Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 18:34   #2221
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

same smutne wiesci ostatnio tutaj...
aleee po burzy wychodzi slonce więc oby kolejne wieści sypały się same dobre

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:44   #2222
halwaya
Zakorzenienie

GABI - wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
gratulacje mój mąż codziennie godzinami dotyka brzucha, bo tak kocha to uczucie czasami też cofa rękę bo boi się że mnie to boli. Ale boli tylko od środka, jak mocno kopnie Kubuś a od kilku dni znowu tak szaleje że ani chwili spokoju nie mam
Moja mala uspokoja sie jak moj tz brzucha dotyka. On jest tym faktem przygnebiony bo chcialby poczuc kopniaki.

Ja wlasnie obiadokolacje szykuje, odpoczywam
Paznokcie sobie zrobilam.. ale tylko u rak, bo do nozek juz srednio dosiegam

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
aleee po burzy wychodzi slonce więc oby kolejne wieści sypały się same dobre
Micia, oby! Smutna historia z Twoja kuzynka i nie potrafie sobie wyobrazic tej tragedii.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-26 o 19:19
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:52   #2223
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej

nie wchodzilam ostatnio , ale po prost7u nie mam keidy, i jakso weny i nastroju brak..widze ze dekajka nic nie pisala...szkoda bo ani na fb jej nei widze nei wiem co u niej jak sie czuje

weroniczka ja mam meble z ikei i wszystko okchociaz tapczan mam z agata meble i jakoscią przewyzsza jakies sofy czy tapczany z ikea

wogole wczoraj bylismny na grillu u zajo9mych wesolo bylo w miescie rodzinnym tża u jego rodzicow, dzis tesciowe wyjezdali na wakacje na tydzien..mielismy wyjechac wieczorem a wyjechac musielismy w pędzie op 10ej rano...tam mieszka jeszcze brat tż co nei pracuje ani nic ma 30 lat jest ogolnie neirobem, ciągle chleje, imprezuje no i wrocil z imprezy o 9ej z kumplami, narobil halasu, a potem zrobil nam wielka wojne,ze spimy na jego lozku (on jak my przyjezdzamy spi na rozkladanym jednoosobowym no dziwne zebym ja spala na takim z męzem, poza tym tak kazali tesciowie)..no od slowa do slowa poobrazal nas, na koncu kazal nam doslownie "wypier..alać"..ja sie poryczalam i w 5 minuut bylismy w aucie bo powiedzialam tż ze nei chce juz tam byc...szkoda slow
teraz dzwonil tesc ze mjnei przeprasza baardzo, ze jego syn to ch.a.m, prostak ze sobie z nim poagda jak wrocą, i ze mam do nich nei meic żalu a ja mwoie ze absolutnie nie mam do nich, mam do niego tylko..no ale miło ze zadzwonili..raczej juz tam narazie nie pojade bo sie tak zdenerwowalam ze maakra

za to na dwa tyg mamy pieska tesciow bo nie chcieli go zostawic z tym bratem tż no i wesoło jest
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:06   #2224
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
dawno tu do was nie zaglądałam a tu nowy wątek!
Witaj Co u Ciebie?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
wogole wczoraj bylismny na grillu u zajo9mych wesolo bylo w miescie rodzinnym tża u jego rodzicow, dzis tesciowe wyjezdali na wakacje na tydzien..mielismy wyjechac wieczorem a wyjechac musielismy w pędzie op 10ej rano...tam mieszka jeszcze brat tż co nei pracuje ani nic ma 30 lat jest ogolnie neirobem, ciągle chleje, imprezuje no i wrocil z imprezy o 9ej z kumplami, narobil halasu, a potem zrobil nam wielka wojne,ze spimy na jego lozku (on jak my przyjezdzamy spi na rozkladanym jednoosobowym no dziwne zebym ja spala na takim z męzem, poza tym tak kazali tesciowie)..no od slowa do slowa poobrazal nas, na koncu kazal nam doslownie "wypier..alać"..ja sie poryczalam i w 5 minuut bylismy w aucie bo powiedzialam tż ze nei chce juz tam byc...szkoda slow
teraz dzwonil tesc ze mjnei przeprasza baardzo, ze jego syn to ch.a.m, prostak ze sobie z nim poagda jak wrocą, i ze mam do nich nei meic żalu a ja mwoie ze absolutnie nie mam do nich, mam do niego tylko..no ale miło ze zadzwonili..raczej juz tam narazie nie pojade bo sie tak zdenerwowalam ze maakra

za to na dwa tyg mamy pieska tesciow bo nie chcieli go zostawic z tym bratem tż no i wesoło jest
Echhhh, co ten alkohol robi z ludzi
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:17   #2225
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Fajnie, ah jak ja bym chciała mieć chociaż jedna siatkę od kogoś....Nie będę miała duzo ciuszkow bo wszystko muszę kupic od zera. Wklej nam cos pózniej
jak nie zapomnę to coś cyknę
myślę że na początek będzie wszystko oprócz czapeczek, skarpet i kombinezonu

Cytat:
ma ktoras z Was ma numer do Dekajki? napiszcie do Niej smsa... jak sie czuje...
pisałam, nie odpisała mi

ja wam powiem że mój maluszek w dzień średnio aktywny
czuję tylko jak kopie pod pępkiem, koło pęcherza, bo wyżej to już łożysko i gin mówił że amortyzuje kopniaki
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:35   #2226
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a wogole zapomanilam napisacże ostatnio narzekalam ze nie mam kombinezonow a mam az trzy i śpiworek tez
jeden dostalam od psiapsiolki po jej malej beżowy, teraz dostalam od tesciowej , sztruksowy brązowy w delikatne wzorki rozowe ale co tam, i tak nie bedzie widac, a napisala do mie sąsiadka nasza ze znalazla w zielonej gorze kombinezon w ciuchorajku i śpiworek i mi wyśle wiec sie bardzo ciesze
jak zwykle okazuje sie ze na obcych moge bardziej liczyc niz na rodzine swoja.no cóz.
Stary 2012-08-26, 19:42   #2227
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
boze ja oszaleje z ta przpeorwadzka zliczam i zliczam i oczywiscie nam braknie nie ma cooo
u nas jeszcze wszystko w sinym polu,na razie tylko kartony pakuje co chwile jakies i tapete kupilismy...co was to tak nadszarpnie??
Cytat:

Weronika co do mebli z ikei to ja mam wiekszosc stamtad dwa stoły, stolik pod telewizor, fotele, łóżeczko dla dziecka też bede mieć z Ikei... Nic Ci się nie rozpadnie jak dobrze poskręcasz moja siostra ma łóżeczko dla syna z ikei to co my mamy dostac i juz trzeci rok sluzy. A mebelki tez ma z ikei, i jest nimi zachwycona - pojemne, lekkie przy przemeblowaniu i estetyczne a do tego za niewielkie pieniądze ja jestem ikeą oczarowana, wszyscy mówili że to taka tandeta bo tak tanio, a tak na prawdę oszczędzasz dzięki temu, że sama skręcasz a jakościowo nieraz są lepsze niż jakieś meble z Black red white np.
ja mam stolik do tapczany z ikei..porazka ,w sumie stabilny ale blat tak szybko zszedl ze szok!!!!!!!

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny co na gorączkę w ciąży ?????????? bo mi skoczyła.. miałam 35 a teraz nagle 38 i chyba rośnie bo czuje
okłady zimne,sok z malin...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:53   #2228
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
:d:d:d

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Dziewczyny co na gorączkę w ciąży ?????????? bo mi skoczyła.. miałam 35 a teraz nagle 38 i chyba rośnie bo czuje
Micia - Ty miałaś problem z tymi nerkami. Ostatnio pisałaś, że znowu zaczęła Cię boleć. Ja chyba teraz nie skupiałabym się na zbijaniu temperatury, ale jechała do szpitala, bo to może być powiązane.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:14   #2229
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

A ja mialam dzis powazna rozmowe z Filipem, moje 4 letnie dziecko (no prawie 5 letnie) zapytalo mnie czemu my jestesmy biali a chlopczyk jest czarny, tak mnie zdziwil i zaskoczyl ze napoczatku nie wiedzialam jak mu wytlumaczyc, przeciez on ma dopiero 4 lata. Staralam sie jak moglam a on tylko a czemu a czemu a czemu.
Jeszcze bedzie ze za rok spyta sie skad sie dzieci biora, czy bocian je przynosi

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:44   #2230
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

today gratuluje synka fajny jest heheh taki dociekliwy

ja musze wstac o 6ej bo na 7ma ide na to nieszczesne badanie glukozy plus przeciwciala rh ...glukozy nie kupilam bo nie zdązylam do apteki..no nic rano polece do jakiejs 24 h..najgorsze te 3-3 godz na czczo....trzymajcie kciuki zebym sie nei shaftowala i zeby ok bylo

micia wspolczuje bardzo kuzynce..wielka tragedia...
a Tobie zycze powrotu do zdrowia i może faktycznie jedz na Ip bo to moze byc powiązane z nerkami cos, gorączka to oznaka ze organizm sie broni ...
Stary 2012-08-26, 20:53   #2231
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
ja musze wstac o 6ej bo na 7ma ide na to nieszczesne badanie glukozy plus przeciwciala rh ...glukozy nie kupilam bo nie zdązylam do apteki..no nic rano polece do jakiejs 24 h..najgorsze te 3-3 godz na czczo....trzymajcie kciuki zebym sie nei shaftowala i zeby ok bylo
Bedzie dobrze! Ja tez ide, cale szczescie apteke mam w przychodni czynna od 7, wiec nie bede nigdzie biegac. Tylko te 2-3 godziny... Zanudze sie na smierc.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:00   #2232
musso4
Zakorzenienie

Micia historia kuzynki tragiczna... popłakałam się i tyle w temacie...
Stary 2012-08-26, 21:03   #2233
Dojotka1987
Zakorzenienie

Czarna to faktycznie nie mila przygoda... a ta glukoza nie jest taka straszna da sie przezyc wydaje mi sie ze kobiety przesadzaja ze to jest az takie niedobre;p bylam nastawiona na gorszy smak

Today moj bratanek ma 5 lat i jak czasami zadaje mi jakies pytanie to nie wiem co powiedziec;p ostatnio mowilam Mu ze bede mama, ze w brzuszku mam dzidziusia itp itd a On sie mnie pyta po co mi dziecko? jak ono caly czas placze;] jakos sie nie spodziewalam takiego pytania;]
Stary 2012-08-26, 21:12   #2234
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna to faktycznie nie mila przygoda... a ta glukoza nie jest taka straszna da sie przezyc wydaje mi sie ze kobiety przesadzaja ze to jest az takie niedobre;p bylam nastawiona na gorszy smak

Today moj bratanek ma 5 lat i jak czasami zadaje mi jakies pytanie to nie wiem co powiedziec;p ostatnio mowilam Mu ze bede mama, ze w brzuszku mam dzidziusia itp itd a On sie mnie pyta po co mi dziecko? jak ono caly czas placze;] jakos sie nie spodziewalam takiego pytania;]
hehehh, jak bylismy u znajomych 5 letnia coreczka znajomego, Marysia podeszla do mnie i dialog wyglądal tak:
-a skąd wiesz ze wujek michal cie kocha
-no bo mowi mi ze kocha mnie, dzidziusia w brzuszku
-ale jak moze kochac dzidziusia
..?
-no jak moze kochac jak go nie zna

pozniej podeszla i nastepna rozmowa mowie ze to bedzie nasz dzidzius a ona mnie za reke chwycila-nie ciocia to bedzie tylko twoj a ja mowie no nie no moj i wujka a ona nie bo to ty masz to tylko twoje dziecko

nie wiedzialam co mam powiedziec bo nie chcialam dziecka uświadamiac
Stary 2012-08-26, 21:17   #2235
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
hehehh, jak bylismy u znajomych 5 letnia coreczka znajomego, Marysia podeszla do mnie i dialog wyglądal tak:
..?

pozniej podeszla i nastepna rozmowa mowie ze to bedzie nasz dzidzius a ona mnie za reke chwycila-nie ciocia to bedzie tylko twoj a ja mowie no nie no moj i wujka a ona nie bo to ty masz to tylko twoje dziecko

Dzieciaki mają genialne teksty
Stary 2012-08-26, 21:19   #2236
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
..?

heheh) dzieci maja pomysly to jeszcze kiedys moj bratanek bawil sie takim robotem to mowie ale masz super robota itp itd, On mi pokazuje ze ten robot zamienia sie w czolg a ja mowie super i pytam skad ma tego robota? a On: od Ciebie, nie pamietasz jak spotkalas Mikolaja? mowilas ze On dal Tobie dla mnie... ja zupelnie zapomnialam ze taki prezent Mu kupilam;] troche mi sie glupio zrobilo, ze nie pamietalam;] ale ma kurcze pamiec, co od kogo dostal;]
Stary 2012-08-26, 21:31   #2237
landi0909
Zakorzenienie

laski ja jutro też idę na glukozę, po drodze kupię cytrynkę, wezmę książkę i może nie umrę wmówię sobie że to czekolada

zmykam spać bo padam... buziaki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:47   #2238
ImmortalWoman
Zakorzenienie

hey dziewuszki wrzucam obiecane już daaaawno zdjęcia ja z Nikosiem 24+1

W Albumie

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:04
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:49   #2239
natalor
Raczkowanie

Śliczny brzuszek
natalor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:55   #2240
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Super
Stary 2012-08-26, 21:55   #2241
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Zgrabny piekny brzuszek

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:00   #2242
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalor Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Super
Cytat:
Zgrabny piekny brzuszek
dzięuję
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:14   #2243
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry
Peperoniku super fotki
Wesele udane, potanczylam sobie siedzialam obok ciężarówki ale pazdziernikowej, trochę wymienilysmy nasze doświadczenia
Wczoraj jak byłam u fryzjera to nie chciała uwierzyc ze to juz połowa 6 miesiąca, zreszta wczoraj usłyszałam kilka podobnych opinii heh
W ogóle był tam sobowtór Dody, no identyczna ale nie tyle nawet strojem bo tez ale z twarzy tak podobna ze nie wiem
Szkoda ze dzisiaj brzydka pogoda, przynajmniej u mnie pada
Miłego dzionka!
Gabi spełnienia marzeń i leciutkiego porodu
fajnie,ze wesele udane i dziekuje za komentarz
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam sie w 29 tyg ostatni z dwojka z przodu, nastepmne bedzie juz ostatnia 3
Ja was tylko nadrabiam przez te 3 dni, bo odpoczywam z M. jak tylko moge, rodzinnie i sypatycznie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Peperonik- sesyjka świetna :-

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce
mam nadzieje,ze to nic takiego,lepiej jechac sprawdzic
ja mialam takie bole przez kregoslup, az mi ekg robili czy to nie zawal
w ogole nie bolaly mnie plecy tylko klatka piersiowa i jakby ktos nozem w mostku przebijal,ale to moze byc szereg roznych przyczyn,wiec najlepiej jakby Cie lekarz zbadal
trzymaj sie cieplutko
Cytat:
Hej kochane,

witamy się z Kubusiem w 28 tygodniu, czyli w III TRYMESTRZE!!!

Cytat:
heey kochane!!
AnnaEf i Peperonik - ślicznie wyglądacie!!!

gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni

A ja jakoś ostatnio nie potrafię znaleźć czasu na wizaż by się przydał bo kompletnnie nie wiem co się tu dzieje...
Eh i zaczęły mnie męczyć skurcze łydek w nocy ała
Cytat:
dziekuje
masz sliczny brzuszek i fajnie wygladasz i gratulacje 25 tygodnia
na skurcze zdecydowanie magnez
MiciaKicia przykro mi bardzo z powodu straty jakiej doznala Twoja kuzynka , a Ty kochana uwazaj na siebie ,a jak temperatura urosnie pedz na ip
Dojotka fajnie,ze sie juz lepiej czujesz
Czarna to przykre ze musialas doswiadzyc takiego chamstwa,milam kiedys podobnie,jak mialam z 10 lat i mama mnie u cioci zostawila, bo do sklepu poszla i przyszedl naprany wujek i mnie wyganial, nie wiadomo czemu i bylo mi tak cholernie przykro, od tamtej pory go nie lubie. Teraz wiem,ze nie ma madrych po alkoholu,ale kazdy pije dorowolnie i umiar powinien znac.
muminek za wizyte jutrzejsza

czesc dziewczynki
i weekend zlecial
dzis przespalam pol dnia,dwa razy sie kladlam tak jakos pogoda mnie uspila
ogolnie zrobilismy leniwa niedziele-filmy,spacer z psami i spanko, fajnie tak czasem nic nie robic we dwoje

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:17
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:28   #2244
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

W Albumie
piekny

Peperoni, ale masz duzy brzuszek duzo wiekszy od mojego;p
Stary 2012-08-26, 22:31   #2245
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
laski ja jutro też idę na glukozę, po drodze kupię cytrynkę, wezmę książkę i może nie umrę wmówię sobie że to czekolada
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:38   #2246
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

oo ewcia widze ze ty tez idziesz jutro damy rade chyba

wogole pochwale sie ze upiekłam chleb gryczany i wyszedl cacyD wlasnie zajadam cieplutki z maselkiem

ide pozniej sie kąpac i nunu bo musze wczesnie wstac
pa kochane
immortal brzuszek pierwsza klasa
Stary 2012-08-26, 22:39   #2247
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
piekny

Peperoni, ale masz duzy brzuszek duzo wiekszy od mojego;p
bo ja ogolnie duza dziewczynka bylam przed ciaza teraz przynajmniej nie musze brzucha wciagac przed ciaza zdarzalo mi sie dostac wolne mejsce w autobusie jak tunike luzniejsza zalozylam

landi i czarna za glukoze, nie jest taka zla,dacie rade

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:43
Stary 2012-08-26, 22:48   #2248
Dojotka1987
Zakorzenienie

o kurcze, ale dziwnie zaczelam sie czuc... w glowie mi sie kreci... i mi sie goraco zrobilo... masakra jakas... ide lezec.. dobranoc...
Stary 2012-08-26, 22:57   #2249
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze, ale dziwnie zaczelam sie czuc... w glowie mi sie kreci... i mi sie goraco zrobilo... masakra jakas... ide lezec.. dobranoc...
moze to skok cisnienia, polez kochana i odpocznij, jestes oslabiona po chorobie

dobrej nocki dziewczynki
ide ogladac "Kwiaty wojny" mocny film,ale niezly
Stary 2012-08-26, 23:31   #2250
karolamankowa
Zadomowienie

Cześć dziewczęta,
Mam gości od wczoraj ale wpadlam sprawdzić co u Karoli...niestety cisza widzę i nic nie wiemy
Naprawdę nie mamy jej telefonu?
Gabi,
Moc życzeń Skarbie i 100 lat, a porodu lekkiego jak piórko

Jutro mam wizytę, a po niej śmigamy jeszcze na kilka dni na Hel.
A dzisiaj zamówilam meble do pokoju Małej, wreszcie doprodukowali, czekalam i czekalam...
Pochwalę się:
http://http://www.meble.vox.pl/kolek...--2-pir,13813/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości