|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
ale widać mamusia chciała być dobrze poinformowana ![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka opowiadała jak rodziła jej siostra, jakieś 25 lat temu. No i dzidzia się urodziła, generalnie wszystko ok. Ale lekarz coś nie dosłyszał z grupą krwi i pyta jaką grupę krwi ma ojciec dziecka. Na co ta kobieta odpowiada - mąż ma grupę krwi... A lekarz przerywa słowami - proszę panią, mnie grupa krwi męża nie interesuje tylko grupa krwi ojca dziecka ![]() A z kolei koleżanka, która rodziła rok temu miała poród odbierany przez takiego mojego znajomego (koleś chodził z moim bratem do klasy w podstawówce i kojarzę go jako takiego ciapciusia, a dziś pan lekarz ginekolog-położnik). I mówi, że cały czas do niej mówił - no, mamuśka, przemy... mamuśka, jeszcze raz .... |
||
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli ogarniecie się po remontowym bałaganie, ale nie zazdroszczę tego. Ojca masz fajnego i na pewno cieszy się z wnuka ![]() A terminy to kicha... u mnie nic się nie zapowiada. Coś mi się wydaje, że nie dość, że będę przenoszona to jeszcze będą mi wywoływać No i bardzo dobrze, nie czyta się bo to nie przynosi nic dobrego (fakt, że czasami ludzie piszą mądre rzeczy, a czasami takie głupoty, że ręce i nogi opadają - lepiej się nie stresować) |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1596 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję nerwów![]() Czy po tym wszystkim dalej chcesz tam rodzić, skoro tak lekko do tego podchodzą? Cytat:
![]() Kiedyś na starym mieszkaniu mieliśmy dwudniową awarię kanalizacji, wtedy siki szły do słoika a dwójkę w pobliskim McDonaldzie ![]() Cytat:
Gratki z okazji 39 tygodnia! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to ma ponad 2 metry wzrostu i 110 kg żywej wagi (ale nie można powiedzieć, że jest gruby), więc nie jest to zbyt optymistyczna perspektywa dla dziewczynki ![]() A Wasz synuś to rzeczywiście, lepiej, żeby modelką nie został ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Można się nasłuchać dużo fajnych opowieści ![]() Dobra , spadam robić włosy, a potem do lab odebrać wyniki
|
|||
|
|
|
#1599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za szybkie rozwinięcie akcji ![]() Cześć dziewczyny, ostatnio znów nie udaje mi się być na czasie... W poniedziałek był pogrzeb mojej babci i bardzo przeżywałam to, że nie mogłam na nim być. Jeszcze wczoraj chodziłam taka trochę otępiała, a dzisiaj powiedziałam sobie "dość". Życie toczy się dalej i najlepsze co mogę zrobić, żeby uczcić pamięć o babci, to przeżyć je godnie i szczęśliwie, jak tego pragnęła. Starałam się Was podczytywać w miarę na bieżąco, ale wiele rzeczy mi umknęło. Przede wszystkim, gratuluje nowych dzieciaczków - buena, mamcia Byłyście bardzo dzielne Sama zaczynam dziś 38 tydzień, czyli jestem donoszona, tak? Miłego dnia mamusie U mnie piękna pogoda, więc pewnie w większości spędzę go na powietrzu. Niech się mały dotlenia Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-07-25 o 11:42 |
||
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
prince_polo super wieści z tymi znikającymi pryszczykami
Cytat:
Jakoś tego nie widzę... ale nie będę go wyprowadzać z błędu ![]() Zazdroszczę już tego, że posprzątane U mnie też kiedyś będzie tak ładnie jak wcześniej, a w łazience to nawet ładniej ![]() Tymi terminami to się nie ma co przejmować - w końcu tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie Choć to mnie nie pociesza...
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() U nas w końcu słońce wyszło A po południu mamy gości-tż ma dziś imieniny i znajomi przyjdą też zobaczyć Marysię![]() Ciastek-sto lat |
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wreszcie udalo mi sie zajrzec..ale nie wiem czy zdaze nadrobic moje dziecie jest nawet spokojne, ale potrzebuje uwagi trzeba caly czas do niej mowic i musi nas miec w zasiegu oka , a jak spi to spimy obie bo zazwyczaj spi dopoludnia i w nocy albo jak wychodzimy na spacerek po poludniu...ciastus wszystkiego naj naj naj kochana
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zadomowienie
|
Super, gratuluję!!!!! Najlepsze życzenia
![]() Cytat:
A pępuszek pewnie zaraz sam odpadnie Cytat:
Gratuluje donoszenia!
|
||
|
|
|
#1604 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Depoison, Wanilka gratuluję ukończenia miesiąca przez dzieciaczki ![]() ![]() Prince wszystkiego najlepszego i super, że te pryszczyki zniknęły ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Wczoraj przesyłka już przyszła popołudniu, więc dzisiaj mogłam spokojnie wyjść... Poszłam najpierw do sklepu, potem niedaleko do takiego kiosku z warzywami i owocami. Kupiłam maliny, cukinię, ogórka i dwa słoneczniki (kocham je, jestem uzależniona od nich, mogłabym siedzieć całymi dniami i tak jeść te ziarna i jeść Moje dziecię jest uparte, dzisiaj są imieniny obydwóch dziadków i urodziny jedynego brata ciotecznego, taka okazja, a on ma wszystkich w głębokim poważaniu
|
||||
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Hurrra, pospałam od 6 do 12.
![]() phdwao przepraszam, że w tak ważnym momencie zasnęłam , za szybki poródciastek spełnienia marzeń , cieszę się, że z Rozalką coraz lepiejZa kolejne tygodnie mam i ich dzieciaczków i za wizyty i ktg
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ale mialysmy no masakra. mala zasnela okolo 24 najedzona ze ho ho jak smor, po czym obudzila sie o 3 i dwie godziny wojowala
![]() jadla i walila kupsztale na zmiane ![]() Bilans: - obsrana matka -obsrany dywan - obsrany koc milo nie? ![]() zasnela o 5 snem kamiennym to dzikus maly. w nocy pare razy obdazyla mnie pieknym grymasnym usmieszkiem wiem ze to przez przypadek ale normalnie miod wlal sie na moje serce W ogole dziewczyny nei opowiadalam Wam bo nie bylo kiedy. Mieszkamy w domu dwurodzinnym my na gorze i na dole mieszkanie. Mieszkal tak przemily starszy Pan, alkoholik, ale bardzo dobry sasiad. No i w czwartek wieczorem jego syn znalazl go martego, beidyczyna sie zapil.. lezal tak 2 dni, moj tz cos podejrzewal bo sie swiatlo palilo caly czas swiecilo, ale myslelismy ze jest na bani to zapomnial zgasic a tu taka tragedia... No i teraz boimy sie kto nam sie tu wprowadzi :/ byle nie jacys mlodzi glosni bo chyba oszaleje.. tak nam dobrze tu bylo z naszym Edim... Pdhwao Normiczka trzymam kciuki ! oby poszlo latwo i szybko!!!!Ciastek sto lat!!! ja tez uzywam nakladki mam z Aventu moja mala odkad mam nawal nei chce ssac samego suta i chyba do tego doszlo przyzwyczajenie do butelki ale teraz juz 24 h jest tylko i wylacznie na moim cycy, dobrze ze chociaz przez gume chce ciagnac :P Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-07-25 o 12:19 |
|
|
|
#1607 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy wszystkim za gratulacje z okazji miesięcznicy Zosi
![]() Krótki bilans, co się zmieniło: urosła około kilograma, przybyło jej około 5 cm ![]() od kilku dni płacze prawdziwymi łzami. Położona na brzuszku coraz dłużej trzyma główkę i - co najbardziej nam się podoba - coraz baczniej śledzi ruchy i twarze /np. gdy tata się nad nią pochyla, odwraca głowę w jego stronę i śledzi jego ruchy dobre 2 minuty - tata, zafascynowany nową umiejętnością pochyla się i wstaje, robi krok w prawo i dwa w lewo itd //Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mała (chyba z okazji miesięcznicy) zasnęła jakoś koło 23:30 (ja poszłam spać godzinkę później) i obudziła się o... 6:30 Nakarmiłam, przewinęłam, wzięłam w ramiona i podrzemałyśmy sobie jeszcze do 8:30, więc pięknie ![]() Cytat:
gratulacje!! ![]() Norniczka - trzymam kciuki za wywoływanie porodu, oby poszło sprawnie! a wiesz, czy będzie wywoływany? jakim, ehem, specyfikiem? ____ Wczoraj wyrwałam się na niewielki shopping, bo już naprawdę nie mam co nosić. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i przyniosłam dzieciąteczku prezencik - ponieważ ubrań mamy zatrzęsienie, a w Zara Home były akurat przeceny, to wyrwaliśmy taką "Panią Zajączkę"
|
|||||
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje donoszenia ![]() ![]() u mnie pogoda też ok wiec również wybywam na powietrze ![]() Cytat:
oby nowi lokatorzy byli spoko
|
|
#1609 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ja się wczoraj przestraszylam bo niunia zwymitowowala mi rano
dosc duzo mleka zwrocila inie wiedzialam od czego..potem juz bylo ok,bo jadla i pila rumianek....polozna powiedziala, ze to niby dobrze bo oczyscila sobie po porodzie troszke organizm..kazala mi tylko ja dopajac zeby sie nie odwodnila...Dziewczynki czy wasze dzieciaczki tez tak strasznie sie preza przy robieniu kupki\??? moja czasem to az prawie placze lekarz mowil ze to niby normalne i mam sie niemartwic, alejak na nia patrze to az mnie serce sciska momentami...Ktoras z was pytala sie opieluchy DADA, tz przed wczoraj kupil na probe i mimo, ze mam zapas pampersow uzywam w domu dady i jestem zadowolona jak na razie ![]() Cytat:
oby tak dalej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do kupek moja tez robi czesciej takie rzadsze
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlaśnie jestem po wizycie na ktg na inflanckiej i jestem zadowolona - zrobili badanie, potem od razu lekarz je obejrzał i kazał się zapisać na piątek, co bez problemu się udało![]() Powiedział, że do 30. "czekamy na luzie". Coś czuję, że urodzę w sierpniu ![]() Okazało się, ze na inflancką jedzie się od nas tylko o 10 minut dłużej niż ma madalińskiego więc wybieram inflancką
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-07-25 o 13:25 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oczywiście gratuluję nowych umiejętności ![]() moja teraz ma jakiś etap wgapiania się jak jej się coś spodoba, a w szczególności upodobała sobie czarno-biały obraz w salonie i czarną półkę nad przewijakiem co do wysypiania się, to ja się generalnie wysypiam, bo takie scenariusze spania mamy cały czas ![]() no ja wczoraj pojadłam tej pizzy i póki co nie wygląda, żeby szkodziła. Mała wali kupsztale aż miło, a po jedzeniu od razu zasypia (a wczorajszy dzień miałyśmy koszmarny, non stop na rękach chciała być, inaczej nie było spania )świetny ten królik!
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
apeluje do wszystkich lipcowych dzieci zeby sie ruszyly, bo pewne sierpniowe dzieci was przegonia
![]() nie jestem w stane nadrabiac na biezaco ale gratuluje rozpoczetych miesiecy przez dzieciaczki! ale ten czas leci! Prince swietne wiesci Rozalci oby tak dalej! Karolina koniecznie zrob Usg gdzie,indziej! Agunia- tak do poniedzialku i jak akcja sie nie rozwinie to bedziemy myslec o rozwiazaniu. ogolnie jestem pod bardzo dobra opieka, wszyytkie badania praktycznie mam codIennie, ale dzisaj pasy od ktg tak mi uciskaly ze wywolaly skurcze do 50
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-07-25 o 13:42 |
|
|
|
#1614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki i wszystko ok. Kupiłam jabłka i śliwki na kompot
![]() Telefon od mamy zaliczony - już wie, że nie rodzę. Następny jutro ![]() Natomiast mój brat już liczy na pępkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może inna mamusia będzie dzisiaj rodzić i będziesz miała z kim pisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obserwowanie postępów własnego dziecka musi być bardzo przyjemne Ad 2. Pewnie tak, ale jednak dieta mi by nie zaszkodziła. Jednak trochę kilogramów odłożyło mi się na udziorach - nigdy nie miałam takich wielkich nóg ![]() ad 3. Zajączkowa śliczna - i nie różowa Może prze Jak urodzi to się pochwali
|
||||
|
|
|
#1615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale miałaś wyprawę Ja dziś ugotowałam leczo i się zmęczyłam jakbym przekopała ogródek (taki wielkości 3 arów). Teraz pojadłam leczo i leżę A do tego pogoda do Cytat:
![]() No to oby nowi współlokatorzy okazali się równie mało absorbujący "kciuki:Cytat:
za postępy małej Zosi ![]() A pani Zajączek urocza
|
|||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że masz dobrą opiekę ![]() Balbinka myślę, że dobrze zrobiłaś zmieniając szpital - zresztą od razu widać zmianę podejścia. Będziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że masz taką dobrą opiekę |
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam się z Nadią po tej stronie brzuszka .Chciałam podziękować za wszystkie gratulacje i miłę słowa Oraz pogratulować Mamce i Vestis . Bo chyba nikt więcej się nie rozpakował? Pewnie przez to, że się wpakowałam w kolejkę .Oczywiście nie dam rady Was nadrobić. Wczoraj nawet zaczęłam, ale się nie da. Mała jest cudna, podobna do swojej starszej siostry . Ja w stanie fizycznym dobrym, ale psychicznie dopadł mnie babyblues. Często ryczę i głupia jestem w ogóle Mam wielkie bolące cyce, już zapomniałam, że one tak właśnie będą wyglądać. Ciągną mnie szwy i już nie mogę doczekać się aż przyjdzie położna i mi je ściągnie. Poród opiszę innym razem... |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka i bardzo dobrze, że zdecydowałaś się zmienić szpital
Cytat:
![]() Witajcie z powrotem, mam nadzieję, że u małej to nie kolka ![]() A babyblues minie, ja też to przechodziłam
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że jesteście w domu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

widzę że z dzieciaczkami czy bez każda ma przerwy w nocnym spaniu
ale to zleciało!

jestem sfrustrowana... Mam upławy ale zwyczajne, przejrzyste więc podejrzewam że to nei związane z porodem... Dziś jadę na to pierdzielone KTG to zapytam w szpitalu kiedy mam się stawiać na wywołanie. Co za lipa
współczuję nerwów

Moje dziecię jest uparte, dzisiaj są imieniny obydwóch dziadków i urodziny jedynego brata ciotecznego, taka okazja, a on ma wszystkich w głębokim poważaniu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)