|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
no właśnie i jak tak sobie odciągniesz to mleczko i wyjdziesz z nim na dwór na upał to ono nie skiśnie??ile jest zdatne do spożycia??
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik ja raczej zdecyduje się na osobne szczepionki, nie na skojarzoną, jednak boję się powikłań neurologicznych, a ta szczepionka niesie za sobą ich zwiększone ryzyko. Koleżance, która rodziła pól roku temu w szpitalu lekarze odradzali tą skojarzoną.
Na pneumokoki szczepię, bo w naszym przypadku mamy to szczepienie obowiązkowe (niska masa urodzeniowa) i szczęśliwie darmowe. Na rotawirusy nie szczepię, zbyt wiele słyszę opinii lekarzy siedzących w temacie, że nie warto Co do spacerków nie pomogę, bo moja głównie podczas nich śpi
|
#1653 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc to jest dobra waga. On uważa, że powinien zrzucić 3-4 kg Dla mnie to absolutnie nie ma znaczenia ale skoro chce się ze mną "łączyć w bólu" odchudzania... nie będę protestować ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Dziewczyny, ale ze mnie suseł. Padłam o 14.30 na laptopem, nawet nie wiem kiedy zasnęłam, a wstałam ok. 16.20 Ale mi się dobrze spało ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja teraz się nie ograniczam więc taka dietka to nawet by była wskazana ![]() Cytat:
Ja 200m od domu mam basen i siłownie dla kobiet. Miałam plan w ciąży chodzić na basen to ze względu na ciągłe infekcje lekarz powiedział żebym sobie wybiła to z głowy. Mam nadzieję, że jak już będę mogła to skorzystam z tego ![]() A obrazem dobry - ja chyba taką właśnie mam minę jak mnie drapie mąż po pleckach ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
za pierwszy miesiącCytat:
za wizytę. Oby same dobre wiadomości, np. że rodzisz ![]() Cytat:
za wizytę. Oby gin się dopatrzył dobrych wiadomości
|
|||||||
|
|
|
#1654 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Jestem po ktg. Wkurzyłam się, bo mój gin mówił, że jak odejdą mi wody to mam włożyć ręcznik między nogi i czekać na karetkę - nie jechać prywatnym samochodem (ze względu na odległość do szpitala ponad 50km) a na ip powiedzieli mi, że karetka nie zawiezie mnie do Bydgoszczy i będę musiała sobie poradzić sama
. Bądź tu mądry i pisz wiersze... Rozmawiałam z kierowniczką pogotowia i ona właśnie poinformowała mnie, że na pogotowie nie mam co liczyć. Gin (zastępca ordynatora) co innego i oni co innego mówią... Chyba będę musiała sobie zorganizować transport do szpitala...Na ktg wyszło jak zawsze parę skurczów (dziś nie były silne, w granicy 80-90), potem zbadał mnie lekarz. Mój gin jest na urlopie, więc badał mnie inny - bolało mnie, najpierw włożył mi wziernik a potem ściskał brzuch i badał ręką - myślałam, że się posr.am z bólu . Wnioski: szyjka rozmiękczona i rozwarcie na niecałe 2 palce... Czyli to samo co w poniedziałek. Myślę, że dotrwam do terminu z usg.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, teraz może zaczną Cię traktować po ludzku! Cytat:
dobrze, że jesteście pod stałą opieką.Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę!---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
za wizytę!
|
||||||
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby sprawa się wyjaśniła
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza i nie rodzę
Po 1. Rozwarcie na palec, szyjka zgładzona w 40 % - a jak wiemy tak małe rozwarcie może trwać bez końca. Ale nie jest źle, bo obawiałam się usłyszeć, że szyjka jeszcze w kupie. Tak to jest nadzieja. Po 2. Pierwszy raz bolało mnie badanie - dobrze, że było krótkie. Ale wyjątkowo nie przyjemne ![]() Po 3. Dostałam zwolnienie do 15.08 - bez niczego, więc w sumie nie wiem czemu wcześniej ginka mówiła, że może tylko do tp. Po 4. Moje małe dziecko wg usg waży 3600.... a ja liczyłam na malusią dziewuszkę z wagą 2800 ![]() Po 5. Mamy nowy plan na poród - mała nie chciała urodzić się wczoraj w urodziny dziadka, to może rodzić się w piątek wieczorem. Bo rodzice małża wyjeżdżają na weekend i będziemy mieć od nich spokój, szczególnie od teściowej i uwaga wymyślił to sobie małż. No poza tym pasowałoby mu to, bo akurat w sobotę miałby pępkowe
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ani na rota ani na pneumokoki szczepić nie będę, na pewno też 6w1 odpada, będe szczepić odzielnie zwracając uwagę na rodzaj szczepionki na krztusiec tzn szczepionką zawierającą bezkomórkowego krztuśca (zawierają wyodrębnione elementy bakterii (antygeny) - krztusiec acelularny), inna opcja to szczepionka pełnokomorkowa (zawierają całe komórki pałeczek krztuśca) Dla tych mniej w temacie - Skuteczność szczepionek bezkomórkowych jest zbliżona do skuteczności szczepionek pełnokomórkowych, przy czym są one od nich bezpieczniejsze. Szczepionki bezkomórkowe powodują dwa razy mniej niepożądanych odczynów poszczepiennych i wielokrotnie mniej ciężkich lub poważnych. a najchętniej to odroczyłabym szczepienia na kilka miesięcy na spacerkach nasz maluch śpi, może zabieraj go w porze drzemki no i gratuluje pierwszego miesiąca
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-25 o 17:24 |
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. za wizytę!
|
||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modnisia za dobre wiadomości. Może Ty będziesz rodzić
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
hej jestesmy po spacerku, mala wisi na cycu a ja palaszuje flipsy kukurydziane :P
Amelka spala jak susel a mnie tylek rozrywa, do tego kichlam 2 razy ohhh jak to bolalo...
|
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może ginka doczytała, że nie może zmuszać do macierzyńskiego? W brzuszku masz małego klocusia ![]() Plan na poród bdb Ja bym chciała zacząć rodzić jak zostaniemy na noc u moich rodziców (do niedzieli ich nie ma i czasem śpimy u nich) bo wtedy nikt by nic nie wiedział, że się zaczyna Ale rodzice niedługo wracają więc cały misterny plan w pi.zduuu W innym przypadku to moja teściowa nas zamęczy radami co i jak robić. Niby to z dobrego serca ale ileż można?Młody w brzuchu szaleje Od kilku dni cały czas mam wrażenie jakby mi się na dwójkę chciało... do tego pobolewa mnie krzyż. Ale poza tym cisza... No i jeszcze jedno - czekoladę jadłabym tonami
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Z drugiej strony mamy samochód a mąż z pracy zawsze może się szybciej zwolnić, tylko jak zacznę rodzić w godzinach miejskiego szczytu to będziemy stali w zakorkowanym mieście ze 2 godziny
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No natomiast jak - oczywiście nie życzę, odeszłyby Ci zielone wody, albo pojawiłaby się duża ilość krwi to wtedy jak najbardziej karetka. Bo to jest sytuacja kiedy jak najszybciej trzeba zjawić się w szpitalu. Ale to są takie moje przemyślenia. |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby się sprawdziła
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga wiadomość od Phdwao:
"To Jaś urodzony dziś o 16, 54 cm i 3500g" Gratulacje Jej bardzo się cieszę - prawie jak bym to ja rodziła
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao napisała jeszcze:
"niestety były kleszcze ;/" |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie
Jeszcze 2-3 dni temu kaszel i kichanie sprawiały mi ból, a dziś już spoko![]() A tak w ogóle to ryczeć mi się chce Pisałam rano że mamy mieć gości... no to nie mamy dziś gości Nie wiem czy bardziej jestem zła czy mi po prostu przykro...I to nie pierwszy raz nas tak wystawiają. Chyba trzeba będzie zweryfikować tę znajomość ![]() Zaprosiliśmy ich na 16-mieszkanie posprzątane, dwa ciasta zrobione etc. Za 5 czwarta telefon, że sorry ale oni jeszcze w domu i że przyjdą później. Nie cierpię niesłowności i niepunktualności ale ok-mają troje dzieci, w tym jedno 4-miesięczne, mogli się nie wyrobić. A teraz dzwoni koleżanka, że jednak nie przyjdą, bo jej mężowi się nie chce Tak samo było jak urodziłam Dorotkę i chcieliśmy parę znajomych osób zaprosić-NIKT nie mógł, choć proponowaliśmy różne terminy. I teraz jest tak samo. Odechciało mi się wizyt, gości i takich "przyjaźni"
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już po sr
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Phdwao gratulacje
Bebe zasada jest taka, ze karetka wiezie do najbliższego szpitala polozniczego, nie mam pojecia jak jest w przypadku powikłań bądź porodów trudnych |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serdeczne gratulacje, w końcu coś sie zaczyna dziać ![]() Cytat:
Dobrze mówisz, ze trzeba zweryfikować niektóre znajomości. Argument, ze męzowi się nie chce...ręce opadają.. wstyd by mi było coś takiego powiedzieć
|
|
#1677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nienawidzę takich co to najpierw się umawiają, a później odwołują I do tego argument - bezczelni !!!Ale nie martw się - macie za to całe ciasta tylko dla siebie skorzystaj z tego, a jak następnym razem będą chcieli wpaść to... może wtedy Ty odwołaj spotkanie? I to najlepiej jak już będą jechać do Was. Nie warto się przejmować. Uszy do góry |
||
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Phdwao!!!
|
#1679 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na Twoim miejscu pojechałabym sama nie oglądając się na pogotowie, bo to pewniejsze niż liczyć na nich Cytat:
Ja nie będę szczepić skojarzonymi, za bardzo boję się powikłań. Na rota i pneumokoki te raczej nie Cytat:
brawo!I plan też dobry, oby się mała do niego dostosowała ![]() Cytat:
Bardzo gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
też bym się wkurzyła, masz rację, żeby dać sobie spokój z takimi znajomymi
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-07-25 o 18:29 |
||||||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I żeby mieli jakiś sensowny argument, bo co to za powód, że się nie chce. Wy tutaj przygotowani - ciasta zrobione, mieszkanie wysprzątane a oni się wypinają (swoją drogą pisałaś, że będziesz robić torcik z galaretek - dobrze kojarzę? Zjadłabym teraz coś takiego ). Rzeczywiście trzeba zweryfikować znajomych....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

i w końcu pojem jak człowiek, bo mam po dziurki w nosie diety cukrzycowej, ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe czy popsuje mi się humor tydzień temu gin mówił że nie widzi oznak porodu więc mam nadzieję że dziś będzie miał lepsze informacje
. Wnioski: szyjka rozmiękczona i rozwarcie na niecałe 2 palce... Czyli to samo co w poniedziałek. Myślę, że dotrwam do terminu z usg.
ale to zleciało!

.
I do tego argument - bezczelni !!!
skorzystaj z tego, a jak następnym razem będą chcieli wpaść to... może wtedy Ty odwołaj spotkanie? I to najlepiej jak już będą jechać do Was. Nie warto się przejmować. Uszy do góry