|
|
#511 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
hej
po weekendzie tylk otrochę udało m isię nadrobić, reszta w domu Cytat:
![]() Cytat:
poza tym świetnie wyglądaszCytat:
Cytat:
ale jakoś mi tak dziwnie z tym rozmiarem, bo jak leżę na boku to mi przeszkadzają kwestia przyzwyczajeniaCytat:
Cytat:
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Uff, udało mi się nadrobić wszyściutenko,łącznie z II cz.; powiem, że łatwo nie było ![]() Lady bardzo Cię proszę leż sobie, odpoczywaj, książki czytaj, tv oglądaj, tylko się nie przemęczaj, dbaj o siebie No ja już wiem,że nie ma zartów, jak mamy odpoczywac to na maxa, choc czasem szlag trafia, bo w żadnej pozycji sie nie moge odnalezc![]() Mitabe, dobrze, że humor ci wrócił, mama w końcu się opamięta, dobrze,że TŻ Cie wspiera ![]() Lenova, zdecydowalaś sie w koncu zmienic lekarkę?ja juz na pewno do swojego nie wroce, bo rozumiem,ze nie moze oddzwonic jak ma pacjentke na fotelu, ale między pacjentkami to chocby te 3 minuty mogł znalezc, a nie ja umierałam ze strachu kilka godz, wyczuliłam sie na chamstwo, nie wspominajac juz ile kasy biorą za wizyty a i pięknie wyglądasz ty, i piękny pejzaz za Tobą snem sie oczywiscie nie przejmuj bo to tylko senDjerba i Marsi- ale z was lachony ja z moim pełnym A to sie chowam![]() Szaja, piękne te dziergiełka Twoje dzis na śniadanko mleko z czekoladowymi muszelkami, potem banan, śliwka, zielone winogrono, potem troszke zgrzeszyłam, zjadłam taką mikroskopijna porcje frytek i garsc chiopsów paprykowych , potem rosołek, jabłko, zjadłabym znow kopytka, ale nie chce mi sie robic: (AAAA no i Delicjanko, E_vel gratuluję dziewczynek, tez bym baaardzo chciała dziewczyneczke ![]() witam nowe mamuski
Edytowane przez monamur Czas edycji: 2012-08-06 o 16:08 |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
O bosze dziewczyny jestem od piątku na urlopie a Wy już tyle stron naprodukowałyście, na razie nie udało mi się nadrobić więc napisze tylko co u mnie. Został mi tydzień do wizyty nie moge się już doczekać
![]() W niedzielę słabo mi się w kościele zrobiło i musieliśmy wyjsć, ledwo weszłam do domu - kierunek wc, masakara, ale to chyba przez gorąco. nie przytyłam na razie nic chociaż brzuszek rośnie. Pozdrawiam
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam Luteinę 2x2 i Duphaston 3x1 (ale to jest to samo), później sam Duphaston 2x1. W 14 tyg.gin powiedział że mogę odstawić, zostało mi 1 opakowanie, właśnie kończę brać, ale zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki dziennie, żeby nie przerywać tak gwałtownie, jeszcze 10 dni i finito (będzie akurat 16 tydz.).
|
|
|
|
#515 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A propos lachonów - kilka lat temu na wizażu chyba wątek był, że lachon to obraźliwe słowo a mnie rozbraja strasznie ![]() Cytat:
Luteina to progesteron naturalny. Dowcipny i doustny, przy czym doustnie do ssania pod język. Duphaston do dydrogesteron, hormon syntetyczny (stąd taka kolosalna różnica w cenie, luteina 3,2zł u mnie, duphaston ponad 40zł), jest tylko doustny, do połykania. Duphaston jest lekiem silniejszym niż luteina. Zresztą, gdyby to to samo było, nie dostawałabyś 2 różnych leków
|
||||
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35726466]
Luteina to progesteron naturalny. Dowcipny i doustny, przy czym doustnie do ssania pod język. Duphaston do dydrogesteron, hormon syntetyczny (stąd taka kolosalna różnica w cenie, luteina 3,2zł u mnie, duphaston ponad 40zł), jest tylko doustny, do połykania. Duphaston jest lekiem silniejszym niż luteina. Zresztą, gdyby to to samo było, nie dostawałabyś 2 różnych leków [/QUOTE]To oświeciłaś mnie, lekarz powiedział mi, że to jest to samo. |
|
|
|
#517 |
|
Konto usunięte
|
WIesz co, nie to samo na pewno, nawet już na logikę - dostajesz DWA różne leki, prawda? A czemu nie luteinę dopochwowo i doustnie, co nie?
Natomiast działanie podobne, podtrzymuje ciążę, ale duphaston mocniejszy 10-30 razy. Jako ciekawostka - na wywołanie okresu, gdy się spóźnia a ciązy nie ma, dostaje się luteinę a nie duphaston
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteście nie możliwe!! Tyle stron dziennie naskrobać!!
Ja tylko napiszę, że jutro idę do ginki ![]() no i wieczorem postaram się nadrobić.. ale przystopujcie trochę
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po obiadku mam 85 cm na wysokości pępka w 19 tyg
|
|
#520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
w sumie to potrzebuję taką osobę okazyjnie...np wieczorem, gdy będę chciała gdzieś wyjść z mężem.. i tyle
|
||
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z miasta, upolowałam letnią, pomarańczową spódniczkę do kolan (chciałam białą, była ładna ale na zamek, nie na gumkę)
. Złapała nas burza, więc chcąc nie chcąc przeczekałyśmy ją w cukierni, bo była najbliżej no i bajaderka orzechowa mnie tam skusiła a teraz znowu duszno
|
|
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak sie siada po kilkugodzinnej nieobecnosci to trzeba sie oblozyc jedzonkiem, żeby przetwac zanim się przeczyta
![]() ![]() ![]() musze sie pochwalic ze zrobiłam po poludniu 22 słoiki cukinii marynowanej ![]() i mimo tego upału mąż wykosił trawnik a ja robiłam "wykończeniówkę"- wyrywałam tam gdzie się nie dokosiło, obcinalam drzewka i krzaczki ![]() a potem padłam..... drzemałam chyba ze 2,5 godz piszecie o centymetrach- ja w połowie 19 tyg mam 76 cm, czyli chyba nie ma tragedii Lady! Ty leż i pachnij! A już na pewno odpoczywaj! Zapomniałam już która z Was napisała, że buźkę ma zawaloną jak pieron i że to podobno na dziewuszkę- ja niestety zaczęłam przypominac powierzchnię księzyca- krater na kraterze ![]() Ide sobie jedzonko wyszykowac i pobuszuje troche po tablicy, może coś upoluję dla malucha ![]() apotem kąpciu-kąpciu poza tym mężuś obiecał, że stanie dziś na wysokosci zadania )
|
|
|
|
#525 |
|
Rozeznanie
|
Idę do łóżka, bo już siedzę i ziewam
Poczytam jeszcze, udanego wieczorku Dziołchy, do jutra
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ale mam zachciankę, marzę o takich malutkich bułeczkach ciepłych z makiem- czasem w hotelach takie serwują i do tego masło i dżem truskawkowy ![]() ja zwariuje z tymi smakami i zachciankami |
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera, znowu mi w biodra i pupe pójdzie :/
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczęście nie mam takich zachcianek ![]() Miewam za to "fazy" - np. teraz od ok tygodnia w pracy jem kajzerkę (po pół, cała na raz to za dużo) z serem żółtym (mamuniu, jako dobry dziś kupiłam idealna słoność, "mokry", no pycha) i rzodkiewką, a niedawno jeszcze nie mogłam patrzeć na ser. Wcześniej jadłam z serem i pomidorem, a teraz z kolei od pomidorów mnie odrzuciło.
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
marsii, masz chyba najbardziej szalone zachcianki z nas wszystkich
![]() ja dziś ugotowałam zupę ogórkowa ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jem dużo sera ostatnio, ale ja z kolei lubię słono-słodkie, takie śmierdziele z dziurami.
KOCHAM po prostu. Ale ser to akurat zawsze lubiłam...A w tej chwili objadam się marynowanymi pieczareczkami z biedrony, trafił mi się akurat wyjątkowo hardkorowy słoik, jest tak mocno octowy, tak ostry smak mają... NO PYCHA. Zjadłam od razu pół słoika. Była u nas burza, przez chwilę nie było po niej prądu, ale już wszystko działa.
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tylko popadało
ale powietrze od razu sie poprawiło
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie czekają ogórki w słoiku od mamy
Uwielbiam takie domowe ogóreczki, poczekam do jutra jeszcze, się lepiej się ukisiły (kiszą się od czwartku) - nie lubię takich całkiem świeżych, chrupiących, ani też bardzo kwaśnych, miękkich.
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja uwielbiam małosolne!! ale takie właśnie max trzydniowe
|
|
|
|
#534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może z 2-3 razy puknął ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
prozdrowotny z kwasami omega to mój ulubiony
|
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zachcianki na pryncy pałki z biedrony
![]() a tak w sumie to jakoś szczególnie nie, no ostatnio sprite mi się zachciało. bardziej właśnie jak Hosenka, fazy na jedzenie
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
O, kurka, tyle czekania?
No nic, nie mam wyjscia ![]() Odebralam dzis wyniki czystosci pochwy. Nie wiem czy pamietacie, ale pisalam ostatnio, ze pielegniarka wykonujaca to badanie stwierdzila, ze prawdopodobnie mam grzybice. A tu sie okazuje, ze wynik jest ujemny Nastraszyla mnie babeczka, ale na szczescie wszystko gra ![]() Wasze wyniki podane byly w jakiejs skali? (np. 1-4)? Bo u mnie jest tak: Gc - ujemny Trich. vag - ujemny Cand. alb - ujemny |
|
|
|
#537 | |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie zjadłam śledzie po gizycku, poprawiłam żelkami a później wszamałam winogrono
![]() Dziewczyny ale duchota, teraz juz jest trochę lepiej ale w południe myślałam, że umieram. Zmierzyłam ciśnienie a tam 86/46. Myślałam, ze się ciśnieniomierz popsuł ale nieee ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
no i super ze wyniki ujemne
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jutro czeka pobieranie cytologii
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Moja najwieksza zachcianka w tej ciazy jest guacamole, z duza iloscia soku z cytryny, najlepiej jedzone z nachosami
![]() Tz zrobil mi wczoraj zdjecia ale przy Waszych figurach w zyciu nie odwazylabym sie pokazac Cudne macie brzuszki i nie tylko... figury ogolnie tez ![]() Ja w tej ciazy wygladam i czuje sie jak slon morski.
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2012-08-06 o 20:49 |
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

poza tym świetnie wyglądasz

kwestia przyzwyczajenia
No ja już wiem,że nie ma zartów, jak mamy odpoczywac to na maxa, choc czasem szlag trafia, bo w żadnej pozycji sie nie moge odnalezc
22.05.2008
14.08.2011

)