|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Ściskam mocno i życzę dużo zdrówka A niuniek jest cudny Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-01 o 18:08 |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej laseczki
Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Norniczki. Brawo Kochana Amelki są już w komplecie. A swoją drogą z dzieciaczków lipcowych zostali sami chłopcy. A podobno na ogół rodzą się przed terminem ![]() Moja córcia dzisiaj nie spała całą noc W kulki se z nami leci. Rozmawiałam z koleżanką, która dwa tygodnie temu urodziła, jak jej powiedziałam, że moja nie śpi to ta się roześmiała i stwierdziła, że jednak jest sprawiedliwość na tym świecie, bo jej też nie śpi w nocy Zobaczymy jak będzie dzisiaj.Poszliśmy na spacer w kierunku przychodni, żeby zapisać dziecko i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu pani doktor od razu zbadała Małą. Przychodnię mamy jakieś 1,5 km od domu, po drodze są ze cztery inne, ale tą poradziła nam moja ciotka i dzisiejsza wizyta utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest to dobry wybór. Z Amelką wszystko w porządku, przybrała na wadze i jest 3570 - w sobotę, w dniu wypisu było 3300. Do tego przepisała nam neomycynę w sprayu na pępuszek bo nie podobało jej się zaczerwienienie. Ja nie jestem po cc, ale póki co mamy w planach po zakończeniu połogu. Mój małż odlicza dni do tego czasu. Cytat:
Wielkie brawa dla Ciebie ![]() A możliwe, że opisanie porodu Ci pomoże. Mamcia też zdecydowała się opisać, i było jej potem lepiej. Dziecię mnie wzywa, zaś chce jeść
|
|
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Byliśmy dziś z małżem w ch. Mały został z babcią od razu humorek lepszy, jak się człowiek na chwilę od pieluch oderwie![]() Leoś kończy dziś 3 tygodnie Cytat:
![]() używałam Johnsona, ale Leoś ma suchą skórę i teraz kąpię w Oillanie, a po kąpieli smaruję kremem Balneum. Cytat:
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana wiem co czujesz bo mój poród był równie trudny iteaz mam naemie, ale walczymy dzielnie Irmusia zazdroszczę wyjscia do ludzi, ja na razie siedze w chacie, no ale mały dziś konczy tydzień Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-08-01 o 18:36 |
|
|
|
|
#2975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tylko chce ssać, to ssie smoka, a jak jest głodny, to wypluwa smoka i daję mu cyca.Cytat:
Cytat:
![]() kla ski:
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas kąpiel bez krzyku |
|
|
|
|
#2977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
choć to mogą być po prostu odchody połogowe. Ale z drugiej strony jesteś już dość długo po cc. Mi już nic takiego nie wylatuje. Mam krwawienie/plamienie przypominające miesiączkę.Cytat:
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To prawdopodobne, bo w szpitalu miałam pościel z nadrukiem J&J. Chociaż czy tam używali do kąpieli czegokolwiek poza wodą to nie jestem pewna. Jak usłyszałam propozycję kąpieli w umywalce, chyba pod bieżącą wodą, to podziękowałam. Pozostałam przy wcześniejszym planie wykąpania córki dopiero w domu. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-01 o 18:59 |
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia, tak trzymaj, czasem trzeba wyjść z domu. Ja bez tego bym oszalała, dosłownie! Jak bida przyciśnie, to nawet wezmę małą, byle się wyrwać. Moje dziecię po tygodniu było w CH, ale nie polecam, to mega wyprawa jak dla mnie przynajmniej.
Ja wczoraj się obkupiłam, kupiłam bluzke, sukienke, szpilki, jakieś pierdoły do włosów, kosmetyki itd. No i jak wróciłam do domu, to naszła mnie refleksja, że przecież nie ubiorę prędko szpilek i sukienki, bo nie mam gdzie A nie mam z kim niuni zostawić i iść na imprezę ![]() Aha i dla zainteresowanych, becikowe dostałam po 12 dniach od złożenia wniosku. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-08-01 o 19:07 |
|
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2012-08-01 o 19:10 |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Natee wspolczuję Ci doświadczen, szkoda, że nie masz dobrych wspomnien. Ale to już za Tobą, ciesz się malenstwem!!
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Natee bardzo Ci współczuje tych przejść
szczęśliwie masz już dzidzię przy sobie i wszystko dobrze się skończyło.A ja właśnie walczyłam z małą żeby się uspokoiła, bo nakarmiłam ją, na chwilę przysnęła, a potem obudziła się z dzikim płaczem i nic nie działało, ani noszenie na rękach, ani smok, ani odłożenie do łóżeczka. Owinęłam ją w końcu szczelnie cienkim i kocykiem i.... nastała cisza! W momencie się uspokoiła
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phdwao, szybciutko kąpiecie Jasia - my kąpiemy za chwilę, a może trochę przedłużymy o 0,5h, bo dopiero co Blaneczka zjadła dokładkę
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wciaz bola mnie brodawy, kiedy to minie? |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam taki problem, że Młoda praktycznie cały czas chciałaby być na rękach. Jak skapnie się, że jest w łóżeczku, to wpada w ryk. W nocy śpi w łóżeczku - rano biorę ją do siebie. Jednak w dzień chciałaby spać jedynie wtulona, no i na spacerku.
|
|
|
|
#2987 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Przy starszym dziecku pomaga rozmowa/opowiadanie bajek + glaskanie glowki, nie pamietam jak z takim maluchem. Jak macie jakies sposoby przy takich maluszkach to piszcie, bo kurcze niektore rzeczy sie zapomina, nic nie pamietam poza tym sposobem, a moze mi sie niedlugo przydac
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny miałam straszny dzień tzta w lesie zaatakowały osy całego myślałam ze dostane zawału jak dzwonił i mówi ze ciężko mu oddychac
wrócił i pojechał do szpitala dostal zastrzyk i kroplowe ale wrócił taki blady i slaby ![]() juz ok ale ma 15 ukonszen i jest cały obolaly ![]() ![]() . Usypiam właśnie mala powiedzcie czy. Ten. Konik tak cicho gra? Bo mi przyszedł ale jakiś cichy
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-08-01 o 20:22 |
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby bylo lepiej jak najszybciej, trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia.
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() konik chyba ma mozliwosc regulacji głosu jka go rozpeniesz |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze on juz nie pracuje w tym lesie tylko w tej kostce... biedny Snikers
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konik powinien mieć regulację głośności-z tyłu tam gdzie baterie po jednej stronie jest włącznik, a po drugiej reguluje się głośność
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konik ma regulację głośności, po obu stronach klapki na baterię są przełączniki, jednym się włącza/wyłącza konika, drugim reguluje głośność haha ale wysyp odpowiedzi takich samych się zrobił
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
mala po plgodzinnym ryku padla ze zmeczenia a tu za pol godziny pora kapania i co tu zrobic,,,
czekac az sie obudzi czy ja obudzic :P |
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część położnych jest też pielęgniarkami, ale chyba nie wszystkie. W każdym razie w czasie wakacji (dawno temu) do mojego kilkuletniego kuzyna przyjeżdżała pielęgniarka. |
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się muszę pochwalić, moje dziecię już nie unosi samej główki, ale podpiera się też na przedramionach i dość długo główkę trzyma wysoko uniesioną i już bardziej odgiętą do tyłu
![]() Chciałam jej fotkę cyknąć, ale nie zdążyłam
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
napewno jeszcze bedzie okazja zeby cyknac
![]() wlasnei tez chcialam pisac ze moja Rybcia podnosi glowe, ja jej tlumacze ze za mala na takie cwiczenia a ona uparta nie wiem skad ona ma tyle isly i czy to nie za wczesnie na takie cos. |
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę dzisiaj, jutro nadrobię wszystko. Zauważyłam na pierwszej stronie, że Norniczka w końcu urodziła, więc gratulacje
![]() Poza tym wpadłam, żeby napisać, czego dowiedziałam się na wizycie u gina, otóż: łożysko donoszone, brzuch twardy więc podobno zaczyna się poród. ALE rozwarcia jakiegokolwiek brak Dostałam skierowanie na piątek do szpitala i będę tam leżeć nie wiadomo ile i nie wiadomo po co i czekać aż może w końcu coś się zacznie |
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
nie za wcześnie, moja głowę podnosi właściwie już od bardzo dawna, ale dzisiaj z tym ślicznym unoszeniem się na przedramionach mnie zszokowała
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana oby Ci wywolali porod Nikt nie lubi w szpitalu siedziec... A Twoj lekarz tam przyjmuje? Moze moglabys sie z nim jakos ugadac?---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Czekamy na zdjecia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Ściskam mocno i życzę dużo zdrówka 

W kulki se z nami leci. Rozmawiałam z koleżanką, która dwa tygodnie temu urodziła, jak jej powiedziałam, że moja nie śpi to ta się roześmiała i stwierdziła, że jednak jest sprawiedliwość na tym świecie, bo jej też nie śpi w nocy 

Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić
I niewiem co za idiota kładzie do jednej sali babki przed porodem i we bardzo wczesnej ciąży
kla ski:
Odkąd mi to wypadło to pojawiły się bolesne skurcze macicy... Na dodatek tydzień temu zmagałam się z infekcją więc domyślam się, że to "coś" to spowodowało. Nie wiem tylko czy nie będzie już więcej niespodzianek tego typu 

szczęśliwie masz już dzidzię przy sobie i wszystko dobrze się skończyło.

Dostałam skierowanie na piątek do szpitala i będę tam leżeć nie wiadomo ile i nie wiadomo po co i czekać aż może w końcu coś się zacznie