|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
We=iem, że do swoich dzieci ma się jej więcej... i to mnie trochę uspokaja ![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Jednak wydaje mi się, że zrobię tak jak Linka25 Ja nie mam głowy do takich pamiątek...
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jecie lody????? takie zwykle smietankowe???
|
#2343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Podczytuje was cały czas, ale jakoś nie miałam mozliwości pisać, bo nie dość, że mała jest niesamowicie absorbująca, to jeszcze zabraliśmy się za rozbudowę biblioteki i montaż półek przy łóżeczku ![]() Cytat:
![]() Ja w wieku 13 lat zostałam "wrzucona na głęboką wodę" - matka (była wtedy w pracy) zadzwoniła do mnie i poprosiła o ugotowanie makaronu do rosołu. Kompletnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać - od momentu wyjęcia garnka, to wylania gotowego makaronu do durszlaka, byłam telefonicznie instruowana przez koleżankę, która, na szczęście, miała większe pojęcie jak się za to zabrać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam się też ze 3-4 razy zdarzyło Niestety - mała się wycwaniła (po dobrych 3, może 4 tygodniach uwielbienia dla smoczka) i teraz już go nie chce (a ssać chce, a jakże) ![]() hehe, świetne aż z ciekawości weszłam w swój ciążowy i dowiedziałam się, że zaczęłam właśnie 45 tydzień ciąży Karolina, słusznie, że Ci się nie śpieszy Mały i tak i tak się urodzi, jeszcze zdążysz go naprzytulać i ukochać, a co teraz poprzebywasz w ciszy/wyśpisz się - to Twoje
|
|||||
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
mam nieregularne skurcze i mnie trohe czysci....ciekawe czy to, czy taka reakcja name odstawienIe
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko poszło prosto do zlewu a im z rosołu zostały tylko warzywa i osad, który na nim pływał I to są dorośli ludzie, a nie 12 czy 13 latki ![]() Moja ciotka z kolei piekła kiedyś biszkopta. Ale zapomniała dodać proszek do pieczenia i miała wielki omlet ![]() I jeszcze moja ulubiona historia. 9 lat temu było wesele mojego brata. Całe przygotowania, wszyscy pomagali. Jednym z bardziej aktywnych był kuzyn mojej bratowej, który strasznie się wymądrzał. Brat mojej mamy strasznie tego nie lubił więc mówi do niego - Paweł, jedź jeszcze po mięso. Zamówione jest 10kg skrzydełek cielęcych. Są zapłacone, tylko odebrać. I koleś pojechał... Opowiadał, że jak zajechał i powiedział, że on po skrzydełka cielęce, które są do odebrania to pani ekspedientka popłakała się ze śmiechu i udało jej się tylko zapytać czy widział kiedyś latające cielęta ![]() Tak mi się wydaje, że to te przepowiadające. Co by oznaczało, że fenoterol nie działa (albo przestaje działać) po odstawieniu ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
a i skurcze takie nieregularnie też się zdarzają...Ale mam nadzieję, że Ciebie ta niepewność nie będzie trzymać za długo
|
||
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiktoria skrzydełka cielęce mnie powaliły |
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w niedzielę
u nas troszkę chłodniej drugi dzień wczoraj nawiedziliśmy Ikeę i tym samym Lilutkowy Kącik w końcu gotowy ![]() ![]() ale jeszcze chwila i będziedepoison czyż pomijasz moje posty.... zaraz się ubieram itd i wychodzę na spacerek z Małżem-może już ostatni we dwoje ![]() Miłego dzionka P.S. czekam niecierpliwie na Nowe Dzieciątka-zapychaczki kolejki-sio na porodówkę!!!
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Z takich dziwnych opowieści to historia jak tata z córką (dużą bo chyba 10 letnią), uczyli się polskiego. Na tapetę wyjechał Adam Mickiewicz. No i tata mówi do córy: prawdziwe nazwisko Mickiewicza to Majtkiewicz ale zmienił bo się z niego śmiali. No i następnego dnia dziecko błysnęło wiedzą na zajęciach... ale było tak przekonujące, że nauczycielka sprawdzała czy to aby nie fakt
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
yyy, tego tam, panie
![]() Ja na pewno jakiś Twój post cytowałam, ale mi zżarło Na pewno chciałam pochwalić śliczny hafcik dla Liluni i zakupy ubrankowe, ale co poza tym - nie pamiętam
|
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie o chwalenie mnie chodzi ![]() ależ o papierki do Elterngeldu
|
|
#2352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobre ![]() Jak byłam w liceum to kolega przyszedł upalony maryśką (to była końcówka lat 90tych). Pani od polskiego mówi do niego - Jarek, przeczytaj wiersz ze strony 56. Na co Jarek otwarł podręcznik patrzy i mruczy pod nosem - ale ja tu nic nie widzę tylko jakieś pie..no literki... Na szczęście polonistka nie usłyszała. Z kolei na studiach kolega na wykładzie z chemii ogólnej uczył się matematyki (miało być kolokwium). Pani profesor to zauważyła i podeszła do niego. Popatrzyła i pyta - czy ja panu nie przeszkadzam? A on miał stopery w uszach i nie wiedział jak głośno odpowie więc tylko pokiwał głową i wyszeptał - niiieeeeee
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Nudziło mi się, więc zrobiłam naszym dzieciaczkom suwaczki, żeby mieć porównanie
http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/
|
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na chwilkę żeby przekazać info od Balbinki (nadrabiać będę wieczorem)
Melduję, ze od 13 jestem na porodówce. Skurcze są co jakieś 7 min. wody sie sączą, ale rozwarcia nie ma...Położna mówi, że to jeszcze długo potrwa boje się że rzeczywiście tak będzie. Sala wypas-jestem na Inflanckiej i trafiłam na jedyną z takim wypasionym fotelem porodowym. Kibelek i prysznic też są![]() Fotel rzeczywiście kosmiczny (kurde nie wiem, jak przenieść zdjęcie z mmsa na komputer Balbinko kochana, trzymamy za Was wielkie kciuki!!!! :kciuki :
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby jednak poszło szybko Żeby jej za bardzo nie wymęczyli ![]() Cytat:
pęknie będziesz dodawać dzieciaczki sukcesywnie jak się będą rodzić?Ale robota pierwsza klasa
|
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko trzymam kciuki!
U nas gosci ciag dalszy, jedni pojechali niedawno a pozniej moje dwie kolezanki sie zapowiedzialy na 17-18... Ehhh.. ja wszamam cos do jedzenia i poprasuje malej ciuszki, nie ma tego duzo ale nie chce zeby mi sie uzbieralo |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Idę pod prysznic i spać. Nie spałam całą noc, a w ciągu dnia 15 minut. Może teraz mi się uda (chociaż mi się nie chce) |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
za balbinkęSoleilka-strona super My teraz wychodzimy, ale potem wrzucę to do nas na pierwszą stronę ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Mamcia-jakie ciuszki nosi Amelka? early baby czy newborn? pytam bo nasze maluchy podobne wagowo i wzrostowo
|
|
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to życzę udanego snu ![]() Kurcze, ale mam apetyt przed chwilą zjadłam jakieś 200ml lodów, a teraz poprawiłam 2 kanapkami ![]() Po czym poznać, że to wody a nie coś innego? Bo ja mam problem - mam wrażenie, że cały czas mam mokre majtki A siku nie robię...
|
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zadomowienie
|
cholera, nie wiem, bo to małż składał. A on już nie pamięta (bo jednocześnie składał do Kindergeld i już nie wie, które do czego było).. Na pewno ten specjalnie w tym celu wydany Geburtsbescheinigung i kopie dowodów osobistych, ale co jeszcze? nie wiem, niestety (i to chyba zależy od tego, co robiłaś wcześniej)
Cytat:
![]() Cytat:
(a zdjęcia fotela - takiego samego - nie znajdziesz w sieci? bo aż się zainteresowałam )_______ Widziałam, że gadałyście o zachowywaniu na pamiątkę (tudzież niezachowywaniu ) zasuszonych pępuszków. No i aż ciekawa się zrobiłam - co zachowujecie? macie już jakieś pamiątki z tych pierwszych chwil, które będziecie przechowywać całe życie i pokażecie potem waszym dzieciom, jak dorosną?Ja na razie zachowałam właśnie pępuszek, pierwszą czapeczkę (jedyną, jaka była dobra, naprawdę mikroskopijną), tę opaskę na rączkę ze szpitala i "wizytówkę" jaka wisiała na szpitalnym łóżeczku małej. A wy, kochane?
|
||
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
A to w nawiązaniu do rozmowy nt. karmienia piersią w miejscach publicznych:
http://wiadomosci.wp.pl/gid,14795423...a,galeria.html |
|
|
|
#2364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę zasnąć
Zaraz wyciągnę TŻ na zakupy, a wieczorem może na miasto wyjdziemy odetchnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi odeszły w ilościach litrowych wręcz Ale mogą się sączyć... Można sprawdzić papierkiem lakmusowym czy to wody (kolor chyba niebieski ma pokazać). Powąchaj to, wody mają specyficzny słodkawy zapachCytat:
Mam kikut z pępuszka, test ciążowy, opaski na rączkę i nóżkę i też wizytówkę Do tego zdjęcia usg oczywiście Mam w planach zrobić takie pudełeczko z pamiątkami A jak Mały kiedyś zostanie tatą, to mu podaruję to pudełeczko
|
|||
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i zamierzam jeszcze uciąć pukiel tych pierwszych włosków (zanim mała je wytrze )Chciałabym też zachować jakieś pierwsze ubranko, ale wszystkie, nawet te 50, były na początku za duże, więc chyba sobie odpuszczę, bo to i tak nie odda prawdy o rozmiarach Zosi, jak się urodziła ![]() /a co to za opaska na nóżkę?/ |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miał opaskę i na rączce i na nóżce z moimi i jego danymi, nie wiem czemu aż dwie
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja matka zachowała sporo takich rzeczy: kikut pępuszka, pukiel włosków właśnie, pierwszy kaftanik, pierwszy ząbek, pierwszy rysunek, zasuszony pierwszy kwiatek, jaki dostałam z okazji narodzin, kartki z gratulacjami, opaskę na rękę, wypis ze szpitala... I czy ja to doceniam? hmm, to dla mnie raczej ciekawostka, ale nie jestem z tym szczególnie związana, dla niej było to zdecydowanie ważniejsze, niż dla mnie
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Które Waszym zdaniem ładniejsze?
http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...520986655.html ZCh 1 czy http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...511688095.html kolor: lawenda, kokardka: ecru ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jaś może będzie spokojniejszy. Moja jest w miarę spokojna, a przewijania też nie lubi. Za to podczas przewijania lubi walnąć kupkę ![]() Ja się czuję ogólnie dobrze, tylko właśnie boli mnie tyłek. A na zewnątrz mam tylko dwa maleńkie szwy (kazałam oglądać małżowi bo miałam wrażenie, że mam tam gigantyczną ranę, a w rzeczywistości są tylko dwa malusie szwy - jednak boli i liczę, że szybko się zagoi) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Historyjki o ciotce i znajomej parze też dobre, ale to wymiata Cytat:
To mi przypomniało, że muszę wymienić suwaczka w podpisie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Z innych rzeczy: test ciążowy, skarpeteczki, które kupił małż jak dowiedział się, że jestem w ciąży, opaskę na rączkę za szpitala, niestety wizytówek na łóżeczkach u nas w szpitalu nie było. A potem się zobaczy, na pewno uzbiera się sporo takich pierwszych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Gdyby moja mam zostawiła takie rzeczy ja bym doceniła. Nie ma nic, a myślę że to fajna pamiątka. Moja też miała dwie - na obu rączkach. Jedna została, a druga została wpięta do dokumentacji szpitalnej związanej z dzieckiem. A zaproszenie, wg mnie, ładniejsze jest drugie
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-07-29 o 17:31 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

bo potem to juz inna bajka.
We=iem, że do swoich dzieci ma się jej więcej... i to mnie trochę uspokaja 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale to nie bylo ulanie tylko normalny rzyg.....
i to głównie z tego powodu mam doły

Na pewno chciałam pochwalić śliczny hafcik dla Liluni i zakupy ubrankowe, ale co poza tym - nie pamiętam

pęknie
bo aż się zainteresowałam