|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() No to trzymam kciuki, żeby nie trzeba było ich robić! ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
#4262 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz-a jak skończysz pisać post to sobie po prostu dla pewności skopiuj tekst. Zawsze możesz wkleić go z powrotem. Ja tak na początku zawsze robiłam, żeby nie było żal moich "wypocin". Maru - Ty weź zrób testa albo skocz na betę co? Przecież my tu przez Ciebie robimy sobie nadzieję, żeś zafasolkowałaś, a Ty nie, nie ![]() Cytat:
No to 3mamy kciuki. Lepiej zrób rano test, z porannego moczu. Pewnie wychodzą przed terminem testy. Nie wiem, ja robiłam po, bo tak jak Maru twierdziłam i sobie tłumaczyłam, że to niemożliwe, abym była w ciąży. Cytat:
. Na dobra, w końcu jutro wyjeżdża mi piczka mała na wakacje, to się nie zobaczą przez 4 tygodnie albo i dłużej, bo wraca z kolonii i ma od razu przesiadkę w nasz samochód i uwożę ją do Szklarskiej. A potem 28 sierpnia ma obóz na Westerplatte jako harcerz. W następnym tygodniu muszę jej kupić podręczniki do szkoły. Ech...Miłego weekendu
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-28 o 17:52 |
|||
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba nie miałabym nic przeciwko bliźniaczej ciąży, chociaż może tak twierdzę, bo nie mam jeszcze dzieci i pewnie nie mam pojecia jakie urwanie głowy jest z jednym, a co dopiero z dwupakiem.
Mojej przyjaciółce się przytrafiły bliźniaki (akurat w takim momencie życia, w którym największym dylematem był wybór kiecki na wieczorną imprezę). Przez ponad rok chodziła do tyłu, nauczyła się spać w każdej sytuacji i w każdej pozycji, choćby na 5 minut. Bliźniaki niestety nie były symultaniczne , jak jedno spało, to drugie krzyczało i odwrotnie. Zdecydowanym plusem było to, że zawsze chłopczyk był o jeden rozmiar większy od dziewczynki, więc ubranek kupowała tylko jeden komplet, a drugie donosiło po pierwszym. Teraz młode mają po 5 lat, a moja przyjaciółka stwierdziała, ze zawiesza warsztat na kołu i jest spełnioną mamą dwójki, więcej nie trzeba.
|
|
|
|
#4264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrobie jutro rano, jesli dam rade, dzis impreza wieczorna.. Nie wiem, czy mam pic piwo. Chyba wypije, nie czuje sie w ciazy heh a nie chce sie wkrecac, to najgorsze co moze byc ![]() Fajnie, zazdroszcze ci, ze tak niespodziewane to wyszlo ja sie czuje bdb i nie mam zadnych objawow ani na @ ani na ciaze. Nawet juz znow mnie brzuch nie boli. Chyba pecherzyk nie pekl ;(
|
|
|
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie wiadomo co komu pisane ![]() Moja mama ma na drugie Aniela i też mi się podoba ![]() A co do płci dziecka to ciekawe, hmm ciekawe co tam u mnie się chowa w brzuchu ![]() Cytat:
no ale już wieczór zajęty bo do teściowej na imieniny idziemy![]() Cytat:
A jak to mój lekarz mówi jeżeli test mówi że ciąża to nie ma co kombinować
|
|||
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
hej kobity
ja od rana na basenie z młodym, siostrą i jej dziećmi... opalilam sie troszku . Brzuch boli na @ umiarkowanie, cyce jakby ciut ciężkawe ale nie jakoś bardzo no i biały glut - @ zbliża się wielkimi krokami.MI WYSZEDŁ test w 23 dc ale ja mam krótkie cykle... Maru śmigaj do tego gina, bo nas wszystkie niepewność wykonczy!!! ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Kawał na uśmiech na waszych buźkach:
Wygląda dżdżownica z ziemi, patrzy, a tu obok druga. - Dzień dobry! - Co, dzień dobry!? Własnej dupy nie poznajesz?...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-28 o 19:14 |
|
|
|
#4268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Dzastin08 P.S : Tak mnie jajniki bolą że wszystko wiąże z tym dupkiem a nie wiem czy to od tego... Miłego weekendu ból jajników to czasami dobry znak....
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Może to Was rozśmieszy??
Facet przychodzi do baru z małą małpką na ramieniu i zamawia drinka. Po chwili małpka zaczyna skakać po całym barze, podkrada oliwki z baru i je zjada, potem bierze pokrojone cytryny i je również pałaszuje. Zaraz potem wskakuje na stół bilardowy, bierze jedną bilę i ku zdumieniu wszystkich - połyka ją. Barman krzyczy do faceta: - Widział pan, co zrobiła pańska małpa?! - Nie, co? - Właśnie zjadła jedną bilę z mojego stołu bilardowego! - To mnie nie dziwi. Ona je wszystko w zasięgu jej wzroku. Przepraszam za moją małpkę, zapłacę za wszystko. Facet kończy drinka, płaci i wychodzi z małpką. Dwa tygodnie później znów przychodzi do baru z małpką na ramieniu, zamawia drinka a małpa zaczyna znowu hasać po barze. Kiedy facet kończy drinka, małpka znajduje wisienkę na talerzyku. Bierze ją, wsadza sobie w tyłek, wyjmuje, a następnie zjada. Barman jest wyraźnie zdegustowany: - Widział pan, co zrobiła tym razem?! - Nie, co? - Wzięła wisienkę, wsadziła sobie w tyłek i zjadła! - To mnie nie dziwi, ona je wszystko w zasięgu wzroku. Ale odkąd połknęła bilę, najpierw wszystko mierzy. Ja z nudów kawały czytam na necie. Leci dziś jakiś fajny film w TV?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
no to ja też kawałem polecę...
ps. mam nadz, że "nasze" blondyny się nie pogniewaja Jedna blondynka mówi do drugiej: - Wiesz, w tym trzęsieniu ziemi zginęło sto osób, wyobrażasz sobie, sto osób... Druga jej odpowiada: - To straszne. Na stare to będzie milion. Wpada blondynka do Pizzerii z gównem w ręku i mówi: - Patrzcie, prawie bym wdepnęła przepraszam kochane, dostaje te kawaly od połówka, więc wklejam. Jesli, któraś poczuje się urażona to trzasnijcie mi przez potylicę i już wiecej nie będę.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-07-28 o 19:23 |
|
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobre!! Mój ulubiony o blondynce: Jedzie blondynka samochodem i wyjechała w drzewo. Przyjechała policja i się pytają kobity - pani no jak to się stało? A blondynka - no nie wiem, przecież trąbiłam.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Wojna. Getto. Idzie może dziesiecioletnia dziewczynka z opaską z szescioramienną gwiazdą na ramieniu.
Przechodzący obok niemiecki żołnierz zagaguje złośliwie: - co, Żydówka? - nie qurwa, strażnik Teksasu a to mój faworyt Stoją dwie blondynki przy windzie jedna mówi: - Zawołaj windę! Blondynka woła: - Winda, winda!!! Druga blondynka mówi: - Nie tak, przez guzik! Blondynka pochyla się do guzika od windy i woła: - Winda, winda!!!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-07-28 o 19:56 |
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
az mnie brzuch ze smiechu zaczal bolecja czytalam kiedys kawal o niedziwedziu, ale kurde nie pamietam tez poleglam, z tym, ze ja mam dosc charakterystyczne poczucie humoru najbardziej rozbrajaja mnie takie totalnie bezsensowne kawaly ooo!! znam jeden o angliku:przyjezdza angol do polskiego hotelu, melduje sie, idzie do pokoju. po chwili dzwoni do recepcji: Two tea to room two please(tu ti tu rum tu). na na co recepcjonista mu odpowiada: srutututu, wypier.dalaj chu.ju. padlam. o falowanych blaszkach nie napisze, bo by mi to pol dnia zajelo ![]() testujcie dziewczyny testujcie ![]() ja dzis mialam taka radoche z tego, ze wszystko mi sie jak w zegarku ksiazkowo pokazalo, ze łohohoho ![]() owulacje mam z lewego jaja, sluz podbarwiony krwia, wiec nie mam watpliwosci, ze owu byla dzialac tez dzialalismy, wiec ciekawe jak nam poszlo testy z pl zamowilam, bedziemy sprawdzac za 2 tygodnie
|
||
|
|
|
#4274 |
|
Raczkowanie
|
to i ja kilka podrzucę:
Zagadka: kto jest najlepiej ubrany w cygańskim taborze? - ten, kto wstanie pierwszy ************************* ************************* ******* Majster poucza budowlańców: - Słuchajcie, jutro przyjeżdża inspekcja. Cokolwiek by się nie działo, udawajcie, że tak miało być. Następnego dnia inspekcja ogląda budynek, a tu nagle łup - jedna ze ścian wali się z hukiem. Inspektorzy odskakują przerażeni, a stojący obok robotnik spokojnie spoglądając na zegarek oznajmia: - No tak, 10.43. Wszystko zgodnie z harmonogramem. ************************* ************************* ******* Żona do męża: -Jesteś najgorszym leniem jakiego znam. Pakuj się i wypie**alaj. -Ty mnie spakuj. ************************* ************************* ******* Szef podjechał dzisiaj pod biuro nowym Chryslerem: - Nie ma co, ładne auto szefie. - Cóż mogę powiedzieć. Pracuj ciężko, zostawaj po godzinach, a może w przyszłym roku będę miał jeszcze lepsze. ************************* ************************* ******* Mężczyzna przyszedł do jasnowidza. - Jest pan ojcem dwójki dzieci - rzekł jasnowidz. - To pan tak myśli - zaśmiał się mężczyzna. - Jestem ojcem trójki dzieci ! - To pan tak myśli - zaśmiał się jasnowidz. ************************* ************************* ******* Wychodząc z domu z torbami stanąłem w progu, odwróciłem się i spojrzałem żonie prosto w oczy. - Czy jesteś pewna, że to konieczne? - Tak, cholernie pewna! Jesteś leniwym gnojem, nadszedł najwyższy czas! - A co z dziećmi? - Są zajęte oglądaniem telewizji. A teraz nie dramatyzuj tylko wyrzuć te pieprzone śmieci. |
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Melduję,że @ nadal brak i nie zanosi się. Ale chyba po prostu wypadł mi ten cykl i @ nie przyjdzie, i pewnie jestem na początku nowego cyklu. Trochę poczytałam i tak może sie zdarzyć jak owu nie było. Aczkolwiek od laparo nie miałam czegoś takiego, kilka lat przed laparo właściwie też nie. Ale wcześniej zdarzało mi się. A dawka luteiny pewnie była za mała, żeby wywołać. Gluty są białe, takie jak na początku cyklu, szyjka jest zamknięta.
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Isia,kwitka- to rzeście mnie rozbawiły tymi kawałami ![]() ![]() My właśnie wróciliśmy od znajomych, ta znajoma akurat jest w ciąży w 7 miesiącu,pokazywała mi wszytko co ma dla dzidziusia... fajnie też już bym tak chciała... A ja własnie skończyłam robić deser malinowy, mniam,mniam,mniam i zaraz idę go zjeść tylko neich jeszcze trochę poleży w lodówie![]() Gdzie te testujące???
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze czekam
) 28 dc, poczekam jeszcze z 4 i zatestuję )
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
ja wprawdzie do @ mam jeszcze z tydzień to i tak nabylam droga kupna testy, sztuk dwie. Pewnie nie wytrzymam i wcześniej zatestuje, więc się nie zmarnuja... Brzuch boli stałe, białego gluta jest masa... czekam
no gdzie te testujace????
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
moze nie moga ogarnac sie ze szczescia
i nie maja czasu sie podzielic z wrazenia,trzymam mocno
|
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie intuicja mnie zawiodla, test z rana jedna kreska, dzis po poludniu @. Jestem jednoczesnie smutna (bo sie nie udalo, no
) ale i szczesliwa, bo to pierwszy i (oby nie jedyny!!!) cykl, gdzie okres nadszedl bez ataku, opuchnietego brzucha przez endo i zwijania sie z bolu! Jestem taka szczesliwa, ze tym razem to mi zostalo oszczedzone nawet prochow nie biore.@ jak w zegarku, wiec rozpoczynam 3 cykl staranek
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2012-07-29 o 17:35 |
|
|
|
#4281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Dziewczynki ![]() Mnie po duphastonie to jajniki bardzo bolą, piersi bolą, potrafi mnie mdlić, więc już parę razy wzięłam to za cudooowne objawy fasolowe A to tylko dupek![]() Ale może być, że Cię bolą z innego powodu, czego Ci życzę ![]() A ja jutro kontrola i monitoring Ale starania już w czwartek tak na wszelki wypadek zaczęliśmy, czyli od 9 dnia cyklu Ale bym chciała, żeby się w tym cyklu udało, już mam dosyć tego myślenia o dysplazji, wymrażaniu itp, itd. Mam nadzieję, że już jestem zdrowa i wszystko się w końcu uda
|
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
ja! ja! wlasie nie wiem co myslec.. ogolnie przed okresem mnie piersi nie bolą.. a teraz jest tydzien po owulacji, a mnie jajniki kują tzn prawy od czwartku tak ze wczoraj w ogole prawie nie chodzilam, bo takie dziwne uczucie.. a piersi mnie tak bolą.. no i jest bialy taki sluz.. nie wiem. tak sobie myslalam, ze sobie wkrecam to, ale piersi mnie tak bolą, ze dotkąć nie moge, az na Tż krzyczalam.. co o tym sadzicie? w tamtej ciazy pamietam, ze tydzien po owulce mnialam takie zaparcia i tak kilka tygodni sie utrzymywaly i piersi tez bolaly prawie od początku..
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-07-29 o 18:14 |
|
|
|
#4283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dmoc4 - u mnie raczej to objawy po dupku bo wcześniej tak nie miałam... Jejuu jak ja bym chciała dostać już @ a tu jeszcze 6 dni brania dupka i 3-4 dni zanim @ się pojawi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-29 o 19:36 |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mokka83 - melduj się po weekendowym wyjeździe i daj znać jak wizyta. |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które brały castagnus... czy to możliwe, że to po nim mam tyle sluzu? Już nie pamietam jak to było przy pierwszej kuracji... ale chyba sluzu nie było....
|
#4287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No a ja już opowiadam o piątkowej wizycie ) Póki co wszystko dobrze, biło maleńkie serduszko - 100uderzeń na minutę Ale mniejsza z tym - może pełne tygodnie podaje W każdym razie na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tyg - już się umówilam na 9 sierpnia, dostałam listę kilku badań do zrobienia, no i powiedziała, że jak wszystko na kolejnej wizycie będzie dobrze, to zakłada mi kartę ciąży. Trochę się rozczarowałam, że teraz w piątek jeszcze jej nie założyła, no ale karta mało wazna - ważne by Maleństwo prawidłowo się rozwijało No ale te 4 dni jakoś wytrzymam, a jak pójdę na tę wizytę w następny czwartek, to mam nadzieję, że dostanę zwolnienie Choć powiem Wam, że naprawdę biję się z myślami... bo chyba zeświruję siedząc w domu
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Weekend szybko minął nawet nie wiem kiedy i znowu cały tydzień przed nami. Wczoraj połowę niedzieli przespałam, trochę głowa mnie bolała po sobotnim spotkaniu ze znajomymi i wogole pogoda nie nastrajała. Ale tż towarzyszył mi wiernie i były przytulanki, było milusio ![]() A tak wogóle to coś mi tu pachnie nowymi fasolkami, która pierwsza? ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie! I znowu poniedziałek. Pogoda się popsuła, grilla wczoraj nie udało się zrobić, bo cały dzień lało. Dziś trochę słońce świeci, ale chłodno już. A ja tak lubię ciepełko
![]() Z moją owulką zgłupiałam całkowicie. Najpierw myślałam, że była w piątek, potem w sobotę, a w niedzielę szyjka otwarta maksymalnie, więc sama już nic nie wiem. Seksik był w czwartek wieczorem, w sobotę rano i wczoraj wieczorem, więc może udało coś się zmajstrować. Teraz czekamy 2 tygodnie... Długie dwa tygodnie... Cytat:
Cytat:
![]() Mokka, super, że już serduszko jest. Cieszymy się razem z Tobą. Ze zwolnieniem to nie wiem co Ci poradzić. Ja sama też chyba bym w domu nie usiedziała na zwolnieniu, no bo ile można. Ale z drugiej strony jak masz mieć nadgodziny i masz zmęczona przychodzić do domu to może warto. Kwitka, czytałam, że po castagnusie faktycznie śluz się poprawia, więc chyba to od tego. |
||
|
|
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mokka, super, ze wszystko w porzadku!! Dziękuję Cytat:
Ja mam wrazenie, ze to czytanie ciagle o ciazy troche mnie rozstroiło. Chyba musze spasowac na jakis czas, bo dostane fiola. Juz naprawde przez chwile myslalam ze w poprzednim cyklu sie udalo, nie chce sie znow nastawiac. Tez tak macie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

, jak jedno spało, to drugie krzyczało i odwrotnie. Zdecydowanym plusem było to, że zawsze chłopczyk był o jeden rozmiar większy od dziewczynki, więc ubranek kupowała tylko jeden komplet, a drugie donosiło po pierwszym. Teraz młode mają po 5 lat, a moja przyjaciółka stwierdziała, ze zawiesza warsztat na kołu i jest spełnioną mamą dwójki, więcej nie trzeba.
Wybrałam już nawet z córką imiona dla niej. Tradycja nakazuje 2 imiona. Anielka Gabrysia. Dla chłopca tez profilaktycznie wybrałam - Seweryn Jerzy. To drugie to moim śp Tacie. Czyli obie babcie i dziadek doczekali się od nas najstarszej wnuczki a teraz najmłodszego dziecka. Byłam pierwsza i ostatnia. Moje rodzeństwo ma już po 2 dzieci tylko my tak zwlekaliśmy. A mąż jedynak więc tu konkurencji nie było.