|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
ja mam w domu Asusa i bardzo polecam tę firmę - mam już go 5 lat i miał jedno formatowanie robione, niedłygo trzeba będzie drugie zrobić bo muli już. ale jest fajny i nawet niedrogie są. Cytat:
![]() a dawca tłumaczył czemu nie przesłał alimentów? kontaktował się jakos z Tobą w tej sprawie? uprzedzał o opóźnieniu? tak mi się skojarzyło że na urodzinki Marinki to jej tż powinien sie zapakować w czerwoną wstążeczke wieczorkiem dla niej specjalnie nago - of courseCytat:
jeżeli to biegunka bakteryjna to faktycznie nifuroksazyd pomoże. na wirusowe nie bardzo - tylko przy zakażeniach bakteryjnych ale mysle że warto spróbowac na opakowaniu pisze że nifuroksazyd na receptę jest - ale jak pisza dziewczyny popytaj czy bez recepty nie kupisz, moze Wam pomoze na tę biegunke.... a przy biegunce spróbuj mleka NAN bezlaktozowy - można stosować doraźnie podczas biegunki - widziałam go wczoraj w Rossmannie za 26zł puszka o TAKI dobrze wpływa na brzuszek podczas biegunki i można w sklepie go kupić, a nie na receptę jak inne bezlaktozowe mleka typu nutramigen czy B. Pepti. Cytat:
![]() a czemu nienawidzisz mieszkania"/ co się stało? edit: już doczytałam ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-10 o 14:13 |
|||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Wyszłam z kuchni
![]() robienie obiadu przy dziecku które chce wszystko widzieć to masakra. Już kombinuje jak mogę, robię połowę rzeczy na ziemi, albo sadzam ją jak najwyżej w krzesełku do karmienia, ale ona jak nie szafki otwiera, to wyciąga mi śmieci ze śmietnika ![]() albo przypomni sobie że chce nektarynę,,albo pić ![]() Nauczyła sie już jajca wyciagać z lodówki i to najbardziej lubi, tylko lodówkę się otworzy na jej oczach to myk i jajca wyciąga. Dziiubek a nie ślini się przez ząbkowanie? bo moja się tak ślini że ucieka jej ślina na brodę, a potem na szyje. Zrobiłam jej z tetry arafatkę, bo musiałam ją co chwile przebierać i na brodzie wokół ust ma krostki,ale to wiem żę przez ślinę.Jakby to była skaza to raczej miały inne objawy,co nie? Pamiętaj musi dużo pić, przez rurkę, kubek, butelka jakkolwiek aby pił .A kupy ma wodniste? jakie koloru? |
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie to mleczko pije od wczoraj i możliwe ,że dzieki niemu na razie biegunki niet ![]() Cytat:
![]() młody na szczęście nie ma juz biegunki od wczorajszego południa mam nadzieję ,że minęła no i u niego to nie były jakieś straszne ilości , czasem ledwo pampka pobrudził ale długo się to utrzymuje w dniach i zmienia nasilenie dziś spokój i mam nadzieję,że nie wróci a pije tyle co zawsze jakoś ok 1 -1,3 l na dzień razem z mlekiem |
||
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny, mam opryszczkę
. Nie chodzi o sam fakt, tylko, że na necie przeczytałam, że wirus jest bardzo groźny dla małych dzieci. Malwinka złapała moją łyżeczkę, którą jadłam jogurt i wylizała. Boję się, żeby jej się coś nie stało. dzwoniłam do pediatry i mnie uspokoiła, ale i tak sobie wkręciłam. Miała któraś z Was ostatnio?
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie Tak, Beatko, placki ziemniaczane Uwielbiam
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko ja polecam Asusa (tak jak Beatka) mam go tez 5 lat. Od niedawna mamy tez samsunga i z niego jestem rownież zadowolona
daliśmy ok 3 tys Wlasnie.
|
|
|
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko wszystkiego najlepszego!
U Szymcia biegunki cd. Doszła do tego odparzona pupa..
|
#3008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dziękuje Ci bardzo za komplement dla mojego lapka Ale mimo wszystko polecam Lenovo Dla mnie (mimo że kobiety ) sprzęt ma funkcjonować, nie wyglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet ja miała osłabiony organizm przy gorączce to nic nie złapała. Do tego zawsze podjada moją kanapke przy śniadaniu i mimo to nie zlapala![]() ojoj ale się te nasze dzieciaki namęczą ![]() Bylimy z tż u lekarza, zdjęli mu szwy Bylismy tez na nieplanowych zakupach kupilam sobie 3 bluzeczki, zjadlam frytki i jest mi po nich meeeega niedobrze..Aaa i kupilam Lili Pampersy! oryginalne nie podróby
|
||||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek czytam, tylko tak mnie stresuje słowo "biegunka" że przeczytałam, że nadal je ma, trzymam kciuki aby było już tylko lepiej
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prośba
![]() zna się któraś na programie Statistica? Muszę kilka analiz zrobić, a za nic nie wiem jak. Na studiach statystyka była, ale taka jakby jej nie było..... Analizy umiem, ale tylko najprostsze, w excelu, a tym razem nie wystarczą...
|
|
#3011 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Marinko- wszystkiego co cudowne, dużo zdrówka, przesłanych nocy i uśmiechu
Cytat:
Więc zamysł imprezy widze bardzo podobny mamy, Szkoda ze taaaaaka odległość nas dzieli bo moglibyśmy zrobić meeeeeegasny roczek razem ![]() Tort bardz bym chciała sama ale jeszcze nie wiem bo A) kiepsko mi idzie z biszkoptami B) tort musi być 2-3 razy większy niż standard - bo dużo będzie nas ![]() Pozatym planuje dla dzieci upiec fajne babeczki Kupiłam nawet takie coś http://www.mniammniam.com/sklep/9089...64_Wilton.html Cytat:
Tez zaliczam sie do osób często mdlejacych W ciąży tylko raz mi sie zdarzyło Lekarz polecił mi ćwiczyć rano na podniesienie cisnienia A ze lubię cwiczenia codziennie 20 - min cwiczylam z piłka Delikatne rozciaganie, przesiady, cwiczenia na biust itd Cytat:
I to takie delikatne plamienie ![]() Cytat:
Ucałuj od cioci telika Cytat:
Robię o stopniowo od miesiąca Ale jakoś mi cieżko z tym i mam chociaż swoje nocne karmienie Choć wiem ze i tak długo karmiłam - nieco mi smutno
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-10 o 18:49 |
|||||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję za zainteresowanie !!! no dziś odpukać cisza, choć purka strasznie ![]() mam nadzieję,że wyjdziemy na prostą ![]() u nas dzisiaj 1 krew tż nie przytrzymał małego jak chodził i zjechał buzią po kole z wózka
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
My już po spotkaniu i lekarzu.
Usg wykazało że miedniczka jest nadal poszerzona, lekarz nic nie mówił i nie odpowiedział na moje pytanie co w związku z tym mamy zrobić, czy same kontrole moczu wystarczą. Powiedział ze za trudne pytania zadaję czy coś w tym stylu, wręczając mi opis usg i ulotkę ze schorzeniami ukł moczowego i objawami, i opisami badań cystografi i scynocystografi czy coś takiego, i na tej ulotce było napisane że w tej placówce jako jedynej w polsce są wykonywane te badania w obrazie 3/4d - tak mi to wręczył jakby zasugerował żeby zrobić te badania w tej konkretnej placówce? ![]() Nic nie powiedział. Kompletnie. Czy mam zrobić jakieś dodatkowe badanie? te konkretnie które sa w ulotce? czy same kontrole moczu wystarczą. 150 zł poszło i takie przyjęcie. Dziękuję. Wkurzyłam się. Sara wyła jak opętana przy całym badaniu, już na widok białego fartucha wpada w spazmy. Nie mogliśmy jej utrzymać. Carmela czy Sarenka miała te badania? Foty ze spotkania będą, dziewczyny wstawią. Ja nie robiłam. Dzieci fajne, miłe, uśmiechnięte. I mamusie też Szkoda że czas tak szybko minął
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc mialam przeokropna - strułam sie chyba pomidorami i cała noc na kiblu (i góra i dołem), czulam sie fatalnie, słabo mi do teraz ale rano t masakra byla. do tego sama jestem w domu z kinga. dobrze ze jej nie obudzilam moimi odgłosami... nadrabiam i ogladam faceciw czerni 2 a kinga bawi sie fontanną z piłek zamiast spać---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to cię bardzo paskudnie potraktował, po to tam był, żeby wątpliwości wyjaśniać, a nie olewać... co za baran ![]() M1981, ktoś ty?? Wygodnie Ci w tych krzakach??? ![]() Shira, gdzie się podziewasz??
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
ja już 3 takie plamienia miałam. dwa typowe brunatne, jedno żywoczerwone. i tez tylko jeden dzień. sama wkładka starczyła. dwa pierwsze w odstepie miesiaca, kolejne dwa tygodnie po poprzednim
|
|
|
|
#3017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cały dzień robiłam podchody żeby odpisać i młody mi nie pozwolił
![]() Cytat:
w dodatku od dłuższego czasu młody budzi się w nocy coraz częściej.No to trzecia się melduję wśród szczęśliwych bez @ Cytat:
Mogłabyś napisać jaki wysoki jest Igor? Albo jaki rozmiar ubranek nosi? Ja tam kocham Lenovo i mi się podobają Pytałaś chyba jak często karmię? Minimum to karmienie z obu UU przed drzemką - tylko tak usypia i potem też z obu przed snem wieczorem. A w nocy młody budzi się niezliczoną ilość razy i ssie. Zaczynam mieć dość ![]() Czasem jak Jul chce to dostaje dodatkowo UU przed południem czy między obiadem a kolacją. Cytat:
![]() A okna na czas drzemki pozamykałam, bo w bloku naprzeciw remontują fundamenty a dodatkowo jeszcze dziś kosili trawniki.
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Marinko wszystkiego najlepszego!
Nie miała, ale badania były w planach gdyby pojawił sie kolejny ZUM, a że miała tylko raz po porodzie to lekarz (my chodzimy na Akademie Med.) zdecydował że to badani zbyt inwazyjne dla tak małego dziecka. Czy u Waszej Sarki w obrazie USG widać moczowody? Weź sprawdź opis. Lekarz mówił coś o podejrzeniu refluksu? My mamy usg i kontrole u nefro. na początku września. Cytat:
![]() Gdzie kucharek sześć....
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela nie sprawdze teraz opisu bo mam w aucie w wózku ( tzn mam nadzieję że tam jest i nie zgubiłam, bo sara mi wyciągała z torby to i chyba wsadziłam pod wózek do kosza... oby..
Nic nie mówił o refluksie, w szpitalu jak byliśmy też nikt nic nie mówił o takim podejrzeniu. No ja sobie nie wyobrażam tych badań u takich dzieci na żywo. I też mi się wydaje, że to przy nawracających ZUM, i od wyników badań moczu, trzeba mieć rękę na pulsie. Chyba się wybierzemy do nefro, bo u jako takiego nie byliśmy na wizycie. Może coś powie konkretnie. Dziwne jest to, że 3 ostatnie usg nie wykazały już poszerzenia. A dzisiejsze znowu tak. Ale mówił że to może tak być. Że raz widać raz nie.
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
A we wcześniejszych opisach nic nie ma o moczowodach?
Ja myslalam że jestescie pod stałą opieka nefro. czyli lekarz u ktorego dzis byliście to kto? Radiolog? |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.topmedical.pl/nasi-specja...wieczorek.html o to info o lekarzu.
W szpitalu jak byliśmy pediatra nam go poleciła, że niby najlepszy na lbn Sprawdziłam ostatnie 3 badania usg, w żadnym nic nie pisze o moczowodach. Nie pamiętam czy w tym dzisiejszym coś jest. Czy w tym kraju ktos się zajmie i pokieruje pacjenta gdzie trzeba i jak trzeba?
|
#3022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet gdybyś nie płaciła za wizytę to powinien Ci wytłumaczyć co i jak, szczególnie, że chodzi o dziecko ![]() Cytat:
Przrz parter wszyscy muszą przejść ...No ale wolę to, niż taszczyć wózek z 4 piętra I tak źle, i tak niedobrze ..
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki ze spotkania w K
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
A ze mnie drań jest niesamowity, więc hurtowo:
Kolinko, Pieleszko i Marinko wszystkiego najlepszego i dla każdej tego czego pragnie!
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie widac moczowodów to super, u nas też powiekszone. Wiesz co jeszcze daje ulotke z tak inwazyjnymi badaniami, nic nie powie konkretnego tylko głupie sugestie, a rodzica wiadomo że dziecko na wszystko by przebadał, tylko czy to miałoby jakiś sens. Wejdź na forum uronef i poczytaj jaki dobry negrolog z waszej okolicy jest. Tylko nie za bardzo wczytuj sie w tematy innych bo ja mało nie osiwiałam rok temu jak zaczełam tam czytać ![]() Nie można |
|
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
toska jakiś dłuższy czas temu przez "głosowanie" podjęłyśmy decyzję, że nie przyjmujemy nikogo nowego do Klubu ( za dużo tam prywatnych rozmów
)Aniu nie pomogę ze statystyką.
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Przygotowania roczkowe mnie pochłonęły!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!Wykosiłam całe podwórko, wygrabiłam,umyłam okna, ulepiłam świnie na tort, nadrobiłam i padam.................... .............pa dziewczeta! Marinko-100lat!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

i było widać PIĘKNĄ buzię(mam zdjęcia- napewno będą w rodzinnym albumie

. Nie chodzi o sam fakt, tylko, że na necie przeczytałam, że wirus jest bardzo groźny dla małych dzieci. Malwinka złapała moją łyżeczkę, którą jadłam jogurt i wylizała. Boję się, żeby jej się coś nie stało. dzwoniłam do pediatry i mnie uspokoiła, ale i tak sobie wkręciłam. Miała któraś z Was ostatnio?

, a dla kobiety wygląd też się liczy

Zakończone: 2

i potem też z obu przed snem wieczorem. A w nocy młody budzi się niezliczoną ilość razy i ssie. Zaczynam mieć dość
zębole