|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
O tak tak.
Kurde, powiedziałybyście, że S. Bullock ma już TYLE lat? http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=38837
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-26 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
A no ledwo 2 z przodu się zaczęła
![]() Cytat:
![]() Co to komuna wiem tylko z opowieści rodziców, dziadków. TŻ jeszcze za komuny rodzony ('88) ![]() No to siostra wiek mojej ![]() Wowo, to niezłe rozbieżności ![]() Dziekuję ![]() ![]() Cytat:
Moja prababcia (mama tej mojej 64 letniej babci) zmarła w 1996 chyba to jedynie ona miała ponad 80 lat. Cytat:
![]() Jedna prababcia mojego TŻ też jeszcze żyje ale on jej nie widział już kilkanaście lat. Ma chyba koło 90. Cytat:
U nas w rodzinie niby o siebie dbają a i tak do 70 pożyją i tyle. Moja babcia (mama mojej mamy) np. dbała o siebie, złamała nogę- kość udową jak miała 67 lat, przeleżała 2 lata w łóżku i 5 miesięcy przed skończeniem 70 zmarła. A nie piła, nie paliła, odwiedzała lekarzy, nie jadła tłusto, wojnę przeżyła (widziała Hitlera! mówiła, że był przystojny)- była Niemką tak jak jej rodzice a i tak trach! na schodach się potknęła i koniec... ![]() ![]() ![]() Dziadek (jej mąż) też zmarł nagle w 2010 roku na wylew, przeleżał 2 doby sam na działce, martwy ![]() Chociaż sytuacje patologiczne typu alkoholizm szybko "zabijają". Cytat:
Genetyka to podstawa! Wow!
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkacie tak "w polach" że tak spytam? ![]() Bo mi się marzy taki domek.. w łąkach, bez sąsiadów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Marina uwielbiam Sandre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | ||
Rozeznanie
|
Witam!!!
Boska ja myślałam,że zupełnie golutka głowka ![]() o tej dwójce mozna powiedziec tylko jedno-z kazdym dniem coraz piekniejsi ![]() Cytat:
![]() U Ewy odparznie przypominało grube czerwone placki i dostałysmy clotrimazolum... Cytat:
![]() rodzeństwo!!!!!!!! ![]() Dziewczyny, którym zasmakowało ciasto marchewkowe spróbujcie z serkiem-o niebo lepsze ![]() ![]() ![]() http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html agulaaabar My tak mieszkamy "w polu" nie mam zadnego okna od ulicy,z jednej strony działki taty za nami łaki,staw i las a z drugiej strony pole sasiadow.Ogolnie sasiadów widuje tylko jak zbieraja w oddali pomidory w szklarni. Za to wies fajna-sklepy,poczta,gimnazjum,p rzedszkole,bank,kwiaciarn ia,apteka,fryzjer- wszystko jest...a jednak podjelismy decyzje...wyprowadzamy sie-za jakies 2 miesiace.Dom wynajmiemy a sami wrocimy do Wrocławia-szukamy 2pokojowego mieszkania do wynajecia. Wies tak, dom tak ale nie teraz... Przyznam sie, że wytrzymanie z Ewka ktora spi tylko godzine to nie lada wyczyn ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Malwiś nadal ma katar nie może oddychać, nie może jeść bidula moja. Na siłę Katarkiem odciągałam. Cały dzień marudziła, nie chciała spać w ogóle. Teraz padła, ale kręci się, bo jej w buzi zasycha. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej - musimy do Rzeszowa jechać. Aneczkom przesyłamy gorące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() isiaok jak jak kocham WrocLove !!!! ![]() ![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-07-26 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bylismy u fryzjera. Młody niestety płakał. Ale ma sliczna fryzurke. Jutro wstawie zdjecia. Brumek a jak z rozszerzeniem diety Tymka?? Wodaqua tak mi przykro z powodu tego egzaminu...
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Pół dnia mnie nie było, a tu tak mało nagadane
![]() Zakupy w Ikei zrobione, życzenia wszystkim Aniom złożone, Tymek śpi, a ja mogę teraz spokojnie ... pracować ![]() Cytat:
![]() Kajoolku, a o co konkretnie pytasz? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Teliczku - choooooodź tu do nas ![]()
![]() |
#1930 | |||
Zakorzenienie
|
Chelsea, Ty to wyglądasz na 12 lat
![]() ![]() ![]() Na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki kolor zamówiłaś? 3 czy 4? ![]() Cytat:
![]() ![]() A Wrocław to ja baaardzo lubię ![]() Dziewczyny, coś mnie tak ugryzło w policzek. że ledwo buzię otwieram ałaaa ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Zanetko, dlaczego Ty wcześniej nie pisałaś o nosidle? Ja niedawno sprzedałam Tulę, prawie nową, bo Domek w nim nie chciał siedzieć... ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-07-26 o 21:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | ||||
Wtajemniczenie
|
Chyba nigdy za Wami nie nadążę
![]() Cytat:
Chyba że już dochodzi pora spania lub głodny jest, ale wtedy awaryjnie dajemy mu smoczek i spokojnie dojeżdżamy do domu. Dziś też 2 godzinki jeździliśmy, aż w drodze powrotnej nas burza z piorunami złapała ![]() Aż jadąc krzyczałam do Tż, że się boję że mnie piorun uderzy, bo blisko huczały ![]() A Julian nas zaskoczył, bo zupełnie wyluzowany siedział w czasie tej burzy i ani nie pisnął, ani się nie przestraszył ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młody prawie czterotygodniowy i 11-miesięczny https://picasaweb.google.com/1107108...CJOttqWbwI3EfA Cytat:
![]() Jak Ty młodziutko wyglądasz ![]() ![]() Czyżby się odsmokowała ? ![]() Wczoraj z Tż ścięliśmy skutkiem czego małż spał na podłodze ![]() Acha odnośnie nosideł, nam udało się upolować na all Patapum Baby w bardzo dobrym stanie za 100zł. Nosidło jest super, młody chętnie siedzi, ale niestety mój kręgosłup po jakichś 30min ma powoli dość klocka około 12kg.
Edytowane przez toskaKrk Czas edycji: 2012-07-26 o 22:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie Anule
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem kochany Brumciu Cytat:
![]() 2A jednak nie w Oleśnicy ![]() 3 ![]() ![]() Młodzi i piekni Co do starości To tez myśle ze to względne Moja babcia wyszła za mąż mając 62 lata ![]() Pierwszy raz była na egzoycznych ( ipad poprawia mi na ...erotycznych) wakacjach mając 73 razem drinki pod palemka pilysmy a ona opowiadała nam sprosne kanały Dziś ma 77 lat i 7 różowych szminek w torebce ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- A wszystkim zakochanych we Wrocławiu zapraszam na wycieczkę do pięknego zoo Ellika i Isia wstępnie były zainteresowane
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
Witam
Wszystkim Aniom sto latek !!!! ![]() ![]() ![]() hmm chyba wiecej nie mam co pisac ![]()
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie mam już babć ani dziadków, ale ja jestem dzieckiem późno urodzonym przez mamę, w związku z czym rodziców taty nie poznałam, ojciec mamy zmarł jak miałam 2 lata, a mama mamy jak pisałam maturę. Na szczęście poznałam wszystkich dziadków Tż-ta, a Julian ma dwie babcie, dziadka, pradziadka i dwie prababcie i oby jak najdłużej miał ![]()
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Kojolku ja przeanalizowałam neta i Bjcm wygrał
![]() ![]() Natko ja będę mieć trzykołowego takiego w beżu.Ty pewnie masz czarnego ![]() chce do niego jeszcze wkładkę zamówić bo ten materiał nie jest zbyt przyjemny. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w sumie, co ja się dziwię - moja mama się rozwiodła mając 64 lata ![]() A co do iPada, to może on wcale źle nie poprawia ![]() ![]() 2. A wiesz że ja (prawie) nigdy we Wrocławiu nie byłam ![]() ![]() Facebookowe mamusie - skrobnęłam coś na grupie ![]() ![]()
![]() |
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() toska, ale Julek jest śliczny ![]() Cytat:
No wiesz co?? Chcesz ![]() ![]() ![]() Jak buzia? I jak samochód? Co mu było? Cytat:
a skąd wiesz że źle poprawił? ![]() ale fajna babcia ![]() Jadę na uczelnię, ale mi się nieeee chceeee :/
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A moja Zuzka też zjada WSZYSTKO co znajdzie ![]() Dzień dobry pięknym paniom ![]() Znowu podciągam neta jakiemuś sasiadowi ![]() ![]() Co można stosować u dzieci na komary? Tylko raczej nie do stosowania na skóre, a tak żeby gdzieś postawić obok łożeczka, albo powiesić,i może coś do wózka? jest cos takiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
![]() Dawno nie wstalam tak wczesnie... ostatnio śpimy z Lilką do 9 ![]() Siedze nad kawą, Lila jeszcze leży w łóżeczku i się bawi ![]() Natka to chyba nie jest zwykłe ukąszenie skoro aż tak boli, może warto to pokazać lekarzowi? Nadszedł i na mnie czas na zmianę wózka.. ten kupilismy używkę za groszę i tylko czekam aż mi koła odpadną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() 2. w domu czy w terenie? w domu mam siatki na oknach, od wczoraj drzwi na balkon ![]() ![]() Podobno lawenda odstrasza komary, może jakimś olejkiem wózek skropić? Ja ostatnio w akcie desperacji próbuje wszystkiego bo wygladamy jakbysmy ospe miały ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Wspominałam, ze moje dziecko się grzecznie bawi w łóżeczku? Poszlam do sypialni sprawdzic bo było "za cicho" a ona śpi w najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Rozeznanie
|
Najbardziej to w terenie, bo do domu jak na razie tylko jeden miał odwage zawitać i szybko tego pożałował
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
HEJ
W końcu piątek ![]() ![]() ![]() Wczoraj kupiłam Julce zestaw książeczek-moje dziecko KOCHA ,,czytać", a zwłaszcza uwielbia Stefka Burczymuchę. Więc biblioteczka Julci coraz bardziej się powiększa. Dzisiaj mamy gości- moje siostry cioteczne z 7-miesięcznymi dzieciaczkami ![]() ![]() Gorąc od rana. |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Cookie moze faktycznie spróbuj z ta lawenda?
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- " Olejek lawendowy bardzo często wykorzystywany jest jako środek odstraszający owady. Szczególnie znany jest ze swego repelencyjnego działania na mole, ale skutecznie odstrasza również inne owady jak na przykład komary. Olejek lawendowy znakomicie łagodzi skutki ukąszeń owadów." doczytalam ze jest dobry na cellulit :d http://www.avicenna.com.pl/dzis_lawendowy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dziewczyny jakie robicie zupy, bo coś mi pomysłów brakuje. Coś oprócz: - pomidorowej, krupniku, kalafiorowej, jarzynowej, botwinki, barszczu ukraińskiego i rosołu. Jest coś jeszcze takiego nie wymyślnego? MONIA ponawiam pytanie, bo mogłas nie zauważyć ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-27 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() chciałabym być mądra, piękna i bogata, eh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.