|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Pierwszy cykl staran
![]() to pierwszy cykl po poronieniu, to znaczy odczekalam do pierwszej @ Jestem po 2 # i mam nadzieje ze tym razem sie uda
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy idziesz do lekarza? Trzeba zacząc przyjmować tabletki ![]() Robiłas jakieś badania po #? |
|
|
|
|
#4444 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam że Isia dziś ma wizyte więc trzymam kciuki!!!
I czytam dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Dobra to jade z koksem, jestem wykonczona bo tyle czytania że czytałam na leżąco. Dziewczyny bedzie mało emotek bo duzo pisania i mi skasuje posta. Bardzo za wami tęskniłam !! Dzidziuś chyba wporządku, lotami się nie przejął wcale ![]() Tylko w Londynie no różnie było.. napisze wam później bo poprostu nie mam siły. Ogólnie bardzo się wymeczyłam i bałam się że zaczne z tego plamić itp. ale na szczęście nic takiego nie miało miejsca Tylko jutro konczy mi się luteina i nie wiem co robić, moj gin przyjmuje od pon do srody a pediatra jest na urlopie. Chyba pojde jutro rano do innego pediatry i wyprosze luteine. W poniedziałek mam wizyte Miałam mieć wczoraj i myślałam że może zdążę ale podjechałam pod blok równo z ginem który wrócił z poradni Mam ogromną nadzieje ze zobacze serduszko bo to bedzie 6 tydz 5 dz.. po tej Angli i tym wszystkim co przeszłam wydaje mi się że mój dzidziuś jest silny i naprawde wierze że będzie wszystko ok!Już chyba nigdy nie wyjade, bo tyle czytania, toż to lektura! Może jutro wpade a sobota, niedziela wycięta bo weselicho ![]() Wczoraj odebraliśmy klucze od mieszkania i wogole napisze dłuższą wiadomość po drzemce. Doszły objawy bo cycki mnie bolą strasznie, spuchnięte jak balony (dobrze będa się w sukience prezentować ) sutki też wrazliwe strasznie, zmeczona jestem 24h i od 3 dni mi cały czas coś niedobrze, TŻ mówi ze objawy ciążowe ale ja oczywiscie zaprzeczam że to poprostu zwykłe "niedobrze" a nie wymioty ![]() W tamtej ciazy bardzo poprawił mi się wzrok, za to w tej już nic nie widze. TŻ mówi w samolocie patrz jak miasto ładnie świeci, widać ulice.. a ja myślałam że to plama na oknie i nie wiedziałam ze tak nisko już jesteśmy Kathe Miałam tu napisać do cytatu Twojego że jak na mój gust to na bank jesteś w ciąży, ale za poźno więc odrazu GRATULUJE ![]() zaraz_a Witaj Cytat:
hahaha rozwalasz mnie tak zawsze! Cytat:
ale ja z malopolski to se moge chcieć Mi się kiedyś śnilo że Dzastin zaciążyła ale niestety nie był proroczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie tylko pić, ja to się wogole czuje jakbym miała kaca. Zawroty/bóle głowy, rozkojarzenie, LEŃ, zmęczenie no i pragnienie ![]() Cytat:
Możesz patrzyć na mój suwaczek, albo sama sobie zrobić. To duże ułatwienie bo w koncu nie musze wiecznie siedzieć z kalendarzem i liczyc U mnie też myslalam że rodzice nie bardzo, i mama faktycznie była w szoku ale po pół godziny cieszyła się jak szalona i nie mogła się pogodzić ze stratą.. a tata myślalam ze zawału dostanie a ucieszył się najbardziej, także to wszystko w ciąży inaczej wygląda Cytat:
![]() Moja kochana sama się o siebie martwiłam, jakoś nie mogłam uwierzyć że te loty, zmęczęnie, łażenie nie odbije sie na dzidziusiu, ale skoro nie było żadnych plamień to już jestem spokojna i sobie odpoczywam Cytat:
![]() Mokka az mi łzy do oczu naleciały.. srduszko! Maru przytulam ![]() Isia Dalej boli brzuch? Przeszlo po magnezie? Kwitka Ja tu ciąże wróże Gdzie jest Kejthx?! Ide spać no i nie usnełam Tak wogole to wcieło mi połowe cytatów. Pisałyście o bliźniakach, ja chciałam w pierwszej ciąży bo w tej już się boje.. o jedno dziecko się boje a co dopiero nosić dwa. Wiem że z bliźniakami jest dość fajnie bo juz gdy mają pół roku bawią się razem a nie ciągle tylko do mamy na ręce. Moja kuzynka ma i mówi że zrobić obiad itp to pikuś bo same się sobą zajmują ![]() Co do imion to my mamy wybrane Kamil Marian (na drugie marian po TŻta tacie) i Izabella Ilona (na drugie Ilona po mnie bo TŻ lubi to imie chociaz ja jakoś dziwnie do tego podchodze) Bardzo nam obojgu podoba się Alessa ale to imie dziewczynki z horroru jest Alissa ale już nam się mniej podoba.Zawsze chciałam dać dziewczyne Eliza ale tak ustalałam z byłym więc zeby teraz przypadkiem nie miał satysfakcji w razie "w" będzie Iza No i marzy nam się chłopiec ale będzie co będzie, na dziewczynke mamy dużo więcej ciuszków ![]() Co do planowania płci to słyszałam o tym, ale tego nie idzie zrobić w 100%, na dodatek w dzisiejszych czasach ciezko sie starać i trzeba celować byle by szczelić w owulacje a jeszcze w odpowiedni dzień przed/po to juz wogole by człowiek się nie doczekał he, poza tym uważam że to piękne że natura chociaż tyle może wybrać za nas... człowiek na tyle rzeczy ma wpływ że chociaż to nich zostanie dla niego niedostępne ![]() Ktos jeszcze pisal o Hashimoto chyba Kathe? No więc ja mam i tak jak Isia wiedziala o prolaktynie i myslala ze nie ma szans zajsc, tak i ja gdy się dowiedziałam myślałam że będę się leczyć latami ale w tym samym czasie okazalo się że już jestem w ciąży. Hashimoto ma teraz przynajmniej połowa kobiet tylko o tym nie wiedzą.. i tak dobrze że TSH masz ok, bo to jest najwazniejsze!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-02 o 15:32 |
||||||||
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od gina. I to nic, że czekałam przeszło godzinę, bo jestem uchachana od ucha do ucha. Byłam u niego pierwszy raz na NFZ. Facet kompetentny, rzeczowy, wszystko wyjaśnia i dlatego u niego tyle się czeka. Ja byłam na 14 a weszłam po 15. Bo on wszystko wytłumaczy, pokaże, wyjaśni. Założył mi kartę ciąży, kazał zrobić badania i dodatkowo mam zrobić toxo, różyczkę i TSH, bo wciąż biorę leki na niedoczynność tarczycy. Zbadał a potem zrobił USG. Zarodek wg USG ma 8 tg i 4 dni i jest dość spory - 17 mm. Powinien mieć ok 11 mm. Więc to jakiś kolos może będzie - za Tatusiem. Znowu będę najniższa w rodzinie, córka już dawno temu mnie przerosła. Ma 14 lat i 175 cm. A ja 164cm...buuu. Mąż 185. Beta duża, zarodek duży, brzuch duży. Wybaczcie jakość zdjęcia, ale to zdjęcie zdjęcia, więc dlatego takie mało wyraźne. Niewiarygodne uczucie, jak tak patrzysz i widzisz to maleńkie serduszko, takie maciupkie a tak szybko bijące. Ale się cieszę!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-08-02 o 16:53 |
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba jestesmy w mniejszosci z mazowsza ![]() A spasmolina u mnie dziala swietnie, jak biore 2x2 dziennie. I tak przez kilka dni przed @. Pogoda szalona, dla mnie za goraco. |
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
Jestem po monitoringu, po zastrzyku z HCG na pękanie pęcherzyków i po pierwszym dniu starań Jutro i pojutrze też mamy się starać, więc będziemy działać. Jaką ja mam nadzieję, że tym razem się uda Lekarze powiedzieli mi, że często to co miałam czyli tą pieruńską dysplazję szyjki, jest przeszkodą w zajściu w ciążę, i że po pozbyciu się świństwa szybciej nam pójdzie Ja jestem z Wrocławia, ale jak będziemy się chciały spotkać to wszędzie dojadę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Kathe gratulacje i nie bierz wszystkiego do siebie odpoczywaj i nie denerwuj się
![]() Luna witaj kochana dobrze że wszystko w porządku pobyt się udał a teraz odpoczywaj Cytat:
O ja spory ten maluszek to nie dziwne że tak rozpycha brzuszek ![]() A córa to wysokaśna jak na ten wiek modelka z niej będzie jak nic ![]() A mnie męczą nadal bóle głowy i senność okropna a że ja niskociśnieniowiec to chodzę nie przytomna
|
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Cytat:
ale super masz tego dzidziola! Prawie zawsze jest mniejszy, ale ze u Ciebie wiekszy to tylko sie cieszyć! Ja też mam nadzieje że w poniedziałek zobacze serduszko Dobrze że lekarz na nfz a mimo to dobry ![]() Powiedziałaś już rodzinie, znajomym? I co z tymi bolami brzucha? Cytat:
|
||
|
|
|
#4450 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj tylko się przywitam
Dzisiaj ostatni dzień przed urlopem w pracy jak zwykle kocioł. Muszę jjeszcze przeprowadzić szkolenie, poprzekazywać moje sprawy a dzisiaj chciałam jeszcze wcześniej wyjść, bo dzisiaj jedziemy już do moich rodzicówMiłego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luna0 dobrze, że już wróciłać
|
||
|
|
|
#4451 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Udanego wypoczynku Tak w góle to Dzień Dobry ![]() Ja wczoraj miałam cały dzień zalatany bo przygotowujemy się do tego remontu... dziś ruszamy z tym koksem także będę przez weekend malo do Was zaglądać. Dziś widzę pogoda już się trochę zepsuła ale na parę dni może bo nie szło czym oddychać... Zabieram się niedługo za zdzieranie tapety... ![]() No właśnie gdzie jest Kjthx??? bo my czekamy cały czas tu za Tobą :P i magdammm też Cię tu dawno nie widziałam-meldować się dziewuszki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-03 o 07:02 |
||||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Isia gratuluje takiego dużego, silnego dzidziusia
3mam kciuki żeby się dobrze rozwijał ![]() Dzastin u nas (nad morzem) pogoda piękna. Mam nadzieję, że uda mi się wyciągnąć TŻ w ten weekend na plażę, bo biedak zapracowany wiecznie jest... A w sobotę kupujemy sobie lustrzankę cyfrową już z myślą o dzidzi. Trochę się podszkolimy w temacie, a później będę pstrykać jej/jemu piękne zdjęcia Tylko teraz czekać aż się ta dzidzia w końcu pojawi...
|
|
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też myśleliśmy o lustrzance (Tż się strasznie napalił) , póki co temat ucichł... może za jakiś czas sobie taką lustrzankę sprawimy bo teraz mamy masę innych wydatków...A macie już upatrzoną jakąś konkretną?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja jeszcze dziś do pracy i w końcu weekend Ostatnio śni mi się cały czas rozstanie z moim M. i to, że się całuję z kimś innym... a najgorsze jest to, że nie czuję w tym śnie smutku z takiego obrotu spraw. Zna się któraś z was na snach??! ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Witaj z powrotem Luna Dobrze, że jesteś DzastinO8- a ty już dostałaś tej @?? Strasznie mnie sutki bolą... Mam 15 dc. Owu chyba była we wtorek,a tylko w sobotę przytulanki, więc cykl do du.py!
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja na chwilkę ![]() Widzę, że Luna wróciła ![]() Są jakieś staranka ![]() A u mnie w końcu @. Dziś już na 100%. Tego bólu się nie da pomylić z czymś innym.
|
#4456 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
LunaO! Jak dobrze, że już jesteś i z dzidzią wszystko git. Na pewno jest silna i teraz nic już jej nie ruszy aż do 40 tygodnia ![]() Lady_malgo, te sutki to może znaczą, że coś tam się zadziało. ![]() U mnie nic nowego, cieszę się, że już weekend zaraz. Dziś 18dc, żadnych objawów no i dobrze, bo nie chcę o tym za bardzo myśleć. Koleżanka z pracy ma dziś urodziny i przyniosła pyszne ciacho. Ale pachnie cudnie wisienkami Mniam...---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- No to dobrze, że to jednak @. Przynajmniej następny cykl się już zaczął i oby ten był owocny. |
|||
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zdjęcia robi przepiękne.
|
||
|
|
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moge do was dołączyć?Zaczynam teraz staranka.Jestem po jednym # w kwietniu.Od tego czasu wszystko mi sie poprzestwiało musiałam brać miesiąc tabletki anty
Teraz skończyłam kończy mi się @ z odstawienia i zaczynamy starania.Przyjmiecie mnie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Na Pogodnie Kocurku. Dawaj póki jest
Pyszne. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
@ mi się kończy a apetety mam jak wilk! |
||
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
iza243 Witaj
![]() ile masz lat? od kiedy zaczynaja sie mdlosci? bo ja na razie nic nie czuje. caly czas jestem jakas niespokojna;/ |
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprocz tego badanie genetyczne malenstwa - dziecko mialo syndrom Turnera - niestety chore, a pierwsza ciaze mialam pusta - czyli czysty przypadek, pech - ze strata juz zdazylam sie pogodzic, duzo latwiej jest znajac przyczyne Wizyte u lekarza mam na 21 sierpnia, biore kwas foliowy caly czas i L-Thyroxin na tarczyce 50 mg. O jakie tabletki jeszcze chodzi? Jezeli o jakies wspomagacze hormonalne to ja jestem bardzo przeciwna w przypadku, gdy kobieta nie ma zadnych zaburzen. W razie tez gdyby ciaza po raz kolejny byla "wadliwa?", nie chcialabym, by byla dodatkowo wspomagana i przedluzana - co ma byc, to bedzie, natura wie co robi - dlatego tez najwiecej poronien wystepuje we czesnej ciazy. Jezeli dziecko nie ma wad genetycznych, kobieta jest zdrowa to ciaza utrzyma sie na pewno bez wspomagan. Oczywiscie jezeli kobieta ma problemy hormonalne, z utrzymaniem ciazy zdrowej itp, to jak najbardziej jestem na tak. Cale szczescie u mnie w tym przypadku wszystko jest ok )Cytat:
![]() staram sie o tym nie myslec i cieszyć sie stanem błogosławionym ![]() ahhh to niesamowite uczucie byc w ciazy.. bardzo sie ciesze Z kalkulatora porodu wychodzi mi termin na 11. kwietnia.. chyba czas dolaczyc do kwietniowych mamusiek
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-03 o 09:45 |
||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni temu skończyłam 26
![]() Nie martw sie brakiem mdłości,jeszcze przyjdą objawy i będziesz miała ich dość.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, ze dzieciątko było chore, ale jest przyczyna wiec teraz można sie starac! Ja niestety nie wiem co było przyczyna (chociaz mam za wysoka prolaktyne i TSH) i tak trudno mi sie z tym pogodzić..a boje sie jeszcze bardziej teraz zajść! |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się ciasta kojarza z biurem rachunkowym..nie wiem czemu
![]() Ide dopiero 09.08 wiec jeszcze 6 dni... |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram sie myśleć pozytywnie.. oczywiście, ze czasami pojawiaja sie myśli, a co bedzie, jak to sie powtórzy itp., ale chyba wola macierzyństwa jest duzo silniejsza ![]() Taki nawet najmniejszy strach chyba nas nigdy nie opusci, ale staram sie go jak najszybciej odpędzać ![]() Z TSH na pewno sobie poradzisz, byc moze dawke tyroksyny masz za niska.. ja mam i mialam hormony w normie, a mimo to biore 50 mg
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem co myśleć...jesli nic nie zrobie to chyba zwariuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Miałam mieć wczoraj i myślałam że może zdążę ale podjechałam pod blok równo z ginem który wrócił z poradni
Mam ogromną nadzieje ze zobacze serduszko bo to bedzie 6 tydz 5 dz.. po tej Angli i tym wszystkim co przeszłam wydaje mi się że mój dzidziuś jest silny i naprawde wierze że będzie wszystko ok!
) sutki też wrazliwe strasznie, zmeczona jestem 24h i od 3 dni mi cały czas coś niedobrze, TŻ mówi ze objawy ciążowe ale ja oczywiscie zaprzeczam że to poprostu zwykłe "niedobrze" a nie wymioty 
ale ja z malopolski to se moge chcieć 

Ja jeszcze dziś do pracy i w końcu weekend