|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
ja sushi też lubię
i brakuje mi tego teraz trochę ![]() a ćwiczenia, jest tego pełno w necie |
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie są to jakieś wielkie wyczyny, zwykłe ćwiczenia rozciągające, czasem puszczam filmiki z you tuba z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży np. ja natrafiłam na takie: http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related tam są chyba tego 4 części, jest też masa innych. Ja ostatnio też dużo chodzę z wykorzystaniem kijków do nordic walking, razem z mężem robimy taką wieczorną przechadzkę.
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tak wymęczona codziennie po pracy, że nikt by mnie teraz nie zmusił do jakichkolwiek ćwiczeń
|
#3214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie mówiła, że aż tak koniecznie, ale, że dobrze było przybrać do 50 i to bez problemu, no ale ja ją też uprzedziłam, że z przybieraniem na wadze to u mnie zawsze kiepsko było, więc u mnie to nie tak, że zjem dużo i nagle waga skacze. Aczkolwiek morfologia jednak nie wyszła najlepiej. Wczoraj Wam pisałam, że się cieszę, bo wynik dobry, no ale to mąż się pomylił jak mi przez telefon mówił, bo on nie bardzo chyba wiedział co te skróty oznaczały. A jak zobaczyłam potem wynik w domu, to zobaczyłam, że od ostatniego razu się pogorszył, krwinki czerwone nieznacznie poniżej normy, hemoglobina też, ogólnie ciągnie ku dołowi:/ choć nie mam sobie nic do zarzucenia, dobrze się prowadzę, jem i piję dużo, nie przemęczam się odpoczywam, także nie wiem czemu to tak wychodzi. No ale na szczęście dziś mam wizytę, idę na 14, więc jestem spokojna. Także zamieszczę Wam zdjęcia dzidziusia wieczorkiem
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy narzekacie, że musicie skracać spodnie, a ja muszę dobrze szukać żeby nie były za krótkie
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Absolutnie nie wolno Ci tak myśleć, jesteś w ciąży, to piękny stan i codziennie sobie to musisz powtarzać, że z dnia na dzień jesteś coraz piękniejsza w środku i na zewnątrz. Mam nadzieje, że to kwestia chwilowego myślenia i zwalamy to na hormony![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
#3217 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Znów mi zjadło posta Wczoraj mialam atak paniki z powodu ,,dziwnego" śluzu od 2 dni i pojechałam do lekarza do poradni ,,K" (mój gin na urlopie). Istna komuna. Lekarz gburowaty i niedelikatny, ale najważniejsze, że mnie zbadał, zrobił usg i jest ok. Nawet mi nie pokazał dzidzi na monitorze, a wydrukowane jej zdjęcie schował do swoich papierów Cytat:
Przed ciążą małe 75 b, a po 75 c, jędrne i tak już zostało, z tym ze ja karmiłam tylko 2 m-ce. Brzuch zawsze miałam płaski, wrócił do formy, ale skóra na nim nie jest już tak jędrna, jednak troszkę się rozciągnęła. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po urodzeniu na pewno wezmę się za sport, ale to ze spokojem, na razie o tym nie rozmyślam.Można spray Tantum Verde, albo domowe sposoby: woda z solą, szałwia. |
||||
|
|
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
Ja sushi też nigdy jeszcze nie próbowałam. Możliwe, że bardzo by mi posmakowało, ale ja ogólnie jestem strachliwa w próbowaniu nowego jedzenia
Ahh chciałam nad morze dziś pojechać, na półwysep, albo do sopotu chociaż. Nogi pomoczyć, trochę je może opalić ale we łbie mi niedobrze Powinnam się czymś zająć, bo jak tak będę się użalać, to wyląduję w łóżku zaraz na resztę dnia
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do pracy na 7 a dojeżdżam 40km. Staram sie kłaść przed 22 ale np w tym tygodniu mój Tż ma druga zmianę, wraca o północy i mnie budzi bo albo tylko pogada albo by się seksił
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak miałam chore gardło to dostałam od lekarki tantum verde do psikania na gardło.
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz mam piłeczkę ale to dzięki Maleństwu
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
hej kobitki, ja niedawno wstałam, ale juz jestem po śniadanku i mam zamiar cały dzień się lenić a co mi tam ![]() AaAA i wczoraj chyba wreszcie poczułam małego tuptusia ![]() miłego dnia
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, ja mam takie dziwne przeczucie, że urodzę końcem grudnia ...
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sushi tez nigdy nie jadłam, zresztą mięsa surowego nie tykam. Wogóle dużo rzeczy jest na liście: nie lubię; i próbowac też się boję. Np owoce morza, mój Tż uwielbia, ja probowałam ale bez szału.
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie głowa boli od kilku dni, nawet małą kawę jak wypiję to nie przechodzi
Jadę dziś d moich rodziców, więc nie piszcie za dużo :p Jeszcze tydzień do wizyty |
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do pracy mam ok 23 min na nogach Gdy mieszkałam z rodzicami - 15 minut.Ale za to nieraz ochodze się w trakcie pracy jak głupia 2-3 godziny
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heheh fajnie ) Moja siostrzenica przyłożyla dziś rękę do brzuszka i czuła dzidzie ) mówi ; ale fajnie się odbija hehe ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
ale nie wiem, jest możliwe że przełoże ją na poniedziałek bo tż urlop bierze i nie wiem jak gdzieś wyjedziemy to muszę ją przesunąć, ale to małe szanse w sumie.. A może weź apap?? mnie raz tak bolała głowa... że musiałam apap wziąć przeszlo, nie do końca ale prawie.. ;p
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
"Dokąd idą psy gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba. Ja proszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuje z anielskich chórów tudzież innych nagród nieboskłonu. W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy." grrr pobeczałam się - te hormony !!!! |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
ale z tego, co pamiętam toś Ty nie zwierzolub
|
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) mi się to skojarzyło. Świetna książka, chociaż wg niektórych za długo się rozkręca.
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
hope01
Byłaś w końcu z Tż w USC? co żeście wymyślili ?
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki jest oryginalny tytuł. Mam ochotę na niebieski ser pleśniowy, ale jest zakazany... Buuu, może kupię sobie serek topiony o smaku sera pleśniowego. Zaraz jadę po wyniki badań wczorajszych... Mam nadzieję, że przeszłam toxo dawno temu. A jutro USG. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-25 o 11:41 |
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi chętnie bym się do Ciebie wprowadziła teraz, nie dość ze umie gotować to jeszcze mistrz sushi
![]() ![]() ![]() To w takim razie ja teraz zaczynam też więcej rozmawiać z brzucholkiem, i będę mu włączać muzykę, to może wkońcu da znak jakiś mamusi. Ostatnio czułam coś tak jakbym miała mały wiatraczek w brzuchu, może to już dzidziol ![]() Dzisiaj właśnie skończyliśmy 14 tygodni Znowu obudziło mnie słoneczko zaglądające do okna,moze tez pojde sie poopalac bo przez ostatnie dni wyszlam na chwile na słonce i nawet sie nie spodziewalam ze słońce tak bierze i opalilam sie w kratke i wyklądam jak laciata krowa Idę budzic mężą bo jeszcze śpi gałgan a tu żonka na śniadanie czeka ![]() Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe byliśmy, ale jesteśmy na etapie ustalania daty
więc czekam jeszcze czy mu to wpadnie do głowy ![]() a 01.08 idziemy spróbować na mieszkaniu Cytat:
ale wzięłam kawałek do buzi ; bleee nie mam ochoty teraz na takie rzeczy ![]() książka fajna?
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: daliscie się przekonać?
![]() W którym miejscu będziecie mieszkać?
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Hm.. myślę, że bardziej to ja chcę pokazać, że nikt mi nie powie że nam się nie uda, a tak na poważnie to jest jeden duuuży argument, który nas do tego skłonił: mój ☠☠☠☠☠☠☠nięty teść zanim zostawił rodzinę wziął duuuży kredyt pod zastaw domu... Generalnie, to nie wiadomo kiedy mogłoby być pismo, że trzeba się wynieść... same rozumiecie... więc w sumie mój ojciec też chciał nas w ten sposób zabezpieczyć... Mówiłam teściowej żeby się nie dała tylko pisała, gdzie może, że nie jest odpowiedzialna za ten kredyt, ale że mu poręczyła, to już nadzieję straciła, że się nie da nic zrobić
na Szujskiego |
|
|
|
#3238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, kiedy się robi ten test na krzywą cukrową z tą obrzydliwą glukozą;>? |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: Oooo wiem gdzie, ja mieszkałam na Sienkiewicza, czyli ulica obok.
Wierzby już nie lubię, znalazłam lepsze pierogi ruskie
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
jak zwykle duzo naskrobalyscie ale juz dzis mam miec komputer ponoc naprawiony takze od jutra bede na swoim wiec pewnie i czesciej ![]() co do brzucha i piersi po ciazy to brzuch mialam plaski i ladny ale piersi po karmieniu troszke oklaply i male rozstepy zostaly ale i tak nie ma co narzekac ... spodni tez musze szukac dobrych na dlugosc bo lubia byc przykrotkawe ![]() Black suknia slubna piekna szaja a w tej Twojej sukni sie zakochalam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

i brakuje mi tego teraz trochę 

a ja właśnie od rana jestem tym faktem załamana. Nie wiem co mnie tak naszło
Nie wiem skąd to się wzięło. Do tej pory się tym zupełnie nie przejmowałam
Do tego ciągle chce mi się płakać
ehhhh
i zwalamy to na hormony

Powinnam się czymś zająć, bo jak tak będę się użalać, to wyląduję w łóżku zaraz na resztę dnia
bo do pracy na 7 a dojeżdżam 40km. Staram sie kłaść przed 22 ale np w tym tygodniu mój Tż ma druga zmianę, wraca o północy i mnie budzi bo albo tylko pogada albo by się seksił
22.05.2008
14.08.2011

ale wzięłam kawałek do buzi ; bleee nie mam ochoty teraz na takie rzeczy