|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
dziewczyny mieszkające za granicami PL mówiły że ze szpitala nie wypuszczą bez fotelika. Otóż u mnie też tak jest. Położna też nam o tym wspominała. Ja mam teoretycznie 2 foteliki 1 dostaliśmy a drugi mamy z zestawu z wózkiem. Ten pierwszy pożyczyłam szwagrom bo oni jakoś na bakier są z bezpieczeństwem. Ich 5 letni syn jeździ na podpupniku......nic go przecież nie chroni ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie do konca... moja wali na zolto.
|
|
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za skończone tygodnie Szybko minęło ![]() Kurde, biustonosz w rozmiarze 80F jest za mały |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
ileeeeeeeeeee???????????? ?
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale upał współczuję tym z Was, które są w dwupaku Ja bez brzucha, a zdycham, a co dopiero "z"![]() Cytat:
Cytat:
Ja też nie mogę jeść pierogów, bo Leosia boli brzuś, a pomidorówkę tylko z niewielką ilością śmietany i bez przypraw typu wegeta, kostek rosołowych. Generalnie tylko troszkę soli i pieprzu.My chrzcimy prawdopodobnie 9 września. Restauracja już wstępnie zarezerwowana. Jeszcze tylko z księdzem musimy się dziś dogadać. Cytat:
![]() Cytat:
Co do krwawienia to owszem miałam po badaniu pod koniec ciąży
|
|
#3307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za kciuki
Cytat:
Cytat:
Nie chce byc wyjatkowa z poceniem sie ![]() Cytat:
Jesli podajesz tez MM - to wskazuje na alergie na mleko. Juz przez sama zielona kupe daja recepte na mleko z apteki. Kolezanki corka poza zielona kupa nie miala zupelnie zadnych objawow wskazujacych na alergie, teraz ma roczek i dalej dostaje mleko na recepte.
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziuuu nie umiem sobie tego wyobrazic :P
ja mam C teraz jak karmie i mi sie wydaje taki w miare duzy ( przynajmniej do tego co mialam wczesniej ) no ale Wy to juz pobilyscie rekordy ;P |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na szczęście nie jest tak gorąco, ciepło, pochmurno, fajnie
![]() uff
|
#3310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, ze mógłby się sprzedać. To byłby pomysł na prezent dla przyszłych babć z dedykacją - jak macie mi tak radzić to proszę siedzieć cicho i rozpieszczać dziecko ![]() Udanego spacerowania po mieście ![]() Cytat:
A u nas na sr jedna położna mówiła, że jak niedaleko to można w gondolce przewieść dzieciaczka tylko trzeba ją przypiąć z tyłu. I była bardzo zdziwiona jak ja zaprotestowałam i powiedziałam, że jest to wykluczone gdyż dziecko bez fotelika można przewozić tylko w taksówce, a tak to jest wymagany. Poza tym nie chodzi o to żeby fotelik/gondolka były przypięte do siedzenia tylko żeby dziecko było bezpieczne w razie ewentualnego wypadku. Normalnie jakbym prawdę objawioną powiedziała. I jeszcze laski się ze mną kłóciły, że dlaczego taksówka? Więc im mówię, że nie może to być auto prywatne tylko służące do przewozu osób czyli taksówka. Na co jedna genialnie wpadła na pomysł, że w takim razie to po nią przyjedzie brat swoim autem - to nie będzie jej prywatne auto więc można bez fotelika. Zapytałam ją czy rozumie znaczenie słowa "taksówka" bo mam wątpliwości i się zamknęła. Nie rozumiem takiej skrajnej nieodpowiedzialności. Tym bardziej, że sama zajmuję się bezpieczeństwem pracy i mam skrzywienie zawodowe ![]() Jak dla mnie to co jak co, można oszczędzać ale nie na bezpieczeństwie. Mój mąż jest podobnego zdania i jak zaczęłam pracę gdzie indziej gdzie muszę jechać 70km to właśnie zdecydował kupić dla mnie bezpieczniejsze auto A kolegę, który jeździ do pracy 60km matizem (bo taniej niż drugim autem) nazwał wariatem - jak będzie miał stłuczkę (nawet zakładając, że nie z jego winy) to może to być jego ostatnia jazda.
|
||
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spacerku (ale ukrop to koszmar, dobrze że się w miarę wcześnie zebrałam), mała pokarmiona to mogę nadrobić
widzę, że dalej nikt się na porodówkę nie wybiera, ta pełnia jest przereklamowana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za ktgCytat:
![]() za wizytęa no rośnie ![]() Cytat:
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie szwagierka powiedziała "a co to takiego, przecież nic się nie stanie, nie stało się z pierwszym to nie stanie się z drugim" ale na szczęście w szpitalu ją uświadomili. my kiedyś mieliśmy tico - chyba nie muszę mówić jaki był efekt gdy uderzył w tył inny samochód....na szczeście nic poważnego się nie stało bo facet jechał z nieduża prędkością.
|
|
#3313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby coś się ruszyło.Cytat:
|
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie bez zmian, caly czas effuniakowe 75D Tylko teraz z przedluzka.
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, przewożenie dziecka w gondolce, no genialny pomysł! Ja bym się spytała, czy wiedzą, co by się stało z dzieckiem w tej gondolce w przypadku stłuczki. Co za różnica czy gondolka przypięta czy nie? Niektórzy ludzie w ogóle nie mają wyobraźni
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
80F!! Kurcze, aż sprawdzałam na metce
Mam cyce jak Pamela i do tego wielkie, murzyńskie brodawki. No kurde widok taki, że dziękuję ![]() Łączę się w bólu. A bolą Cię plecy? Bo ja odkąd mam coś takiego zamiast biustu w rozmiarze 80D to strasznie mi napierdzielają. I do tego w fiszbiny mi się biust nie mieści i mnie strasznie gniotą pod pachami i między cycami. A bez biustonosza to grawitacja mi się tak ściągnie, że zamiast wisiorka między piersiami będę miała między nimi pępek
|
|
|
|
#3317 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za ktg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj już nie miałam czasu i sil by pisać... W każdym bądź razie to co ze mnie wyleciało to pozostałości po globulce zmieszane z innymi obrzydliwościami Gin zrobił USG i w środku wszystko jest ok, macica jeszcze duża, jajniki przygotowane do następnego dzidziusia (ponoć z USG nie widać cobym nadal miała policystyczne ), wszystko zostało dokładnie wyczyszczone więc jestem już spokojna Przepisał mi tylko jakieś kremy i żele na podrażnienia i tabletki bo do kolejnej dzidzi mi się nie spieszy
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plecy też nie bolą te moje cycuchy aż takie wielkie się nie wydają
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, u mnie Patryś też od początku robił żółte. Dopiero ostatnio robi zielone. Z nowych rzeczy zjadłam jabłko i dosłownie widelec fasolki szparagowej. Ale to w sobote było. Sama nie wiem co robić. Czy wybrać się do pediatry czy nie. . . . Do tego razem z zielonymi kupkami doszły te jego bóle brzuszka.
|
|
#3320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby dzieciątko się pospieszyło!!!Cytat:
Czuje skurczyki ale nie takie silne jak wczoraj, może coś się rozkręci w weekend ale lepiej się nie nastawiać, bo później jest tylko rozczarowanie... Co do ubranek, to każdy wokół mówi, żebym kupowała ubranka od rozmiaru 68, bo z mniejszych szybko wyrośnie. Ale muszę mieć też mniejsze, z których mogła by wyrosnąć... Odnośnie wózka to też odradzano mi 3w1, ale nie ze względu na fotelik (bo to u mnie podstawa), ale na spacerówkę - bo lepiej kupić osobna spacerówkę - parasolkę. chodzi o ciężar wózka, ale teraz są wózki ze stelażem aluminiowym, więc tez są lekkie. dla Amelki!Kobieto, ale rozmiar! Imponujący! Ja w tej chwili mam miseczkę duże C... |
||
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Umrę za chwile, jest chyba 100 stopni .......oficjalnie mam dosyć i chce już urodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po karmieniu nosimy Leosia nawet pół godziny (do czasu, kiedy mu się odbije). Jak się nie odbije - trudno- kładziemy go na boku w wózku/łóżeczku/czasem w naszym łóżku. Jak Mały płacze zagladam do niego. Jak stwierdzam, że nic się nie dzieje, wychodzę, pozwalam mu trochę pokrzyczeć. Czasem odwrama go na brzuszek i tak sobie zasypia (ale połóżna powiedziała, żeby nie kłaść na brzusiu do godziny po jedzeniu). Jak bardzo płacze, biorę go na ręce, przytulam, przewijam, przystawiam do cyca, czasem masuję brzuszek.Co do jedzenia... Leoś ssie około 15-20 minut. Czasem wystarcza jedna pierś, a czasem muszą być dwie. Cytat:
dla Lusi
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zła na mojego gina, oszukał mnie z tym że urodze wcześniej! Jak głupia sie stresowalam, lezalam, a teraz mnie strzela, co bym gdzieś poszła to prżez ten upał nie mogę
cieżko mi nawet oddychać dziś, chyba mam zły dzień........;(
|
#3325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że ja jestem dość wysoka i raczej mocno zbudowana i tego rozmiaru tak nie widać. Mój mąż zawsze mówił, że przed ciążą miałam full hand, a teraz mam double hand ![]() Cytat:
Właśnie niedawno mama opowiadała jak moja daleka znajoma miała wypadek. Jechała ona, jej mama, babcia i 6miesięczny syn. Wjechał w nich od tyłu facet i dzieciak wypadł z fotelika i spadł pod siedzenie. Oczywiście fotelik był przypięty, tylko dziecko do fotelika już nie... Totalna kretyna z niej i tyle. Przez to spędziła z dzieckiem kilka dni w szpitalu bo mały był w szoku i było podejrzenie wstrząsu mózgu. Oczywiście dorosłym nic się nie stało bo wszyscy byli przypięci pasami, tylko o dziecku nikt nie pomyślał - bo przecież co się może stać? Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-03 o 11:36 |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
rany, jak ja bym kupowała ubranka od rozmiaru 68 to moja Luśka nie wiem ile jeszcze by nago chodziła
Cytat:
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
hej,
Cytat:
współczuje sytuacji z teściową i tż Do nas wprowadziła sie teściowa odkąd wróciłam ze szpitala i bawi mi małą caly dzień . ja czasem przewinę , no i karmię.No i chodzę na spacerki, ale przeważnie wychodzimy razem z tż jak wróci z pracy.No i gotuje dla wszystkich.W nocy za to sama sobie radzę. czasem tz ja przebierze, ale nie chce go wykorzystywac , bo wstaje po 5 do pracy. Kąpiemy razem z tż. On ją trzyma a ja myje, choć sama tez bym sobie poradziła.Pola juz zna na pamiec Barkę i nosi ja na rękach albo buja w wózku.Musze nagrac babcie i puszczac potem małej jak sie wyprowadzi, bo bedzie nieźle rozpieszczona!Wczoraj wyrwalismy sie z tz do galerii po zakup sukienki na chrzciny i wesele. Po 2 h udało mi sie upolować naprawde fajną - prosta kremowa w Zarze.Tylko pytanie jaki żakiet do tego i torebka? ![]() Buty tez mam kremowe.A dziś od teściowej urodzinowo dostałam stówe wiec bedzie na dodatki. Aa.. i jeszcze stanik muszę sobie kupić, bo mam tylko 4 sportowe.Najlepsze było ja mierzę jakiś , a tu mi mleko płynie , tz aż był w szoku ze aż tak. Zrezygnowałam wiec z przymiarek
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie poduszki powietrznej.......szwagie r wozi małego z przodu a o odłączeniu poduszki nie pomyślał dziecko w foteliku ale niezapięte niech sie dziewczyna cieszy że to się tylko tak skończyło. Przecież takie małe ciałko leci jak pocisk.
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Az 68?! Powariowali ![]() Ale zgadzam sie, ze 56 nie sa konieczne, mozna zakladac 62, beda po prostu luzne. Michal mial 52cm, wiec te 56 pasowaly na niego - mialam ze 2-3 sztuki, bo dostalam od kogos, ale chodzil w 62, bo tylko takie kupilam. Fakt, ze byly luzne, ale dzieci tak szybko rosna, ze szybko dorosl do 62, a zanim sie obejrzalam juz musialam kupowac 68 ![]() Wiec wiesz, roznie z tym bywa. Ja bym w zyciu nie kupila 68, ale tez nie widze sensu wydawania pieniedzy na 56. Ja pozniej dostalam 3 szt. pajacykow 56, bo w tych 62 plywal, ale zakladalam mu na nie skarpetki i tez bylo ok.
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja zaś tylko na sekundę, zaraz idę karmić małą. Nie nadrabiam Was, bo niestety nie daję rady. Ale gdzieś mi mignęło, że nadawałyście na politykę prorodzinną w naszym kraju (chociaż osobiście nie wiem czy u nas w ogóle coś takiego jest). W ostatniej turze wczorajszych gości była kuzynka małża i opowiadała jak to jest w Holandii - mieszka tam siostra jej męża. No i np. po porodzie do kobiety przychodzi pani do pomocy (nie pamiętam na ile może na 2 tygodnie) - no i pani ta pomaga we wszystkim a mamusia ma leżeć i odpoczywać. Do tego dostaje się jakieś bony do wykorzystania w normalnych sklepach z artykułami dziecięcymi.I podobno sporo tego jest. I jakoś łatwiej dogadać się z pracodawcami odnośnie czasu pracy, są elastyczniejsi, bardziej prorodzinni. I oczywiści żłobki i przedszkola funkcjonują o niebo lepiej niż u nas. Opowiadała co jeszcze ale niestety nie zakodowałam. Zresztą nie umiałam się skupić na rozmowie, bo z kuzynką przyjechała dziewczyna kuzyna, która stara się o dziecko. Niedawno była w szpitalu na zabiegu - miała puste jajeczko I było mi tak jakoś dziwnie...Trzymajcie się Kobietki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Ja gdybym słuchała rad wszystkich w koło to: nie kupiłabym wózka 3w1 bo to bez sensu - wystarczy spacerówka taka rozkładająca się bardziej na leżąco (i nikogo nie przekonuje, że fotelik do auta potrzebny - najwyżej nie będziecie jeździć daleko
Masz jeszcze parę dni więc może się uda
1 dostaliśmy a drugi mamy z zestawu z wózkiem. Ten pierwszy pożyczyłam szwagrom bo oni jakoś na bakier są z bezpieczeństwem. Ich 5 letni syn jeździ na podpupniku......nic go przecież nie chroni 

za skończone tygodnie
współczuję tym z Was, które są w dwupaku

w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....
Nie chce byc wyjatkowa z poceniem sie 

i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie