|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
ale poranna mgła spuszyła lekko a po południu to jak widać w codzienniku. Siostra ciachnęła mi dziś z 5 cm tyłu, ostatnio smętnie mi wisiał 'ogon', coś mnie podkusiło i obcięłam go wyrównała mi całkiem tył, zapuszczę to wycieniuję na trójkąt .
|
|
|
|
|
#68222 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Pokaż tył, ciekawa jestem czy dużo obcięła. Moje cudowne wakacje dobiegły końca . Praca
|
|
|
|
|
#68223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cięła mi 2 h temu, umyłam i schną . Po 'rossmanowskich' kosmetykach nieźle je dziś skręciło, z 2 miesiące nie myłam Isaną. Dlatego też ta dziura była dziś okropnie widoczna
|
|
|
|
|
#68224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Naturalny? Kiedyś był blond, ale odrosty mówią, że sporo pociemniał - On jest cały czas... od pewnego czasu włosy myję BDFM i też nic, a on chyba jest zaliczany do delikatnych płynów. Mam też akurat na stanie Facelle, może teraz temu dam szansę? |
|||
|
|
|
#68225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba, że chodzi ci o taki jasny ognistopomarańczowy rudy :P Cytat:
facelle u mnie też różnicy nie zrobił, inne delikatne myjadła też... żel lniany, psikanka z gliceryny+oleju+wody lub nawet odżywka b/s nałożona w minimalnej ilości sprawdzają się najlepiej,ale przyspieszają przetłuszczanie grunt to dojść do tego, jaki to łupież nas męczy. powodzenia..
|
|
|
#68226 |
|
Zadomowienie
|
Przyszlam sie wyzalic. Moje wlosy sie uwsteczniaja, nie wiem czy to kwestia ciecia (a raczej jego braku) czy kosmetykow, ale lepiej wygladaly po 3-4 miesiacach CG niz teraz
I jest ich mniej... Porownalam sobie zdjecia w identycznym swietle i w identycznym miejscu i widac to niestety. Wzmozone wypadanie pozostawilo swoj slad.Zastanawia mnie z czego wynika ten coraz slabszy skret, moze potrzebne im fryzjerskie cieniowanie, a moze od poczatku CG trafilam na najlepsze dla mnie kosmetyki a te teraz sa gorsze? Wtedy mylam rozowym Hegronem, jako ds mialam morelowa Alterre, robilam czesto maski "domowe" tzn z zoltkiem i takie tam, mialam olej lniany... Teraz mam do mycia Pottersa i jako ds Garniera AiK i nie mam zadnego wielonienasyconego oleju. Alterrko wróóóóć
|
|
#68227 | |||
|
Zakorzenienie
|
niecałe 6zł / 250ml plus 7zł przesyłka :P
większy banan 13-15 za litra! toż nic tylko dzielićniech się jeszcze fajna okaże - mi się spodobał brak brzydkich konserwantów i potencjalnych oblepiaczy Cytat:
![]() Będą rulony Cytat:
![]() Cytat:
![]() a BDMF może potężnie uczulać, miałam po nim masakrę, tak jak i po innych BD ;] Przeczytaj sobie TO |
|||
|
|
|
#68228 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
ja sobie siedzę w ukryciu ale wciąż podczytuję. Ostatnio nie mam zbyt dobrych dni włosowych. Postanowiłam się odezwać bo mam do Was doświadczonych Lokasów pytania ![]() 1. Moje loki są drobne (powiedziałabym okropne), bardzo chciałabym mieć mięsiste grube loki nie taka drobnice bo wyglądam jakby mnie strzelił pierun (zasadniczo cokolwiek bym nie zrobiła to mam tzw mokrą włoszkę bleee) - jak zmienić żeby te loki zbiły się w duże ? dla uściślenia moja pielęgnacja to: olejowanie (lniany,winogronowy lub oliwka hipp), mycie potters, hergon, isana raz na jakiś czas bd, d/s garnier aik, isana,altera granat, b/s joanna miód i cytryna, len lub apteczka babuni z miodem. Stylizacja żel bielenda z rzepą, lniany lub mrożący, rzadko pianka isana. 2. Drugie pytanie. Mam córeczkę (śliczną 3 latkę) ma cudne loki takie zawijasy że pomimo długości włosów do łopatek (jak mokre) po wyschnięciu są ledwo za uszy Nie chciałabym jej zniszczyć tego skrętu choć wiem że pewnie się zmieni jak będzie rosła. Myję jej włoski BD, rosczesuję grzebieniem na mokro, delikatnie podsuszam zimnym nawiewem i tyle. Ma puszek na czubku głowy jasne (mi i jej to nie przeszkadza) ale moje pytanie jak takiemu Maluchowi pielęgnować loki coby ich nie straciła. Na odżywki itp jest trochę za małym szkrabem, boję się że zrobie jej krzywde chemią . Poza tym Młodej strasznie poci się skóra głowy (teraz przy tych upałach masakra) zapach po jednym dniu jest makabryczny ![]() Poradźcie co z tymi fantami zrobić. Proszę. |
|
|
|
#68229 |
|
Raczkowanie
|
Ja przybywam po kolejnym myciu, tym razem z głową w dół
Myślę, że jednak bardziej mi pasuje i służy mycie w pozycji pionowej.Wczoraj wypróbowałam też żel mrożący joanny - do tej pory stosowałam tylko lnianego glutka. W związku z tym mam do Was kolejne pytanie: jak prawidłowo nakładać żel na włosy? ![]() Efekt moich eksperymentów w codzienniku, jest średnio fajnie. |
|
|
|
#68230 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczęta czy szampon Hipp może podrażniać/wywoływać łupież? Bo on prawdopodobnie łupież mi wywołał i straszne swędzenie skalpu. Po nim myłam szamponem przeciwłupieżowym Catzy i łupież zniknął, ale głowa swędzi dalej... Macie jakiś pomysł w jaki szampon celować? I co mogło ten łupież wywołać?
|
|
|
|
#68231 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Szukaj szamponu bez olei w składzie. Możesz też spróbować np. delikatnych żeli do higieny intymnej, Facelle (Rossmann) czy Intimelle (Natura).
|
|
#68232 |
|
Konto usunięte
|
A czy ta substancja Cocamidopropyl Betaine może podrażniać?
|
|
|
|
#68233 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
#68234 |
|
Konto usunięte
|
No to pięknie, tą substancje podejrzewam o podrażnienie. Te płyny do higieny intymnej też ją zawierają, czym ja mam myć głowę
Z włosami nie mam większego problemu za to skalp mnie do szału doprowadza
|
|
|
|
#68235 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#68236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do żelu, to ja robię tak, że rozprowadzam go na rękach i najpierw nakładam na wierzch włosów z głową w górze. Staram się go tak wciskać, wklepywać we włosy. Później się pochylam i nakładam żel na spodnią warstwę włosów (przy karku). Na koniec harmonijkuję włosy rękami z żelem i gotowe. Cytat:
Dziewczyny, wiem, że wiele z Was ma balsam do loków FC NIVEA i nie bardzo sie sprawdza. Ja znalazłam na niego sposób po prawie roku trzymania go w szafce. Mieszam go z kremem z Biedronki i jest świetny do stylizacji, więc polecam
|
|
#68237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Opinie niezachęcające ale spróbuję, może akurat będzie dobry Dzięki
|
|
|
|
|
#68238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory znalazłam dwa szampony bez niej:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-shampoo.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...y-shampoo.html niestety mają dużo soli,która też może podrażniać
|
|
|
#68239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie musisz dociążyć włosy zajrzyj tu: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...nia-fal-i.html http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html Cytat:
![]() Cytat:
Pielęgnacja dziecięcych loczków - (nie czytałam tego wątku ale jeśli udziela się tam Eloe to będzie przydatny )Cytat:
Również zasugerowałabym użycie Facelle Tak, może. Ten detergent, mimo że nieco łagodniejszy od SLS, nie przez wszystkich jest dobrze tolerowany |
||||
|
|
|
#68240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68241 |
|
ma zielone pojęcie
|
To coś pomyliłam
Przepraszam
|
#68242 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta wielkie Dziękuję
Co do Małej i konsultacji z lekarzem - nawet kilkoma - stwierdzenie "dużo włosów i skóra głowy nie oddycha" itp, więc raczej chorobowe to nie jest. |
|
|
|
#68243 |
|
ma zielone pojęcie
|
A dzieci mogą pić szałwię? Jak tak, to polecam, pomaga pozbyć się nadmiernej potliwości.
|
#68244 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu ja i znowu z kolejnym problemem, nie wiem czy nie zauważyłam czy nie przeczytałam uważnie.
Włosy myje 3 razy w tygodniu, na początek zrobiłam sobie maseczke z żółtek, myje włosy facelle, potem odżywka alterra do spłukiwania, teraz chciałabym umyć głowę odżywką Isana Hair - Glattungs Spulung, nałożyć alterre d/s i jakąś odżywkę b/s(ale nie wiem jaką jeszcze) No i moje pytanie.... 1.Czy mogę myć głowę na zmianę raz facelle a raz odżywką czy lepiej przez pewien czas myć facelle a po pewnym czasie przerzucić się na mycie odżywką? 2. Co jaki czas użyć szamponu np Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon brzozowy do włosów normalnych i suchych? |
|
|
|
#68245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam co prawda silnego skrętu ale bardzo gęste włosy i dążę do tego żeby były dociążone, nasycone i zbite w grupki zamiast szopy ![]() Cytat:
![]() Że się nie wietrzy to rozumiem ;] Wtarcie odrobiny zasypki w skórę jak włosy już wyschną trochę zmniejsza przetłuszczanie, działa też lekko przeciwzapalnie - można spróbować |
||
|
|
|
#68246 |
|
Rozeznanie
|
doszło do tego momentu, kiedy nie mam czym umyć skóry głowy... BD niebieski podrażnia, Facelle też się nie spisuje jak powinno, BDfM podobnie jak Facelle... no już nie wiem, czego szukać...
Ajrisz, pomocy. Czym myć skalp? Odżywki nie dają tego uczucia świeżości, jakie lubię ewentualnie co dodać do Facelle, żeby trochę lepiej działał
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-08-24 o 11:56 |
|
|
|
#68247 |
|
Zadomowienie
|
W lepiej zaopatrzonych Naturach :tak:
Z Dulgona są jeszcze trzy inne wersje zapachowe
|
|
#68248 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja musze pilnie zmienic szampon, bo mam schaume na dzieci bez sls/sles ale jest pq (http://www.schauma.schwarzkopf.com/s...oo-balsam.html i http://www.schauma.schwarzkopf.com/s...hower-gel.html oba mają składy praktycznie te same rożnica polega na umiejscowieniu pq i citric acid) u mnie szampony długo schodzą, a mam jeszcze butelkę w zapasie, będe miała dużo żelu do mycia ciała, a jak pięknie pachną
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2012-08-24 o 12:19 |
||
|
|
|
#68249 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
).Tutaj znajdziesz więcej informacji KLIK |
|
|
|
|
#68250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalną porcję szamponu (w orginale odżywki myjącej?) zmieszaj z porządną ilością soku z cytryny: pół cytryny, łyżeczka soku z butelki To jedna z metod oczyszczania po basenie O ile nie masz aktualnie podrażnienia bo będzie piec ![]() Koniecznie potem coś nawilżającego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

. Ciekawe jak u Ciebie będzie po rozczesaniu. To jutro będą zdjęcia?
wyrównała mi całkiem tył, zapuszczę to wycieniuję na trójkąt .

. Praca

I jest ich mniej... Porownalam sobie zdjecia w identycznym swietle i w identycznym miejscu i widac to niestety. Wzmozone wypadanie pozostawilo swoj slad.

Przepraszam