Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 10:46   #3301
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
To czekanie to najgorsze. Najpierw czekałam aż w końcu test ciążowy będzie pozytywny (trwało to dość długo), a teraz na rozwiązanie... Osiwieć można
Ja też nie mam siły na nic. A cała mokra jestem :/
Uważaj z tym planowaniem - ja ostatnio jak zaplanowałam odwiedziny u koleżanek to wylądowałam w szpitalu na 9 dni Tobie nie życzę i obyś lepiej planowała niż ja

Nie licz na to, że z tm poceniem się taka wyjątkowa jesteś :P Ja też cała mokra jakbym wylazła spod prysznica.

Uspokoiłaś skurcze to teraz będziesz czekać :P I tak źle i tak niedobrze... Ale wszystko do

Pomysł z zeszytem bdb Ja gdybym słuchała rad wszystkich w koło to: nie kupiłabym wózka 3w1 bo to bez sensu - wystarczy spacerówka taka rozkładająca się bardziej na leżąco (i nikogo nie przekonuje, że fotelik do auta potrzebny - najwyżej nie będziecie jeździć daleko ), młody chodziłby nago zanim nie osiągnąłby rozmiaru 68 - bo takie małe szybko rosną, kosmetyki - po co kupować, wystarczy oliwka bambino i tyle, itd., itp... jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Oby się jednak samo rozkręciło Masz jeszcze parę dni więc może się uda Wierzę w to
już poruszałyśmy temat fotelików.
dziewczyny mieszkające za granicami PL mówiły że ze szpitala nie wypuszczą bez fotelika. Otóż u mnie też tak jest. Położna też nam o tym wspominała.
Ja mam teoretycznie 2 foteliki 1 dostaliśmy a drugi mamy z zestawu z wózkiem. Ten pierwszy pożyczyłam szwagrom bo oni jakoś na bakier są z bezpieczeństwem. Ich 5 letni syn jeździ na podpupniku......nic go przecież nie chroni

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny temat przewijał się już pewnie wiele razy. Ale powiedzcie mi czy zielona kupa jest normalna?? Patryś robi taką od 3 dni .
http://mojniemowlak.pl/zdrowie/zielo...iemowlaka.html

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:47   #3302
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny temat przewijał się już pewnie wiele razy. Ale powiedzcie mi czy zielona kupa jest normalna?? Patryś robi taką od 3 dni .
chyba nie do konca... moja wali na zolto.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:00   #3303
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
spie na stojaco...
oczekuje na plozna...

Moja Amelcia konczy dzis 2 tygodnie
i wieczorem przylatuje moja mama
za skończone tygodnie Szybko minęło

Kurde, biustonosz w rozmiarze 80F jest za mały Przecież będę miała dojki do kolan jak tak dalej pójdzie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:06   #3304
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, biustonosz w rozmiarze 80F jest za mały Przecież będę miała dojki do kolan jak tak dalej pójdzie...
ileeeeeeeeeee???????????? ?

Amelcia
Stary 2012-08-03, 11:07   #3305
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no co, ja mam jeszcze większy

Stary 2012-08-03, 11:08   #3306
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Ale upał współczuję tym z Was, które są w dwupaku Ja bez brzucha, a zdycham, a co dopiero "z"

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Współczuję i rozumiem U mnie w sumie też mam jazdy z teściami, już teraz nawet telefonów nie odbieram od nich bo nie mam ochoty się tłumaczyć co i jak - bo wszystko by chcieli wiedzieć, ale jak trzeba by coś pomóc to już nie ma kto.
Nie zapomnę jak było w szpitalu - cięta byłam w piątek wieczorem, a w sobotę wieczór już dostałam małego przy łóżku. TŻ przyjechał do mnie na chwilę do szpitala, a tu już od niego z domu dzwonią, żeby wpadł do nich na obiad. Niedziela to samo - wydzwaniają, że ma przyjechać na grilla. A ten oczywiście musiał jechać.
Rozbraja mnie po prostu taka bezmyślność - wiecie jak jest w szpitalu - ja ledwo dałam rade sama zwlec się z łóżka, a co dopiero trzymać dziecko, nie mówiąc o tym, że trzeba je nosić, odkładać, przebierać. Żona i dziecko w szpitalu, ale najważniejsze jest to, że oni mają grille czy obiadki, no i ma przyjechać i koniec.
masakra co za ludzie...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Też mam taką nadzieję.
Śmiej się, śmiej Po pomidorowej bolał bo brzuś... Po malinach ma wysypkę, po jagodach to samo, po pierogach ruskich zrobił zieloną kupę to co ja mam jeść. Warzyw prawie żadnych, owoców też

My się nadal zastanawiamy czy robić imprezę czy nie A też planuję na połowę września
to faktycznie niewesoło z Twoją dietą Ja też nie mogę jeść pierogów, bo Leosia boli brzuś, a pomidorówkę tylko z niewielką ilością śmietany i bez przypraw typu wegeta, kostek rosołowych. Generalnie tylko troszkę soli i pieprzu.

My chrzcimy prawdopodobnie 9 września. Restauracja już wstępnie zarezerwowana. Jeszcze tylko z księdzem musimy się dziś dogadać.

Cytat:
Irmusiu[/B] moja siostra miała skazę. Po zwykłym mleku i takim zwykłym mm bardzo płakała, miała kolki, do tego nie mogła się odgazować + biegunki, była na skraju odwodnienia. Z tego co widzę, to Fabi też to może mieć...
rozumiem. A jak wygląda biegunka u noworodka/niemowlaka? Bo w sumie takie dziecko cały czas robi bardzo luźne kupki, więc jak poznać, że ma biegunkę?

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...
Młody waży 3 kg (coś mi mało, ale niech będzie), szyjki - brak, rozwarcie na jeden palec jak było. Stwierdzenie lekarza - możesz rodzić dziś, jutro i za 2 tygodnie. Jeśli nie urodzę do 20.08 !!!! mam dzwonić będziemy rodzić razem
Po powrocie do domu idę do kibelka a tam całe majtasy we krwi... wystrachałam się. Dzwonie do gina, kazał się uspokoić, poleżeć. No i tez przyjechać jeszcze dziś na usg sprawdzić czy z dzidzią wsio ok. Ale Młody zaczął szaleć, krwawić przestałam (to po badaniu było) więc nigdzie nie jadę. A no i na papierze był kawałek czopu
Wy też teraz macie po badaniu krwawienia?
Potem Was nadrobię bo idę pobyć trochę z Małżonkiem
No to czekamy dalej...
Co do krwawienia to owszem miałam po badaniu pod koniec ciąży
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:08   #3307
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dziekuje Wam wszystkim za kciuki

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

parę dni się nie udzielałam, bo nie miałam nastroju do pisania... juz 6 dzień po terminie i cisza w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....
W przyszłym tygodniu mam ustalony termin do szpitala na wywołanie, strasznie sie tego boję, chciałabym rodzić normalnie ale niestety chwilowo sie na nic nie zapowiada

trzymam kciuki za pozostałe 'terminowe' dziewczyny , może u Was sie cos ruszy
Oj oby sie rozkrecilo szybko, podobno najgorzej jest jak musza sami wywolywac skurcze (zreszta mi tez przyspieszali w ten sposob)

Cytat:

Nie licz na to, że z tm poceniem się taka wyjątkowa jesteś :P Ja też cała mokra jakbym wylazła spod prysznica.
To mnie bardzo pociesza Nie chce byc wyjatkowa z poceniem sie

Cytat:
Na piersi - tak zalezy co jesz. Podobno na piersi wlasciwie kazda kupa jest normalna, poza ta z krwia albo sluzem.
Jesli podajesz tez MM - to wskazuje na alergie na mleko. Juz przez sama zielona kupe daja recepte na mleko z apteki. Kolezanki corka poza zielona kupa nie miala zupelnie zadnych objawow wskazujacych na alergie, teraz ma roczek i dalej dostaje mleko na recepte.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:10   #3308
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja pierdziuuu nie umiem sobie tego wyobrazic :P
ja mam C teraz jak karmie i mi sie wydaje taki w miare duzy ( przynajmniej do tego co mialam wczesniej ) no ale Wy to juz pobilyscie rekordy ;P

Amelcia
Stary 2012-08-03, 11:10   #3309
nel_a
Zakorzenienie

u mnie na szczęście nie jest tak gorąco, ciepło, pochmurno, fajnie

uff

Stary 2012-08-03, 11:12   #3310
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie, radzących dookoła macie fajnych
U mnie tylko słyszę od mamy - nie siedź w przeciągu
Reszta się nie wtrąca a teściowie wcale. Chyba, że mi mąż nie mówi bo mieszkają nad morzem, my na śląsku...
Pomysł z brakiem fotelika - bomba nie będziecie daleko jeździć ....
Soleilka i inne spisujcie te rady i wydajcie pełną humoru książkę dla ciężarnych w ramach poradnika - jak nie postępować z dzieckiem

Dojrzałam i zbieram się do miasta, po powrocie się odezwę, ufff, słońce zaszło, może nie będzie tak źle...
To wcale nie taki zły pomysł z tym poradnikiem Myślę, ze mógłby się sprzedać. To byłby pomysł na prezent dla przyszłych babć z dedykacją - jak macie mi tak radzić to proszę siedzieć cicho i rozpieszczać dziecko

Udanego spacerowania po mieście

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
już poruszałyśmy temat fotelików.
dziewczyny mieszkające za granicami PL mówiły że ze szpitala nie wypuszczą bez fotelika. Otóż u mnie też tak jest. Położna też nam o tym wspominała.
Ja mam teoretycznie 2 foteliki 1 dostaliśmy a drugi mamy z zestawu z wózkiem. Ten pierwszy pożyczyłam szwagrom bo oni jakoś na bakier są z bezpieczeństwem. Ich 5 letni syn jeździ na podpupniku......nic go przecież nie chroni
Ja bym dziecka do auta bez fotelika nie wzięła!!
A u nas na sr jedna położna mówiła, że jak niedaleko to można w gondolce przewieść dzieciaczka tylko trzeba ją przypiąć z tyłu. I była bardzo zdziwiona jak ja zaprotestowałam i powiedziałam, że jest to wykluczone gdyż dziecko bez fotelika można przewozić tylko w taksówce, a tak to jest wymagany. Poza tym nie chodzi o to żeby fotelik/gondolka były przypięte do siedzenia tylko żeby dziecko było bezpieczne w razie ewentualnego wypadku. Normalnie jakbym prawdę objawioną powiedziała. I jeszcze laski się ze mną kłóciły, że dlaczego taksówka? Więc im mówię, że nie może to być auto prywatne tylko służące do przewozu osób czyli taksówka. Na co jedna genialnie wpadła na pomysł, że w takim razie to po nią przyjedzie brat swoim autem - to nie będzie jej prywatne auto więc można bez fotelika. Zapytałam ją czy rozumie znaczenie słowa "taksówka" bo mam wątpliwości i się zamknęła. Nie rozumiem takiej skrajnej nieodpowiedzialności. Tym bardziej, że sama zajmuję się bezpieczeństwem pracy i mam skrzywienie zawodowe
Jak dla mnie to co jak co, można oszczędzać ale nie na bezpieczeństwie. Mój mąż jest podobnego zdania i jak zaczęłam pracę gdzie indziej gdzie muszę jechać 70km to właśnie zdecydował kupić dla mnie bezpieczniejsze auto A kolegę, który jeździ do pracy 60km matizem (bo taniej niż drugim autem) nazwał wariatem - jak będzie miał stłuczkę (nawet zakładając, że nie z jego winy) to może to być jego ostatnia jazda.

Stary 2012-08-03, 11:14   #3311
agunia82
Zakorzenienie

wróciliśmy ze spacerku (ale ukrop to koszmar, dobrze że się w miarę wcześnie zebrałam), mała pokarmiona to mogę nadrobić

widzę, że dalej nikt się na porodówkę nie wybiera, ta pełnia jest przereklamowana

Cytat:
za udaną próbę
A malutka Łucja jest śliczna

Cytat:
dla Lusi za umiejętności, a swoją drogą jest słodka

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
za mocz i dla córci

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Agunia Lusia jest słodziutka i jaka zdolna a pomysł na pobranie moczu niezły

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A pozniej moje pierwsze KTG w tej ciazy
za ktg

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
na 11 idę na wizytę, zobaczymy co tam się dzieje w środku, ale muszę wyznać, że 2 czy 3 dzień dziecko okropnie wieczorami napiera na szyjkę....może daje to jakiś efekt

Lusia jest przesłodziachnai jaka silna dziewuszka już z niej

za wizytę

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

ALeż ona jest silna! mamuśka! mała ci rośnie jak na drożdżach
a no rośnie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

dla Lusi!

Masz piękne dziecię, kochana! I jaka ona silna!

Cytat:

i wieczorem przylatuje moja mama
super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:17   #3312
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
To wcale nie taki zły pomysł z tym poradnikiem Myślę, ze mógłby się sprzedać. To byłby pomysł na prezent dla przyszłych babć z dedykacją - jak macie mi tak radzić to proszę siedzieć cicho i rozpieszczać dziecko

Udanego spacerowania po mieście

Ja bym dziecka do auta bez fotelika nie wzięła!!
A u nas na sr jedna położna mówiła, że jak niedaleko to można w gondolce przewieść dzieciaczka tylko trzeba ją przypiąć z tyłu. I była bardzo zdziwiona jak ja zaprotestowałam i powiedziałam, że jest to wykluczone gdyż dziecko bez fotelika można przewozić tylko w taksówce, a tak to jest wymagany. Poza tym nie chodzi o to żeby fotelik/gondolka były przypięte do siedzenia tylko żeby dziecko było bezpieczne w razie ewentualnego wypadku. Normalnie jakbym prawdę objawioną powiedziała. I jeszcze laski się ze mną kłóciły, że dlaczego taksówka? Więc im mówię, że nie może to być auto prywatne tylko służące do przewozu osób czyli taksówka. Na co jedna genialnie wpadła na pomysł, że w takim razie to po nią przyjedzie brat swoim autem - to nie będzie jej prywatne auto więc można bez fotelika. Zapytałam ją czy rozumie znaczenie słowa "taksówka" bo mam wątpliwości i się zamknęła. Nie rozumiem takiej skrajnej nieodpowiedzialności. Tym bardziej, że sama zajmuję się bezpieczeństwem pracy i mam skrzywienie zawodowe
Jak dla mnie to co jak co, można oszczędzać ale nie na bezpieczeństwie. Mój mąż jest podobnego zdania i jak zaczęłam pracę gdzie indziej gdzie muszę jechać 70km to właśnie zdecydował kupić dla mnie bezpieczniejsze auto A kolegę, który jeździ do pracy 60km matizem (bo taniej niż drugim autem) nazwał wariatem - jak będzie miał stłuczkę (nawet zakładając, że nie z jego winy) to może to być jego ostatnia jazda.
o mój boże i jeszcze się kłóciły

do mnie szwagierka powiedziała "a co to takiego, przecież nic się nie stanie, nie stało się z pierwszym to nie stanie się z drugim" ale na szczęście w szpitalu ją uświadomili.

my kiedyś mieliśmy tico - chyba nie muszę mówić jaki był efekt gdy uderzył w tył inny samochód....na szczeście nic poważnego się nie stało bo facet jechał z nieduża prędkością.

Stary 2012-08-03, 11:17   #3313
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Witam

parę dni się nie udzielałam, bo nie miałam nastroju do pisania... juz 6 dzień po terminie i cisza w środę położna pierwszy raz mnie zbadała, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie z 1 cm. Zrobiła masaż, ale to trwało dosłownie kilkanascie sekund, wiec nie wiem czy to był prawdziwy masaż....
W przyszłym tygodniu mam ustalony termin do szpitala na wywołanie, strasznie sie tego boję, chciałabym rodzić normalnie ale niestety chwilowo sie na nic nie zapowiada

żeby coś się ruszyło.
Cytat:
ja mam C teraz jak karmie i mi sie wydaje taki w miare duzy ( przynajmniej do tego co mialam wczesniej ) no ale Wy to juz pobilyscie rekordy ;P
U mnie też pewnie po porodzie dojdzie do F, bo teraz mam E...chociaż to zależy od firmy
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:18   #3314
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
za skończone tygodnie Szybko minęło

Zazdroszcze u mnie bez zmian, caly czas effuniakowe 75D Tylko teraz z przedluzka.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-03, 11:18   #3315
agunia82
Zakorzenienie

O matko, przewożenie dziecka w gondolce, no genialny pomysł! Ja bym się spytała, czy wiedzą, co by się stało z dzieckiem w tej gondolce w przypadku stłuczki. Co za różnica czy gondolka przypięta czy nie? Niektórzy ludzie w ogóle nie mają wyobraźni

Stary 2012-08-03, 11:19   #3316
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
80F!! Kurcze, aż sprawdzałam na metce Mam cyce jak Pamela i do tego wielkie, murzyńskie brodawki. No kurde widok taki, że dziękuję

Cytat:
no co, ja mam jeszcze większy
Łączę się w bólu. A bolą Cię plecy? Bo ja odkąd mam coś takiego zamiast biustu w rozmiarze 80D to strasznie mi napierdzielają. I do tego w fiszbiny mi się biust nie mieści i mnie strasznie gniotą pod pachami i między cycami. A bez biustonosza to grawitacja mi się tak ściągnie, że zamiast wisiorka między piersiami będę miała między nimi pępek

Stary 2012-08-03, 11:22   #3317
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
I cioteczki Fabiś właśnie skończył miesiąc A dopiero się urodził, dopiero pierwszy raz go przytulałam

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Moja córcia też kończy miesiąc ! Hurra!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i udało mi się strzelić fotę, jak mała główkę podnosi i trzyma, to się chwalę A potrafi tą główkę tak utrzymać już naprawdę długo, i czasem podnosi jeszcze wyżej
Jaka ona śliczna

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam Was z rana Co prawda jestem od 6 na nogach, ale dopiero TZ wyszedl do pracy i sie dorwalam do laptopa
Czekaja mnie dzisiaj porzadki, bedziemy miec gosci. Kompletnie nie mam sil. Brzuch jak kamien, oczy mi sie zamykaja (Michal wstal o 6)... Oby ten dzien skonczyl sie jak najszybciej.
A pozniej moje pierwsze KTG w tej ciazy
za ktg

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
na 11 idę na wizytę, zobaczymy co tam się dzieje w środku, ale muszę wyznać, że 2 czy 3 dzień dziecko okropnie wieczorami napiera na szyjkę....może daje to jakiś efekt
a w ogóle to jak o 20 zacznie hulać, to wczoraj jej zeszło do 1 w nocy-okropnie się wierci....chyba też już chce wyjść

Cytat:
Witam

Oby się rozkręciło

Wczoraj już nie miałam czasu i sil by pisać... W każdym bądź razie to co ze mnie wyleciało to pozostałości po globulce zmieszane z innymi obrzydliwościami Gin zrobił USG i w środku wszystko jest ok, macica jeszcze duża, jajniki przygotowane do następnego dzidziusia (ponoć z USG nie widać cobym nadal miała policystyczne ), wszystko zostało dokładnie wyczyszczone więc jestem już spokojna Przepisał mi tylko jakieś kremy i żele na podrażnienia i tabletki bo do kolejnej dzidzi mi się nie spieszy
Stary 2012-08-03, 11:22   #3318
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
80F!! Kurcze, aż sprawdzałam na metce Mam cyce jak Pamela i do tego wielkie, murzyńskie brodawki. No kurde widok taki, że dziękuję

Łączę się w bólu. A bolą Cię plecy? Bo ja odkąd mam coś takiego zamiast biustu w rozmiarze 80D to strasznie mi napierdzielają. I do tego w fiszbiny mi się biust nie mieści i mnie strasznie gniotą pod pachami i między cycami. A bez biustonosza to grawitacja mi się tak ściągnie, że zamiast wisiorka między piersiami będę miała między nimi pępek
ja mam biustonosz dopasowany, nic nie gniecie plecy też nie bolą te moje cycuchy aż takie wielkie się nie wydają trochę luzu mam w sumie w miseczkach.

Stary 2012-08-03, 11:22   #3319
asia665
Wtajemniczenie

Dziękuję za link. Niby normalne , a jednak kurcze coś mi w niej nie pasuje

Cytat:
chyba nie do konca... moja wali na zolto.
No, u mnie Patryś też od początku robił żółte. Dopiero ostatnio robi zielone. Z nowych rzeczy zjadłam jabłko i dosłownie widelec fasolki szparagowej. Ale to w sobote było.

Sama nie wiem co robić. Czy wybrać się do pediatry czy nie. . . . Do tego razem z zielonymi kupkami doszły te jego bóle brzuszka.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:25   #3320
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Biedactwo...Trzymam żeby dzieciątko się pospieszyło!!!

Cytat:
Uspokoiłaś skurcze to teraz będziesz czekać :P I tak źle i tak niedobrze... Ale wszystko do

Pomysł z zeszytem bdb Ja gdybym słuchała rad wszystkich w koło to: nie kupiłabym wózka 3w1 bo to bez sensu - wystarczy spacerówka taka rozkładająca się bardziej na leżąco (i nikogo nie przekonuje, że fotelik do auta potrzebny - najwyżej nie będziecie jeździć daleko ), młody chodziłby nago zanim nie osiągnąłby rozmiaru 68 - bo takie małe szybko rosną, kosmetyki - po co kupować, wystarczy oliwka bambino i tyle, itd., itp... jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę
Widocznie mam terminowe dziecko - oby nie poterminowe!
Czuje skurczyki ale nie takie silne jak wczoraj, może coś się rozkręci w weekend ale lepiej się nie nastawiać, bo później jest tylko rozczarowanie...
Co do ubranek, to każdy wokół mówi, żebym kupowała ubranka od rozmiaru 68, bo z mniejszych szybko wyrośnie. Ale muszę mieć też mniejsze, z których mogła by wyrosnąć... Odnośnie wózka to też odradzano mi 3w1, ale nie ze względu na fotelik (bo to u mnie podstawa), ale na spacerówkę - bo lepiej kupić osobna spacerówkę - parasolkę. chodzi o ciężar wózka, ale teraz są wózki ze stelażem aluminiowym, więc tez są lekkie.

Cytat:
dla Amelki!

Cytat:
Kobieto, ale rozmiar! Imponujący! Ja w tej chwili mam miseczkę duże C...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:25   #3321
eninka84
Zadomowienie

Umrę za chwile, jest chyba 100 stopni .......oficjalnie mam dosyć i chce już urodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-08-03, 11:28   #3322
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Przy takim rozmiarze dopasowany stanik to podstawa. Fiszbiny to też mój wielki problem...mam aż otarcia od nich

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Umrę za chwile, jest chyba 100 stopni .......oficjalnie mam dosyć i chce już urodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja miałam taki kryzys wczoraj....siedziałam i pociłam się, jakbym była w saunie...teraz też siedzę przy wiatraku, bo chwilę układałam rzeczy i już cała mokra
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:29   #3323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja już po wizycie u lekarza...

rozwarcie po 2-tygodniowym leżeniu nadal na 2 cm, już nie biorę fenka, ale córcia waży już 4000 g (!!!) i ze względu na donoszenie we wtorek na 9.00 rano mam przyjechać do szpitala na wywołanie
lekarz zawołał małża do gabinetu i kazał mu pomóc żonie nakazując przytulanki

Jestem delikatnie mówiąc W SZOKU

Teraz nadrobię co u was
wow! Jaka duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!

była u mnie połozna i wprowadziła rewolucję w wychowaniu i zajmowaniu sie dzieckiem. Napisze Wam co radziła a Wy prosze odnieście się do tego jak Wy postepujecie. Otóz połozna kazała mi po karmieniu odkładać dziecko do łóżeczka i gdy ono zacznie płakac/wyc itd mam nie reagować, poczekac az samo sie uspokoi, nasetpnie powinno albo zasnąc albo zacząć sie interesować okolicą. Co do karmienia to ma trwac az dziecko sie naje-czyli zacznie zasypiac i to moze trwac 5-10 minut(nie wiecej) Dziewczyny ile czasu Wy karmicie? mnie sie wydaje to krótko. No i jak z tym odkladaniem, powiem Wam szczerze ze teraz to robimy i sama siedze i rycze
hmm...po karmieniu nosimy Leosia nawet pół godziny (do czasu, kiedy mu się odbije). Jak się nie odbije - trudno- kładziemy go na boku w wózku/łóżeczku/czasem w naszym łóżku. Jak Mały płacze zagladam do niego. Jak stwierdzam, że nic się nie dzieje, wychodzę, pozwalam mu trochę pokrzyczeć. Czasem odwrama go na brzuszek i tak sobie zasypia (ale połóżna powiedziała, żeby nie kłaść na brzusiu do godziny po jedzeniu). Jak bardzo płacze, biorę go na ręce, przytulam, przewijam, przystawiam do cyca, czasem masuję brzuszek.
Co do jedzenia... Leoś ssie około 15-20 minut. Czasem wystarcza jedna pierś, a czasem muszą być dwie.

Cytat:
Dzięki za kciuki
My już po szczepieniu, Luśka była dzielna i płakała tylko przy wkłuciu a potem się uspokajała. Aż ją pielęgniarka pochwaliła
Za to teraz nam koncerty odstawia, znaczy w łóżeczku tylko, bo na rączkach grzeczna, ehhh

No i mała waży już 3670g, ładnie nadrabia W ciągu 3 tyg przybyło jej 900g, pediatra była z tego faktu bardzo zadowolona.
Rozmawiałam też o ulewaniu i stwierdziła, że mała wręcz się przejada, o czym świadczy to ulewanie i taki ładny wzrost wagi (ale nie mówiła, że to źle )
dla Lusi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:30   #3324
eninka84
Zadomowienie

Jestem zła na mojego gina, oszukał mnie z tym że urodze wcześniej! Jak głupia sie stresowalam, lezalam, a teraz mnie strzela, co bym gdzieś poszła to prżez ten upał nie mogę cieżko mi nawet oddychać dziś, chyba mam zły dzień........;(
Stary 2012-08-03, 11:31   #3325
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobieto, w C to ja się od paru lat nie mieszczę Tylko, że ja jestem dość wysoka i raczej mocno zbudowana i tego rozmiaru tak nie widać. Mój mąż zawsze mówił, że przed ciążą miałam full hand, a teraz mam double hand

Cytat:
o mój boże i jeszcze się kłóciły

do mnie szwagierka powiedziała "a co to takiego, przecież nic się nie stanie, nie stało się z pierwszym to nie stanie się z drugim" ale na szczęście w szpitalu ją uświadomili.

my kiedyś mieliśmy tico - chyba nie muszę mówić jaki był efekt gdy uderzył w tył inny samochód....na szczeście nic poważnego się nie stało bo facet jechał z nieduża prędkością.
Moi rodzice w zeszłym roku w marcu mieli wypadek samochodowy. Jechali główną drogą i facet, który jechał z przeciwka skręcił w lewo (czyli prosto pod auto mojego taty). Mój ojciec jechał ok 50km/h (to był teren niedaleko domu moich rodziców gdzie często stoi policja i tam się nikt nie rozpędza). Facet skręcił jakieś 3m przed autem mojego taty. Tato w niego wjechał i bilans taki, że auto rodziców szkoda całkowita (to był opel astra II), a auto kolesia, który mu wjechał miało urwane przednie prawe koło i uszkodzone zawieszenie (fiat dublo). I wystarczyło tylko 50km/h ojca i pewnie jeszcze mniej tego faceta (skręcał i było jeszcze trochę ślisko). Nawet nie chcę mówić co by się stało jakby tato jechał szybciej. Aaaaa, najważniejsze, że moim rodzicom nic nie było bo oboje byli zapięci pasami - bez nich mogliby wylecieć przez okno albo by mieli mocne obrażenia głowy przez poduszki powietrzne, które wystrzeliły.

Cytat:
O matko, przewożenie dziecka w gondolce, no genialny pomysł! Ja bym się spytała, czy wiedzą, co by się stało z dzieckiem w tej gondolce w przypadku stłuczki. Co za różnica czy gondolka przypięta czy nie? Niektórzy ludzie w ogóle nie mają wyobraźni
Właśnie niedawno mama opowiadała jak moja daleka znajoma miała wypadek. Jechała ona, jej mama, babcia i 6miesięczny syn. Wjechał w nich od tyłu facet i dzieciak wypadł z fotelika i spadł pod siedzenie. Oczywiście fotelik był przypięty, tylko dziecko do fotelika już nie... Totalna kretyna z niej i tyle. Przez to spędziła z dzieckiem kilka dni w szpitalu bo mały był w szoku i było podejrzenie wstrząsu mózgu. Oczywiście dorosłym nic się nie stało bo wszyscy byli przypięci pasami, tylko o dziecku nikt nie pomyślał - bo przecież co się może stać?

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-08-03 o 11:36
Stary 2012-08-03, 11:34   #3326
agunia82
Zakorzenienie

rany, jak ja bym kupowała ubranka od rozmiaru 68 to moja Luśka nie wiem ile jeszcze by nago chodziła

Cytat:
Właśnie niedawno mama opowiadała jak moja daleka znajoma miała wypadek. Jechała ona, jej mama, babcia i 6miesięczny syn. Wjechał w nich od tyłu facet i dzieciak wypadł z fotelika i spadł pod siedzenie. Oczywiście fotelik był przypięty, tylko dziecko do fotelika już nie... Totalna kretyna z niej i tyle. Przez to spędziła z dzieckiem kilka dni w szpitalu bo mały był w szoku i było podejrzenie wstrząsu mózgu. Oczywiście dorosłym nic się nie stało bo wszyscy byli przypięci pasami, tylko o dziecku nikt nie pomyślał - bo przecież co się może stać?
dlatego ja wychodzę z założenia, że nawet na bardzo krótką trasę dziecko musi być w foteliku i koniecznie przypięte

Stary 2012-08-03, 11:35   #3327
houserka
Rozeznanie

hej,
Cytat:
Aaaa i na moje żeby psa wykąpała to stwierdziła, że psów się nie kąpie Pies ma 4 lata, wyobraźcie sobie jak śmierdzi...
porażka!
współczuje sytuacji z teściową i tżmam nadzieję, ze tż dorośnie do roli ojcaI obyś mogła karmic piersią...

Do nas wprowadziła sie teściowa odkąd wróciłam ze szpitala i bawi mi małą caly dzień . ja czasem przewinę , no i karmię.No i chodzę na spacerki, ale przeważnie wychodzimy razem z tż jak wróci z pracy.No i gotuje dla wszystkich.W nocy za to sama sobie radzę. czasem tz ja przebierze, ale nie chce go wykorzystywac , bo wstaje po 5 do pracy. Kąpiemy razem z tż. On ją trzyma a ja myje, choć sama tez bym sobie poradziła.
Pola juz zna na pamiec Barkę>Podziwam tą kobite bo potrafi nucić małej przez 2 godzinyi nosi ja na rękach albo buja w wózku.Musze nagrac babcie i puszczac potem małej jak sie wyprowadzi, bo bedzie nieźle rozpieszczona!
Wczoraj wyrwalismy sie z tz do galerii po zakup sukienki na chrzciny i wesele. Po 2 h udało mi sie upolować naprawde fajną - prosta kremowa w Zarze.Tylko pytanie jaki żakiet do tego i torebka?
Buty tez mam kremowe.A dziś od teściowej urodzinowo dostałam stówe wiec bedzie na dodatki.
Aa.. i jeszcze stanik muszę sobie kupić, bo mam tylko 4 sportowe.Najlepsze było ja mierzę jakiś , a tu mi mleko płynie , tz aż był w szoku ze aż tak. Zrezygnowałam wiec z przymiarek
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:39   #3328
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto, w C to ja się od paru lat nie mieszczę Tylko, że ja jestem dość wysoka i raczej mocno zbudowana i tego rozmiaru tak nie widać. Mój mąż zawsze mówił, że przed ciążą miałam full hand, a teraz mam duble hand

Moi rodzice w zeszłym roku w marcu mieli wypadek samochodowy. Jechali główną drogą i facet, który jechał z przeciwka skręcił w lewo (czyli prosto pod auto mojego taty). Mój ojciec jechał ok 50km/h (to był teren niedaleko domu moich rodziców gdzie często stoi policja i tam się nikt nie rozpędza). Facet skręcił jakieś 3m przed autem mojego taty. Tato w niego wjechał i bilans taki, że auto rodziców szkoda całkowita (to był opel astra II), a auto kolesia, który mu wjechał miało urwane przednie prawe koło i uszkodzone zawieszenie (fiat dublo). I wystarczyło tylko 50km/h ojca i pewnie jeszcze mniej tego faceta (skręcał i było jeszcze trochę ślisko). Nawet nie chcę mówić co by się stało jakby tato jechał szybciej. Aaaaa, najważniejsze, że moim rodzicom nic nie było bo oboje byli zapięci pasami - bez nich mogliby wylecieć przez okno albo by mieli mocne obrażenia głowy przez poduszki powietrzne, które wystrzeliły.

ludzie zawsze sobie myślą "mnie to nie spotka" albo "przecież jadę ostrożnie" - ale sam na drodze nie jest, są jeszcze inny, debile, pijani, ktoś kto zasłabnie itp.
odnośnie poduszki powietrznej.......szwagie r wozi małego z przodu a o odłączeniu poduszki nie pomyślał

dziecko w foteliku ale niezapięte niech sie dziewczyna cieszy że to się tylko tak skończyło. Przecież takie małe ciałko leci jak pocisk.

Stary 2012-08-03, 11:42   #3329
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Widocznie mam terminowe dziecko - oby nie poterminowe!
Czuje skurczyki ale nie takie silne jak wczoraj, może coś się rozkręci w weekend ale lepiej się nie nastawiać, bo później jest tylko rozczarowanie...
Co do ubranek, to każdy wokół mówi, żebym kupowała ubranka od rozmiaru 68, bo z mniejszych szybko wyrośnie. Ale muszę mieć też mniejsze, z których mogła by wyrosnąć... Odnośnie wózka to też odradzano mi 3w1, ale nie ze względu na fotelik (bo to u mnie podstawa), ale na spacerówkę - bo lepiej kupić osobna spacerówkę - parasolkę. chodzi o ciężar wózka, ale teraz są wózki ze stelażem aluminiowym, więc tez są lekkie.
Oby sie rozkrecilo, oby

Az 68?! Powariowali
Ale zgadzam sie, ze 56 nie sa konieczne, mozna zakladac 62, beda po prostu luzne. Michal mial 52cm, wiec te 56 pasowaly na niego - mialam ze 2-3 sztuki, bo dostalam od kogos, ale chodzil w 62, bo tylko takie kupilam. Fakt, ze byly luzne, ale dzieci tak szybko rosna, ze szybko dorosl do 62, a zanim sie obejrzalam juz musialam kupowac 68
Wiec wiesz, roznie z tym bywa. Ja bym w zyciu nie kupila 68, ale tez nie widze sensu wydawania pieniedzy na 56.
Ja pozniej dostalam 3 szt. pajacykow 56, bo w tych 62 plywal, ale zakladalam mu na nie skarpetki i tez bylo ok.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-03, 11:42   #3330
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej laski Ja zaś tylko na sekundę, zaraz idę karmić małą.
Nie nadrabiam Was, bo niestety nie daję rady. Ale gdzieś mi mignęło, że nadawałyście na politykę prorodzinną w naszym kraju (chociaż osobiście nie wiem czy u nas w ogóle coś takiego jest). W ostatniej turze wczorajszych gości była kuzynka małża i opowiadała jak to jest w Holandii - mieszka tam siostra jej męża. No i np. po porodzie do kobiety przychodzi pani do pomocy (nie pamiętam na ile może na 2 tygodnie) - no i pani ta pomaga we wszystkim a mamusia ma leżeć i odpoczywać. Do tego dostaje się jakieś bony do wykorzystania w normalnych sklepach z artykułami dziecięcymi.I podobno sporo tego jest. I jakoś łatwiej dogadać się z pracodawcami odnośnie czasu pracy, są elastyczniejsi, bardziej prorodzinni. I oczywiści żłobki i przedszkola funkcjonują o niebo lepiej niż u nas. Opowiadała co jeszcze ale niestety nie zakodowałam.
Zresztą nie umiałam się skupić na rozmowie, bo z kuzynką przyjechała dziewczyna kuzyna, która stara się o dziecko. Niedawno była w szpitalu na zabiegu - miała puste jajeczko I było mi tak jakoś dziwnie...
Trzymajcie się Kobietki idę do mojego Głodomorka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości