|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Wczoraj zrobili mamie kilka razy badania, nie podają jej żadnych leków ani kroplówek. Nic ją nie boli. Tata poszedł do lekarza i zapytał co zamierzają zrobić, skoro i tak nic jej nie dają, a lekarz na to, że będą czekać aż samo zejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- A ja o 23 położyłam się spać, a potem obudziłam się o 2:30 i tak od tej pory nie śpię Denerwuje mnie to, że nic się nie dzieje, że muszę iść do tego chol.ernego szpitala, i to całe piep.rzone rmua Nie będę już chyba spać do samego porodu z tych nerw, poprostu cudownie
|
||||||
|
|
|
#3032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pranie, układanie, itp.A na bezsenność też cierpię, nie śpię od 2 ![]() Cytat:
2 tygodnie chcą czekać? Mi powiedzieli że w 7-8 dobie po tp mam się zgłosić na wywołanie, 8 doba to termin ostateczny, a przez ten tydzień ktg co drugi dzieńTak samo mam z tym niespaniem
|
||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mu juz od 5 nie śpimy małej juz się nie chce.
Mamcia Tz pracuje w kostce ale jeździ też do lasu dorobić . I pojechał właśnie... Będę teraz w ciągłym strachu Norniczka wielkie gratulacje wkoncu masz swoje malrnstwo
|
#3034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz sobie gdzies z boku polozyc aparat i siegac po niego za kazdym razem jak ja polozysz na brzuszku ![]() Tez slyszalam ze odchodzi sie od pieluchowania Cytat:
Obys tylko nie miala infekcji od tego ![]() Cytat:
Niedelikatne, w dodatku niezbyt mile... Cytat:
![]() Ja poszlam na normalna wizyte i lekarz to zrobil przy okazji wizyty, nie musialam chodzic do apteki... Szkoda, a im w ogole wolno tyle czekac? Przeciez rozne rzeczy sie zdarzaja, nie ma co czekac. Wiem, ze kiedys sie czekalo po 2 tygodnie, ale teraz wysylaja do szpitala zaraz po terminie, badaja i wywoluja. Takie czekanie moze byc niebezpieczne dla dziecka... Pozostaje nam trzymac kciuki zeby jednak szybciej sie za Ciebie wzieli...
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że nikt nie urodził... A ta pełnia to kiedy się zaczyna? Zaczęła się tej nocy czy dopiero dzisiejszej? Nie ukrywam, że jak na punktualność dzieci nie ma co liczyć to może chociaż na pełnię można ![]() U mnie noc minęła dobrze - obudziłam się na siku tylko raz Znowu mąż będzie cały dzień w pracy (właśnie lata po całym domu bo zgubił klucze od domu - teraz chce zabrać moje i pewnie je też gdzieś posieje...) |
|
|
|
#3036 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze,że już po wszystkim Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój gin nie stosował wziernika do badań. Gratulacje U nas konik musi leżeć końcu łóżeczka,bo dla Patrysia za głośno gra . Dziewczyny czy to normalne ,że po wniesieniu ciężkich rzeczy na piętro mocniej krwawie?? Ostatnio wnosiłam fotelik z Patrysiem ,jego torbe i zakupy. Nie krwawiłam już,tylko miałam jakąś żółtą wydzieline. A na drugi dzień pojawiła się krew , i jest do tej pory ,ale już mniej. Aguś powiedz mi jak wygląda badanie bioderek?? W poniedziałek idziemy i kompletnie nie wiem na co się przygotować
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki.
Ja tą pełnię dzisiaj już wwidziałam i tak czekam aż mała się zdecyduje. Dzisiaj zaczynamy 40tc więc najwyższa pora. Niewiem co z moimi skurczami, znów mnie złapały z rana, ale jak mam skurcze to mnie na kibel goni, więc sama niewiem czy to może nie z jelit?ale nigdy takie coś mi się nie działo. Wczoraj przyszła do mnie położna, przyniosła mnóstwo próbek z nivei i ulotek, jakieś książki, kalendarze itp
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula dzięki za odpowiedź
![]() Muszę ograniczyć to dźwiganie, bo to niebezpieczne w takim razie jest.
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej witamy po ładnej nocce, 2 podbudki na kamrmienia i zero płaczudziewczyny jak to jest na spacerkach, załóżmy nakarmicie dziecko i wychodzicie na spacer i za pol godziny woła jeść? dajecie cyca "na ławce" czy cos innego? |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3042 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szybko Wam idzie z przeprowadzką. Potrafię sobie nawet wyobrazić to uczucie, jak już siądziesz w nowym mieszkanku i odetchniesz z ulgą, że juz po wszystkim Cytat:
Cytat:
![]() U mnie od rana nie było netu ale na szczecie juz jest. Nocka spoko, samopoczucie w miarę ok ale juz się boję tego żaru. Na 15 jadę do gina, ciekawe co mi powie... trzymajcie kciuki ![]() Aaaa i najlepszy numer, mieszkam na III p. siedzę w kuchni, piję kawę, patrzę w okno a tu mi nagle facjata jakiegoś chłopa się wyłania Jak się wystraszyłam. Jakaś zwyżka przyjechała i coś robią... dobrze, że ubrana byłam... bo czasami zdarza mi się w samych majtach paradować, zwłaszcza jak taki upał...
|
||||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym teraz to badanie jest OBOWIAZKOWE ![]() Lekarz mi mowil, ze przy moim ostatnim porodzie to dopiero wchodzilo, a teraz jest wymagane, wynik trzeba pokazac w szpitalu. Padlabym na zawal chyba ![]() Oni powinni wczesniej informowac, ze bedzie taka sytuacja... Zreszta sama jestem z tych, ktore malo na sobie nosza po domu, zwlaszcza z rana. Spalilabym sie ze wstydu gdyby mnie ktos obcy tak zobaczyl
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaczynamy 39 tydzień |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberrro
![]() co tam dobrego? u mnie od rana odbieranie paczek ![]() firanki do pokoju maluszka dotarły
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() u nas noc zadziwiająco długa - jak mała zasnęła po 21, tak obudziła się o.. 5:30. Nakarmiłam (uff, co za ulga, już myślałam, że biust mi się z przepełnienia rozerwie) i dalej śpi. Już czuję, jak będzie koncertować, jak się teraz obudzi ![]() Cytat:
.Są trzy opcje - jeśli wychodzę zaraz po karmieniu, i cyc jest pusty, biorę na wszelki wypadek mm. Jeśli mam co odciągnąć - odciągam i zabieram na spacer. Albo nic nie zabieram, próbuję oszukać smoczkiem/uśpić, w razie niepowodzenia ewakuuję się z rozwrzeszczanym dzieckiem do domu ![]() (przy trzeciej opcji staram się naturalnie nie wędrować na drugi koniec miasta, tylko kręcić się maksymalnie 15 minut pieszo od domu) |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytanie nie do mnie, ale odpowiem. Dziewczyny z reguły piszą, że na spacery mają przygotowane butelki z odciągniętym pokarmem, żeby nie "świecić cycem" przed całym światem Chyba, że nie masz z tym problemu i Ciebie to nie krępuje no to zawsze można się postarać, żeby jakoś dyskretnie nakarmić dziecko piersią.My wczoraj na wizycie mieliśmy pierwszy raz robione ktg. Skurczy nie było, ale tętno Małego w porządku, szalał w brzuchu aż miło Czy któraś z mam rodziła w wodzie? Pytam, ponieważ od początku ciąży właśnie na taki poród się nastawiam, ale z całego podekscytowania zapomniałam poprosić ginkę o skierowanie na badania przed porodem tj: WR, Hbs, HIV, HPV. Kolejną wizytę mam dopiero w 40 tc, więc zastanawiam się czy dzwonić do ginki i jeszcze ją molestować o skierowanie ale przed kolejną wizytą (żeby się nie okazało że nie mam badań a akcja rozpocznie się szybciej), czy ewentualnie może internista mi coś takiego wystawić, albo może w ogóle nie muszę mieć skierowania tylko iść do laboratorium i za to zapłacić ![]() Czy ktoś potrafi odpowiedzieć mi na te pytania?
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:29 |
|
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za udaną wizytę i pomyślne wieści.Wydaje mi się, ze skierowanie powinna wypisać ginka. Internista może nie chcieć, ze względu na ilośc badań i ich cel. Płacić bym nie płaciła - bo po co, skoro można na NFZ. Kasę trzymaj na inne cele Najlepiej zadzwoń i poproś żeby Ci wszystko przygotowała a Ty sobie tylko odbierzesz bo ostatnio zapomniałaś .. eninka gratulacje, my obie z tych leżących, podobnie jak annai znając życie urodzimy najpóźniej
Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-02 o 09:38 |
|
|
|
|
#3051 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sama się teraz zaczynam zastanawiać czy to ten skrzep... Bo mi to jakiś czas siedziało między nogami bo czułam, że mnie coś uwiera ale nawet nie miałam czasu iść do łazienki żeby to sprawdzić. Dopiero przy kąpieli jak sobie przykucnęłam i dotknęłam to wyleciało Nie było to wodniste (chociaż nie wiem jak te skrzepy wyglądają) ani nie krwawiłam przy tym. Dopiero po kilku godzinach od wypadnięcia zaczęłam krwawić ![]() Cytat:
A infekcje już przeszłam, tydzień temu a teraz czuję, że chyba znowu się coś zbliża Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Sebastianek ma podwyższoną temperaturę... 37,5 a już się cieszyłam, że nie miał żadnych objawów przeziębienia oprócz malutkiego katarku. Cały czas mi popłakuje i jest niespokojny... Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie
|
|
#3052 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jeśli wychodzę na 30-40 minut nie biorę nic. W razie "W" pędze do domu . A jak wychodzę na dłużej to mam odciągniętę mleko w zapasie ![]() Cytat:
.Padłabym jakby mi się jakiś facet pokazał za oknem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Patryk ma zaparcia. Od wczoraj. Jak wcześniej robił kupy przy każdym posiłku ,tak wczoraj zrobił 2 i to też biedny najęczał się i nastękał przy nich . I teraz się zastanawiam co ja takiego zjadłam,że on ma takie problemy
|
|
#3053 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są jakieś inne wskazania?Cytat:
![]() gratki ![]() Cytat:
Cytat:
Co do bioderek - u nas USG wyglądało tak, że musiałam małą przytrzymać tak, żeby jej się uda i kolanka ze sobą stykały, lekarz pojeździł głowicą najpierw po jednym bioderku, potem po drugim i po sprawie. Całość trwała kilka minut. Cytat:
![]() Cytat:
ja ze spacerkami właściwie nie mam problemu, bo my już od wyjścia ze szpitala mieliśmy ustalony cykl karmień co 2-3 godziny i tak do teraz zostało. Wychodzę po karmieniu, przez cały spacer mała śpi grzecznie i jak wracamy to akurat się karmimy. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby na spacerze o jedzenie się darła. Teraz jak już masz mleczka wystarczająco to pewnie i u Ciebie tak będzie, że już nie będzie się po pół godziny na jedzenie budziła (a przynajmniej miejmy taką nadzieję )Cytat:
![]() o matko, zawału bym dostała Cytat:
Cytat:
co do badań nie pomogę, może zadzwoń do laboratorium i się spytaj? A internista chyba mógłby wystawić skierowanie na takie badania, wszystko zależy od tego, na jakiego lekarza trafisz Alexandra mi jak te skrzepy wypadały, to też czułam najpierw tak, jakbym miała coś między nogami i coś mnie tam uwierało. Po pierwszym razie potem już wiedziałam, że przy takim odczuciu za chwilę "urodzę" taki skrzep. Ale żaden z nich nie wyglądał jak gazik...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:45 |
|||||||||
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki masz laktator?dzieki za pomysły, w takim razie bede musiała brac jakąs butle ze soba Cytat:
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
A i my dzisiaj idziemy z Luśką na szczepienie, proszę trzymać kciuki
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Lusię
|
|
#3058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj jeszcze będę widzieć się z położną więc jej zapytam co mam w tej sytuacji zrobić, ale pewnie tak jak mówisz, zadzwonię do ginki niech mi uszykuje co tam trzeba. No ja mam nadzieję, że mnie też będzie fajnie Cytat:
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Mnie od wczoraj dopadł paskudny humor. Czuję się okropnie już mam + 22 kg i wiem, że to głównie woda bo w ostatnich tygodniach spuchłam szczególnie na twarzy, ramionach, nogach... wszystkie ciuchy już za ciasne ehhh. Wyniki badań mam dobre więc właściwie nie ma się czym martwić, ale samopoczucie do niczego.Jadę dzisiaj do gina i ciekawe co powie na to moje rozwarcie, bo w końcu od dzisiaj jesteśmy z Hanią donoszone (38tc Tak piszecie że dzisiaj pełnia............. ![]() agunia kciuki za Lusię ![]() powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
znow mi kapie z piersi a maly spi, zmaówilam medel swing, zobaczymy
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
i nie dołuj sie kochana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

Wczoraj zrobili mamie kilka razy badania, nie podają jej żadnych leków ani kroplówek. Nic ją nie boli. Tata poszedł do lekarza i zapytał co zamierzają zrobić, skoro i tak nic jej nie dają, a lekarz na to, że będą czekać aż samo zejdzie 

wrócił i pojechał do szpitala dostal zastrzyk i kroplowe ale wrócił taki blady i slaby 

Mi powiedzieli że w 7-8 dobie po tp mam się zgłosić na wywołanie, 8 doba to termin ostateczny, a przez ten tydzień ktg co drugi dzień

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za pomyślne wieści

jaki masz laktator?