Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 16:47   #3991
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Aha, a rozmowę z tż zaczęłam płynnie przechodząc od artykułu: http://tygodnik.onet.pl/33,0,75899,z...a,artykul.html
Polecam drugi już raz
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:51   #3992
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja tez sie zastanawialam nad chusta, ale nie wiem czy to faktycznie az takie wygodne...
Poza tym boje sie ze szybko by mi sie znudzila. A to juz pieniadze w bloto
Ja też się zastanawiam, a byłam anty. Ale wizja wolnych rąk mnie przekonuje.

Agunia, Blue, jakie chusty kupiłyście ? Blue, mam na myśli który rodzaj, bo jaką to już wiem.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
bo to tylko faceci i z wielu rzeczy sobie nie zdają sprawy... Ja już zdążyłam uszłyszeć, że powinnam więcej robić w domu, że on jest biedny i ma gorzej, bo się nie wysypia (bo się budzi jak mała popłakuje) a ja nocki mogę sobie odespać w dzień, i że w ogóle to zamiast się lenić i siedzieć cały dzień przed kompem to mogłabym albo popracować albo więcej w domu porobić. No i do tego jeszcze, że on jest pokrzywdzony, bo jak wraca z pracy to musi się trochę zająć dzieckiem i domem (czytaj: raz w tygodniu poodkurzać, czasem pozmywać naczynia) a ja tylko odpoczywam (taaa, bo ja małej nie karmię już wieczorem, nie chodzę do niej jak ryczy, nie noszę na rękach, nie wstaję w nocy ) Szkoda tylko, że NIGDY się mnie nie zapytał jak wygląda mój dzień, tylko sobie coś ubzdurał i na tej podstawie pretensje do mnie...
U mnie jest dokładnie tak samo. Co za porażka. Faceci nie rozumieją nas matek Mnie tż też się nie pyta, jak mi minął dzień, bo przecież wie doskonale,, że nic nie robiłam. przykre to.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dzięki Dziewczynki za kciuki

oni w szpitalu sądzą, że to nie są jeszcze bóle porodowe i tyle....ucichły dziś na kilka godzin, teraz znów mam co 3-4 minuty i trwają ok 1 min. i są zaje.biście bolesne....

i pewnie na rozwarcie wcale nie działają
ale za to odchodzą mi jakieś kawałeczki czopa chyba
Karolka, wiem, że to trochę późno, ale może kup sobie te czopki spasticol? one Ci będą rozmiękczać szyjkę, a jeśli dzidzia jest nisko, to nawet rozwierać. Zawsze to jakaś ulga...

Karolina, rozumiem Cię odnośnie forum, wiem, że przeginamy, dużo już jest mam i gadania o odległych dla Ciebie rzeczach. Przeniesiemy się na pewno częściowo z tymi tematami. Wiem, że ta koncowka i remont Cię dobijają, ale pomysl, ze wkrotce rodzina wam się powiększy i wbrew Twoim myślom, będzie to nprawde bardzo szczesliwy czas. Każda z nas miała i ma obawy, jak to będzie itd. Ja jestem tego przykładem, patrząc na totalną zmianę mojego życia... Ale mimo to jestem szczęśliwa, bo ten skarb wszystko wynagradza. Także Karola, chwila oddechu i do przodu, życzę Ci wszystkiego co najlepsze.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:16   #3993
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dobra znów mam pytanie:

co robić:prosi :

mój mały zje sobie mleczko, jak zasnie po karmieniu to odkładamy go do łożeczka lub kołyski jak usnie to usnie, ale sa takie akcje że nie usnie i wtedy jest bek. No i gdy wezme go na rece to mnie kojarzy tylko z cycem, wiec domaga sie usielnie jedzenia, a gdy wexmie go mąż to sie uspakaja. Ale... mąz musi go trzymac na rekach bo jak tylko odłozy znów bek. No i patrze na wsze fotki jak dziecko sobie lezy takie spokojne, u nas nawet jak leze obek nie bedzie spokojny, tylko jest ryk. Nie wiem co robic
Nie płakać.
Moja na szczęście obok na ogół jest spokojna, ale też nie zawsze udaje mi się ją odłożyć do łóżeczka. Dodam, że przed wprowadzeniem mm było znacznie trudniej.
Ewentualne koncerty odbywają się głównie wieczorami, ale jak nic jej nie dolega, leży blisko i ją przytulam, to w końcu się wycisza.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, ja mam tak, że mała nie chce spać w wózku, łóżeczku ani gdziekolwiek, tylko w moich ramionach. Przerąbane... także zasypia u mnie, a potem podstepem przekładam ją gdzieś. Ciężko jest, muszę coś wymyślić, by to zmienić. Aktualnie śpi w wózku, uffff.
Moja niestety wyczuwa łóżeczko. Najczęściej zasypia tuż po jedzeniu, więc akurat to, że na mnie zupełnie mi nie przeszkadza.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-06 o 17:18
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:16   #3994
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Aha, a rozmowę z tż zaczęłam płynnie przechodząc od artykułu: http://tygodnik.onet.pl/33,0,75899,z...a,artykul.html
Polecam drugi już raz
mój ten artykuł czytał, i co z tego? Trzeba będzie mu przypomnieć, a jak znowu zapomni to niech i na pamięć się nauczy...

Cytat:
Agunia, Blue, jakie chusty kupiłyście ? Blue, mam na myśli który rodzaj, bo jaką to już wiem.

U mnie jest dokładnie tak samo. Co za porażka. Faceci nie rozumieją nas matek Mnie tż też się nie pyta, jak mi minął dzień, bo przecież wie doskonale,, że nic nie robiłam. przykre to.
dokładnie ten rodzaj co link był tutaj podany dzisiaj
Faceci w ogóle są porażkowi...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:18   #3995
houserka
Rozeznanie

Cytat:
No i ja kończę 24 lata w tym miesiącu. Dziś jest nasza pierwsza rocznica ślubu, a razem jesteśmy ponad 7,5 roku, znamy się 8 lat
my tez obchodzimy dziś pierwszą rocznicę
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:23   #3996
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zastanawiam, a byłam anty. Ale wizja wolnych rąk mnie przekonuje.

Tkaną wiązaną bawełnianą - dokłądnie tę, do której podałam dziś link

Cytat:
mój ten artykuł czytał, i co z tego? Trzeba będzie mu przypomnieć, a jak znowu zapomni to niech i na pamięć się nauczy...
I niech recytuje
Mój tż nie wszystko złapał, ale ja mu już to chętnie wytłumaczyłam - oczywiście nie pomijając odniesienia do naszego życia.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Hehe, gratulacje. I już mamy maluszki - cudnie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:23   #3997
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
nikt nie chce zastosować "łatwego planu"?pumcia?
Odpisałam Ci, ale sesja mi wygasła i nie przeszło.
Jeszcze nie mam "Języka niemowląt", więc nie wiem, co się kryje pod pojęciem "łatwego planu", ale jeśli warunkiem jest aktywność po jedzeniu, to nie przejdzie - moja po jedzeniu leje się przez ręce. Aktywna to jest tuż przed, albo jak ma mokrą pieluszkę. Zainteresowanie światem wokół wykazuje pomiędzy tymi skrajnymi sytuacjami.
Stary 2012-08-06, 17:26   #3998
KarolinaPW
Zadomowienie

Nitka
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
KarolinaPW po remoncie miałam to samo. Wówczas miałam nakaz leżenia plackiem. To było dobijające, bo musiałam liczyć na innych. Tutaj pięknie spisał się mój mąż, który zapierdzielał i sprzątał i układał wszystko. Zamienił się na kilka dni w moją Marysię i dał radę. Za co jestem mu bardzo wdzięczna. Nie wiem tylko teraz, gdzie niektóre rzeczy się znajdują, ale to akurat jest pikuś. Musisz przyjąć do wiadomości, że nie masz ani tyle siły ani werwy żeby sprostać teraz temu całemu chaosowi. Ale za chwilę będzie lepiej.
Dziękujęoby było lepiej
Mi niestety nie ma kto pomóc, mąż w pracy całe dnie jedynie zaproponował, żeby pani, która nam myła okna mi pomogła. Nie jest w stanie zrozumieć, że obca osoba nie poukłada wszystkiego tak jak trzeba i tak będę musiała zrobić po swojemu
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
bo to wszystko ciąża przykład: upały, które były dla mnie koszmarem w czerwcu i lipcu, oddychać nie mogłam, czułam się fatalnie, teraz są dla mnie zupełnie nieodczuwalne jakby ich nie było

u mnie nastąpiła po prostu ogromna poprawa kondycji wraz z porodem
ja czułam się jak nowo narodzona hahaha

Ty dodatkowo masz na głowie remont, a to potrafi wyprowadzić z równowagi nawet człowieka który jest w pełni sił
Krzepiące słowa, może u mnie też tak będzie
U mnie remont właściwie skończony, juz tylko takie kosmetyczne sprawy pozostały, ale muszę teraz ogarnąć bałagan, poprać poprasować, poukładać, nie wiem w co ręce włożyć
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Karolina chyba większość w dwupaku tak się czuje jak Ty - taki nasz urok chyba

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u ginekologa. Szyjka miękka, główka w kanale rodnym, okazało się, że mam jakieś drożdżaki i muszę brać antybiotyk. Mała waży 3500 jak do 20 nie urodzę, to mam umówiony masaż szyjki ale w nocy miałam skurcze co 10 minut, ale mało bolesne i trwały może tylko ponad godzinę...potem ucichło.

Cytat:
Karolina, rozumiem Cię odnośnie forum, wiem, że przeginamy, dużo już jest mam i gadania o odległych dla Ciebie rzeczach. Przeniesiemy się na pewno częściowo z tymi tematami. Wiem, że ta koncowka i remont Cię dobijają, ale pomysl, ze wkrotce rodzina wam się powiększy i wbrew Twoim myślom, będzie to nprawde bardzo szczesliwy czas. Każda z nas miała i ma obawy, jak to będzie itd. Ja jestem tego przykładem, patrząc na totalną zmianę mojego życia... Ale mimo to jestem szczęśliwa, bo ten skarb wszystko wynagradza. Także Karola, chwila oddechu i do przodu, życzę Ci wszystkiego co najlepsze.
Dziękuję kochana!
Mam nadzieję, ze jak już moje maleństwo będzie na świecie przestanę się czuć jak na bocznym torze i podołam obowiązkom
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:26   #3999
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
doslownie brak mi czasu a tak bym chciala byc na bieząco... niunia ok, ale potrzebuje uwagi spryciarz maly, a jak juz zajmie sie sama soba to ja proboje zrobic cos w domu...
GRATULUJE NOWYM MAMOM:d i Trzymam kciuki za nast narodziny
mam nadzieje, ze jakos was podczytam
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:55   #4000
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Daję małej Infacol na gazy działa , ale brzuszek nadal boli więc wczoraj ostawiliśmy jej:
- cukier który dodawałam do wody do picia
- moje mleko ( mrożę od 3 dni- podejrzewałam ze to moze nietolerancja laktozy)
- zmieniłam mleko z Bebiko na Hipp comfort z prebio i probiotykiem na wzdęcia ---mam nadzieję ze pomoże

a teraz czekam na efekty , mała robi kupkę raz na 24-36 h i widać ze się męczy ,a brzusio robi się twardy , czy któraś z wAs też ma podobne problemy????Muszę pogadać z pediatrą , aby coś nam przepisała na zaparcia, bo nie mogę patrzeć jak się męczy i preży z bólu( chwilami płakałyśmy razem , ech bycie mamą nie jest takie proste)
Moja robi raz na 3-4
dni. To nic złego, zwłaszcza, że karmię ją mm i piersią, ale też bardzo się przy tym męczy.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Póki co nie zgadzam się z tym, że dziecko powinno najpierw zjeść, a potem mieć aktywność w postaci kąpieli. U mnie się to nie sprawdza, bo po kąpieli córcia znowu chce jeść, a nie spać
W SR mówili, że po kąpieli zawsze karmimy dziecko. Wcześniej nie powinno być najedzone, ale jeśli jest bardzo głodne, to warto nakarmić chociaż trochę, żeby kąpiel mogła sprawić mu przyjemność. W gazetach też czytałam o karmieniu po kąpieli.
Cytat:
no to sobie wyobraź, że ja przy tym badaniu musiałam małą trzymać.
U nas ten płacz był straszny.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A mój się ojca słucha Aż się boję jak zawsze będzie taka koalicja syn-ojciec przeciwko samej matce Trzeba będzie "wyprodukować" córkę szybciej niż planuję
Położne w czasie porodu (albo tuż po) powiedziały, że niedługo muszę sobie urodzić synka, bo córeczki to zawsze są tatusia.
Stary 2012-08-06, 18:19   #4001
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

Eeee, trochę nas w dwupaku jeszcze jest...
Głowa do góry!!! Jak podczytuję dziewczyny z dzidziami to sobie tylko zapisuję nazwy leków na kolki, sposoby na uśpienie itp. żeby potem nie szukać we wszystkich wątkach No i jestem też już uświadomiona, że może być ostra jazda bo niemowlaczek potrafi dokazać. A mi się wydawało, że dzieci początkowo tylko śpią i jedzą Ależ ja naiwna byłam
Moje początkowo tylko spało i jadło ale po jakichś 10 dniach mu się odmieniło

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mi przewaznie przed porami karmienia szczegolnie w nocy piersi robily mi sie tardsze i takie pelne a teraz normalnie flaczki
mala niby pije ale budzi sie w nocy co 2 godziny a w ciagu dnia non stop chce byc na piersi nie umiem sie nigdzie ruszyc, wczoraj ja karmilam chyba z godzine wyszlysmy na spacer i po niecalej godzinie biegiem do domu bo ryczala i glodna....

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

ale ona ma dopiero 2.5 tyg i juz sie zmienia pokarm? kurcze myslalam ze pokarm sie zmienia przy skokach rozwojowych dziecka
czlowiek to sie cale zycie uczy musze poczytac o tym dziekuje Haniu za inormacje
Ja też mam teraz podobnie, w nocy potrafi mi jeść co 1,5h, a jak odstawię to ryk, a z jedną sesją karmienia schodzi nam średnio godzinę (nie licząc usypiania). A nad ranem to praktycznie przez kilka godzin mogłabym nie odstawiać od cyca
Już zaczęłam dopajać go wodą z tego wszystkiego no bo to czyste szaleństwo, żeby wisiał tak non stop na piersi

Ale pamiętam, że położna na sr mówiła, że właśnie po miesiącu mniej więcej zmienia się mleko na takie pełnowartościowe, no i ten okres trzeba przetrwać bez dokarmiania mm, a potem się już wszystko samo ureguluje, dzieciaczek też powinien nabrać już w miarę stałych por jedzenia. Ale czy tak będzie to w praktyce zobaczymy

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:20   #4002
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
bo to tylko faceci i z wielu rzeczy sobie nie zdają sprawy... Ja już zdążyłam uszłyszeć, że powinnam więcej robić w domu, że on jest biedny i ma gorzej, bo się nie wysypia (bo się budzi jak mała popłakuje) a ja nocki mogę sobie odespać w dzień, i że w ogóle to zamiast się lenić i siedzieć cały dzień przed kompem to mogłabym albo popracować albo więcej w domu porobić. No i do tego jeszcze, że on jest pokrzywdzony, bo jak wraca z pracy to musi się trochę zająć dzieckiem i domem (czytaj: raz w tygodniu poodkurzać, czasem pozmywać naczynia) a ja tylko odpoczywam (taaa, bo ja małej nie karmię już wieczorem, nie chodzę do niej jak ryczy, nie noszę na rękach, nie wstaję w nocy ) Szkoda tylko, że NIGDY się mnie nie zapytał jak wygląda mój dzień, tylko sobie coś ubzdurał i na tej podstawie pretensje do mnie...
no dokładnie oni widzą tylko to jakcy oni sa biedni, a to że jak mały spi ja latam ogarniam chate, piore i jeszcze d.upe mam porozcinana i boląca, to nic nie znaczy
Cytat:

Agunia, Phdwao, zupełnie inaczej jest, jak my czujemy taką odpowiedzialnośc 24h, żeby zająć się maluszkami - oni chyba tego nie mają Mogę mieć co najwyżej konkretne zadanie do wykonania. Wiemy dobrze, że dziecko jest bardzo absorbujące i wcale tak nie jest, że jak śpi, to my się też kładziemy. No bo jakby to miało wyglądać? Jak śpi, to my śpimy, no to kiedy to całe zajmowanie się domem? Jak nie śpi?
Mój tż po powrocie do pracy też sprawił, że czułam się nie bardzo - dostał rzeczowe zje.bko i jest spokój On wstaje o 7 do pracy i ja też wstaję o 7 tyle, że do pracy z Małą. A jednak to ja budzę się w nocy, żeby nie tylko nakarmić, ale i uśpić. Choć dzieciaczki nie zawsze chcą spać. Buziaki dla Was Będziemy im to wspólnie uświadamiać ile się da
dzięki dobra z☠☠☠ka nie jest zła
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie płakać.
Moja na szczęście obok na ogół jest spokojna, ale też nie zawsze udaje mi się ją odłożyć do łóżeczka. Dodam, że przed wprowadzeniem mm było znacznie trudniej.
Ewentualne koncerty odbywają się głównie wieczorami, ale jak nic jej nie dolega, leży blisko i ją przytulam, to w końcu się wycisza.
Moja niestety wyczuwa łóżeczko. Najczęściej zasypia tuż po jedzeniu, więc akurat to, że na mnie zupełnie mi nie przeszkadza.
czyli podobne sa te nasze brządce, kazdy chce byc lelany
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:28   #4003
wvictoria
Wtajemniczenie

Jestem
No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:35   #4004
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Jestem
No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca
No to trzymam kciuki za pozytywne rozpakowanie

Preferencje

Stary 2012-08-06, 18:40   #4005
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem
to będą wywoływać poród? nie wiadomo?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:40   #4006
Vestis
Raczkowanie

Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby

Preferencje

Stary 2012-08-06, 18:48   #4007
karolka110
Wtajemniczenie

u mnie bez zmian, non stop skurcze....byłam w kąpieli, robię gorące okłady, małż masuje i nic nie pomaga....do tego mam bóle krzyżowe-kosmiczne, naprawdę....

pewnie przed nocą znów wyląduję w szpitalu i będę tam płakać, byleby mi tylko coś dali i nie dam się do domu wygonić
Stary 2012-08-06, 18:49   #4008
Soleilka
Zakorzenienie

Info od Paulaaa23: Hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam na weekend za bardzo czasu. Dzisiaj poszłam znów do szpitala na badania, szyjka już miękka i długa na ok. 1 cm, ale rozwarcia nadal brak. Od rana mam jakieś skurcze z krzyża ale bolą tylko trochę i są bardzo nieregularne. Pozdrowienia dla wszystkich!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:54   #4009
chmielinka
Zadomowienie

Karolina głowa do góry, ja czuję się dokładnie tak samo mam nadzieję że to szybko minie

Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią...
Proszę trzymajcie kciuki.
Jak coś będzie się działo to dam znać sms-em.

trzymajcie się mamuśki

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:59   #4010
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
bo to wszystko ciąża przykład: upały, które były dla mnie koszmarem w czerwcu i lipcu, oddychać nie mogłam, czułam się fatalnie, teraz są dla mnie zupełnie nieodczuwalne jakby ich nie było

u mnie nastąpiła po prostu ogromna poprawa kondycji wraz z porodem
ja czułam się jak nowo narodzona hahaha

Ty dodatkowo masz na głowie remont, a to potrafi wyprowadzić z równowagi nawet człowieka który jest w pełni sił
Już się nie mogę doczekać kiedy będę miała tą poprawę kondycji Na razie wyjście po 15 schodach jest wyczynem...

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Paula, wvictoria dla mnie golenie nóg to w miarę pikuś ale kilka dni temu obcinałam pazurki u stóp - masakra! A dziś muszę swoją szanowną ogolić.... Coś mi się czuje, że zrobi to mój mąż tylko jeszcze o tym nie wie
A dla mnie nogi i bożenka to masakra O ogoleniu bożenki nawet nie myślę Podcinam tylko lekko elektryczną maszynką i tyle...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pisałam, że w zeszłym tygodniu odesłali nam akt urodzenia z ChB. A w sobotę dostałam list, że już mi przyznali pieniądze na Marysię Na drugie dziecko jest tego trochę mniej niż na pierwsze. Tym razem nie musiałam wysyłać dodatkowych dokumentów-widocznie tak jest tylko przy pierwszym dziecku.
dla tej instytucji co to przyznaje Żeby wszystkie urzędy tak szybko działały

Cytat:
No to my też chyba przechodzimy kryzys laktacyjny, od wczoraj wieczorem mała co i rusz chce jeść, tylko nocki są normalne, dzisiaj od rana co chwilę chce cyca

a w ogóle to mały głodomorek przeszedł dzisiaj samą siebie, próbowała się przyssać do ogona konika fisher price
Chce go wydoić

Cytat:
Źle się wyraziłam - wiedzą co się stało, ale nie wiedzą kto to zrobił.

To jest szczyt wszystkiego!!!
A może to ja źle zrozumiałam? W każdym razie szkoda, że ten ktoś to taki kawał ciula

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
o mamo Jasiu dopiero usnął, od 9 rano nie spał, wciaz albo jadł albo chciał byc noszony, TŻ mnie wkurza bo zaczyna sie buntowac(pracuje w domu) ze cos żle robimy, co byloby gdyby on chodzil do pracy na etat, no pieknie, dzieciak nie ma 2 tygodni a ten marudzi juz
Zostaw go z młodym na jeden dzień (np. sobotę) i zobaczymy co będzie robił

Cytat:
Kobieta zajmująca się dzieckiem w domu ma kupę czasu... niestety z przewagą kupy.

Cytat:
My mamy dwie świnki ze Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim
za akcję!!!
Ja to kocham wszystkie zwierzątka Ale na punkcie królików zwariowałam Przyznaję się bez bicia

Cytat:

J.w. co do męża Brak słów...

Bardzo to optymistyczne i pięknie napisane

Karolina - uszy do góry. Teraz będzie już tylko lepiej

Cytat:

dokładnie ten rodzaj co link był tutaj podany dzisiaj
Faceci w ogóle są porażkowi...
Już to pisałam - mężczyźni dojrzewają do 5 roku życia, a później tylko rosną...

Stary 2012-08-06, 19:09   #4011
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zapisałam się na pedicure Ale dopiero na poniedziałek, już się nie mogę doczekać. Lubię jak ktoś coś koło mnie robi.

Malwina
dziadostwo w Twoim szpitalu Kicha, że nic Ci nie robią ani też nie chcą wypuścić. Trzymaj się

KarolinaPw przytulam Za niedługo urodzisz i będzie Ci lżej.

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Wiecie co zrobiłam......wzięłam srubokret, rozkrecilam ten wiatrak, okazało sie ze pękł kawałek plastiku w środku, wzięłam klej, skleilam, złożyłam i ......działa jeju, chociaż jedna dobra rzecz dzisiaj. Gdyby jeszcze zaczęło padać to byłoby jeszcze lepiej....cieszę sie ze tz ma 1 zmianę, wróci po 15 i mnie trochę wesprze. Dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy jak czytam i wiem ze sama nie jestem to mi sie lżej na sercu robi. Każda z nas ma swoje "akcje"
za naprawę wiatraka, zdolna jesteś

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ciecie jutro o 9.jestem poddenerwowana i podekscytowana zarazwm.na szczesce dostalismy sale rodzinna wiec maz juz moze byc ze mna na noc, bo nie wiem jak usne!!!!Franio z usg wazyl dalej 3200. lozysko juz 3stopnia wiec pewnie dlatego nie przybral. dziekuje wam za wsparcie do tej pory!!!!jestescie kochane!!!
Jej ale fajnie, jeszcze chwila i Franio będzie z Wami. Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Witam się po ktg - wyszło ok, było parę skurczy na poziomie 50-70. Mój gin wrócił z urlopu i o mało co nie padł jak mnie zobaczył . Miałam przecież rodzić 4 tyg. temu . Jutro mam wizytę u gina (kończy mi się zwolnienie) i przy okazji zobaczę ile wazy moja córeczka . Jestem tez ciekawa czy rozwarcie się powiększyło, co z szyjka i jaki jest stopień dojrzałości łożyska. W środę jadę do diabetologa i pewnie zostanę w szpitalu... Tym razem pewnie się nie wymigam - tym bardziej jak powiem, że zaczynam 41 tc...
Ja dzień po ostatniej wizycie u gina wylądowałam na porodówce. Liczę, że tak samo będzie u Was

Cytat:
Hejka i byłam w szpitalu....

i niestety bez zmian....rozwarcia brak....

a do tego KTG nie wykazywało moich skurczy....super.... a one znów są super bolesne i regularne.....ale cóż lekarka powiedziała, że trzeba czekać....i na ból to sobie mogę jedynie paracetamol wziąć.....żyć nie umierać
przede mną męka niesamowita...
żeby się ruszyło i jak najmniej bolało.

Cytat:

Jakie to szczęście, że mój chłop jest to w stanie zrozumieć. Jak mówię, że nie ma obiadu to słyszę: nie ma problemu kupię coś na mieście, albo ugotuję coś. Staram się w miarę trzymać porządek w mieszkaniu, ale nie zawsze mi to wychodzi - małż się nie czepia i do tego pomaga mi w sprzątaniu.
Ale nie mogę go za bardzo chwalić bo może to przeczytać i mu się w głowie poprzewraca

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u ginekologa. Szyjka miękka, główka w kanale rodnym, okazało się, że mam jakieś drożdżaki i muszę brać antybiotyk. Mała waży 3500 jak do 20 nie urodzę, to mam umówiony masaż szyjki ale w nocy miałam skurcze co 10 minut, ale mało bolesne i trwały może tylko ponad godzinę...potem ucichło.
żebyś urodziła terminowo.

Cytat:
Jestem
No to też czekamy na Młodego u cyca

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby
Ja mam witaminy D i K w jednej kapsułce typu twist-off - otwiera się ją poprzez przekręcenie i pociągnięcie a następnie płyn ze środka wciska do buźki dziecka. Nie ma problemu z podawaniem, a moje dziecię przy tym ani nie płacze ani się nie krzywi

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:12   #4012
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Was

Cytat:
I niech recytuje
Mój tż nie wszystko złapał, ale ja mu już to chętnie wytłumaczyłam - oczywiście nie pomijając odniesienia do naszego życia.
Najlepiej niech recytuje na wyrywki i o różnych porach - jak ojcze nasz

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moja robi raz na 3-4
dni. To nic złego, zwłaszcza, że karmię ją mm i piersią, ale też bardzo się przy tym męczy.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

W SR mówili, że po kąpieli zawsze karmimy dziecko. Wcześniej nie powinno być najedzone, ale jeśli jest bardzo głodne, to warto nakarmić chociaż trochę, żeby kąpiel mogła sprawić mu przyjemność. W gazetach też czytałam o karmieniu po kąpieli. U nas ten płacz był straszny. Położne w czasie porodu (albo tuż po) powiedziały, że niedługo muszę sobie urodzić synka, bo córeczki to zawsze są tatusia.
Ja tam się jeszcze nie znam, ale nam też mówili na sr, że karmimy po kąpieli
Wiem, że córeczki są tatusia ale skoro młody już się ojca tak słucha, a jeszcze jest w brzuchu... no to ja się boję pomyśleć co będzie jak już się urodzi

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki za pozytywne rozpakowanie
Dziękuję

Cytat:
to będą wywoływać poród? nie wiadomo?
Nic nie mówił o wywoływaniu. Powiedział żebym przyszła jutro ok. 10 to zrobią mi dokładnie wszystkie badania i się zobaczy A wysoki poziom leukocytów może być wskazaniem do wywołania porodu? Bo ja się nie znam, a głupia nie spytałam

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Paulaaa23: Hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam na weekend za bardzo czasu. Dzisiaj poszłam znów do szpitala na badania, szyjka już miękka i długa na ok. 1 cm, ale rozwarcia nadal brak. Od rana mam jakieś skurcze z krzyża ale bolą tylko trochę i są bardzo nieregularne. Pozdrowienia dla wszystkich!
żeby jakoś poszło Bo nam koleżanka lekko wstrzymuje kolejeczkę...

Stary 2012-08-06, 19:13   #4013
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie bez zmian, non stop skurcze....byłam w kąpieli, robię gorące okłady, małż masuje i nic nie pomaga....do tego mam bóle krzyżowe-kosmiczne, naprawdę....

pewnie przed nocą znów wyląduję w szpitalu i będę tam płakać, byleby mi tylko coś dali i nie dam się do domu wygonić
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Karolina głowa do góry, ja czuję się dokładnie tak samo mam nadzieję że to szybko minie

Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią...

trzymajcie się mamuśki
Cytat:
Jestem
za Was dziewczyny i za Wasze maleństwa!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:14   #4014
allebazi
Rozeznanie

hej dziewczyny podczytuje Was z pisaniem już gorzej. Ostatnio mamy ciężki czas z mężem jakoś nie mozemy sie dogadać... zdołowana jestem. Powiedzcie prosze jakie moga być skutki uboczne wywoływania porodu po ostatniej wizycie u gina odniosłam wrażenie że on się ze swoimi pacjentkami umawia na termin oczywiście jeśli już dziecko jest ułożone do porodu i szyjka zgładzona czyli pewno podaje oksytocyne i trochę się boję czy to bezpieczne wizytę ma mieć 13 i jeśli szyjka będzie zgładzona to chyba będzie chciał się ze mną umówić na 17 na wywoływanie. Z jednej strony się obawiam a z drugiej ona ma tylko w piatki dyżu r w tym szpitalu w którym chcę rodzić no i mam paciorkowca wię w takiej sytuacji sytuacja z podaniem antybiotyku byłaby pod kontrolą no a na sr mówili że w przypadku paciorkowca to i tak jeśli poród się przedłuża to muszą przyspieszyć sztucznie. Termin mam na 21 więc to wywołanie byłoby 4 dni przed terminem doradzcie co o tym myśleć bo już sama nie wiem
Stary 2012-08-06, 19:16   #4015
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No to też czekamy na Młodego u cyca
Dziękuję

Z tego zdenerwowania jutrzejszym szpitalem aż mnie wszystko boli, a najbardziej krzyż. I chyba mam skurcze... Kurde, jak nie pech to sr.acz.ka

Stary 2012-08-06, 19:17   #4016
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaw go z młodym na jeden dzień (np. sobotę) i zobaczymy co będzie robił
hehh no
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zapisałam się na pedicure Ale dopiero na poniedziałek, już się nie mogę doczekać. Lubię jak ktoś coś koło mnie robi.
super, też bym sie przeszła, muszę sie umówić
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:18   #4017
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
za Was dziewczyny i za Wasze maleństwa!
dziękuję

Stary 2012-08-06, 19:19   #4018
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
dzięki Dziewczynki za kciuki

oni w szpitalu sądzą, że to nie są jeszcze bóle porodowe i tyle....ucichły dziś na kilka godzin, teraz znów mam co 3-4 minuty i trwają ok 1 min. i są zaje.biście bolesne....

i pewnie na rozwarcie wcale nie działają
ale za to odchodzą mi jakieś kawałeczki czopa chyba

Cytat:

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nitka

Dziękujęoby było lepiej
Mi niestety nie ma kto pomóc, mąż w pracy całe dnie jedynie zaproponował, żeby pani, która nam myła okna mi pomogła. Nie jest w stanie zrozumieć, że obca osoba nie poukłada wszystkiego tak jak trzeba i tak będę musiała zrobić po swojemu
Z braku laku zrezygnowałam z układania po swojemu bo ni dałabym rady. Daj sobie pomóc, niech kobitka zrobi to za Ciebie a Ty z czasem sobie zrobisz tak jak będziesz chciała. Zobaczysz, że jak zaczniesz widzieć światełko w tunelu, humor się poprawi. A w kwestii porządków - tak moim zdaniem będzie lepiej...

Cytat:
Jestem
A ile masz? Pytam bo tonący brzytwy się chwyta

Cytat:

Krzyżowe najgorsze. A masz piłkę żeby na niej poskakać? Albo może pokołysz biodrami wsparta o parapet.. Nie wiem czy to pomoże ale na sr mówili żeby tak robić to rozwarcie się będzie robić...

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:20   #4019
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i liczę na dobre wieści

Cytat:
A dla mnie nogi i bożenka to masakra O ogoleniu bożenki nawet nie myślę Podcinam tylko lekko elektryczną maszynką i tyle...

Kobieta zajmująca się dzieckiem w domu ma kupę czasu... niestety z przewagą kupy.
Z goleniem nóg nie miałam problemów, resztą zajmował się małż

Strasznie mi się spodobało hasło z kupą czasu

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No to czekamy na Adasia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-08-06 o 19:31
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:23   #4020
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Krzyżowe najgorsze. A masz piłkę żeby na niej poskakać? Albo może pokołysz biodrami wsparta o parapet.. Nie wiem czy to pomoże ale na sr mówili żeby tak robić to rozwarcie się będzie robić...
no i mi mówią, że to nie porodowe-skoro tak napier.....

jak mam skurcz to kręcę, piłka jakoś mi działa na nerwach, ogólnie ból jest tak duży, że chodzę po ścianach i nie wiem co ze sobą już zrobić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości