napuchnieta...aca i moze jest owiniety raz pepowina :-( beda sprawdzac co rusz, jak sie poywierdzi to cc
Z tym moim ginem jakoś się dogadać nie idzie, wyciągnięcie od niego konkretnej informacji graniczy z cudem, najpierw zaczął mówić że ta waga jest za niska i nie jest dobrze, a potem jak zaczęłam panikować to powiedział, że to nic takiego
powiedział, że wg niego przenoszę przynajmniej tydzień. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za 700g!