Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 14:29   #2341
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
he he jakbym o sobie czytała
o 6.40 rano urodziłam a przed 4 rano mąż przekonywał mnie do IP
i tez wychodziłam z domu z tekstem ale zaraz wracamy?

i wróciliśmy, tyle ze za 2 dni i we trójkę

Karola masz rację, ze Ci sie nie spieszy! Prawda jest taka, ze wszystko ma swój czas i porę. I lepiej wykorzystać ostatnie chwile względnej swobody bo potem to juz inna bajka.
Ale opieką się nie martw. Serio, chyba nie ma bardziej nieporadnej osoby przy dzieciach jak ja (zawsze taka byłam) a przy Martynce świetnie sobie radze. To naprawdę nie jest trudne. Wystarczy cierpliwość i czułość. Ja może 5 lat temu ich tyle nie miałam, ale teraz mam całe pokłady..

ja tam to wyrzuciłam, odpadł u 7 dobie
Pocieszyłaś mnie z tą cierpliwością We=iem, że do swoich dzieci ma się jej więcej... i to mnie trochę uspokaja

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
w gazik zawinełam. Jest suchy wiec nie zgnije
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

On jest suchy, więc nie zgnije. Ja Fabiego też mam
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
Jednak wydaje mi się, że zrobię tak jak Linka25 Ja nie mam głowy do takich pamiątek...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 14:37   #2342
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny a jecie lody????? takie zwykle smietankowe???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:08   #2343
depoison
Zadomowienie

Hello
Podczytuje was cały czas, ale jakoś nie miałam mozliwości pisać, bo nie dość, że mała jest niesamowicie absorbująca, to jeszcze zabraliśmy się za rozbudowę biblioteki i montaż półek przy łóżeczku

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Oglądam ten program (jakoś też koło16-17 leci) i zbieram za każdym razem szczękę z podłogi. W wieku 8 lat próbowałam zrobić jajecznicę, dopiero przy trzeciej próbie zawartość nie wylądowała w koszu tylko była zjadliwa (nie smaczna ale nadająca się do jedzenia) a te dzieciaki taki rzeczy robią
ee, i tak nie było z Tobą tak źle
Ja w wieku 13 lat zostałam "wrzucona na głęboką wodę" - matka (była wtedy w pracy) zadzwoniła do mnie i poprosiła o ugotowanie makaronu do rosołu. Kompletnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać - od momentu wyjęcia garnka, to wylania gotowego makaronu do durszlaka, byłam telefonicznie instruowana przez koleżankę, która, na szczęście, miała większe pojęcie jak się za to zabrać

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam skurcze. Co ok. 30 min. trwają ok. 20 sek. Ale mnie nie bolą - to raczej takie spinanie brzucha. Tak to się zaczyna? Czy powinny mnie bardziej boleć?
doczytałam już, że Ci przeszły, ale z mojej wiedzy wynika, że to są właśnie te przepowiadające - mogą być regularne, ale albo nie bolą, albo bolą trochę jak kolka jelitowa

Cytat:
My z TŻ planujemy zimą wyskoczyć na 3 dni do Zakopanego, ciekawe czy coś z tych planów wypali Poszlibyśmy na kolację i na dancing do Kolorowej
my też koniecznie chcemy się gdzieś wyrwać na weekend, najlepiej w październiku, bo wtedy teściowa ma urlop i mogłaby zamieszkać u nas - z Zosią i kotem. Rzym (ja widziałam, ale po łebkach, mąż w ogóle nie) albo Nicea (oboje byliśmy tam jeden dzień i uznaliśmy, że za mało) byłyby najlepsze

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mysle ze konik to bedzie supr sprawa bo przy tej pozytywce(kiedys poizałam ze mam taka ktora wyswietla na suficie misie) jest taka spokojna
no to fajnie masz, że Rozalka wycisza się przy pozytywce. Nasze obie zostały olane ciepłym moczem, dobrze, że nie kupowałam konika

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziecie mi zwymiotoalo nie wiem czemu ale to nie bylo ulanie tylko normalny rzyg.....
widziałam już, że doszłaś, że to z przejedzenia
nam się też ze 3-4 razy zdarzyło
Niestety - mała się wycwaniła (po dobrych 3, może 4 tygodniach uwielbienia dla smoczka) i teraz już go nie chce (a ssać chce, a jakże)

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Weszłam w mój suwaczek, a tam "Dziś narodziny twojego dziecka" -
hehe, świetne
aż z ciekawości weszłam w swój ciążowy i dowiedziałam się, że zaczęłam właśnie 45 tydzień ciąży

Karolina, słusznie, że Ci się nie śpieszy Mały i tak i tak się urodzi, jeszcze zdążysz go naprzytulać i ukochać, a co teraz poprzebywasz w ciszy/wyśpisz się - to Twoje

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:24   #2344
anna99302
Zadomowienie

mam nieregularne skurcze i mnie trohe czysci....ciekawe czy to, czy taka reakcja name odstawienIe
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:30   #2345
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Podczytuje was cały czas, ale jakoś nie miałam mozliwości pisać, bo nie dość, że mała jest niesamowicie absorbująca, to jeszcze zabraliśmy się za rozbudowę biblioteki i montaż półek przy łóżeczku

ee, i tak nie było z Tobą tak źle
Ja w wieku 13 lat zostałam "wrzucona na głęboką wodę" - matka (była wtedy w pracy) zadzwoniła do mnie i poprosiła o ugotowanie makaronu do rosołu. Kompletnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać - od momentu wyjęcia garnka, to wylania gotowego makaronu do durszlaka, byłam telefonicznie instruowana przez koleżankę, która, na szczęście, miała większe pojęcie jak się za to zabrać

doczytałam już, że Ci przeszły, ale z mojej wiedzy wynika, że to są właśnie te przepowiadające - mogą być regularne, ale albo nie bolą, albo bolą trochę jak kolka jelitowa
Moi znajomi - chłopak i dziewczyna - mieszkają razem i opowiadali kiedyś jak gotowali rosół. Rosół się gotował a u niej była koleżanka. I w pewnym momencie chłopak do niej woła - rosół gotowy. Na co ona niewiele myśląc mówi do niego - to przecedź go żeby był klarowny. Chłopak wziął sitko, rozłożył nad zlewem i przelał przez nie rosół... Wszystko poszło prosto do zlewu a im z rosołu zostały tylko warzywa i osad, który na nim pływał I to są dorośli ludzie, a nie 12 czy 13 latki

Moja ciotka z kolei piekła kiedyś biszkopta. Ale zapomniała dodać proszek do pieczenia i miała wielki omlet

I jeszcze moja ulubiona historia.
9 lat temu było wesele mojego brata. Całe przygotowania, wszyscy pomagali. Jednym z bardziej aktywnych był kuzyn mojej bratowej, który strasznie się wymądrzał. Brat mojej mamy strasznie tego nie lubił więc mówi do niego - Paweł, jedź jeszcze po mięso. Zamówione jest 10kg skrzydełek cielęcych. Są zapłacone, tylko odebrać. I koleś pojechał... Opowiadał, że jak zajechał i powiedział, że on po skrzydełka cielęce, które są do odebrania to pani ekspedientka popłakała się ze śmiechu i udało jej się tylko zapytać czy widział kiedyś latające cielęta

Tak mi się wydaje, że to te przepowiadające. Co by oznaczało, że fenoterol nie działa (albo przestaje działać) po odstawieniu

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
mam nieregularne skurcze i mnie trohe czysci....ciekawe czy to, czy taka reakcja name odstawienIe
Hm... małe czyszczenie to mam od piątku a i skurcze takie nieregularnie też się zdarzają...
Ale mam nadzieję, że Ciebie ta niepewność nie będzie trzymać za długo

Stary 2012-07-29, 15:32   #2346
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze nie chcę
Fizycznie czuję się dobrze, denerwuje mnie dieta i nocne sikanie ale to pikuś
Boję się bardzo sytuacji PO WSZYSTKIM, opieki nad maleństwem, o której w gruncie rzeczy niewiele wiem, mam wrażenie, że czasu mam za mało, czuję się jak uczeń co się do sprawdzianu nie przygotował... i to głównie z tego powodu mam doły
Też się boję ale liczę mimo wszystko na instynkt.

wiktoria skrzydełka cielęce mnie powaliły

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:33   #2347
karolka110
Wtajemniczenie

Witam się w niedzielę

u nas troszkę chłodniej drugi dzieńmożna funkcjonować....u mnie bez zmian, nieraz coś poboli, nieraz zakuje, ale nic szczególnego....

wczoraj nawiedziliśmy Ikeę i tym samym Lilutkowy Kącik w końcu gotowyt ylko jej jeszcze brak ale jeszcze chwila i będzie

depoison czyż pomijasz moje posty....

zaraz się ubieram itd i wychodzę na spacerek z Małżem-może już ostatni we dwoje

Miłego dzionka

P.S. czekam niecierpliwie na Nowe Dzieciątka-zapychaczki kolejki-sio na porodówkę!!!
Stary 2012-07-29, 15:36   #2348
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Też się boję ale liczę mimo wszystko na instynkt.

wiktoria skrzydełka cielęce mnie powaliły
To dobrze

Stary 2012-07-29, 15:55   #2349
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
To dobrze
Z takich dziwnych opowieści to historia jak tata z córką (dużą bo chyba 10 letnią), uczyli się polskiego. Na tapetę wyjechał Adam Mickiewicz. No i tata mówi do córy: prawdziwe nazwisko Mickiewicza to Majtkiewicz ale zmienił bo się z niego śmiali. No i następnego dnia dziecko błysnęło wiedzą na zajęciach... ale było tak przekonujące, że nauczycielka sprawdzała czy to aby nie fakt

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:05   #2350
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison czyż pomijasz moje posty....
yyy, tego tam, panie
Ja na pewno jakiś Twój post cytowałam, ale mi zżarło Na pewno chciałam pochwalić śliczny hafcik dla Liluni i zakupy ubrankowe, ale co poza tym - nie pamiętam

Stary 2012-07-29, 16:13   #2351
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
yyy, tego tam, panie
Ja na pewno jakiś Twój post cytowałam, ale mi zżarło Na pewno chciałam pochwalić śliczny hafcik dla Liluni i zakupy ubrankowe, ale co poza tym - nie pamiętam

nie o chwalenie mnie chodzi
ależ o papierki do Elterngeldu
Stary 2012-07-29, 16:16   #2352
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Z takich dziwnych opowieści to historia jak tata z córką (dużą bo chyba 10 letnią), uczyli się polskiego. Na tapetę wyjechał Adam Mickiewicz. No i tata mówi do córy: prawdziwe nazwisko Mickiewicza to Majtkiewicz ale zmienił bo się z niego śmiali. No i następnego dnia dziecko błysnęło wiedzą na zajęciach... ale było tak przekonujące, że nauczycielka sprawdzała czy to aby nie fakt
dobre Bardzo dobre
Jak byłam w liceum to kolega przyszedł upalony maryśką (to była końcówka lat 90tych). Pani od polskiego mówi do niego - Jarek, przeczytaj wiersz ze strony 56. Na co Jarek otwarł podręcznik patrzy i mruczy pod nosem - ale ja tu nic nie widzę tylko jakieś pie..no literki... Na szczęście polonistka nie usłyszała.

Z kolei na studiach kolega na wykładzie z chemii ogólnej uczył się matematyki (miało być kolokwium). Pani profesor to zauważyła i podeszła do niego. Popatrzyła i pyta - czy ja panu nie przeszkadzam? A on miał stopery w uszach i nie wiedział jak głośno odpowie więc tylko pokiwał głową i wyszeptał - niiieeeeee

Stary 2012-07-29, 16:18   #2353
Soleilka
Zakorzenienie

Nudziło mi się, więc zrobiłam naszym dzieciaczkom suwaczki, żeby mieć porównanie http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:19   #2354
KarolinaPW
Zadomowienie

Wpadam tylko na chwilkę żeby przekazać info od Balbinki (nadrabiać będę wieczorem)

Melduję, ze od 13 jestem na porodówce. Skurcze są co jakieś 7 min. wody sie sączą, ale rozwarcia nie ma...Położna mówi, że to jeszcze długo potrwa boje się że rzeczywiście tak będzie. Sala wypas-jestem na Inflanckiej i trafiłam na jedyną z takim wypasionym fotelem porodowym. Kibelek i prysznic też są

Fotel rzeczywiście kosmiczny (kurde nie wiem, jak przenieść zdjęcie z mmsa na komputer, jak to ogarnę to dodam)

Balbinko kochana, trzymamy za Was wielkie kciuki!!!!:kciuki :
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:20   #2355
Soleilka
Zakorzenienie

Balbinko

Bloguję
Stary 2012-07-29, 16:22   #2356
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Nudziło mi się, więc zrobiłam naszym dzieciaczkom suwaczki, żeby mieć porównanie http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/
oo jakie to slodkie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:24   #2357
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpadam tylko na chwilkę żeby przekazać info od Balbinki (nadrabiać będę wieczorem)

Melduję, ze od 13 jestem na porodówce. Skurcze są co jakieś 7 min. wody sie sączą, ale rozwarcia nie ma...Położna mówi, że to jeszcze długo potrwa boje się że rzeczywiście tak będzie. Sala wypas-jestem na Inflanckiej i trafiłam na jedyną z takim wypasionym fotelem porodowym. Kibelek i prysznic też są

Fotel rzeczywiście kosmiczny (kurde nie wiem, jak przenieść zdjęcie z mmsa na komputer, jak to ogarnę to dodam)

Balbinko kochana, trzymamy za Was wielkie kciuki!!!!:kciuki :
No to żeby jednak poszło szybko Żeby jej za bardzo nie wymęczyli

Cytat:
pęknie będziesz dodawać dzieciaczki sukcesywnie jak się będą rodzić?
Ale robota pierwsza klasa

Stary 2012-07-29, 16:25   #2358
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Balbinko trzymam kciuki!

U nas gosci ciag dalszy, jedni pojechali niedawno a pozniej moje dwie kolezanki sie zapowiedzialy na 17-18...
Ehhh..
ja wszamam cos do jedzenia i poprasuje malej ciuszki, nie ma tego duzo ale nie chce zeby mi sie uzbieralo

Amelcia
Stary 2012-07-29, 16:25   #2359
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oo jakie to slodkie

Cytat:
pęknie będziesz dodawać dzieciaczki sukcesywnie jak się będą rodzić?
Ale robota pierwsza klasa

żeby wszystkie dzieciaczki miały. Jakieś mamusie już tak mają i podpatrzyłam to u nich

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Idę pod prysznic i spać. Nie spałam całą noc, a w ciągu dnia 15 minut. Może teraz mi się uda (chociaż mi się nie chce)

Bloguję
Stary 2012-07-29, 16:27   #2360
hanjah
Zakorzenienie

za balbinkę

Soleilka-strona super My teraz wychodzimy, ale potem wrzucę to do nas na pierwszą stronę

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Mamcia-jakie ciuszki nosi Amelka? early baby czy newborn? pytam bo nasze maluchy podobne wagowo i wzrostowo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:39   #2361
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

żeby wszystkie dzieciaczki miały. Jakieś mamusie już tak mają i podpatrzyłam to u nich

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Idę pod prysznic i spać. Nie spałam całą noc, a w ciągu dnia 15 minut. Może teraz mi się uda (chociaż mi się nie chce)
Bardzo mi się podobają te suwaczki

No to życzę udanego snu

Kurcze, ale mam apetyt przed chwilą zjadłam jakieś 200ml lodów, a teraz poprawiłam 2 kanapkami

Po czym poznać, że to wody a nie coś innego? Bo ja mam problem - mam wrażenie, że cały czas mam mokre majtki A siku nie robię...

Stary 2012-07-29, 16:45   #2362
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

nie o chwalenie mnie chodzi
ależ o papierki do Elterngeldu
cholera, nie wiem, bo to małż składał. A on już nie pamięta (bo jednocześnie składał do Kindergeld i już nie wie, które do czego było).. Na pewno ten specjalnie w tym celu wydany Geburtsbescheinigung i kopie dowodów osobistych, ale co jeszcze? nie wiem, niestety (i to chyba zależy od tego, co robiłaś wcześniej)

Cytat:
super!

Cytat:

no to trzymamy wielkie kciuki za Balbinkę!
(a zdjęcia fotela - takiego samego - nie znajdziesz w sieci? bo aż się zainteresowałam )
_______

Widziałam, że gadałyście o zachowywaniu na pamiątkę (tudzież niezachowywaniu ) zasuszonych pępuszków. No i aż ciekawa się zrobiłam - co zachowujecie? macie już jakieś pamiątki z tych pierwszych chwil, które będziecie przechowywać całe życie i pokażecie potem waszym dzieciom, jak dorosną?
Ja na razie zachowałam właśnie pępuszek, pierwszą czapeczkę (jedyną, jaka była dobra, naprawdę mikroskopijną), tę opaskę na rączkę ze szpitala i "wizytówkę" jaka wisiała na szpitalnym łóżeczku małej.
A wy, kochane?

Stary 2012-07-29, 16:54   #2363
wvictoria
Wtajemniczenie

A to w nawiązaniu do rozmowy nt. karmienia piersią w miejscach publicznych:
http://wiadomosci.wp.pl/gid,14795423...a,galeria.html

Stary 2012-07-29, 17:00   #2364
Soleilka
Zakorzenienie

Nie mogę zasnąć Zaraz wyciągnę TŻ na zakupy, a wieczorem może na miasto wyjdziemy odetchnąć

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Soleilka-strona super My teraz wychodzimy, ale potem wrzucę to do nas na pierwszą stronę

Cytat:
Bardzo mi się podobają te suwaczki

Po czym poznać, że to wody a nie coś innego? Bo ja mam problem - mam wrażenie, że cały czas mam mokre majtki A siku nie robię...
Niedługo też tam będzie Twój Maluszek

Mi odeszły w ilościach litrowych wręcz Ale mogą się sączyć... Można sprawdzić papierkiem lakmusowym czy to wody (kolor chyba niebieski ma pokazać). Powąchaj to, wody mają specyficzny słodkawy zapach

Cytat:

super!

Widziałam, że gadałyście o zachowywaniu na pamiątkę (tudzież niezachowywaniu ) zasuszonych pępuszków. No i aż ciekawa się zrobiłam - co zachowujecie? macie już jakieś pamiątki z tych pierwszych chwil, które będziecie przechowywać całe życie i pokażecie potem waszym dzieciom, jak dorosną?
Ja na razie zachowałam właśnie pępuszek, pierwszą czapeczkę (jedyną, jaka była dobra, naprawdę mikroskopijną), tę opaskę na rączkę ze szpitala i "wizytówkę" jaka wisiała na szpitalnym łóżeczku małej.
A wy, kochane?

Mam kikut z pępuszka, test ciążowy, opaski na rączkę i nóżkę i też wizytówkę Zostawię też czapeczkę, śliniaczek, skarpetki i bodziaka, którego kupił TŻ Do tego zdjęcia usg oczywiście Mam w planach zrobić takie pudełeczko z pamiątkami A jak Mały kiedyś zostanie tatą, to mu podaruję to pudełeczko

Bloguję
Stary 2012-07-29, 17:01   #2365
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania a roznie niektore early a niektore newborn ale wiekszosc early

Amelcia
Stary 2012-07-29, 17:15   #2366
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Mam kikut z pępuszka, test ciążowy, opaski na rączkę i nóżkę i też wizytówkę Zostawię też czapeczkę, śliniaczek, skarpetki i bodziaka, którego kupił TŻ Do tego zdjęcia usg oczywiście Mam w planach zrobić takie pudełeczko z pamiątkami A jak Mały kiedyś zostanie tatą, to mu podaruję to pudełeczko
a tak, test ciążowy też mam, zapomniałam
No i zamierzam jeszcze uciąć pukiel tych pierwszych włosków (zanim mała je wytrze )
Chciałabym też zachować jakieś pierwsze ubranko, ale wszystkie, nawet te 50, były na początku za duże, więc chyba sobie odpuszczę, bo to i tak nie odda prawdy o rozmiarach Zosi, jak się urodziła

/a co to za opaska na nóżkę?/

Stary 2012-07-29, 17:18   #2367
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a tak, test ciążowy też mam, zapomniałam
No i zamierzam jeszcze uciąć pukiel tych pierwszych włosków (zanim mała je wytrze )
Chciałabym też zachować jakieś pierwsze ubranko, ale wszystkie, nawet te 50, były na początku za duże, więc chyba sobie odpuszczę, bo to i tak nie odda prawdy o rozmiarach Zosi, jak się urodziła

/a co to za opaska na nóżkę?/
Ooo pukiel też fajna sprawa Ciekawe tylko czy nasze dzieci to docenią

Miał opaskę i na rączce i na nóżce z moimi i jego danymi, nie wiem czemu aż dwie

Bloguję
Stary 2012-07-29, 17:22   #2368
depoison
Zadomowienie

Cytat:

Miał opaskę i na rączce i na nóżce z moimi i jego danymi, nie wiem czemu aż dwie
diabli wiedzą
moja matka zachowała sporo takich rzeczy: kikut pępuszka, pukiel włosków właśnie, pierwszy kaftanik, pierwszy ząbek, pierwszy rysunek, zasuszony pierwszy kwiatek, jaki dostałam z okazji narodzin, kartki z gratulacjami, opaskę na rękę, wypis ze szpitala...
I czy ja to doceniam? hmm, to dla mnie raczej ciekawostka, ale nie jestem z tym szczególnie związana, dla niej było to zdecydowanie ważniejsze, niż dla mnie

Stary 2012-07-29, 17:27   #2369
Soleilka
Zakorzenienie

Które Waszym zdaniem ładniejsze?
http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...520986655.html ZCh 1

czy

http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...511688095.html
kolor: lawenda, kokardka: ecru

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
diabli wiedzą
moja matka zachowała sporo takich rzeczy: kikut pępuszka, pukiel włosków właśnie, pierwszy kaftanik, pierwszy ząbek, pierwszy rysunek, zasuszony pierwszy kwiatek, jaki dostałam z okazji narodzin, kartki z gratulacjami, opaskę na rękę, wypis ze szpitala...
I czy ja to doceniam? hmm, to dla mnie raczej ciekawostka, ale nie jestem z tym szczególnie związana, dla niej było to zdecydowanie ważniejsze, niż dla mnie
Moja mamuśka nic nie zostawiła z takich rzeczy, za to mama TŻ tak, tylko że wyplamione i takie brzydkie. I pamiątka wg mnie fajna, ale po co mu wyplamione bodziaki

Bloguję
Stary 2012-07-29, 17:30   #2370
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Mandi coraz lepiej, juz łatwiej mi się chodzi, troche boli jeszcze ale mam nadzieje ze sie goi ładnie. Mały daje mi do wiwatu wciąż chce jeść, nic go nie uspakaja z tragicznego ryku jak tylko cycek. Na dodatek wrzeszczy zawsze gdy go przewijam, normlanie terrorysta
Cieszę się, że jest Ci lepiej a Jaś może będzie spokojniejszy. Moja jest w miarę spokojna, a przewijania też nie lubi. Za to podczas przewijania lubi walnąć kupkę
Ja się czuję ogólnie dobrze, tylko właśnie boli mnie tyłek. A na zewnątrz mam tylko dwa maleńkie szwy (kazałam oglądać małżowi bo miałam wrażenie, że mam tam gigantyczną ranę, a w rzeczywistości są tylko dwa malusie szwy - jednak boli i liczę, że szybko się zagoi)

Cytat:
my też koniecznie chcemy się gdzieś wyrwać na weekend, najlepiej w październiku, bo wtedy teściowa ma urlop i mogłaby zamieszkać u nas - z Zosią i kotem. Rzym (ja widziałam, ale po łebkach, mąż w ogóle nie) albo Nicea (oboje byliśmy tam jeden dzień i uznaliśmy, że za mało) byłyby najlepsze
Rzym Marzy mi się ponowny wyjazd, ale to pewnie dopiero na początku przyszłego roku. A jakiś dłuższy weekend to może pod koniec września, albo w październiku

Cytat:
I jeszcze moja ulubiona historia.
9 lat temu było wesele mojego brata. Całe przygotowania, wszyscy pomagali. Jednym z bardziej aktywnych był kuzyn mojej bratowej, który strasznie się wymądrzał. Brat mojej mamy strasznie tego nie lubił więc mówi do niego - Paweł, jedź jeszcze po mięso. Zamówione jest 10kg skrzydełek cielęcych. Są zapłacone, tylko odebrać. I koleś pojechał... Opowiadał, że jak zajechał i powiedział, że on po skrzydełka cielęce, które są do odebrania to pani ekspedientka popłakała się ze śmiechu i udało jej się tylko zapytać czy widział kiedyś latające cielęta
Padłam, leżę i kwiczę
Historyjki o ciotce i znajomej parze też dobre, ale to wymiata

Cytat:
Piękne
To mi przypomniało, że muszę wymienić suwaczka w podpisie

Cytat:

Mam nadzieję, że jej to szybko pójdzie

Cytat:
A wy, kochane?
Pępuszka jeszcze nie mam, ale może też zachowam.
Z innych rzeczy: test ciążowy, skarpeteczki, które kupił małż jak dowiedział się, że jestem w ciąży, opaskę na rączkę za szpitala, niestety wizytówek na łóżeczkach u nas w szpitalu nie było.
A potem się zobaczy, na pewno uzbiera się sporo takich pierwszych rzeczy

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

O właśnie pukiel włosów...
Gdyby moja mam zostawiła takie rzeczy ja bym doceniła. Nie ma nic, a myślę że to fajna pamiątka.
Moja też miała dwie - na obu rączkach. Jedna została, a druga została wpięta do dokumentacji szpitalnej związanej z dzieckiem.

A zaproszenie, wg mnie, ładniejsze jest drugie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-07-29 o 17:31
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości