|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Hej bylismy dzis na pierwszym spacerze, maly byl spokojniutki jak aniolek, potem od 16-20 bylismy u moich rodzicow i plakal tak ze ujechac nie szlo z nim, placz skonczyl sie gdy mu wlozylismy czapexzke i okrylismy kocem, normalnie w szoku jestem, juz 3 raz po czapexzce spi jak aniolek, czyzby znalazl sie na niego sposob?
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpiewa mój małż, więc chodzimy. A właśnie na ostatnim wieczorze karaoke zaczęły mi się skurcze - jednostajny ból w podbrzuszu. Myślałam, że to przepowiadające. I nawet jak zaczęły pojawiać się w regularnych odstępach czasu to dalej upierałam się, że to jakieś przepowiadające i że ja wcale nie rodzę Dziękuję za linka Jutro idziemy z teściami na obiad (będziemy testować restaurację w której chcemy zrobić chrzciny) - wezmę dyktafon i notes. Nagram i zanotuję wszystkie rady. Sukces książki murowany ![]() Maciejka__ opis wizyty u okulisty mrożący krew w żyłach... Cieszę się, że wszystko w porządku |
|
|
|
|
#3663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, u mnie nic takiego się nie dzieję - ale karmię też niezbyt długo. Jak nie znajdziesz rozwiązania to może zapytaj swoją położną albo doradcę laktacyjnego (u nas jest przy szpitalu i wizyta jest za free albo za jakieś śmieszne 20 zł). Chociaż mam nadzieję, że to przejdzie i nie będziesz musiała szukać pomocy u specjalistów. Cytat:
![]() Jeśli czapeczka to będzie na niego sposób to byłoby rewelacyjnie |
||
|
|
|
#3665 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
klaski :---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() my byliśmy wczoraj u księdza. Daliśmy mu 100 zł, a jeszcze 50-100 zł damy na ofiarę w czasie chrztu. I myślę, że będzie ok.
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem, Mała ssie jedną pierś a drugi sutek boli ![]() co do zachowania dziecka to znam takie czasami tak się zdarza, nie wiem co to oznacza, myślę że na pewno nie jest to oznaką najedzenia, kurczę, też zachodzę w głowę skąd się to bierze podbijam więc pytanie
|
|
|
|
|
#3667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wzrost też sprawdzali? My mamy wizytę we wtorek, a mała w środę skończy miesiąc, więc jestem ciekawa, ile urosła. Na wadze przybrała na pewno, bo nawet rączki ma tłuściutkie. Cytat:
Mamuśka - fajny masz głos, to i uśmieszki fajne.
|
||||
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
dużo zdrówka dla Was!
Cytat:
Ale masz teraz cudnego synka i to jest najważniejszeCytat:
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka nie martw się, w razie co mogę od Ciebie odkupić bebilon
![]() Eureka! Moja mała w końcu zasnęła. Nie spała od 9 rano ale zęby mnie bolą:/ w nocy jak śpię to odreagowuję dzień poprzez zaciskanie zębów |
|
|
|
#3670 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpionku, bo historia jest taka, że nie mogła do połowy dnia zrobić kupki i dlatego się wkurzała, więc daliśmy jej czopka, jak zrobiła kupę, to zaś chyba była wściekła za tego czopka i wścieklizna murowana... Ale śpi całe szczęście. Ciekawe o której się obudzi...
|
|
|
|
#3672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziecko moje nakarmione i wykąpane. Byliśmy w sklepie. Zajęło nam to 2 godziny, bo na dworze był głodny. Siadłam sobie na odludziu, zakryłam Fabiego i cycka kocem i karmiłam... 3 razy
Ja nie wiem co mu się dzieje z tym jedzeniem. W sklepie się tak rozdarł, że szok. Ludzie z litości przepuszczali nas w kolejce Za to w drodze powrotnej stwierdził, że najlepiej być na rączkach. Zasnął i tak spał do kąpieli. Podczas kąpieli zrobił mi kupę do wanienki ![]() Aaaaa i moje dziecię odkryło, że w budzie ma okienko i sobie zerka przez nie Ciekawy świata jest skurczybyk ![]() Cytat:
Cytat:
Obyś miała rację ![]() Dlatego kocham ją z całego serduszka Cytat:
Teraz temperaturka zeszła i ma 36,8Cytat:
Cytat:
On je z dwóch cycków aż się zrobią flaki, zanim porządnie się napełnią to znowu je. Ja nie miałam czegoś takiego jak nawał, nie wiem też co to kapiące z cycków mleko - wkładki laktacyjne mi nie są potrzebne...próbuję rozkręcić laktację, ale między karmieniami jestem w stanie może 15 ml ściągnąć ![]() Cytat:
![]() Ad2. Mój ma tak samo. Puszcza cyca, a jak go chowam to zaczyna szukać, marudzi, odwraca główkę i tego sutka muszę mu ładować żeby go znalazł. Umęczę się przy tym jak nie wiem
|
||||||
|
|
|
#3673 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja doskonale radzi sobie z brodawką bez kapturka, ale na pewno jej nie dostanie. Za dużo było bólu i na końcu krwi. Niestety potwierdzam, że po pierwsze mała złości się na te kapturki, a po drugie przez nie piersi nie pracują "pełną parą". Nie wiem, kto męczył Olcię, bo mnie najbardziej tż. Karmię piersią i mm, ale dominuje mm i pewnie tak zostanie. Jak kiedyś wspomniałam po takim początku nie mam ambicji karmienia wyłącznie piersią. Jeśli ktoś daje radę, to świetnie, a jeśli nie, to nic innym do tego. --- Dzisiaj między 19 a 20 po kąpieli nakarmiłam głodnego ssaczka mm, a później poczułam ból brodawki wskazujący na przepełnienie. Oczywiście mała była objedzona jak bąk, odbiło jej się kilka razy i moim mleczkiem była zainteresowana w niewielkim stopniu. Na szczęście chwilę possała, a potem przestała się prężyć i zasnęła na dobre. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Jeszcze jeden drobiazg dotyczący wizyty u okulisty - po badaniu i wrzaskach na pół przychodni wszystkie dzieci spały! Na pewno owijają maluszki pieluszką, ale to błyskawiczne wyciszenie bez kwilenia zaskakuje, a którąś z mamuś nawet martwiło.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-04 o 23:37 |
|||||||
|
|
|
#3674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Fabisia za nową umiejętność...Jak tak się Mamcie rozpiszecie o problemach i dylematach z dzieciaczkami to aż mnie strach ogarnia. Mąż cały czas mnie straszy, że będzie jazda a jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. A Was tylko podziwiać Chwalę się 1. http://www.brightstarts.com.pl/index...-bright-starts (z misiami zamiast ślimaczkami) 2. http://zakupy.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/do/item/K...465ba6fe648fc4 3. http://www.babystyle.pl/Krzeselko+do...by_p14335.html I bardzo się z powyższych rzeczy cieszę |
||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, no, nocka udana
Mała jak zasnęła o 22, zbudziła się o 3 na jedzenie i o 5 się przebudziła, dałam jej herbatki, i leży.. śpi ale strasznie jęczy.. chyba odreagowuje wczorajszy dzień.... ![]() Dziewczynki IGUSIA kończy dzisiaj swój pierwszy miesiąc ![]() a więc jest już niemowlęciem zdjęcie terrorystki sprzed 15 minut
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny jest u mnie mama i praktycznie nie mam czasu na wizaz. wlasnie karmie mala. po malu jest coraz lepiej z tymi przerwami miedzy karmieniami.
gratuluje nowym mamusiom!!! a dziewczyny z 4 z przodu sio na porodowke! |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
UWAGA ZMIENIŁAM AVATAR NA ŁABAJE MOJEJ NIUNI ![]() my nie spimy od 5. Mała płacze jak sie prezy i kupe chce zrobic, nie wiem czemu ale ma tak czesto wsumie juz w szpitalu miała....... ale nie za kazdym razem ![]() dziewczyny mam pytanie, wazyłam sie z małą i sama i wyszlo z emała wazy 3,5 kilo. A ze szpitala wyszłysmy to wazyła 3340. Tak mało przybrała w tydzien..... mnie sie zdaje ze moj pokarm jest ciulowy musze inaczej zaczac jesc Cytat:
![]() ja wystarczy ze pomysle o małej mam takie kłucia w piersiach, albo jak ją poloze na brzuchu swoim a nie karmie to mnie pokarm zalewa i tez sa klucia ![]() no a jak je to tak fika itop ze onie jestesmy w mleku
|
|
#3679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koszmarna noc miałam, łopatka lewa mnie dalej strasznie boli, spać na tym badziewnym łóżku nie mogę, obudziłam się o 2 w nocy i mi aż łzy leciały z tego bólu, masakra, chce już urodzić!!!. Czekam na zastrzyki, dzisiaj 3, i się ich boję ![]() A z tym chodzeniem po schodach to ściema, chodzę cały czas i nic się nie dzieje. |
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się! Za oknem już taka żarówa, że strach się bać...
Cytat:
no i gratulacje przespanej nocki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
noc przespana, tylko 2 pobudki na kamienie ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- wanillko tak sobie myslałam o tych kłuciach i nerwowości dziecka i wydaje mi sie, że nie ejst to jakiś nienormalny objaw. Po 1) juz kilka dziewcząt napisało że ma kłucia, także wydaje mi się to normalne, może związane z produkcją mleka? A co do nerwowości synka, mój zachowuje sie identycznie, Soleilka pisała, że Fabiś też. A ja w dodatku slyszałam juz parokrotnie, że chłopcy jedza więcej niz dziewczęta. Byc może ta nerwowośc bieże sie z tego, że wciąz chcialby byc przy cycku i jeśc i ssac, na dodatek ma lecieć szybko i dużo i stąd te nerwy? ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Igunia gratuluję m-ca niemowlaczku my już od 6 na nogach i oczy jak 5zl więc nici ze spania ![]() jedziemy dziś do znajomych,ciekawe jaka będzie pogoda.. miłej niedzieli |
|
|
|
#3683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Małż pojechał na giełdę oglądać samochody. Chcemy kupić coś nowszego i bezpieczniejszego. W końcu teraz jeździmy z dzieckiem. A wczoraj pierwszy raz jechałam z Amelką jako kierowca. Jakoś tak inaczej mi się jechało, ze świadomością, że mam moje maleństwo na pokładzie ![]() Cytat:
Akurat dzisiaj mam chwilkę, ale rzeczywiście bywa z tym różnie ![]() Super rzeczy dostaliście od koleżanki ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Duża pannica ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
gHej
My od 4 na nogach Mały cały czas się prężył i stękał. Nie mógł puścić bąka - dałam krople, teraz za to ma problem z kupą przyjechał TŻ i Mały od razu usnął u niego. Ja to nie wiem... TŻ jedzie to Mały zawsze dokazuje, wraca i jest ok ![]() Aaaaa TŻ użądliła osa, ledwo przyszedł tak mu noga spuchła Cytat:
![]() Słodziaczek z niej ![]() Popołudniu wybywamy na Jarmark Dominikański, a wieczorem jest koncert za darmo Piotra Cugowskiego, więc szkoda nie skorzystać i nie iść Zabierzemy Małego ze sobą, niech się uczy dobrej muzyki
|
|
|
|
|
#3685 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie słoneczka,
Ja nadal w dwupaku... Wczoraj jak szliśmy spać z mężem wzięła mnie jakaś głupawka, śmiałam się jak głupi do sera, nie mogłam się uspokoić - a mąż jeszcze potęgował u mnie to wariactwo. Czasem tak mam . Po długiej serii śmiechu zaczęły się u mnie skurcze - trwały może z godzinę i ucichły... A szkoda...Cytat:
Cytat:
żeby chociaż u Ciebie się szybciej ruszyło!Cytat:
dla miesięcznego niemowlęcia Igusi!!!
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2012-08-05 o 09:43 |
|||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
jakaś taka wczoraj słaba byłam. Głowa trochę bolała. I chyba wiem od czego kupiliśmy papier toaletowy o bardzo silnym zapachu - już wioząc go do domu zapach był w całym aucie chociaż zakupy były w bagażniku.....i póki trochę ten zapach nie zelżał głowa bolała...dziś już znacznie lepiej
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
heloł moje drogie
dziś pierwsza tak piękna noc za nami![]() a i dziś ściągamy ze strychu pudło z ubrankami na 68, w większość ubranek 62 maluch się nie mieści, no ale może skurczyły się w praniu ![]() phdwao, Mandragorrka, Linka25, Soleilka, Maciejka prince dzięki dziewczyny czytałam że tak może być m.in. przez używanie smoczka, choć jak Wy też tak miewacie to może to normalnephdwao myślę podobnie ![]() niespodziewanie dzieci nam przybyło Młodaj , Cz4rnul Serdeczne gratulacjepumas pieknie Blaneczka urosła ![]() nadalka - kochana ta Twoja córeczka no i widziałam też że dyskutowałyście o czasie karmienia, napisze Wam co mówi na to książka "język niemowląt" może już któraś cytowała ale nie nadrobiłam Was dokładnie, podkreślam że to cytaty z ksiązki "dzień 1 karmienie na każde żądanie po 5 min z każdej piersi 2 dzień karmienie co 2 h po 10 min z każdej piersi 3 dzień karmienie co 2,5 h 15 min z każdej piersi 4 dzień karmienie co 2,5 -3 h maximum 40 min zmieniając piersi przy każdym karmieniu - początek karmienia jednostronnego Dlaczego karmienie jednostronne - skład kobiecego mleka: mleko początkowe - wydziela się w ciągu 5-10 min - pełni rolę zaspokajania pragnienia mleko środkowe - po 5-8 min karmienia - zawiera duże ilości białka, cenne dla rozwoju kości i mózgu, mleko końcowe po - 15 - 18 min karmienia - zawiera bardzo cenne dla organizmu dziecka tłuszcze jest deserem dzięki któremu niemowlę przybiera na wadze podczas pierwszych tygodni dążymy do tego by niemowlę otrzymało porcję mleka końcowego w każdym karmieniu, przy zmianie piersi po 10 min dostaje co najwyżej niewiele mleka środkowego, praktyka taka sygnalizuje organizmowi matki, że mleko środkowe nie jest potrzebne w związku z tym organizm matki przestaje je wytwarzać Długość karmienia/Ilość pokarmu: wiek dziecka: 4-8 tyg karmienie max 40 min (60-150 g) 8-12 tyg max 30 min (120-180g) 3-6 miesięcy do 20 min (150-240g)" ja i tak karmie na żądanie, i ostatnio muszę z obu piersi ale pierwsza zawsze jest opróżniona Cytat:
prince pokarm kobiety zawsze jest pełnowartościowy, nawet niedożywione kobiety w afryce wytwarzają pełnowartościowy pokarm tylko wytwarzają go mniej i kosztem swojego zdrowia Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-05 o 10:33 |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny ja wczoraj dopiero wyszłam ze szpitala oczywiście razem już z moja "kruszynką" Dominiką ważąca 3 900 i mierząca 58 cm. Która przyszła na świat 31 lipca 2012 roku przez cc. Narazie się docieramy. Nie nadrabiam bo ledwo żyję. Gratuluję dla nowych mam
Pozdrawiam
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby czapeczka zawsze działała!Onośnie pogrubionego - faceci już tak mają A tak serio, to też myślę, że nie ma powodów do niepokoju.Cytat:
Wszystko przez to, że koleś, do którego wczoraj dzwoniłam myli godzinę 9 z 10 i wszystko się przeciągnęłoCo macie na oku? U nas Mazda Premacy albo Honda Stream
|
||
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane, przepraszam ze sie nieodzywam, ale chyba mam depresję ....przedporodowa.....jeś li taka istnieje, a jak nie istnieje to jestem pierwsza która dopadła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

trochę mnie nie było, mam duuże zaległości, nawet nie nadrabiam, piorun załatwił nam Wfi i bylismy odcięci od świata, już małż naprawił
nawet nie mam jak zjeść, nie mówiąc już o zrobieniu obiadu, niech ta laktacja już się rozkręci bo oszaleje

Śpiewa mój małż, więc chodzimy. A właśnie na ostatnim wieczorze karaoke zaczęły mi się skurcze - jednostajny ból w podbrzuszu. Myślałam, że to przepowiadające. I nawet jak zaczęły pojawiać się w regularnych odstępach czasu to dalej upierałam się, że to jakieś przepowiadające i że ja wcale nie rodzę 
Oj, u mnie nic takiego się nie dzieję - ale karmię też niezbyt długo. 
klaski :
sama nie wiem, Mała ssie jedną pierś a drugi sutek boli 

Ja nie wiem co mu się dzieje z tym jedzeniem. W sklepie się tak rozdarł, że szok. Ludzie z litości przepuszczali nas w kolejce 

no i gratulacje przespanej nocki