|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
No bo właśnie chodzi o to by dziecko poznać, bo żadne nie jest takie samo. Trzeba się go nauczyć. Kochać je mądrą miłością. Tym zaczęłam i tym zakończę.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Swoją drogą jedna burzliwa dyskusja i zobacz Choco ile gapiów przyciągnęłyśmy
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od razu przynaje była rozpuszczana przez jedną babcię masakrycznie :.mdleje: ale tto jej probowała wejść na głowę nie mi ze mną zawsze wiedziała co może a co nie. ale i tak zdarzy sie ze odstawi mi niezła akcję i normalnie mi wstyd za to ale dopiero sieuczymy wszystkiego, widzę ze im starsza trym wiecej rozumie i mozna wiecej jej przetlumaczyc.
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
był taki czas (z tego co pamiętam dokuczały mu wtedy straszne kolki), kiedy mały za nic nie chciał usnąć, darł się w niebogłosy, żadne lulanie, kołysanie, wożenie w wózku, zupełnie nic z tych rzeczy nie pomagało. aż któregoś dnia mój brat zauważył, że maluch uspokaja się gdy tylko ruszają samochodem. od tej pory codziennie robił z nim rundkę wokół miasta, a mały w tym czasie spał. na szczęście kolki dosyć szybko minęły i malec zasypiał już normalnie w łóżeczku
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2676 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki o jak najdłuższe wytrwanie do terminuCytat:
a mi nawet lekarz kazał rozmawiać z dzieckiem i namawiać je na obrót lub wyobrażać sobie, że dziecko się obraca i nie kazał się z tych metod śmiać, bo podobno działają i ja sobie właśnie wyobrażałam, że moja mała się przesówa w dół i później nózki jej idą do góry a główka ląduje na dole i ona tak się właśnie przekręca wnioskując z czucia ruchów w chwili obecnej niesamowite to jest normalnieNo i znowu mało się nie pojszczałam hihihihi i zobaczyłam oczami wyobraźni te wieńce Cytat:
Witam się dziś! Posprzątałam łazienkę i toaletę po powrocie z pracy i padam! Wczoraj zaczęłam z mężem oglądać internetowe filmiki ze szkoły rodzenia "Radzimy dobrze rodzimy" może komuś też się to przyda, wystarczy wpisać to w google i wyskoczy wam stronka, bo my do tradycyjnej szkoły nie chodzimy no i z 4 odcinków w których była mowa o fazach porodu o pozycjach, ruchu i łagodzeniu bólu mój mąż zapamietał tylko jeden tekst - "nacisk na kiszkę stolcową" normalnie myślałam, że padnę ze śmiechu wczoraj jak mi zaczął tekstami o tej kiszce rzucać po obejrzeniu tych filmików. I weź tu czegoś chłopa naucz, żeby był ci pomocny, jak on się na dupie i tak skoncentruje |
|||
|
|
|
#2677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym mnie te plastry wkurzały, bo brudziły się od ubrań, ciągle jakieś usyfione i mimo że stale je czyściłam i przecierałam brzegi to pod koniec tygodnia wyglądały fujsko :P Dla mnie nie służyły, ale moja koleżanka stosowała przez dłuższy czas i czuła się dobrze
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w rodzinie tż wszyscy są otyli, mój tż też ma z tym problem...mam przykład na własnym psiaku, tyle razy ich prosiłam by go nie dokarmiali ze stołu, że on ma swoją karmę i ma ją jeść. ale oni nie, muszą go dokarmiać, rzucają mu wszystko, ziemniaki, mięso pieczone, cukierki |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35616637]ja ciez pierdziele.znowu to samo.zdecydowana to ja jestem tylko Ty nie umiesz chyba czytac ze zrozumieniem.dyskusja z Toba nie ma najmniejszego sensu bo Ty uważasz że jestes chyba jakąś wyrocznia[/QUOTE]
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35615511]w każdym w poprzednim poscie.ale uważam że nie ma sensu ciągnąć tej bezproduktywnej dyskusji dłużej,nie sądzisz?[/QUOTE] [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35615763]chodziło mi o poprzedni post.każde zdanie.jakoś nie bardzo przekonują mnie Twoje argumenty że Twoja wypowiedz na ten temat dostała brawa albo że dziewczyny tez maja takie zdanie.może by mnie to radowało jakbym chciała jakieś uznanie uzyskac a mi o to nie chodzi.bardziej przekonują mnie ksiazki napisane przez naukowców zajmujących sie dana dziedzina i ich opinie w tym temacie[/QUOTE] Choco czytać ze zrozumieniem potrafię, tyle że pogubiłam się już. Raz piszesz tak, raz tak. A wyrocznią nie jestem, ale mam swoje zdanie. Tak więc zakończmy tą dyskusję bo zaczyna robić się nie miło. Każdy ma prawo do własnego zdania, po to jest forum. Ja się wypowiedziałam, próbuję zakończyć dyskusję bo nic nowego nie wnosi a Ty się unosisz. Ja mam zdanie oparte na doświadczeniu, Ty na książkach i gitara, każda z nas wychowa dziecko po swojemu. Ja będę okrutną matką, ale akurat taki model wychowania jest MOIM zdaniem dobry. Przechodzę do testu pampers kontra dada. |
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
byłam dzisiaj na wizycie, pośmiałam sie z doktorem ktory uwazany jest za gbura a chyba nie jest skoro sie z nim śmiałam posłuchalismy serduszka, powypytywał nie badał bo uznal ze wszystko dobrze jest ja tez tak uznałam wiec nie nalegałam. Nie przytyłam ani grama od ostatniej wizyty ale to nic pan doktor powiedział ze nic sie nie dzieje bo w trzecim trymestrze nawet mozna na poczatku schudnąc do dwóch kg . U mnie waga bez zmian prawdopodobnie z przyczyn diety cukrzycowej Dzidek sie rusza w sam raz nie za duzo nie za mało brzuch nie boli , twardnieje dwa razy dziennie ale to podobno juz teraz normalne moze twardniec do 4 razy dziennie jak wiecej i czesto mkam sie zgłosic do lekarza. Kolejna wizyta za miesiac
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no cóż.ok |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
TEST:
1. Grubość: pampersy cieniuchne na maksa, dada grubsze, więcej wkładu chłonnego, szerszy 2. Zapach: dada - trochę zajeżdżają po otwarciu paczki 3. Rzepy: w obu dobrze trzymają, w dada lepiej elastyczne 4. Wykończenie przy nóżkach: pampers szersza falbanka, ale ciut luźniejsza 5. Chłonność: ciężkie tak samo się zrobiły, dada ma szerszy wkład i lepiej wchłonęła, w pampersie mokro było też między wkładem a tą falbanką przy nóżce bo tam jest pusta przerwa. Jestem skłonna ocenić pieluchy dada na lepsze niż pampersy, ale jeszcze je zostawiłam "osikane", zobaczymy czy coś będzie się dziać. |
|
|
|
#2685 | ||
|
Zadomowienie
|
Elena, Zielona, Choco - piękne fotki i wy oczywiście!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to sposób pochodzący bodajże z tybetu ![]() podobno dziecko podąża za głosem dlatego też watro powiesić sobie w rozkroku spodni malutki dzwoneczek ![]() myślałam, że padnę jak usłyszałam taką ciekawostkę. ale tak na wszelki wypadek zakosiłam mojemu małżonkowi taką grzechotkę z klamerką, którą się zawiesza na swoje wędki i raz jedyny przyczepiłam ją sobie na chwile do spodni. sama śmiałam się ze swojej głupoty |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
W takim razie czekamy na wyniki testu
Cytat:
![]() Fajnie, że wizyta udana i same dobre wieści
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jeszcze między nogi sobie poświecić jeszcze? |
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2691 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nadrabiam i nadrabiam...a tu nowe strony... Witam dziewczyny po urlopach tamlin powiedz chroniłaś się przed słońcem czy normalnie na plaży opalanko?bo na pewno nie można przegrzać organizmu... My właśnie jednak jedziemy nad morze w sobote rano Cieszę się,ale i boję jak zniosę podróż,nawet mój ginek trochę zaniepokojony Mąż się śmieje,że będę siedzieć w pokoju i gotować im obiadki a oni na plaży no na pewno!Elena a Wy daleko jeździliście?jak zniosłaś podróż? i jaka z Ciebie kruszynka,śliczny brzuszek. Choco bardzo ładnie wyglądaliście,sukienka cudna! Angel kochana dobrze,że z małą wszystko ok.Też mam tp wg usg na 18.września.Moje łożysko w 30tc miało I/II stopień dojrzałości poza ryzykiem przodowania. Gratuluję posuwania się do przodu z tygodniami ![]() Dziewczyny damy rade i wytrzymamy,zaciskać nogi! Cytat:
Też się zgadzam.Dziecku trzeba wprowadzić plan dnia,tzn.np.kąpiel o tej samej porze,karmienie i sen.Ja przynajmniej tak zrobiłam i było ok.Dziecko też człowiek.Cytat:
Cytat:
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie diete stosuje słabooooo... nie słodze nie jem słodyczy i piecvzywa unikam i ziemniakow własnie i kiełbasy z grilla np no a tak po za tym to sie za bardzo nie ograniczam. Wydrukowałam tabele z produktami z niskim ig i to jem glukoze miałam na czczo dwa dni temu 95 czyli ok
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Dyskusję śledziłam, ale się nie wrącałam, bo ja jestem zielona... nie mam ani doświadczenia praktycznego, ani książkowego... ja to dopiero będę miała problem z wychowaniem tego malucha.
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj na szczęście bez spotkania twarzą w twarz z kibelkiem, ale nadal mdli mnie paskudnie. Nawet obiadu żadnego dziś nie zjadłam, bo zupełnie nie ciągnie mnie do jedzenia. TŻ jak wrócił to dostał kanapki i spagetti od wczoraj, a ja jedynie na owocach i 2 bułkach na śniadanie żyję. Chociaż wczoraj miałam taką rewolucję po arbuzie, że aż dziwię się sama sobie, że dzisiaj mimo tego do owoców mnie ciągnie. ![]() Tamlin dziękówa za test. Ja na początek kupię po wielkiej paczce 2 z Pampersów i jedną większą z dady. Zobaczę jeszcze jak na dupce będą się sprawdzały. Jednak skoro jest tak wiele pozytywnych opinii na temat tych biedronkowych i rzeczywiście nie będzie wielkiej różnicy, to czuję, że chociażby ze względów finansowych będę ich używała.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-31 o 18:25 |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty jakich norm masz nie przekraczać?najmniejszy wynik mam po pieczywie chrupkim sonko
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() idziemy tydzień w tydzień Obżarłam się arbuzem i umieram
|
|||
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak na kacu
|
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

ale dopiero sieuczymy wszystkiego, widzę ze im starsza trym wiecej rozumie i mozna wiecej jej przetlumaczyc.
był taki czas (z tego co pamiętam dokuczały mu wtedy straszne kolki), kiedy mały za nic nie chciał usnąć, darł się w niebogłosy, żadne lulanie, kołysanie, wożenie w wózku, zupełnie nic z tych rzeczy nie pomagało. aż któregoś dnia mój brat zauważył, że maluch uspokaja się gdy tylko ruszają samochodem. od tej pory codziennie robił z nim rundkę wokół miasta, a mały w tym czasie spał. na szczęście kolki dosyć szybko minęły i malec zasypiał już normalnie w łóżeczku 
.
trzymam kciuki o jak najdłuższe wytrwanie do terminu

no na pewno!