Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 12:08   #2491
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Natee gratulacje!

Balbinka przesłała zdjęcie tego fotela, aż mi się przysnił dzisiaj w nocy

To normalne żeby dziecko zasnęło przy głośnej muzyce? Puściłam małej i śpi

Mam do was dla mnie ważne pytanie: czy dziecko może jechać w foteliku na przednim siedzeniu? Dodam że mam taki co się go tyłem do jazdy montuje.
Jak najbardziej może. Ale właśnie fotelik ma być montowany tyłem do kierunku jazdy i nie może być poduszki powietrznej dla pasażera lub musi być wyłączona. Jeśli masz poduszkę po stronie pasażera i nie możesz jej wyłączyć to dziecko nie może jechać z przodu. A fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy jest najbezpieczniejszy. I chyba wszystkie foteliki dla niemowlaczków tak są montowane

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:10   #2492
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie kochane po kilku dniach nieobecności. Ja ostatnio ciągle łapię jakieś dołki i ogólnie mam już dość! Jutro rano ktg i wizyta i mam nadzieję, że coś się będzie działo bo przecież zaczynamy jutro 39tc więc mała mogłaby już łaskawie zacząć pchać się na ten świat. Dziś ostatnie przygotowania w domu na przyjęcie małej.
Balbinka, natee, linzey, IkaTg ogromne gratulacje i buziaki dla Was i Waszych maluszków!
Ciekawe co u Norniczki?
Soleika super robota z tymi suwaczkami
Buena super opis! Ogólnie jak czytam Wasze opisy to robię się jakaś spokojniejsza...
Mandi, Ciastuś fajnie, że już w domkach jesteście
anna , bebe co tam u Was?
Mamcia gratki z racji pępuszka
Cz4rnul4 pojedź na ip
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:13   #2493
agunia82
Zakorzenienie

Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i tak sobie myślę, że te sierpniowe dzieci to grzeczniutkie są i się w kolejkę lipcowym nie wpychają, a z lipcowych aż sześcioro urodziło się jeszcze w czerwcu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:15   #2494
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zgadzam sie.
Dziewczyny milion razy uslyszycie, ze tych kamieni nie wolno masowac, wciskac bo dostaniecie zapalenia - g. prawda!
Mialam to samo, w obu piersiach. Ogromny bol.
Mialam podobne sposoby. Masowalam, ugniatalam, wrecz wyciskalam, ale:
Najpierw goracy prysznic na piersi (latwiej leci), w miedzyczasie masowanie itd. Pozniej zimne.
Po tym jak porzadnie "wyciskalam" wszystko co bylo w piersi - zimne oklady z kapusty, wymieniane jak najczesciej, ale nie polecam tego komus, kto chce karmic, bo ogolnie to wszystko to byl moj sposob na pozbycie sie pokarmu - zadzialalo dosc szybko, chociaz kropelki pojawialy sie u mnie przez pare miesiecy.
niekoniecznie. Ja też stosowałam te metody, bo miałam zastój w piersiach przy nawale. Jak minął, przestałam je stosować, a cały czas karmię piersią.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
15 minut przed północą urodziłam sn córeczkę Joasie3460 i 56cm czujemy sie dobrze ,malutka ślicznie sie przyssala
Skurcze co 7 min miałam od 14 a w szpitlu wyladowalismy o 19 z 5 cm potem akcja sie rozkrecila do b mocnych skurczy co 3min ale rozwarcie nie postepowalo Poszliśmy z tz na piłkę pod prysznic nA pól godz i po powrocie urodziłam w pól godZogólnie akcja dluzszA niż pierwszy poród ale parte szybciutko
Jestem strasznie dumna z tz kolejny raz udowodnił ze zawsze mogę na niego liczyć Kochany Moj
O 9 przyjedzie tz z ZosiA Mam nadzieje ze będzie ok
Gratuluję!klas ki: Witamy Joasię!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wiadomość od Balbinki:

Dziś o godzinie 1.05 urodził sie Mikołaj! 3740g, 57cm!
Gratulacje!:r oza: Duzy chłopczyk!:cm ok:
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:23   #2495
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i tak sobie myślę, że te sierpniowe dzieci to grzeczniutkie są i się w kolejkę lipcowym nie wpychają, a z lipcowych aż sześcioro urodziło się jeszcze w czerwcu
żeby nie powiedzieć że jakieś takie leniwe

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:24
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:23   #2496
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
niekoniecznie. Ja też stosowałam te metody, bo miałam zastój w piersiach przy nawale. Jak minął, przestałam je stosować, a cały czas karmię piersią.
Bo wiele zalezy jak czesto/dlugo to robisz
W kazdym razie sposob dobry i wygodny.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:24   #2497
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żebym się czepiała, ale czyje dziecko było pierwsze??

Stary 2012-07-30, 12:27   #2498
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomość od Balbinki:

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiadomość od natee:

Natan przyszedł na świat o 6 rano mierzy 53cm i waży 4,5kg. Poród bardzo ciężki napiszę więcej jak dojdę do sił. Całusy dla wszystkich ciotek wizażowych

dziewczyny wszystkiego najlepszego. Serdeczne gratulacje.
Aż sie popłakałam, chyba z zazdrości

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:27   #2499
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie żebym się czepiała, ale czyje dziecko było pierwsze??
no przecież że moje ale cóż, jak rodzice niecierpliwi to i dziecku się spokojnie w kolejce czekać nie chciało

a zresztą mi tu krakały i krakały, że ja pierwsza urodzę, no i wykrakały

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:29   #2500
chce_byc_mama
Zakorzenienie

czekam na polozna moglaby juz przyjsc bo na 14 jestesmy umowieni w urzedzie zarejestrowac mala.
a jutro mamy sesje zdjeciowa.
jak mi przejdzie bol zeba bo zaczynam puchnac z tej strony boli strasznie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:32   #2501
Paula SHIN
Zakorzenienie

Gratulacje, ale nam sie dzieciaczki mnoza na watku Jeszcze chwila i sierpnioweczki poleca

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-30, 12:36   #2502
nadalka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nie mam poduszek
Tam Nela jest napisane w tym cytacie "po co wozić z przodu jak można z tyłu". No tak ale nikt nie pomyślał że matka będzie musiała gdzieś pojechać z dzieckiem, a że fotelik jest skonstruowany aby był tyłem do kierunku jazdy, to jednak chciałabym widzieć czy u mojego dziecka wszystko ok. Ja by siedziało z tyłu to raczej bym nie widziała :/
Stary 2012-07-30, 12:39   #2503
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
wcz nie udalo mi sie nic napisac..ale to jedyny dzien kiedy tz jest caly czas z nami i chcemy ga spedzic razem... Moja niunia ma mase potowek masakra... i jest jej tak goraco ..marudzi troszke... i nadal niestety sie mega spina przy robieniu kupki i czasem z nerwow aczyna plakac...Ogolnie robi sie sprytniejsza wcz jak ja odlozylam do lozeczka do spania.....po chwili zaczela marudzic i tak sie napinac jak do kupki, jak ja bralam na rece aumatycznie sie uspakajala i dziwnym trafem juz kupki nie robila szantazystka mala, ale ze 3 razy ja wzielam na chwile i odkladalam i zasnela...
Cytat:
Wiadomość od natee:

Natan przyszedł na świat o 6 rano mierzy 53cm i waży 4,5kg. Poród bardzo ciężki napiszę więcej jak dojdę do sił. Całusy dla wszystkich ciotek wizażowych
GRATULACJE SUPERR!!!!, ale bidulka sie nameczyla
Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej

Długo mnie nie było. Przede wszystkim gratulacje dla nowych mamuś i ich Dzieciaczków

Ja 11 lipca o godz. 8:35 urodziłam Paulinkę. Ważyła 2460g i miała 51cm. Jest cudowna i taka malutka

Niestety nie dam rady Was nadrobić. Ledwo mam czas na posiłki i łazienkę.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za kolejne mamusie.

Może za niedługo uda mi się częściej tu zaglądać.
Gratuluję
Cytat:
Wiadomość od Balbinki:

Super tylko maluszkow Gratuluje kochana

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
15 minut przed północą urodziłam sn córeczkę Joasie3460 i 56cm czujemy sie dobrze ,malutka ślicznie sie przyssala
Skurcze co 7 min miałam od 14 a w szpitlu wyladowalismy o 19 z 5 cm potem akcja sie rozkrecila do b mocnych skurczy co 3min ale rozwarcie nie postepowalo Poszliśmy z tz na piłkę pod prysznic nA pól godz i po powrocie urodziłam w pól godZogólnie akcja dluzszA niż pierwszy poród ale parte szybciutko
Jestem strasznie dumna z tz kolejny raz udowodnił ze zawsze mogę na niego liczyć Kochany Moj
O 9 przyjedzie tz z ZosiA Mam nadzieje ze będzie ok
Gratuluje
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:40   #2504
wanilllka82
Wtajemniczenie

ale nam się dzieciaczków narobiło Balbinka, natee, linzey, IkaTg ogromne gratulacje!!!
Soleika super robota z tymi suwaczkami ze Ci się chciało

a moje dziecie od trzech dni przechodzi skok rozwojowy, nie byłam pewna na początku ale teraz już tak, już dwa razy byłam bliska podania mm ale jeszcze się nie złamałam, maluch potrafi teraz godzine wisieć na cycku - i ssać - i za godzine znowu głody, ewidentnie pokarm który do tej pory mu wystarczał teraz już nie wystarcza, czekam na zwiększenie produkcji w łóżeczku sam nie chce leżeć, dobrze czuje sie tylko na raczkach a najlepiej przy cycu, nocki tez zrobiły się ciezkie, oby wszystko szybko wróciło do normy

Cytat:
Zgadzam sie.
Dziewczyny milion razy uslyszycie, ze tych kamieni nie wolno masowac, wciskac bo dostaniecie zapalenia - g. prawda!
Mialam to samo, w obu piersiach. Ogromny bol.
Mialam podobne sposoby. Masowalam, ugniatalam, wrecz wyciskalam, ale:
Najpierw goracy prysznic na piersi (latwiej leci), w miedzyczasie masowanie itd. Pozniej zimne.
Po tym jak porzadnie "wyciskalam" wszystko co bylo w piersi - zimne oklady z kapusty, wymieniane jak najczesciej, ale nie polecam tego komus, kto chce karmic, bo ogolnie to wszystko to byl moj sposob na pozbycie sie pokarmu - zadzialalo dosc szybko, chociaz kropelki pojawialy sie u mnie przez pare miesiecy.
z pogrobionym się nie zgodze - to nie sa sposoby na pozbycie sie pokarmu tylko przy nawałach i zastojach(doradca laktacyjny u mnie w szpitalu) stosowałam i nadal karmie, nie odciągałam wszystkiego tylko do odczucia ulgi, forsownych masaży nie powinno sie stosować bo możne to przynieść więcej szkody niż pożytku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:43   #2505
Soleilka
Zakorzenienie

Omg, babcia TŻ wyciągnęła buty sprzed 20 lat dla Fabiego Ci ludzie są dziwni

Natee, Linzey, Balbinka, IkaTg
gratulacje dziewczyny

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Śliczne

Cytat:
Aaaa zapomniałam odpisać na pytanie czy jeszcze plamię - nie, już nie, 34 dnia po porodzie skończyło się plamienie
No to pocieszające, bo by mi się już kończyło

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Soleika super robota z tymi suwaczkami

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:44   #2506
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tam Nela jest napisane w tym cytacie "po co wozić z przodu jak można z tyłu". No tak ale nikt nie pomyślał że matka będzie musiała gdzieś pojechać z dzieckiem, a że fotelik jest skonstruowany aby był tyłem do kierunku jazdy, to jednak chciałabym widzieć czy u mojego dziecka wszystko ok. Ja by siedziało z tyłu to raczej bym nie widziała :/
Wytrzymasz Gdyby cos bylo nie tak to przeciez zaplacze. A jesli zaplacze, to niewazne gdzie bedzie - i tak bedziesz musiala stanac zeby uspokoic dziecko. Chociaz jak chwile pomarudzi, to przeciez nic sie nie stanie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-30, 12:46   #2507
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Soleika super robota z tymi suwaczkami ze Ci się chciało

a moje dziecie od trzech dni przechodzi skok rozwojowy, nie byłam pewna na początku ale teraz już tak, już dwa razy byłam bliska podania mm ale jeszcze się nie złamałam, maluch potrafi teraz godzine wisieć na cycku - i ssać - i za godzine znowu głody, ewidentnie pokarm który do tej pory mu wystarczał teraz już nie wystarcza, czekam na zwiększenie produkcji w łóżeczku sam nie chce leżeć, dobrze czuje sie tylko na raczkach a najlepiej przy cycu, nocki tez zrobiły się ciezkie, oby wszystko szybko wróciło do normy

A wiesz, że u mnie to samo? Kiedyś zjadł i spał 3-4 godziny, teraz się ewidentnie nie najada... Niby mleka mam więcej, bo cyce non stop pełne, ale chyba mało "tłusty" ten pokarm I też rączki i cyc, spanie na cycu, spanie z cycem w buzi, spanie przy moim boku Oci pieć idzie

Bloguję
Stary 2012-07-30, 12:47   #2508
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam

Ostanio wcale do Was nie zaglądam ale maly caly czas ma kolke i po prostu momentami wymiekam. Wchodze na fb czesciej bo kontaktuje sie z ludzmi z uczelni.
Poza tym chodze prawie jak zomb bo w nocy jak nei Marekdokucza to Amelka sie budzi i placze
Po porstu mam juz dosc.
W dzień tez daja sie we znaki. Młodego usypiam godz a spi 15 min, Amelka cały czas cos chce. Już momenatmi nerwowo nie wytrzymuje i pare razy krzyknełam na Amusie a pozniej mi bylo z tym okropnie
No ale nie weszlam do Was zeby sie zalic tylko pozytac co tam u Was wiec ide poczytac, moze mi si euda
współczuję oby kolki szybko minęły

Cytat:
hmm a ja właśnie w szpitalu naokrągło słyszałam, żeby piersi rozmasowywać, nawet że można jak jeszcze guzów nie ma, właśnie żeby się zastoje nie robiły (i to doradca laktacyjny mówiła).
A jeśli chodzi o zimne okłady/zimny prysznic, to z tym ostrożnie, nie wolno na pewno tego robić jeśli nie doszło do zapalenia, bo właśnie przez to zapalenie może się zrobić.
Na piersi trzeba bardzo uważać i nie można ich przeziębić. Położna mi mówiła, że paradoksalnie łatwiej zapalenia można się nabawić latem, bo się człowiek wydekoltuje, zawieje wiaterek i zapalenie gotowe. Dlatego lepiej nie zakładać bluzek z dekoltem jak jest wietrznie czy jak wiatr jest chłodniejszy
słyszałam dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej

Długo mnie nie było. Przede wszystkim gratulacje dla nowych mamuś i ich Dzieciaczków

Ja 11 lipca o godz. 8:35 urodziłam Paulinkę. Ważyła 2460g i miała 51cm. Jest cudowna i taka malutka

Niestety nie dam rady Was nadrobić. Ledwo mam czas na posiłki i łazienkę.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za kolejne mamusie.

Może za niedługo uda mi się częściej tu zaglądać.
Serdeczne gratulacje!kla ski: Ale Maleńka

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem mala mi znowu zwymiotowala.
wczoraj wieczorem raz. i dzisiaj rano.
nie placze przy tym ani nic. naje sie 20 minut i rzyg. nie wiem co robic. dzisiaj bedzie polozna.
do tego zab mnie tak boli ze chyba oszaleje.
Może się przejada. Leoś wymiotuje jak je za dużo/ za często

Cytat:
Wiadomość od natee:

Gratki! Ale duży chłopczyk!

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
No więc - nie czuję skurczy, brzuch mi twardnieje głownie w nocy więc ginka obstawiała, że w lesie jeszcze jesteśmy ale po badaniu na fotelu i usg informację były 'lepsze' Mała już jest wstawiona główką w kanał, spojenie mi się rozchodzi stąd ból przy obracaniu się i wstawaniu, brzuch opadł czyli miałam rację parę dni temu jak to z przerażeniem lekkim stwierdziłam szyjki nie mam już zupełnie a rozwarcie na palec. Za tydzień mam prawdopodobnie ostatnią wizytę i dobrze by było jakby się odbyła dlatego mam leżeć i odpoczywać. Wszystkie wyniki mam w porządku więc czekamy
No to leż, żebyś wytrzymała jeszcze tydzień
Stary 2012-07-30, 12:47   #2509
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
z pogrobionym się nie zgodze - to nie sa sposoby na pozbycie sie pokarmu tylko przy nawałach i zastojach(doradca laktacyjny u mnie w szpitalu) stosowałam i nadal karmie, nie odciągałam wszystkiego tylko do odczucia ulgi, forsownych masaży nie powinno sie stosować bo możne to przynieść więcej szkody niż pożytku
Raz jeszcze napisze ze zalezy to tez od tego jak intensywnie to robisz.
Ja robilam to czesto, jak tylko poczulam ze piersi sie wypelniaja, a tak sie nie robi jesli chcesz karmic

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-07-30, 12:49   #2510
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wytrzymasz Gdyby cos bylo nie tak to przeciez zaplacze. A jesli zaplacze, to niewazne gdzie bedzie - i tak bedziesz musiala stanac zeby uspokoic dziecko. Chociaz jak chwile pomarudzi, to przeciez nic sie nie stanie
dokładnie, jeśli coś się będzie działo to i tak musisz się zatrzymać.
Myślę że dziecko z przodu może bardziej rozpraszać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:54   #2511
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomość od natee:

4,5 kg !!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-07-30, 12:57   #2512
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wiele zalezy jak czesto/dlugo to robisz
W kazdym razie sposob dobry i wygodny.
zgadza się

Cytat:
eee tam. Leoś jeździ sam z tyłu, zapięty tyłem do kierunku jazdy i jest git Dzieci zazwyczaj śpią podczas jazdy samochodem, a nawet jeśli nie, to można się zatrzymać i sprawdzić, co się dzieje. Nam się nie chciało blokować poduszki z przodu, więc Mały na pewno nie będzie jeździł na przednim siedzeniu.

Cytat:
łączę się bólu. Leon też najchętniej wisiałby non stop na cycu. Ale u nas cały problem polega na tym, że on szybko zasypia przy piersi i w związku z tym może być nie najedzony, a nie dlatego, że mam za mało pokarmu. Tylko raz zdarzyło się, że całkowicie opróżnił mi pierś
Stary 2012-07-30, 12:57   #2513
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
no przecież że moje ale cóż, jak rodzice niecierpliwi to i dziecku się spokojnie w kolejce czekać nie chciało

a zresztą mi tu krakały i krakały, że ja pierwsza urodzę, no i wykrakały
I wykrakały... Dziewczyny, pokraczecie mi też? Jak mam jeszcze do 13.08 popylać z tym brzuchem to padnę... i do tego w domu chodzą za mną i nic nie mogę robić. Normalnie jakbym niepełnosprawna była albo jakbym sobie i dziecku chciała krzywdę zrobić

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czekam na polozna moglaby juz przyjsc bo na 14 jestesmy umowieni w urzedzie zarejestrowac mala.
a jutro mamy sesje zdjeciowa.
jak mi przejdzie bol zeba bo zaczynam puchnac z tej strony boli strasznie
Hm.... jak nie chcesz brać tabletek to weź trochę alkoholu (tylko nie słodkiego, czystą wódkę) nasącz tym wacik i połóż na bolącym zębie - powinno pomóc. Trochę złagodzi ból, a dziecku nie zaszkodzi No i jak się robi ropa to Ci odkazi to miejsce. To taki stary sposób - nawet kiedyś dentystka mówiła, że można tak robić bo to lepsze niż tabletki

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Omg, babcia TŻ wyciągnęła buty sprzed 20 lat dla Fabiego Ci ludzie są dziwni
No cóż... to teraz pomyśl co będzie mówić Twoja synowa jak dasz jej pudełko z pamiątkami Twojego syna
I ciesz się, że nie zostawiła np. becika - takiego grubego, puchowego w którym dziecko ma jak mumia To byłby dopiero czad

Stary 2012-07-30, 12:58   #2514
Soleilka
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam u Norniczki...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No cóż... to teraz pomyśl co będzie mówić Twoja synowa jak dasz jej pudełko z pamiątkami Twojego syna
I ciesz się, że nie zostawiła np. becika - takiego grubego, puchowego w którym dziecko ma jak mumia To byłby dopiero czad
Tylko co innego dać komuś coś "na pamiątkę" a co innego dać żeby nosić takie starocie

Bloguję
Stary 2012-07-30, 13:09   #2515
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe jak tam u Norniczki...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Tylko co innego dać komuś coś "na pamiątkę" a co innego dać żeby nosić takie starocie
Eeeee, to ja myślałam, że to w ramach pamiątki To przepraszam

Stary 2012-07-30, 13:11   #2516
eninka84
Zadomowienie

Musze kupić dziś 75 gniazdek elektrycznych.....ale masakra.......
Stary 2012-07-30, 13:24   #2517
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Musze kupić dziś 75 gniazdek elektrycznych.....ale masakra.......
A ja jadę kupić parapet do łazienki Będę za chwilę

Stary 2012-07-30, 13:25   #2518
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz jeszcze napisze ze zalezy to tez od tego jak intensywnie to robisz.
Ja robilam to czesto, jak tylko poczulam ze piersi sie wypelniaja, a tak sie nie robi jesli chcesz karmic
no ja teraz przy nawale też to robiłam często, nie dało się inaczej, przed każdym karmieniem piersi ogrzewałam bo to pobudza wypływ pokarmu a po karmieniu stłuczona zimna kapusta, przy pierwszym dziecku jak chciałam pozbyć się pokarmu to nie stosowałam żadnych okładów, zimnych ani gorących tylko odciągałam ręcznie pokarm jak czułam że piersi są pełne ale tylko do poczucia ulgi i pokarm dość szybko zaniknął

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:31
Stary 2012-07-30, 13:26   #2519
hanjah
Zakorzenienie

Soleilka-nasza Dorotka około roczku dostała buciki które ja nosiłam jako dziecko, a nie wiem czy ja byłam pierwszą użytkowniczką, także buciki mogły mieć nawet 30 lat Ale dla mnie to było urocze i teraz te butki trzymam jej na pamiątkę

Moje malutkie Słoneczko jest już z nami 2 tygodnie

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:28
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:29   #2520
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

A wiesz, że u mnie to samo? Kiedyś zjadł i spał 3-4 godziny, teraz się ewidentnie nie najada... Niby mleka mam więcej, bo cyce non stop pełne, ale chyba mało "tłusty" ten pokarm I też rączki i cyc, spanie na cycu, spanie z cycem w buzi, spanie przy moim boku Oci pieć idzie
więc łączę się z Tobą w bólu może jednak mało jest tego pokarmu, a w nocy lepiej śpi? "mało tłusty pokarm" do mnie nie przemawia ten argument
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości