|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
kupiłam taką http://allegro.pl/piaskownica-150x15...497449680.html w castoramie tez widzialam ale chyba drozsza była i mniejsza. daszku nie potrzebowalam bo mam ją w taki półcieniu blisko drzewa
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-27 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tyle mi na szybko przyszło do glowy ![]() Cytat:
![]() Cofam się w rozwoju ![]() a tego to nie wiedziałam, musze wyprobować! ![]() Dziewczyny chce Lili kupować wode niegazowaną butelkowaną.. bo nasza kranówa jest wręcz ochydna (w domu piłam litrami ale mielismy własną studnie w lesie i było pyszna).. nie dziwię się, że Lili jej nie chce pic... Moge jej dawać taka prosto z butelki? nie przegotowana? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-27 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Własnie taka chciałam jej kupic. nie widziałam sesnu w jej gotowaniu skoro wszystko już je i pije, ale wolałam zapytac:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
ba, ja kranówke daje nieprzegotowaną (ale u nas dobra woda w kranach o dziwo)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1959 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() haha ![]() Cytat:
![]() Tutaj każdy wie, że to moje dziecko ![]() Nikt nawet nie pyta czy rodzeństwo bo dużo ludzi widziało mnie w ciąży i sobie kojarzą ![]() Panie w sklepie zawsze jak zachodzę to się pytają "a gdzie synuś?" albo "a jak rośnie, a ile ma?". Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() no to niezłą masz tą babcię ![]() Cytat:
![]() To jak się Zuzka z Julkiem spotka to bedą razem wszystko wyjadać ![]() Tylko ja na razie jestem chora na antybiotyku... ![]() Cytat:
Nie chce mi się za bardzo, zresztą Julek nie słucha. Ja też się trochę uwsteczniłam, chociaż teaz już ze zbudyniałego mózgu powoli robi mi się normalny. Co nie zmienia faktu, że człowiek przy dziecku durnieje, idiocieje i sam dziecinnieje (mój przypadek doskonale to obrazuje).. Cookie co studiowałaś? Ja też ostatnio książkę z angielskiego wyciągnęłam. Cytat:
Widziałyście?? To dwie ulice ode mnie! Straszne ![]() Tu Julu śpi, ja juz pokawkowana i czekam aż wstanie. Chociaż może niech śpi jeszcze... ![]()
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-07-27 o 08:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Chelsea wczoraj czytałam
![]() Chciałam się pochwalić, że Filip uwielbia gitarę ![]() ![]() ![]()
#1961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daaam i jaaa ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia dzięki za linka. Chelsea zupa krem nigdy do mnie nie przemawiała-ją się blenderuje? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-27 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
http://www.plejada.pl/17,59838,news,...a,artykul.html tak żebysmy wiedzialy, ze na dzieck mozna wydac wszystko co sie ma! i zawsze mało bedzie!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-27 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Rozeznanie
|
Oliweczka, tak ją się blenderuje ale naprawdę jest pyszna! Moja mama też nie lubi a tą zjadła i bardzo jej smakowała.
Przepis jest tu
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Kochana oczywiscie że podam tylko tak po poludniu ok? mam nadzieje że Ci nie potrzebne na obiad? Bo teraz lece do banku..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() do potem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na obiad jajka sadzone z ziemniakami i mizerią, a jutro planuję zrobić taka super zupkę jarzynową-żeby też dla Jusi była ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy .
Nic mi się nie chce ![]() Wczoraj byliśmy na ślubie kuzyna (w pięknym Wrocławiu właśnie ![]() Babcie z dziećmi zostawały po przyjęciu w domu, młodzi szykowali się na wyjście do pubu, a my w samochód i do domu ![]() Dominik ładnie zasnął w samochodzie, w domu go przebrałam na śpiocha i luz. Tylko z mamusią chce spać ![]() ![]()
#1970 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() u mnie dzisiaj obiad bardzo leniwej żony-naleśniki z serem ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to jestem zmęczona tygodniem, nie mam dosłownie siły żeby umysł wytężyć do pracy. więc tak coś robię żeby czas do 14 zleciał. drukuję, kseruję i takie tam przygotowania czynię do poniedziałku już. a w zasadzie do wtorku (mam spotkanie służbowe w delegacji...ble...) zmalowana dawaj z tą gitarą do mnie (bo sernik juz pewnie zjedzony??) pśpiewamy razem naszym dzieciakom! moja stara gitara uległa zniszczeniu jakieś parę lat temu, a teraz ciągle mam ważniejsze wydatki..no i czasu mało żeby sobie odświeżyć chwyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
pieleszka tyle, że ja to jakoś profesjonalnie nie gram
![]() ![]() ![]() ![]()
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo naleśników ostatnio kupiłam w biedronce z serem i są OKROPNE!Nie sądziłam, że naleśniki z serem mogą byc niedobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale kosmiczny upał! Cytat:
Się wcale nie dziwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak wizyta u kardiologa? Marzenka - co u Was?!?!
![]() |
#1974 |
Wtajemniczenie
|
Zmalowana no ja gram, a raczej grałam na tej samej zasadzie. tylko z chwytów, podstawowe bicia i palcówki
![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to za kilka dni rusza pielgrzymka z GW do Częstochowy...ojjj poszłoby się jak kiedyś.... Brumku zauważyłam, że pytałaś: u kardiologa jakoś poszło. pani pielęgniarka stwierdziła, że jednak całe życie sie człowiek uczy. bo przyszło jej robić EKG dziecku w pozycji pionowej, a nie na leżąco. nie dało się Hani położyć. ona po szpitalu bardzo się boi lekarzy i wszelkich badań ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
brumku koniecznie !
![]() Gotuje na łikend Filipowi obiad. Będzie brokułowa i smaże mielone z cebulką do tego kukurydze dodałam i wymieszam z ryżem. Tak na szybko ![]() Pieleszko ja właśnie kończyłam SM na fortepianie. A skrzypce też kocham i mam nadzieję, że Filip będzie chciał grać na jakimś instrumencie. Obstawiam właśnie gitarę bo ma z nią styczność. U nas pielgrzymka rusza 3 sierpnia i też bym poszła z wielką chęcią ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-07-27 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
Zmalowana to jak Filip będzie grał na gitarze to ja go chcę na mojego zięcia (chociaż wiem, że zajęty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
Brumeczku, melduję że Hania zdrowa, nie bierze już leków i kupy robi książkowe.
![]() ![]() ![]() Kajool, mam nadzieję, że szybko uporasz się z tą zmianą za uchem mając już leki od dermatologa. ![]() ![]() Jaki śliczny Julek się ujawnił ![]() ![]() Chelsea, naprawdę wyglądacie na rodzeństwo- tylko pozazdrościć takiej urody! ![]() Telik z Tymkiem wyglądają jakby znali się "od lat"- widać nić porozumienia. ![]() Natka, może pokaż się lekarzowi z tym ugryzieniem? Buziaki dla ząbkującego Domka ![]() ![]() Blondynko, to co teraz testujesz? ![]() Telik, ja prawdopodobnie w sierpniu lub wrześniu będę babcię odwiedzać we Wrocławiu, więc może wtedy to spotkanie w zoo? ![]() Ja też chcę być taką babcią! ![]() Isia, wydawało by się, że taki dom to spełnienie marzeń, a jednak ma to też swoje minusy. ![]() Co do odmóżdżenia, to ja się nie mogłam wysłowić będąc w ciąży. Tż się ze mnie nabijał, że często musiał mnie naprowadzać na jakieś słowo. ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy nad jezioro i posiedzimy tam przez cały weekend, bo pogoda bajeczna. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-27 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() 2. Tymek miłość do Telika ma w genach ![]() ![]() 3. Fajna niespodzinka Cię czeka ![]() ![]() Chyba nie pójdę teraz na spacer, a dopiero po 15-16. Bo w cieniu jest 30 stopni!
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Cię czeka mega niespodzianka ![]() U Nas też upal-chociaż siedzę koło wiatraka, to tak nie odczuwam narazie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.