Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 14:59   #1921
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Czyżby rodzice roczniki: 70' i 68'?
O tak tak.

Kurde, powiedziałybyście, że S. Bullock ma już TYLE lat?
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=38837
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-26 o 15:03
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:46   #1922
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Aleś Ty młodziutka
A no ledwo 2 z przodu się zaczęła

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A widzisz, to my praktycznie inne pokolenie jesteśmy
Bo 64-65 to mają moi rodzice, a 45 to ma siostra mojego męża. Co prawda przyrodnia, ale siostra
No ja to już "dziecko kapitalizma"
Co to komuna wiem tylko z opowieści rodziców, dziadków.
TŻ jeszcze za komuny rodzony ('88)
No to siostra wiek mojej Widzisz i niby nie taka stara a dogadać się za bardzo nie da. Nie te pokolenie a i jeszcze wioskowe, konserwatywne, katolickie (mocno) wychowanie swoje zrobiło.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A mój szwagier 58 i jest 2 lata starszy od własnej teściowej
Wowo, to niezłe rozbieżności
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ŚLICZNAŚ

Dziekuję

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja za to mam długowieczna rodzine - moj pradziadek i dwie prababcie zyly do 99 roku! poza tym dziadek juz ma po 80, u meza w rodzinie tez babcie zyja (po 80!) i maja sie całkiem dobrze.
No to rzeczywiście długowieczne.
Moja prababcia (mama tej mojej 64 letniej babci) zmarła w 1996 chyba to jedynie ona miała ponad 80 lat.

Cytat:
To juz naprawde cos!

U nas w tym roku zmarla praprababcia Lili - prababcia tż. aktualnie Lila ma 6 żyjących babć i 5 dziadków Laurki na dzien Babci i Dziadka to chyba bedziemy kserowac bo sie dziecko zameczy rysowaniem:d
Jedyne logiczne wyjście
Jedna prababcia mojego TŻ też jeszcze żyje ale on jej nie widział już kilkanaście lat. Ma chyba koło 90.
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Myślicie, że geny decydują o długości życia? Czy raczej styl i sposób życia? Ja nie wiem.

Moi rodzice też młodzi. ( znaczy dla mnie starzy :P ). Mam ma 42 lata, ojciec 44. Teściowie starsi, po 50 lat mają.
Ja myślę, że geny bardziej niż styl życia.
U nas w rodzinie niby o siebie dbają a i tak do 70 pożyją i tyle. Moja babcia (mama mojej mamy) np. dbała o siebie, złamała nogę- kość udową jak miała 67 lat, przeleżała 2 lata w łóżku i 5 miesięcy przed skończeniem 70 zmarła.
A nie piła, nie paliła, odwiedzała lekarzy, nie jadła tłusto, wojnę przeżyła (widziała Hitlera! mówiła, że był przystojny)- była Niemką tak jak jej rodzice a i tak trach! na schodach się potknęła i koniec... I to dzien po moich urodzinach, byłam zawsze jej pupilką i bardzo do niej podobna, charakterek też mam po niej podobno Jakoś nie mogłam tego przeżyć... Miałam wtedy 12 lat.
Dziadek (jej mąż) też zmarł nagle w 2010 roku na wylew, przeleżał 2 doby sam na działce, martwy A dbał o siebie bardzo, zdrowy jak ryba, miał delikatne nadciśnienie. Zgubił klucze, zdenerwował się, znalazł je potem, schylił się zerwać pokrzywy żeby dac krolikom i dostał wylewu. Były wtedy straszne upały...
Chociaż sytuacje patologiczne typu alkoholizm szybko "zabijają".

Cytat:
wg mnie geny bo np. pradziadek zył w esktremalnie biednych warunkach (był drwalem, 12 dzieci, zycie w srodku lasu) i wlasciwie zmarl z powodu kompikacji po złamaniu miednicy. gdyby nie to złamanie pewnie dale by zył. no i to pokolenie przezylo wojne - dla mnie nei do opisania jak musieli zyc! chyba ze wszechobecna chemia takie szkody robi

moi rodzice po 50tce, tesc ma 60, tesciowa w wieku mojego taty. za to moja babcia młódka 73 lata

poza tym wierze w genetyke: moja babacia, mama, ja i artur mamy tą samą wadę wzroku!
Rzeczywiście ekstrema!
Genetyka to podstawa!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ja mam też długowieczną rodzinę, i dziadkowie i babcie dożyli do ok. 90 lat. Mam nadzieje że trochę genów przekażą Co TŻ skwitował "prze...ne będę miał"
Wow!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:53   #1923
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w instrukcji jest napisane żeby nie puszczać w terenie zabudowanym, to jak z bronią, jej posiadanie i zagrożenie wynikające z tego faktu zależy od rozumu użytkownika....
u nas pola, skoszone, więc nie ma obawy że komuś dom podpalimy, a lasy są ale w sporej odległości, nie dałby rady takiej odległości pokonać
Niestety wiele ludzi nie zważa na instrukcje i nie pomyśla nawet że cos się może stać

Mieszkacie tak "w polach" że tak spytam? chodzi mi o to czy tak na odludziu bardziej?
Bo mi się marzy taki domek.. w łąkach, bez sąsiadów

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:51   #1924
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina uwielbiam Sandre uwielbiam ją jako aktorkę i oglądnęłam prawie wszystkie filmy z jej udziałem..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:51   #1925
isiaok
Rozeznanie

Witam!!!
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystek w nowej fryzurce
Boska ja myślałam,że zupełnie golutka głowka

Cytat:
Telik i Tymon
o tej dwójce mozna powiedziec tylko jedno-z kazdym dniem coraz piekniejsi

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ze słuchem bez zmian - nosi aparaciki(jak wyrodni rodzice nie zapomna ich załozyć ), kolejne badanie we wrześniu, zobaczymy. To mały niedosłuch, na co dzień nie zauważam róznicy w jej reagowaniu z aparatami czy bez, jest ok

Hej dziewczynki - znowu chyba z tydzień się nie odzywałam ... no cóż - tak juz chyba będzie.

Karolcia ma paskudne odparzenie na pipuszce od pieluszki
Nie wiem jak to leczyć
chyba jutro pójdę do lekarza
Ma normalnie takie grube grudkowate czerwone placki na skórze.
To juz kilka dni...teściowa tak nie zadba o to jak ja bym zrobiła, chyba wezmę l4 i doprowadzę ją do porzadku.
Co jest lepsze: sudocrem, linomag czy bepanthen?
A wiesz,że w bajkolandii nawet nie zwróciłam uwagi czy ma aparciki czy nie- pewnie własnie dlatego,ze reagowała jak pozostałe dzieci
U Ewy odparznie przypominało grube czerwone placki i dostałysmy clotrimazolum...

Cytat:

Ale Wam zazdroszcze tych spotkan Na mnie sie nawet najlepsza psiapsiola wypiela bo nie przyjechalam na jej wesele a mialam byc swiadkiem.... do tego to chrzestna Lili, teraz sie nawet nie odzywa...
Mam tylko Was..

Nadal sie zastanawiamy nad wyjazdem do poldki, tak strasznie bym chciala tylko znowu ta kasa........
Kto jak kto ale prawdziwa przyjaciółka powinna zrozumiec sytuacje...smutne i przykre...

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Aha no i dwa poranne rozczochrańce
rodzeństwo!!!!!!!!

Dziewczyny, którym zasmakowało ciasto marchewkowe

spróbujcie z serkiem-o niebo lepszetakie jadłam w Stanach, można tez zrobic w formie muffinek albo zamiast marchewki-dynia lub cukinia albo dodac ananasa jak tu nizej
http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html

agulaaabar
My tak mieszkamy "w polu" nie mam zadnego okna od ulicy,z jednej strony działki taty za nami łaki,staw i las a z drugiej strony pole sasiadow.Ogolnie sasiadów widuje tylko jak zbieraja w oddali pomidory w szklarni. Za to wies fajna-sklepy,poczta,gimnazjum,p rzedszkole,bank,kwiaciarn ia,apteka,fryzjer-
wszystko jest...a jednak podjelismy decyzje...wyprowadzamy sie-za jakies 2 miesiace.Dom wynajmiemy a sami wrocimy do Wrocławia-szukamy 2pokojowego mieszkania do wynajecia. Wies tak, dom tak ale nie teraz...

Przyznam sie, że wytrzymanie z Ewka ktora spi tylko godzine to nie lada wyczyn padam na bimbały...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:32   #1926
DaKaro
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.

Malwiś nadal ma katar nie może oddychać, nie może jeść bidula moja. Na siłę Katarkiem odciągałam. Cały dzień marudziła, nie chciała spać w ogóle. Teraz padła, ale kręci się, bo jej w buzi zasycha. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej - musimy do Rzeszowa jechać.

Aneczkom przesyłamy gorące .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:38   #1927
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Qrcze widze ze nawet co do kremów to wszytko sparwadza indywidualnie - u mnie linomag najlepszy (nawet wczoraj na spacerku zakupiliśmy nowy), na większe problemy bepanthen i alantan plus.

co do cukinii był temat uwielbiam w każdej postaci
a wlasnie dziś będe robić dynie makaronową, robiła któraś coś podpowie? znajomy mi przyniósł z ogródka ale mowi ze nie wie jak przyrządzic, oczywiscie przepszerałam juz wujka google z przepisami mam nadzieje ze wyjdzie dobra

Zmalowana Brumek u nas też borówki mniammniam zrywamy sobie nawet z wlasnych krzaczków (jedyne co mamy w ogródku ), ale powiedzcie mi bo mnie to zastanawiało nie raz przy tych sprawach jak wygladają pieluszkowe kupki bo ja mam wrażenie ze nie wiem czy on je połyka w calości czy to tylko tak u nas ale widac doslownie całe moge policzyć potem w pieluszce dosłownie ile zjadł

wogóle u nas owocowe hity borowki śliwki i arbuz
Mój robi czarne koopy po borówkach poza tym bez zmian on je raczej gryzie

isiaok jak jak kocham WrocLove !!!! To jedyne miasto w którym chciałabym mieszkać i marze o tym.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:41
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 20:44   #1928
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka masz już wózek
ja będę mieć taki jutro jak będzie mnie wkurzać to kopanie to sprzedam
a nie chcesz britaxa??

Cytat:
Qrcze widze ze nawet co do kremów to wszytko sparwadza indywidualnie - u mnie linomag najlepszy (nawet wczoraj na spacerku zakupiliśmy nowy), na większe problemy bepanthen i alantan plus.

co do cukinii był temat uwielbiam w każdej postaci
a wlasnie dziś będe robić dynie makaronową, robiła któraś coś podpowie? znajomy mi przyniósł z ogródka ale mowi ze nie wie jak przyrządzic, oczywiscie przepszerałam juz wujka google z przepisami mam nadzieje ze wyjdzie dobra

Zmalowana Brumek u nas też borówki mniammniam zrywamy sobie nawet z wlasnych krzaczków (jedyne co mamy w ogródku ), ale powiedzcie mi bo mnie to zastanawiało nie raz przy tych sprawach jak wygladają pieluszkowe kupki bo ja mam wrażenie ze nie wiem czy on je połyka w calości czy to tylko tak u nas ale widac doslownie całe moge policzyć potem w pieluszce dosłownie ile zjadł

wogóle u nas owocowe hity borowki śliwki i arbuz
no bo dzieciaczki nie maja jeszcze innych zebow, tylko siekacze, a one tak nie rozdrobnia pokarmu.

Bylismy u fryzjera. Młody niestety płakał. Ale ma sliczna fryzurke. Jutro wstawie zdjecia.

Brumek a jak z rozszerzeniem diety Tymka??
Wodaqua tak mi przykro z powodu tego egzaminu...
Stary 2012-07-26, 21:37   #1929
brumek
Zakorzenienie

Pół dnia mnie nie było, a tu tak mało nagadane
Zakupy w Ikei zrobione, życzenia wszystkim Aniom złożone, Tymek śpi, a ja mogę teraz spokojnie ... pracować

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
agulaaabar
My tak mieszkamy "w polu" nie mam zadnego okna od ulicy,z jednej strony działki taty za nami łaki,staw i las a z drugiej strony pole sasiadow.Ogolnie sasiadów widuje tylko jak zbieraja w oddali pomidory w szklarni. Za to wies fajna-sklepy,poczta,gimnazjum,p rzedszkole,bank,kwiaciarn ia,apteka,fryzjer-
wszystko jest...a jednak podjelismy decyzje...wyprowadzamy sie-za jakies 2 miesiace.Dom wynajmiemy a sami wrocimy do Wrocławia-szukamy 2pokojowego mieszkania do wynajecia. Wies tak, dom tak ale nie teraz...
To powodzenia Isiu A ten dom to sami budowaliście?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumek a jak z rozszerzeniem diety Tymka??
Kajoolku, a o co konkretnie pytasz?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Teliczku - choooooodź tu do nas
Stary 2012-07-26, 21:49   #1930
Natka_
Zakorzenienie

Chelsea, Ty to wyglądasz na 12 lat Pewnie mało kto wierzy, że jesteś mamą Julka, co? Ja od Ciebie tylko rok starsza, ale przy Tobie wyglądam jak stary rupieć

Cytat:
Może on mnie wołał??!?!?
Na pewno

Cytat:
Tak samo zawsze jak je natkę i koperek, to wyglądają w pieluszce jak zupełnie nieprzetworzone. Mąż się mnie pytał któregoś razu którędy ja go karmiłam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka masz już wózek
ja będę mieć taki jutro jak będzie mnie wkurzać to kopanie to sprzedam
Mam. I jeszcze ani razu nie kopnęłam w tę rurę
Jaki kolor zamówiłaś? 3 czy 4?
Cytat:
agulaaabar
Ojej, pewnie Wam bardzo szkoda? Opis Waszej wsi, brzmi jak tej naszej
A Wrocław to ja baaardzo lubię

Dziewczyny, coś mnie tak ugryzło w policzek. że ledwo buzię otwieram ałaaa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Zanetko, dlaczego Ty wcześniej nie pisałaś o nosidle? Ja niedawno sprzedałam Tulę, prawie nową, bo Domek w nim nie chciał siedzieć...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-07-26 o 21:47
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:09   #1931
toskaKrk
Wtajemniczenie

Chyba nigdy za Wami nie nadążę

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
3 godziny ?? WOW ! Dominik lubi jazdę rowerem tak samo jak wózkiem, samochodem czy rowerkiem trójkołowym. Góra 30 minut i okazuje swoje wielkie znudzenie marudząc i plując się pod nosem
Serio młody zajęty obserwowaniem jest i nie marudzi.
Chyba że już dochodzi pora spania lub głodny jest, ale wtedy awaryjnie dajemy mu smoczek i spokojnie dojeżdżamy do domu.
Dziś też 2 godzinki jeździliśmy, aż w drodze powrotnej nas burza z piorunami złapała
Aż jadąc krzyczałam do Tż, że się boję że mnie piorun uderzy, bo blisko huczały
A Julian nas zaskoczył, bo zupełnie wyluzowany siedział w czasie tej burzy i ani nie pisnął, ani się nie przestraszył tylko mu pelerynkę przeciwdeszczową zarzuciłam i jako jedyny wrócił do domu nie przemoknięty

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
No i u nas w koncu lato z prawdziwego zdarzenia

I Wiki jako Chopin
Słodka jest

Cytat:

Toska też juz raz przerabialam a raczej przebabrałam podobną sytuacje w lożeczku
a może pokażesz nam swojego Julka? zobaczymy czy niemowlaczek czy duży chlopak
Trochę się waham przed upublicznianiem wizerunku młodego, ale proszę w drodze wyjątku
Młody prawie czterotygodniowy i 11-miesięczny https://picasaweb.google.com/1107108...CJOttqWbwI3EfA

Cytat:
Pochwale sie-Ewa spi!!!!!!!!Cala noc od 21 do 8-z tylko jedna pobudka po 11 miesiacach spie
-zmieniłam mleko na 3
-zlikwidowałam wszystkie drzemki do jednej. Spi godzine, najpozniej do godz 15. Wydawało mi sie to nie mozliwe- dotej pory spala nawet do 3h w ciagu dnia. Jak widac cudnie wysypia sie w nocy wiec dłuzsze drzemki nie potrzebne
Ech zazdroszczę

Cytat:
Jak Ty młodziutko wyglądasz Super

Cytat:

wczoraj kinga zrzuciła smoczka z 2 pietra na parter i mu machała
Czyżby się odsmokowała ?

Wczoraj z Tż ścięliśmy skutkiem czego małż spał na podłodze

Acha odnośnie nosideł, nam udało się upolować na all Patapum Baby w bardzo dobrym stanie za 100zł. Nosidło jest super, młody chętnie siedzi, ale niestety mój kręgosłup po jakichś 30min ma powoli dość klocka około 12kg.

Edytowane przez toskaKrk
Czas edycji: 2012-07-26 o 22:11
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 22:11   #1932
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Wszystkie Anule

Jestem kochany Brumciu
Cytat:
1)o tej dwójce mozna powiedziec tylko jedno-z kazdym dniem coraz piekniejsi

2 My tak mieszkamy "w polu" nie mam zadnego okna od ulicy,z jednej strony działki taty za nami łaki,staw i las a z drugiej strony pole sasiadow.Ogolnie sasiadów widuje tylko jak zbieraja w oddali pomidory w szklarni. Za to wies fajna-sklepy,poczta,gimnazjum,p rzedszkole,bank,kwiaciarn ia,apteka,fryzjer-

3 Przyznam sie, że wytrzymanie z Ewka ktora spi tylko godzine to nie lada wyczyn padam na bimbały...
1

2A jednak nie w Oleśnicy
3

Cytat:

Młodzi i piekni

Co do starości
To tez myśle ze to względne
Moja babcia wyszła za mąż mając 62 lata
Pierwszy raz była na egzoycznych ( ipad poprawia mi na ...erotycznych) wakacjach mając 73
razem drinki pod palemka pilysmy a ona opowiadała nam sprosne kanały
Dziś ma 77 lat i 7 różowych szminek w torebce

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

A wszystkim zakochanych we Wrocławiu zapraszam na wycieczkę do pięknego zoo
Ellika i Isia wstępnie były zainteresowane
Stary 2012-07-26, 22:14   #1933
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Wszystkim Aniom sto latek !!!!
hmm chyba wiecej nie mam co pisac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:15   #1934
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Co do starości
Pierwszy raz była na egzoycznych ( ipad poprawia mi na ...erotycznych) wakacjach mając 73
Super! Brawa dla babci

Ja niestety nie mam już babć ani dziadków, ale ja jestem dzieckiem późno urodzonym przez mamę, w związku z czym rodziców taty nie poznałam, ojciec mamy zmarł jak miałam 2 lata, a mama mamy jak pisałam maturę.
Na szczęście poznałam wszystkich dziadków Tż-ta, a Julian ma dwie babcie, dziadka, pradziadka i dwie prababcie i oby jak najdłużej miał
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:19   #1935
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Kojolku ja przeanalizowałam neta i Bjcm wygrał ale znając mnie to pojeżdżę miesiąc i sprzedam
Natko ja będę mieć trzykołowego takiego w beżu.Ty pewnie masz czarnego
chce do niego jeszcze wkładkę zamówić bo ten materiał nie jest zbyt przyjemny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wkładka.jpg (25,4 KB, 29 załadowań)
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:11   #1936
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1.Moja babcia wyszła za mąż mając 62 lata

2. A wszystkim zakochanych we Wrocławiu zapraszam na wycieczkę do pięknego zoo
Ellika i Isia wstępnie były zainteresowane
1. Żartujesz? Boska babcia to musi być Charakterna, lubię takie
Ale w sumie, co ja się dziwię - moja mama się rozwiodła mając 64 lata

A co do iPada, to może on wcale źle nie poprawia Może on wie lepiej

2. A wiesz że ja (prawie) nigdy we Wrocławiu nie byłam W zeszłym roku, jeszcze w ciąży, na godzinę się tam zatrzymaliśmy w drodze do Karpaczza i obiad na starówce zjedliśmy (paskudny swoją drogą ).

Facebookowe mamusie - skrobnęłam coś na grupie To reklama
Stary 2012-07-27, 05:35   #1937
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

toska, ale Julek jest śliczny

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Chelsea, Ty to wyglądasz na 12 lat Pewnie mało kto wierzy, że jesteś mamą Julka, co? Ja od Ciebie tylko rok starsza, ale przy Tobie wyglądam jak stary rupieć
Dziewczyny, coś mnie tak ugryzło w policzek. że ledwo buzię otwieram ałaaa

No wiesz co?? Chcesz
?
Jak buzia?
I jak samochód? Co mu było?

Cytat:
Co do starości

a skąd wiesz że źle poprawił?

ale fajna babcia

Jadę na uczelnię, ale mi się nieeee chceeee :/

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 06:33   #1938
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Haha dziękuję tylko żebym się jeszcze nie marszczyła to byłoby ok
A tak serio to ja nie chcę być stara... Wolałabym tak do 60 pozyć i myslę, że by mi wystarczyło, potem męczarnia tylko jak tak patrzę po starszych ludziach... Przykre to jest. Choroby, odrzucenie, samotność, patrzeć w lustrze jak z dnia na dzień człowiek co raz gorzej wygląda...

Juli jeszcze nic nie wyrzuca, za to zjada pokruszoną posadzkę z balkonu, ziemię z kwiatka, wypija picie chomikowi, zjada trociny, jego jedzenie.
Chomik teraz powędrował wyżej bo biedny byłby zamęczony przez dziecko a tak ma spokój.
Ja, jak miałam jakieś 16 lat to też tak myślałam że najdłużej to do 60 pożyc, bo póxniej to już nic lepszego niż trumna to człowieka nie czekaPóźniej, jak miałam 18 tozmarł mój ojciec, 51 lat miał i sobie pomyślałam że przecież nie był stary i że spokojnie mógłby pożyć tak ze 20 lat więceji tak mi się zmieniło od tego czasu, że na dobrą sprawe po 50 to prawie połowa życia jeszcze może być przed człowiekiem. A w mojej rodzinie kobie ty są długowieczne. Babki 89 i 75 lat, ciotki i matka już po 50. Chłopy za to krócej żyją, za wyjątkiem mojego dziada, on jest chyba niezniszczalny
A moja Zuzka też zjada WSZYSTKO co znajdzie

Dzień dobry pięknym paniom
Znowu podciągam neta jakiemuś sasiadowi

Co można stosować u dzieci na komary?
Tylko raczej nie do stosowania na skóre, a tak żeby gdzieś postawić obok łożeczka, albo powiesić,i może coś do wózka? jest cos takiego?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 06:47   #1939
agulaaabar
Zakorzenienie

Dawno nie wstalam tak wczesnie... ostatnio śpimy z Lilką do 9
Siedze nad kawą, Lila jeszcze leży w łóżeczku i się bawi

Natka to chyba nie jest zwykłe ukąszenie skoro aż tak boli, może warto to pokazać lekarzowi?

Nadszedł i na mnie czas na zmianę wózka.. ten kupilismy używkę za groszę i tylko czekam aż mi koła odpadną musze jeszcze poszukać krzeselka do karmienia bo to co mam doprowadza mnie do bialej goraczki

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
1. Dzień dobry pięknym paniom
Znowu podciągam neta jakiemuś sasiadowi

2. Co można stosować u dzieci na komary?
Tylko raczej nie do stosowania na skóre, a tak żeby gdzieś postawić obok łożeczka, albo powiesić,i może coś do wózka? jest cos takiego?
1.

2. w domu czy w terenie? w domu mam siatki na oknach, od wczoraj drzwi na balkon i kupilam ostatnio rajd ten do kontaktu.. czy to cokolwiek daje-nie mam pojecia
Podobno lawenda odstrasza komary, może jakimś olejkiem wózek skropić?
Ja ostatnio w akcie desperacji próbuje wszystkiego bo wygladamy jakbysmy ospe miały

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Wspominałam, ze moje dziecko się grzecznie bawi w łóżeczku?
Poszlam do sypialni sprawdzic bo było "za cicho" a ona śpi w najlepsze

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-27, 06:49   #1940
CookieMonsters
Rozeznanie

Najbardziej to w terenie, bo do domu jak na razie tylko jeden miał odwage zawitać i szybko tego pożałował ale na podwórko popołudniu nie ma nawet jak wyjść, bo aż ciemno od komarów a Zuzka ma cała buzie pogryzioną
Stary 2012-07-27, 06:54   #1941
Oliweczka1985
Zakorzenienie

HEJ

W końcu piątek

Wczoraj kupiłam Julce zestaw książeczek-moje dziecko KOCHA ,,czytać", a zwłaszcza uwielbia Stefka Burczymuchę. Więc biblioteczka Julci coraz bardziej się powiększa.

Dzisiaj mamy gości- moje siostry cioteczne z 7-miesięcznymi dzieciaczkami, a jutro urodziny mojego 4 letniego bratanka

Gorąc od rana.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 06:56   #1942
agulaaabar
Zakorzenienie

Cookie moze faktycznie spróbuj z ta lawenda?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

" Olejek lawendowy bardzo często wykorzystywany jest jako środek odstraszający owady. Szczególnie znany jest ze swego repelencyjnego działania na mole, ale skutecznie odstrasza również inne owady jak na przykład komary. Olejek lawendowy znakomicie łagodzi skutki ukąszeń owadów."

doczytalam ze jest dobry na cellulit :d

http://www.avicenna.com.pl/dzis_lawendowy.html

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-27, 07:08   #1943
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Monia, Ty robiłaś piaskownicę dla dzieciaków?

Juleńka
Mateuszek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 07:08   #1944
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
HEJ

W końcu piątek

Wczoraj kupiłam Julce zestaw książeczek-moje dziecko KOCHA ,,czytać", a zwłaszcza uwielbia Stefka Burczymuchę. Więc biblioteczka Julci coraz bardziej się powiększa.

Dzisiaj mamy gości- moje siostry cioteczne z 7-miesięcznymi dzieciaczkami, a jutro urodziny mojego 4 letniego bratanka

Gorąc od rana.
moje też "czyta" namiętnie książeczek mamy od groma, ale jej ulubiona to "na straganie". umiem to już na pamięć, a jak tylko zaczynam jej to cytować to ona rzuca się w strone książeczek i wygrzebuje właśnie tą
Cytat:
Cookie moze faktycznie spróbuj z ta lawenda?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

" Olejek lawendowy bardzo często wykorzystywany jest jako środek odstraszający owady. Szczególnie znany jest ze swego repelencyjnego działania na mole, ale skutecznie odstrasza również inne owady jak na przykład komary. Olejek lawendowy znakomicie łagodzi skutki ukąszeń owadów."

doczytalam ze jest dobry na cellulit :d

http://www.avicenna.com.pl/dzis_lawendowy.html
no to może i faktycznie trzeba wypróbować bo w te opaski to niebardzo wierze i na cellulit też by się przydało
Stary 2012-07-27, 07:12   #1945
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
no to może i faktycznie trzeba wypróbować bo w te opaski to niebardzo wierze i na cellulit też by się przydało
Oj przydałoby się...Że ja dopiero dzisiaj na to wpadłam wiedziałam że lawenda jest dobra ale wcześniej nie przyszło mi do glowy żeby olejkiem spróbowac .. musze kupić, spróbuje na komary i do kapieli a co

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-27, 07:20   #1946
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
moje też "czyta" namiętnie książeczek mamy od groma, ale jej ulubiona to "na straganie". umiem to już na pamięć, a jak tylko zaczynam jej to cytować to ona rzuca się w strone książeczek i wygrzebuje właśnie tą
to tak jak ja Stefka-też umię na pamięć(bynajmniej początek) i wczoraj Julka również poleciała po książeczkę jak zaczęłam mówić, a ja sie zastanawiałam gdzie Ona tak zniknęła nagle

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-27, 07:32   #1947
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
to tak jak ja Stefka-też umię na pamięć(bynajmniej początek) i wczoraj Julka również poleciała po książeczkę jak zaczęłam mówić, a ja sie zastanawiałam gdzie Ona tak zniknęła nagle
z całości znam tylko "na straganie" i "okulary", ale początki to już chyba ze wszystkich pamiętam W ogóle to odkąd zrezygnowałam ze studiów i nie mam kontaktu z niczym poza teletubisiami i książeczkami dla dzieci to sie zaczęłam uwsteczniać ortografia kuleje, pochodne wyparowały, języki odeszły w siną dal albo i dalej.. z desperacji wygrzebałam podręczniki od angielskiego, francuskiego, hiszpańskiego i łaciny i uczę się od nowa tylko niemiecki jakoś mnie odpycha od siebie na kilometr
Stary 2012-07-27, 07:33   #1948
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety wiele ludzi nie zważa na instrukcje i nie pomyśla nawet że cos się może stać

Mieszkacie tak "w polach" że tak spytam? chodzi mi o to czy tak na odludziu bardziej?
Bo mi się marzy taki domek.. w łąkach, bez sąsiadów
z doswiadczenia wiem jedno - ma to powazny minus zima, kiedy musisz samodzielnie odsniezyc cala drogę do drogi głównej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:42   #1949
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
z całości znam tylko "na straganie" i "okulary", ale początki to już chyba ze wszystkich pamiętam W ogóle to odkąd zrezygnowałam ze studiów i nie mam kontaktu z niczym poza teletubisiami i książeczkami dla dzieci to sie zaczęłam uwsteczniać ortografia kuleje, pochodne wyparowały, języki odeszły w siną dal albo i dalej.. z desperacji wygrzebałam podręczniki od angielskiego, francuskiego, hiszpańskiego i łaciny i uczę się od nowa tylko niemiecki jakoś mnie odpycha od siebie na kilometr
Podziwiam za zapał

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Dziewczyny jakie robicie zupy, bo coś mi pomysłów brakuje. Coś oprócz:
- pomidorowej, krupniku, kalafiorowej, jarzynowej, botwinki, barszczu ukraińskiego i rosołu. Jest coś jeszcze takiego nie wymyślnego?

MONIA ponawiam pytanie, bo mogłas nie zauważyć Ty robiłaś piaskownię dla dzieciaczków? Chodzi mi o wymiary, daszek i wogóle jakieś wskazowki.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-27 o 07:44
Stary 2012-07-27, 07:45   #1950
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Podziwiam za zapał

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Dziewczyny jakie robicie zupy, bo coś mi pomysłów brakuje. Coś oprócz:
- pomidorowej, krupniku, kalafiorowej, jarzynowej, botwinki, barszczu ukraińskiego i rosołu. Jest coś jeszcze takiego nie wymyślnego?
eee, dziękuje ale to nie zapał, tylko poczucie bezdennej głupoty mnie do tego skłoniło
chciałabym być mądra, piękna i bogata, eh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości