|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() dziecko nadal śpi więc mam cichutką nadzieję, że powoli wszystko wróci do normy. Ale jednak wolę się nie nastawiać, żeby się nie rozczarować ![]() Branzoletka za wizytę
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-08 o 14:11 |
|
|
|
|
#4442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Leon znów pojadł i śpi
Przy przewijaniu 2 razu zrobił kupę na przewijak i obsikał wszystko dookoła Bilans przewijania: tetra, prześcieradło w łóżeczku, ściereczka, 2 bodziaki do prania aaa i jeszcze grzechotce też się dostało![]() Cytat:
dla ZosiCytat:
Cytat:
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :cool :jak nie kupa to fontanna sików
|
|
|
|
|
#4445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaka słodka myszeczka oby to był ostatni tydzień ciążyCytat:
|
|
#4446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
To nic nie zmienia
Ja mam wyjątkowo zdolnego męża Żeby było śmiesznie - automatyk elektronik z wykształcenia, a zaprogramować pralkę - wyczyn. Do piekarnika nawet nie podchodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję 6raczki to hardcore... Mnie bliźniaki wydają się niemożliwe do ogranięcia ![]() Po porodzie to wszystkie się wylaszczymy Zrobią się z nas fajne niusie Tak się pocieszam ![]() za wizytę i termin cc ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4447 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas też, a dziecko przewija się mniej więcej co 2-3 godziny i prawie za każdym razem jest taka akcja.Zdaje się, że dziewczynki są łatwiejsze w obsłudze
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam rany, a na początku miałam bardziej wrażliwy brzuch i też chodziłam w ciążówkach, dresie i luźnych bojówkach. O kremy i maści najlepiej zapytaj lekarza, bo kobiety po cc chyba często coś stosują. Wiem tylko, że nie należy używać niczego bez potrzeby. |
||
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czadowy! Ciekawe czy się sprawdza
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokazywała go kiedyś pani gadżet i twierdziła, że jest ok
|
|
|
|
#4453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisałaś, że jesteś duża, więc może nie będziesz krzyczeć, bo będzie Cię bolało
|
|||
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TZ powiedział mi że wyglądałam następująco: wszystkie żyły na twarzy na wierzchu, pot stróżkami ze mnie leciał i czerwona na twarzy dodał, ze nigdy nie wyglądałam gorzej, ale przyznał ze bylam bardzo dzielna i to drugie podkreślał wiele razy, do dziś to pierwsze powiedział tylko raz
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja wiem, że większość z was nie ma tego problemu (bo dzieci - mniej lub więcej - śpią też w dzień), ale CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU? Przez większość dnia jestem sama - mąż wraca najczęściej około 17, czasem później. A czasem - jak teraz - wyjedzie na kilka dni służbowo i to ja jestem z dzieckiem 24 godziny na dobę. W 9 przypadkach na 10 - bez jakiejkolwiek pomocy. Mała, jak wiecie, w ogóle w dzień nie sypia. A kiedy nie śpi, to wyje. No chyba, że akurat je albo trzymam ją w ramionach. I nie - ja jej tego nie "uczyłam" - ona już po nas przyszła zaprogramowana na takie zachowanie i "nauczona" milczenia wyłącznie przy fizycznym kontakcie ![]() Nie kołyszę jej, nie noszę, nie usypiam w inny sposób, bo bym już miała kompletnie przechlapane - ale bez tego jednego - bez fizycznej bliskości (bo ją jednak biorę i przytulam/kładę sobie na kolanach) - Zosia sobie kompletnie nie radzi i koniec. I odkładana drze się na pół ulicy. I co ja mam robić? przecież ja też się muszę wysikać, umyć, czasem coś zjeść. Ok, sikanie trwa moment, szybki prysznic też, ale jedzenie? Przecież nie mogę zjadać pierwszego posiłku o 18!!! (zawsze myślałam, że przy dziecku nie będę miała czasu na net i książki. A tu niespodzianka! na to akurat mam najwięcej, bo i tak większość czasu siedzę) |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co Ci poradzić ![]() A może spróbowałabyś ją nosić w chuście po domu? Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-08 o 15:19 |
|
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz z tym walczyc albo to zaakceptowac. Odkladaj ja, ucz ze nie musi byc caly czas u Ciebie, wsadzaj np. do lezaczka, rozmawiaj itd. Albo odkladaj do lozeczka, daj chwile poplakac i bierz znowu. Stopniowo wydluzaj ten czas. U mnie sie to sprawdzilo jak Michal nie chcial sam spac w lozeczku i chcial byc ze mna. 3 razy mial taki etap ![]() A z tym kontaktem non stop mielismy podobnie, tez go ciagle odkladalam (udawalo sie tylko jak spal ) i tez z czasem sobie poradzilismy, wiec glowa do gory.A swoja droga, to te nasze dzieci sa strasznie wygodne i juz od urodzenia chca tego co najlepsze (a co na tym etapie moze byc lepsze niz przytulanki z mama? )---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
depoison a jak mała reaguje na leżaczek? z tego co pamiętam masz podobny do mojego tzn. taki co sam buja, mój Oskar go uwielbia
Soleika kochana powiedz jak tam delicol? zadziałał? bo jak działa na Fabisia to bardzo chętnie wyślę Ci całe opakowanie, kupiłam a okazało się że bóle Oskarka nie są związane z nietolerancją laktozy tylko jest to typowa kolka.mam też całe opakowanie wit D i K więc też mogę Wam sprezentować bo w mm mamy już te witaminki |
|
|
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może sposób, który mi koleżanka poradziła się sprawdzi. Podczas karmienia wsadź sobie pod piersi pieluchę tak, żeby maksymalnie przesiąknęła Twoim zapachem i spróbuj ją kłaść w łóżeczku z tą pieluchą pod głową. Ponoć to często pomaga Powodzenia ![]() Cytat:
A właśnie, miałam pytać dziewczyny chustujące, czy wychodząc na spacer z chustą smarujecie rączki i nóżki dziecka kremem z filtrem?
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Wróciłam nalazilam sie jak głupia i cisza.... Teściowa dzwoni nadal, ja nie odbieram. Niech do syna zadzwoni, bo kur.. Nie mam ochoty na rozmowy o tym jak sie czuje.
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny czym myjecie butelki po mleku? jakim płynem do naczycn czy czyms specjalnym, bo mi zostaja tłuste osady na ściankach butelek Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-08-08 o 16:40 |
||
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, pomóżcie
powiedzcie mi proszę jak odróżnić wyciekanie wód od zwykłych upławów? Dziś w będąc mieście poczułam sporą wilgoć jak na początku @ - była mokra plama i resztki globulki (natamycyny na infekcję) na majtkach, teraz jest całkiem suchutko Papierki lakmusowe mam jakieś kijowe, nic nie wskazują (żadnego koloru) Nie mam żadnych bóli ani skurczów, maluch rusza sie leniwie, ale rusza ![]() Gin mój za granicą jest... Oby to nie było to jeszcze.... |
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz tego buteleczki i smoczki zalewam wrzątkiem raz na 2 dni
|
|
|
|
|
#4465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() phdwao płynu używam "dorosłego" ale ja bardzo rzadko korzystam z butelki depoison zupełnie nie wiem jak ci pomóc, medal ci sie należy, koleżanka tez miała córkę z taka ogromna potrzeba bliskości i ona korzystała z chusty, mówiła tez ze to trwało do 3 miesiąca wiec może niedługo się to skończy pisze jednym palcem bo maluszek je podwieczorek
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole jak byłam o ortopedy pytalam o chusty, to powiedział że nie jest zwolennikiem osobiście, ale jak już to uważać na pozycje ciała dziecka żeby nie była przykurczona no i nie nosić dłużej niż 45 min... Depoison, chusta pewnie nie rozwiąże sprawy i sposób z odładaniem i stopniowym wydłużaniem czasu się sprawdzi lepiej, ale jak na na Twoim miejscu może bym w taka zainwestowała... nie musisz nosić Zosi cały dzień, ale rano bezstresowo zrobić śniadanie dałoby się... a mnie bola ostatanio plecy, pewnie to znak że Sare za bardzo rozpieszczam noszac na rekach.. a to dopiero początek!!
|
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nocka cudna, jak widzę! ![]() Dobrze, że nie kupiłam tej książki w takim razie Moja Mała przed chwilą zapłakała przez jakieś 2-3 sekundy w sklepie. Jedna klientka od razu założyła, że to kolki Za to pani otworzyła drugą kasę i zaprosiła mnie jako pierwsza w kolejce. Głupio mi było, choć miło z jej strony. Głupio tym bardziej, że Martynka od razu się uspokoiła i zasnęła - chyba nie chciało jej się czekać |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

dobrze że tylko lekko przywarło bo nawet tego bym nie zjadła
za wizytę

Przy przewijaniu 2 razu zrobił kupę na przewijak i obsikał wszystko dookoła
Bilans przewijania: tetra, prześcieradło w łóżeczku, ściereczka, 2 bodziaki do prania
dla Zosi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Papierki lakmusowe mam jakieś kijowe, nic nie wskazują (żadnego koloru)