Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 00:59   #3271
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!
jeju tyle czasu się nie odzywałam że teraz nie wiem od czego zacząć!(...) Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki
Soleilka jeszcze raz dziękuje za smsa tak mi się miło zrobiło że o mnie pamiętacie
Witaj Muminku.
Ja wcale nie mam czasu na wizaz, ale musiałam zobaczyć, co u naszych mamuś. Wieczorem oczywiście mała się rozkręciła z płaczem i krzykiem. Teraz śpi i ja też zaraz się prześpię. Też już włączyłam mm, ale walczę o utrzymanie laktacji, chociaż przez leczenie brodawek już prawie się skończyła. Sądząc po ilości wypitego mm i czasie ssania, to na razie walczę skutecznie, ale bez rewelacji jeśli chodzi o ilość. Już nie mam ambicji karmienia wyłącznie piersią, więc nie rozpaczam z tego powodu.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Zgaga... a ja nie miałam ani razu. Jak nic będzie łysol A ty to chyba owłosione całe urodzisz
No właśnie... pisałyśmy o różnych tego typu "mądrościach": przez jakiś czas miałam niezłą zgagę i malutka ma dużo włosków.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ahh, i polecam wam kolekcję m jak mama - jest to numer 1/2012 i są sklejone 3 numery tej gazety, bardzo dużo ciekawych artykułów. Kupujecie takie gazety? Czytacie? Ja się przyznaje, że stronię od takiej tematyki, wystarcza mi internet, ale skusiłam się na to specjalne wydanie i nie żałuję, bo jest godne uwagi.
Mam to i też polecam.
Czasem coś kupuję i czytam.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Z cyklu rady Mamy TŻ:
- mam jeść nabiał i nie słuchać pediatry
- po co mi kropelki na kolkę, jak Mały nie ma kolki tylko jest głodny
- mam dawać herbatkę z kopru, ona jest lepsza niż kropelki (nic sobie nie robi z tego, że to nie działa)
- mam jeść wszystko łącznie ze smażonym, bo ona kiedyś...
- a i podobno wg niej 800 zł na chrzciny starczy () żeby wyprawić w lokalu dla 20 osób o i 800 zł chce księdzu dać (ksiądz bierze za chrzciny 100 zł )

Ta baba jest
To ten ksiądz, który bez ślubu kościelnego nie uznaje nazwiska ojca? Może się zdziwić, jak mimo 800 zł synek zostanie pominięty.
Reszta też niezła.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Hahaha, to idę po jakieś ciastko. Brzuch mi podskakuje i Młody wystawia swoje stopy, normalńie mogę mu już buty kupować tak dokładnie czuje jego stopki
Czytam o porodach...to nie jest dobry pomysł na wieczorne odstresowanie......
To zależy, co czytasz. Osobiście nie obejrzałam ani jednego reportażu z porodu, a czytałam zaledwie kilka lub kilkanaście opisów na wizażu Poza tym w różnych miejscach zwykłe opisy z podziałem na fazy. Może dzięki temu nie bałam się porodu nawet, jak się zaczął.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Aha. Kurde, ja w temacie jestem jeszcze świeżak, muszę zaczerpnąć info. Mój pediatra też zaleca oddzielne.
Moja zaleca szczepionki skojarzone. Jeszcze to przemyślimy.
Cytat:
Kurde, jak mi gorąco!!! Siedzę w samych majtkach i biustonoszu a i tak leje się ze mnie. Cały tyłek mam mokry.
Do tego ciągle mi się chce na dwójkę i siku... I jeszcze brzuch mi twardnieje... Normalnie żyć nie umierać.
Może to początek?

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
I cioteczki Fabiś właśnie skończył miesiąc A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam
Oczywiście od nas:
Cytat:
Moja córcia też kończy miesiąc ! Hurra!

Co do porodu to prawda - ogromną motywacją jest fakt narodzin wyczekiwanego dzidziusia. Ja tak miałam. Jak mi lekarz powiedział: "urodzi pani na tym skurczu, proszę mocno przeć" to nic mnie przez cały poród tak nie zmotywowało jak te słowa. Ból wiadomo był, ale był to ból w jakimś celu, także... keep smiling i do dzieła
Gratuluję - szybko zleciało.

Mi też coś takiego powiedzieli. Odpowiedziałam "zobaczymy". Tż zaczął się śmiać, że jak zwykle nie współpracuję, a położne spytały, czy jestem taka zawsze. Odpowiedział, że tak. Przyznaję, że mówił prawdę.
Główka chyba faktycznie wyszła w najbliższym.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-03 o 00:36
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 07:33   #3272
chce_byc_mama
Zakorzenienie

muminku super ze u Was wszystko w porzadku! zagladaj do nas czesciej!

moje dziecko od 4 szaleje a ja jestem nieprzytomna!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:29   #3273
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć!!
I jak? Pełnia pomogła? Bo mnie nie
Echhh, uparciuchy jedne z tych dzieci Wracam poczytać co u Was

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

No i zacytowałam kilka wypowiedzi i mi "zezarło" i nie opublikowało
W każdym razie
Soleilka, Pumas - gratulacje dla dzieciątek za pierwszy miesiąc

za kolejne tygodnie (panie z 4 z przodu w liczbie tygodnie mogłyby już rodzić...)
za wizyty

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:32   #3274
agunia82
Zakorzenienie

Ogłaszam wszem i wobec: Sukces, po wielu dniach bojów udało nam się pobrać mocz do badania!!!
Nasz sposób ostateczny i trochę drastyczny: polanie psiochy zimną wodą i dmuchanie, siurnęła aż miło po tych zabiegach

Cytat:
Z cyklu rady Mamy TŻ:
- mam dawać herbatkę z kopru, ona jest lepsza niż kropelki (nic sobie nie robi z tego, że to nie działa)
- a i podobno wg niej 800 zł na chrzciny starczy () żeby wyprawić w lokalu dla 20 osób o i 800 zł chce księdzu dać (ksiądz bierze za chrzciny 100 zł )

Ta baba jest
ta kobieta jest lepsza niż kabaret Oczywiście jak się czyta o jej mądrościach, a nie trzeba mieć z nią kontaktu na co dzień...

Cytat:
I cioteczki Fabiś właśnie skończył miesiąc A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam
Oczywiście od nas:
- dla mamuś w dwupaku ciacho czekoladowe
- dla mamuś karmiących biszkopt z malinami
- dla naszych słodkich mamuś serniczek bez cukru

Cytat:

Muminku super, że się odezwałaś, my też walczymy z ulewaniem...

No i udało mi się strzelić fotę, jak mała główkę podnosi i trzyma, to się chwalę A potrafi tą główkę tak utrzymać już naprawdę długo, i czasem podnosi jeszcze wyżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lu.jpg (55,4 KB, 95 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:34   #3275
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie wiem czy to tylko moja zasluga ale tak dzwoniłam i powiedziałam co myślę o tamtejszych warunkach
brawo

Cytat:
Aaaa i na moje żeby psa wykąpała to stwierdziła, że psów się nie kąpie Pies ma 4 lata, wyobraźcie sobie jak śmierdzi...
o mamo

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

witam się i informuję, że dzisiaj skończyłyśmy 38tc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...
Młody waży 3 kg (coś mi mało, ale niech będzie), szyjki - brak, rozwarcie na jeden palec jak było. Stwierdzenie lekarza - możesz rodzić dziś, jutro i za 2 tygodnie. Jeśli nie urodzę do 20.08 !!!! mam dzwonić będziemy rodzić razem
Po powrocie do domu idę do kibelka a tam całe majtasy we krwi... wystrachałam się. Dzwonie do gina, kazał się uspokoić, poleżeć. No i tez przyjechać jeszcze dziś na usg sprawdzić czy z dzidzią wsio ok. Ale Młody zaczął szaleć, krwawić przestałam (to po badaniu było) więc nigdzie nie jadę. A no i na papierze był kawałek czopu
Wy też teraz macie po badaniu krwawienia?
Potem Was nadrobię bo idę pobyć trochę z Małżonkiem
dobre wieści

Wszystkie dziewczyny, które mają problem z teściami - współczuję . Ja na szczęście mam teściów super, naprawdę nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, nie wtrącają się i bardzo nam pomagają, moi rodzice również...
Dziś za jakąś godzinę moja mama ma zabieg, tak więc trzymajcie kciuki
Wybaczcie, że nie odpisuje na wszystko, ale powoli zbieram się do szpitala, może na sobotę i niedzielę tata dowiezie mi laptopa z netem, to wejdę na forum. Jakby coś się działo, to dam znać

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:37   #3276
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Wyobraź sobie stękanie po 3 dniach! Bez zaparć co prawda, ale za to z napinaniem się chyba przez dobę.

Edit: zginęła część postu.
Biedne te nasze dzieciaczki Tak się męczą z brzuszkami .

A co do połogu,to ja nie miałam pojęcia ,że nie mogę dźwigać.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki
My już po szczepieniu, Luśka była dzielna i płakała tylko przy wkłuciu a potem się uspokajała. Aż ją pielęgniarka pochwaliła
Za to teraz nam koncerty odstawia, znaczy w łóżeczku tylko, bo na rączkach grzeczna, ehhh

No i mała waży już 3670g, ładnie nadrabia W ciągu 3 tyg przybyło jej 900g, pediatra była z tego faktu bardzo zadowolona.
Rozmawiałam też o ulewaniu i stwierdziła, że mała wręcz się przejada, o czym świadczy to ulewanie i taki ładny wzrost wagi (ale nie mówiła, że to źle )
Czyli krótkie ssanie też może dziecku wystarczyć, bo moja tak średnio ssie jednego cyca koło 5 minut, a przy jednym karmieniu je z obu
Lusia to zuch dziewczyna
Pięknie przybrała na wadze

Cytat:
Oczywiście od nas:

Cytat:

Co do porodu to prawda - ogromną motywacją jest fakt narodzin wyczekiwanego dzidziusia. Ja tak miałam. Jak mi lekarz powiedział: "urodzi pani na tym skurczu, proszę mocno przeć" to nic mnie przez cały poród tak nie zmotywowało jak te słowa. Ból wiadomo był, ale był to ból w jakimś celu, także... keep smiling i do dzieła

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:45   #3277
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec: Sukces, po wielu dniach bojów udało nam się pobrać mocz do badania!!!
Nasz sposób ostateczny i trochę drastyczny: polanie psiochy zimną wodą i dmuchanie, siurnęła aż miło po tych zabiegach

ta kobieta jest lepsza niż kabaret Oczywiście jak się czyta o jej mądrościach, a nie trzeba mieć z nią kontaktu na co dzień...

No i udało mi się strzelić fotę, jak mała główkę podnosi i trzyma, to się chwalę A potrafi tą główkę tak utrzymać już naprawdę długo, i czasem podnosi jeszcze wyżej
Sama slodycz!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Kochane, od 3 dni leci mi krew z nosa, co mam z tym zrobic???? Bo już nie mam cierpliwości
Stary 2012-08-03, 08:51   #3278
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja już po wizycie u lekarza...

rozwarcie po 2-tygodniowym leżeniu nadal na 2 cm, już nie biorę fenka, ale córcia waży już 4000 g (!!!) i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie
lekarz zawołał małża do gabinetu i kazał mu pomóc żonie nakazując przytulanki

Jestem delikatnie mówiąc W SZOKU

Teraz nadrobię co u was
super wieści i zazdroszczę

Cytat:
Piekłam sernik bo mój Małżonek go uwielbia... choć jak teściowie u nas byli to była zdziwiona i mówi do Męża: od kiedy Ty jesz sernik, jak ja robiłam to nie jadłeś.. Na co mój mąż: bo Twój jest suchy a ten rozpływa się w ustach. No, nie powiem było mi miło ale mina teściowej - bezcenna.
Z papierówkami to bym kruche zrobiła, na to jabłuszka przesmażone z cynamonem, na górę piana z białek a na to potarła jeszcze odrobinę kruchego. To się chyba pleśniak fachowo nazywa
dobre

Cytat:
No ja niestety nie To czekanie jest najgorsze... Tym bardziej, że ja termin z om mam na 11.08, a z pierwszego usg (wg lekarza i mnie bliższe prawdy) na 13.08. Czyli już całkiem niedługo... a ja skurcze przepowiadające miałam chyba raz albo dwa. Jak tak dalej pójdzie to ja się przed Wielkanocą 2013 nie wyrobię
nie martw się, ja już po terminie,a przepowiadacze miałam z parę razy może... Moja mama za to nie miała żadnych w obu ciążach, złapały ją dopiero te porodowe i od razu regularne co 10min

Cytat:
Z cyklu rady Mamy TŻ:

Ta baba jest
karz jej iść do jakiegokolwiek lokalu i niech zapyta o cenę

Cytat:
Dobra jest, powiedz jej, że jak wpłaci min. 1000 zł na o. Rydzyka to jej nazwisko na murach przy kościele powieszą

Cytat:
Oczywiście od nas:
brawo

Cytat:
brawo

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:57   #3279
Linka25
Zakorzenienie

hej robaczki
własnie karmię Małą lubię karmienie piersią, bo to rzeczywiscie wygoda, zadnego przygotowywania, podgrzewania, mycia i cholera wie czego jeszcze martwię sie tylko czy mała właściwie przybiera, wciaz wydaje mi sie drobna. Połozne jej nie ważą, musimy więc znów wynająć wagę.

TZ po weekendzie wraca do pracy, boję się troszkę;
teraz było cudownie, wszystko robilismy razem
co to bedzie w tym tygodniu? TZ powiedział, ze juz zaplanował obiady na cały tydzień; to dobrze, na gotowanie pewnie bym czasu nie znalazła

Soleilka czytałam o Twiom TZcie - potrząśnij nim dobrze kojarze ze on pracuje głównie w weekendy? Tym bardziej powinien w pełni się zaangażować.

Cytat:

ooooo pamiętam te słowa, brzmiały jak najpiękniejsza melodia
parte mnie juz nie bolały i miałam ich zaledwie kilka
gratki za 1 miesiąc Blanka pięknie rośnie!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:59   #3280
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

za udaną próbę
A malutka Łucja jest śliczna

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
dobre wieści

Wszystkie dziewczyny, które mają problem z teściami - współczuję . Ja na szczęście mam teściów super, naprawdę nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, nie wtrącają się i bardzo nam pomagają, moi rodzice również...
Wybaczcie, że nie odpisuje na wszystko, ale powoli zbieram się do szpitala, może na sobotę i niedzielę tata dowiezie mi laptopa z netem, to wejdę na forum. Jakby coś się działo, to dam znać
za mamę i Twój pobyt w szpitalu Na pewno wszystko będzie dobrze

Stary 2012-08-03, 09:01   #3281
red_scorpio
Rozeznanie

Hejka Lalunie

Soleilka Pumas
dla dzieciaczków za pierwszy miesiąc
dla Lusi za umiejętności, a swoją drogą jest słodka
Paula za akcję i mamę

Noc raczej udana choć kilka razy budził mnie ból brzucha. Oczywiście, śniły mi się pierdoły w stylu:Pani rodzi ale to pomijam milczeniem

Termometr w słońcu pokazuje 40 st. a ja muszę do miasta jechać szlag by trafił... I pomysłu brak na obiad... No i ogólnie mam dziś dzień na NIE

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:08   #3282
nel_a
Zakorzenienie

Hejo

Czy któraś pojechała na porodówkę bo jak nie to

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:15   #3283
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
No ja niestety nie To czekanie jest najgorsze... Tym bardziej, że ja termin z om mam na 11.08, a z pierwszego usg (wg lekarza i mnie bliższe prawdy) na 13.08. Czyli już całkiem niedługo... a ja skurcze przepowiadające miałam chyba raz albo dwa. Jak tak dalej pójdzie to ja się przed Wielkanocą 2013 nie wyrobię
ja termin z om mam ok 17/18.08 a z usg 9.08 i też nie mam praktycznie żadnych przepowiadających Będziemy się obie do Wielkanocy bujały z brzuchem

Cytat:
Witajcie Mamusie!
jeju tyle czasu się nie odzywałam że teraz nie wiem od czego zacząć!troszkę Was podczytywałam ale przyznaje że brakuje mi czasem dnia żeby wszystko ogarnać i zazdroszcze Wam organizacji że ma macie czas na Wizaż,mi bardzo tego brakuje ale pomimo tego że się nie udzielałam myślami zawsze jestem z Wami
Gratuluje wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne porody!
napiszę troszkę co u nas
Miłosz rośnie jak na drożdżach w ubiegłym tygodniu byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i ważył 4200 jest małym głodomorkiem podobno mąż i teściowa też mieli taki apetyt wiec to rodzinne Karmie mm niestety nie udało mi się piersią po wyjściu ze szpitala tak jak pisałam już miałam nawał taki że gdyby nie moja mama wylądowałabym w szpitalu,pokarm odciągałam i karmiłam małego butelką bo nie chciał ssać zasypiał i nawet 8h nie chciał jeść miałam dość i dlatego ta butla a tydzień po nawale pokarm mi ustał i d... wiec nie było wyjścia tylko mm.Opanowaliśmy też kolkę która go męćzyła pomogły krople sab simplex (polecam !) kolki zaczeły się w 2tyg i było ciężko,teraz walcze z ulewaniem dosłownie jak nie urok to...wiecie co,mały ulewa mi non stop już próbowaliśmy zagęszczacza nutrition ale mial biegunki póżniej kleik ryżowy biegunki ustały ale ulewanie nie przeszło i teraz dajemy 15 ml nan Ar na początek karmienia a póżniej bebilon,jest troszke lepiej ale podobno niektóre dzieci tak mają i jużMiłosz zjada od 90-120ml czasami więcej.Mam super położną młoda fajna babka była u nas już 3 razy i często sama dzwoni dopytuje co u nas.Byliśmy też na usg bioderek i wszystko jest ok
Ja już w zdecydowanie lepszej formie opuchlizna jeszcze troszkę została na stopach,po porodzie tak spuchłam (najbardziej nogi) że szok poprostu i 7 poty mnie zalewały ale juz jest ok straciłam 11 kg jeszcze troszkę mi zostało
Postaram się częściej zaglądać chociaż wieczorem,brakuje mi tego że nie mogę sobie za Wami popisać na bieżąco albo troszkę częściej ale mam nadzieje że wszystko się unormuje (czyt. mały będzie spał dłużej niż 3h) i będe miała wiecej czasu.
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki
Soleilka jeszcze raz dziękuje za smsa tak mi się miło zrobiło że o mnie pamiętacie
Witaj kochana Fajnie, że się odezwałaś!
Cytat:
Oczywiście od nas:

Cytat:

Cytat:

za mocz i dla córci

rano mnie trochę po ćmiło jak na @ i byłoby na tyle Nad ranem się obudziłam i już spać nie mogłam pewnie znów mnie popołudniu zamuli
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:21   #3284
ajka89
Zadomowienie

W końcu Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Powodzenia z przeprowadzką, u nas końcówka remontu własciwie, teraz musze się ostro wziąć za sprzątanie pranie, układanie, itp.

A na bezsenność też cierpię, nie śpię od 2

Dziwny jakiś ten szpital, ja leżałam na nefrolgii z zatrzymanym kamieniem i powstałym na jego tle zapaleniem i niewydolnością nerek i tak właśnie robili, jak opisywałam-kroplówki non stop, aż kamień zszedł i odblokował moczowód, jak by nie zszedł sam to by rozbijali ultradźwiękami

2 tygodnie chcą czekać? Mi powiedzieli że w 7-8 dobie po tp mam się zgłosić na wywołanie, 8 doba to termin ostateczny, a przez ten tydzień ktg co drugi dzień

Tak samo mam z tym niespaniem
Dzięki Mi zostały już ostatnie rzeczy do poukładania, ale nie mam siły. Przez to, że nie śpię po nocach czuję się jak mumia w dzień i nie mam na nic siły.
Trzymam kciuki, żeby szybko i sprawnie poszło sprzątanie

Soleilka Współczuję sytuacji z TŻ i jego mamuśką. Oby Ci się wszystko ułożyło

Muminku Super, że wszystko w porządku

Phdwao Ile ludzi tyle opinii, ale myślę, że jako matka wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze

Ciastek za telefon do sanepidu! i zdrówka dla TŻ.

Ja byłam rano zrobić morfologie i mocz. Wizyta w poniedziałek. Nie mogę się doczekać, bo będę miała usg i dowiem się ile mała waży
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:24   #3285
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka Lalunie

Soleilka Pumas
dla dzieciaczków za pierwszy miesiąc
dla Lusi za umiejętności, a swoją drogą jest słodka
Paula za akcję i mamę

Noc raczej udana choć kilka razy budził mnie ból brzucha. Oczywiście, śniły mi się pierdoły w stylu:Pani rodzi ale to pomijam milczeniem

Termometr w słońcu pokazuje 40 st. a ja muszę do miasta jechać szlag by trafił... I pomysłu brak na obiad... No i ogólnie mam dziś dzień na NIE
NIE przejmuje się

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja termin z om mam ok 17/18.08 a z usg 9.08 i też nie mam praktycznie żadnych przepowiadających Będziemy się obie do Wielkanocy bujały z brzuchem

rano mnie trochę po ćmiło jak na @ i byłoby na tyle Nad ranem się obudziłam i już spać nie mogłam pewnie znów mnie popołudniu zamuli
Dobrze, że nie jestem sama w tym bólu Choć wolałabym żeby wszystkim było tak dobrze jak mnie, a nie tak źle jak mnie

Ja po wczorajszym - nic. Obudziłam się rano, nasikałam do pojemniczka, zawiozłam do analizy i dalej

Stary 2012-08-03, 09:25   #3286
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry! A ja dostalam skurczy wczoraj wieczorem znowu...i tak przez 2-3h potem sie uspokoiły...ja się wykończe z tym... dzisiaj mąż idzie na wieczór do pracy to pewnie mnie wtedy weźmie
Pumas, Soleika
gratuluję rozpoczętych miesięcy! Kiedy to będzie u nas?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:29   #3287
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane! Widzę, że żadna na porodówkę się nie wybrała...
Ja dziś prawie nie spałam - do 4 rano brzuch mnie bolał ciągle jak na @ i mała jak nigdy była bardzo aktywna w nocy.
Paula trzymam za Ciebie i mamę
Pumcia, Soleika gratulacje dla dzieciaczków - ten czas tak szybko leci....
Agunia Lusia jest słodziutka i jaka zdolna a pomysł na pobranie moczu niezły
Muminku super, że się odezwałaś i u Was jest w miarę spokojnie Buziaki dla całej rodzinki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:31   #3288
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witam Was z rana Co prawda jestem od 6 na nogach, ale dopiero TZ wyszedl do pracy i sie dorwalam do laptopa
Czekaja mnie dzisiaj porzadki, bedziemy miec gosci. Kompletnie nie mam sil. Brzuch jak kamien, oczy mi sie zamykaja (Michal wstal o 6)... Oby ten dzien skonczyl sie jak najszybciej.
A pozniej moje pierwsze KTG w tej ciazy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:32   #3289
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane

wyobraźcie sobie, że witam się z Wami w dzień mojego TP
nie myślałam, że dotrwam tej chwili....byłam pewna, że urodzę wcześniej...

a tu porodu ani widu, ani słychu

na 11 idę na wizytę, zobaczymy co tam się dzieje w środku, ale muszę wyznać, że 2 czy 3 dzień dziecko okropnie wieczorami napiera na szyjkę....może daje to jakiś efekt
a w ogóle to jak o 20 zacznie hulać, to wczoraj jej zeszło do 1 w nocy-okropnie się wierci....chyba też już chce wyjść

gratulacje dla Blaneczki i Fabiegoklask i:

Lusia jest przesłodziachnai jaka silna dziewuszka już z niej
Stary 2012-08-03, 09:46   #3290
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Mamusie!
jeju tyle czasu się nie odzywałam że teraz nie wiem od czego zacząć!troszkę Was podczytywałam ale przyznaje że brakuje mi czasem dnia żeby wszystko ogarnać i zazdroszcze Wam organizacji że ma macie czas na Wizaż,mi bardzo tego brakuje ale pomimo tego że się nie udzielałam myślami zawsze jestem z Wami
Gratuluje wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne porody!
napiszę troszkę co u nas
Miłosz rośnie jak na drożdżach w ubiegłym tygodniu byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i ważył 4200 jest małym głodomorkiem podobno mąż i teściowa też mieli taki apetyt wiec to rodzinne :
Super, że maluszek tak ładnie przybiera
Cytat:

ALeż ona jest silna! mamuśka! mała ci rośnie jak na drożdżach
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

na 11 idę na wizytę, zobaczymy co tam się dzieje w środku, ale muszę wyznać, że 2 czy 3 dzień dziecko okropnie wieczorami napiera na szyjkę....może daje to jakiś efekt
a w ogóle to jak o 20 zacznie hulać, to wczoraj jej zeszło do 1 w nocy-okropnie się wierci....chyba też już chce wyjść

gratulacje dla Blaneczki i Fabiegoklask i:

Lusia jest przesłodziachnai jaka silna dziewuszka już z niej
za wizytę!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:52   #3291
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
NIE przejmuje się

Dobrze, że nie jestem sama w tym bólu Choć wolałabym żeby wszystkim było tak dobrze jak mnie, a nie tak źle jak mnie

Ja po wczorajszym - nic. Obudziłam się rano, nasikałam do pojemniczka, zawiozłam do analizy i dalej
No to czekamy nadal, zwarte i gotowe A to takie męczące...

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! A ja dostalam skurczy wczoraj wieczorem znowu...i tak przez 2-3h potem sie uspokoiły...ja się wykończe z tym... dzisiaj mąż idzie na wieczór do pracy to pewnie mnie wtedy weźmie
Pumas, Soleika
gratuluję rozpoczętych miesięcy! Kiedy to będzie u nas?
Ja sobie chyba na cały przyszły tydzień coś zaplanuje, jakieś spotkania z koleżankami, itp, może wtedy się coś ruszy...
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam Was z rana Co prawda jestem od 6 na nogach, ale dopiero TZ wyszedl do pracy i sie dorwalam do laptopa
Czekaja mnie dzisiaj porzadki, bedziemy miec gosci. Kompletnie nie mam sil. Brzuch jak kamien, oczy mi sie zamykaja (Michal wstal o 6)... Oby ten dzien skonczyl sie jak najszybciej.
za KTG

Ja nawet nie mam siły łepetynki iść umyć A leje się ze mnie pot strumieniami, oblewa mnie jakbym menopauzę miała a nie w ciąży była...

Stary 2012-08-03, 09:56   #3292
prince_polo
Zakorzenienie

Hej.
Ja nie wieM kiedy was nadrobie masakra nie mam na nic czasu!! Na spacerach śpi a w domu jej się juz nie chce a fakt nie płacze ale trzeba jej uwagę poświęcać . Tz w pracy a ja cały dzień zajmuje się dzieckiem.
Właśnie miała xzkawke zmarzla..
Dziewczyny jak jest 20 stopni i zero slonca to nie będzie za gorąco w bodach na krótki rękaw i na to śpiochy welurowe? Ona jak marznie ma często czkawkę.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-08-03 o 09:59
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:09   #3293
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

za KTG

Ja nawet nie mam siły łepetynki iść umyć A leje się ze mnie pot strumieniami, oblewa mnie jakbym menopauzę miała a nie w ciąży była...
ooo juz myslalam ze tylko ja tak mam non stop jestem spocona... Oby mi tak nei zostalo po ciazy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej.
Ja nie wieM kiedy was nadrobie masakra nie mam na nic czasu!! Na spacerach śpi a w domu jej się juz nie chce a fakt nie płacze ale trzeba jej uwagę poświęcać . Tz w pracy a ja cały dzień zajmuje się dzieckiem.
Właśnie miała xzkawke zmarzla..
Dziewczyny jak jest 20 stopni i zero slonca to nie będzie za gorąco w bodach na krótki rękaw i na to śpiochy welurowe? Ona jak marznie ma często czkawkę.
Musisz sama wyczuc
Ja w taka pogode bym pewna dala bodziaka z krotkim i cienka bluzke, taka jak bodziak.
W sumie to zalezy. W kazdym razie ja na pewno bede sie starala ubierac cieniutko, tak jak starszego i juz na dworze dodawac jakas warstwe jesli mu bedzie zimno

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:18   #3294
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kochane,

Dzisiejsza noc minęła spokojnie, tylko 2 razy wstałam na siku. O 4:20 budziłam męża do pracy i już od tej pory byłam wyspana, oczywiście zmusiłam się do zaśnięcia i spałam do 7:20, ale wtedy już wstałam, bo o 8:00 jest śniadanie (wg. diety).
Wczoraj byliśmy na zakupach z tż i jak mnie zaczęły skurcze brać to myślałam, że zemdleję - nie mogłam ustać, nie było gdzie usiąść - myślałam, że będę rodzić! Nie mogłam już się skupić na liście zakupów i musiałam wyjść. W samochodzie klimę włączyliśmy na max, lekko rozłożyłam fotel i czekałam aż skurcze się uspokoją. Odpuściły po 20 min... I potem łapały lekkie. W domu wzięłam chłodny prysznic i całkowicie przeszły. Mąż już się cieszył, że w nocy urodzę a tu nic . Powiem Wam szczerze, że liczyłam na tą pełnię... Tymczasem w środę mam termin porodu. Ciekawe czy moje maleństwo się zdecyduje .

Cytat:
Dzięki za kciuki
My już po szczepieniu, Luśka była dzielna i płakała tylko przy wkłuciu a potem się uspokajała. Aż ją pielęgniarka pochwaliła
Za to teraz nam koncerty odstawia, znaczy w łóżeczku tylko, bo na rączkach grzeczna, ehhh

No i mała waży już 3670g, ładnie nadrabia W ciągu 3 tyg przybyło jej 900g, pediatra była z tego faktu bardzo zadowolona.
Rozmawiałam też o ulewaniu i stwierdziła, że mała wręcz się przejada, o czym świadczy to ulewanie i taki ładny wzrost wagi (ale nie mówiła, że to źle )
Czyli krótkie ssanie też może dziecku wystarczyć, bo moja tak średnio ssie jednego cyca koło 5 minut, a przy jednym karmieniu je z obu
dla Lusi!

Cytat:
mam układy z lekarzem Nie wsadzą. Zresztą już spanikowałam, bo przestałam krwawić i po 2h zaczęłam. Pojechałam jeszcze raz do lekarza. Zrobił usg i wysłał mnie na ktg do szpitala. Wsio ok.
Nadal mam różowy śluz ale to wg lekarza szyjka się rozwiera
! Znaczy, że coś się dzieje!

Cytat:
Witajcie Mamusie!
jeju tyle czasu się nie odzywałam że teraz nie wiem od czego zacząć!...
Super, że sobie radzicie!
Odzywaj się jak znajdziesz czas .

Cytat:
Z cyklu rady Mamy TŻ:
- a i podobno wg niej 800 zł na chrzciny starczy żeby wyprawić w lokalu dla 20 osób o i 800 zł chce księdzu dać (ksiądz bierze za chrzciny 100 zł )

Ta baba jest
Same mądrości .
Załóż zeszyt i zapisuj te cenne rady - będzie z czego się pośmiać

Cytat:
Oczywiście od nas:
gratulacje dla Fabiego!
Dziękuję, że pomyślałaś o słodkich mamach .

Cytat:

Cytat:

Masz piękne dziecię, kochana! I jaka ona silna!

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
za mamę!

Cytat:
za ktg i siłę na dzisiejszy dzień!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

za wizytę i żeby się już zaczęło!
Ja mam 5 dni do tp, a już chodzę sfrustrowana... Oby się coś ruszyło .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:26   #3295
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

parę dni się nie udzielałam, bo nie miałam nastroju do pisania... juz 6 dzień po terminie i cisza w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....
W przyszłym tygodniu mam ustalony termin do szpitala na wywołanie, strasznie sie tego boję, chciałabym rodzić normalnie ale niestety chwilowo sie na nic nie zapowiada

trzymam kciuki za pozostałe 'terminowe' dziewczyny , może u Was sie cos ruszy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:29   #3296
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
za ktg

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

parę dni się nie udzielałam, bo nie miałam nastroju do pisania... juz 6 dzień po terminie i cisza w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....
W przyszłym tygodniu mam ustalony termin do szpitala na wywołanie, strasznie sie tego boję, chciałabym rodzić normalnie ale niestety chwilowo sie na nic nie zapowiada

oby obyło się bez wywołania
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:32   #3297
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No to czekamy nadal, zwarte i gotowe A to takie męczące...

Ja sobie chyba na cały przyszły tydzień coś zaplanuje, jakieś spotkania z koleżankami, itp, może wtedy się coś ruszy...

To czekanie to najgorsze. Najpierw czekałam aż w końcu test ciążowy będzie pozytywny (trwało to dość długo), a teraz na rozwiązanie... Osiwieć można
Ja też nie mam siły na nic. A cała mokra jestem :/
Uważaj z tym planowaniem - ja ostatnio jak zaplanowałam odwiedziny u koleżanek to wylądowałam w szpitalu na 9 dni Tobie nie życzę i obyś lepiej planowała niż ja

Cytat:
ooo juz myslalam ze tylko ja tak mam non stop jestem spocona... Oby mi tak nei zostalo po ciazy

Musisz sama wyczuc
Ja w taka pogode bym pewna dala bodziaka z krotkim i cienka bluzke, taka jak bodziak.
W sumie to zalezy. W kazdym razie ja na pewno bede sie starala ubierac cieniutko, tak jak starszego i juz na dworze dodawac jakas warstwe jesli mu bedzie zimno
Nie licz na to, że z tm poceniem się taka wyjątkowa jesteś :P Ja też cała mokra jakbym wylazła spod prysznica.

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane,

Dzisiejsza noc minęła spokojnie, tylko 2 razy wstałam na siku. O 4:20 budziłam męża do pracy i już od tej pory byłam wyspana, oczywiście zmusiłam się do zaśnięcia i spałam do 7:20, ale wtedy już wstałam, bo o 8:00 jest śniadanie (wg. diety).
Wczoraj byliśmy na zakupach z tż i jak mnie zaczęły skurcze brać to myślałam, że zemdleję - nie mogłam ustać, nie było gdzie usiąść - myślałam, że będę rodzić! Nie mogłam już się skupić na liście zakupów i musiałam wyjść. W samochodzie klimę włączyliśmy na max, lekko rozłożyłam fotel i czekałam aż skurcze się uspokoją. Odpuściły po 20 min... I potem łapały lekkie. W domu wzięłam chłodny prysznic i całkowicie przeszły. Mąż już się cieszył, że w nocy urodzę a tu nic . Powiem Wam szczerze, że liczyłam na tą pełnię... Tymczasem w środę mam termin porodu. Ciekawe czy moje maleństwo się zdecyduje .

Same mądrości .
Załóż zeszyt i zapisuj te cenne rady - będzie z czego się pośmiać

Ja mam 5 dni do tp, a już chodzę sfrustrowana... Oby się coś ruszyło .
Uspokoiłaś skurcze to teraz będziesz czekać :P I tak źle i tak niedobrze... Ale wszystko do

Pomysł z zeszytem bdb Ja gdybym słuchała rad wszystkich w koło to: nie kupiłabym wózka 3w1 bo to bez sensu - wystarczy spacerówka taka rozkładająca się bardziej na leżąco (i nikogo nie przekonuje, że fotelik do auta potrzebny - najwyżej nie będziecie jeździć daleko ), młody chodziłby nago zanim nie osiągnąłby rozmiaru 68 - bo takie małe szybko rosną, kosmetyki - po co kupować, wystarczy oliwka bambino i tyle, itd., itp... jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

Oby się jednak samo rozkręciło Masz jeszcze parę dni więc może się uda Wierzę w to

Stary 2012-08-03, 10:34   #3298
chce_byc_mama
Zakorzenienie

spie na stojaco...
oczekuje na plozna...

Moja Amelcia konczy dzis 2 tygodnie
i wieczorem przylatuje moja mama

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:40   #3299
red_scorpio
Rozeznanie

Faktycznie, radzących dookoła macie fajnych
U mnie tylko słyszę od mamy - nie siedź w przeciągu
Reszta się nie wtrąca a teściowie wcale. Chyba, że mi mąż nie mówi bo mieszkają nad morzem, my na śląsku...
Pomysł z brakiem fotelika - bomba nie będziecie daleko jeździć ....
Soleilka i inne spisujcie te rady i wydajcie pełną humoru książkę dla ciężarnych w ramach poradnika - jak nie postępować z dzieckiem

Dojrzałam i zbieram się do miasta, po powrocie się odezwę, ufff, słońce zaszło, może nie będzie tak źle...

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
spie na stojaco...
oczekuje na plozna...

Moja Amelcia konczy dzis 2 tygodnie
i wieczorem przylatuje moja mama
dla Amelci i fajnie, że mamcia będzie z Wami

Stary 2012-08-03, 10:42   #3300
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny temat przewijał się już pewnie wiele razy. Ale powiedzcie mi czy zielona kupa jest normalna?? Patryś robi taką od 3 dni .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości